HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2012 Pazartesi - 15:01

İZDENİZ’de hem personele hem gemilere operasyon

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’de tarihi gemiler jilet oluyor. Bir yandan eski gemileri satışa çıkartma kararı alan belediye, diğer yandan Denizcilik İşletmeleri’nden geçen ve 2000 yılından bu yana çalışan 50 personele de operasyon yaptı. Maaş adaletsizliği hukuki olarak çözülemeyince gemiler satışa çıktı.

İZDENİZ’de hem personele hem gemilere operasyon

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de yolcu ve araba taşımacılığını yürüten şirketi İZDENİZ’de yeni bir çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz aylarda İhsan Alyanak Vapuru’nun direksiyonunun kilitlenerek Konak İskelesi’ne çarptıktan sonra batması uzun süre tartışılmıştı. Artık yaşlarını dolduran, hızları yavaşlayan ve hareket olanakları kısıtlanan vapurlardan biri olan Alaybey Vapuru da satışa çıkartılıp jilet yapılması için tersaneye gönderilmişti.
 
İZDENİZ şirketinin yetkilileri Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları ortak çalışma sonrasında gemileri yenileme kararı aldı. Şirket, 1972 yılı yapımı 9 Eylül yolcu vapuru ile Salacak Arabalı Vapuru’nu da satışa çıkartıyor. Önceki yıllarda Salacak’ın kardeşi Eminönü isimli vapuru bakımdan geçiren ve yenileyen belediye iki vapur ile Üçkuyular-Bostanlı arasında araç taşıyordu.
 
TURYOL DEVREDE
Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesindeki araçları devre dışı bırakırken şu anda deniz taşımacılığında taşeron olarak hizmet veren TURYOL Şirketi’ne yazı yazıldı ve yeni gemiler istendi. Belediyenin kendisine bağlı Kordon-Yalova gemileri Karşıyaka Vapur İskelesi’nde görevlendirilirken boş kalan yerlere yeni hizmet alımı yöntemi ile gemi takviyesi yapılacak.
 
PERSONEL OPERASYONU MU?
Belediye şirketi İZDENİZ’de uzun zamandır devam eden personel operasyonu hazırlıkları da vardı. Denizcilik İşletmeleri Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışırken İZDENİZ’e geçen 110 personel tüm haklarını koruyordu. Bu sayı 2000 yılından bu yana 50’ye kadar düştü. Şirket bünyesinde çalışan fakat Türkiye Denizcilik Sendikası’na üye olan bu kişiler aynı görevi yapan diğer belediye personelinin iki katı maaş ve sosyal hakları alıyordu. Kazanılmış hakları ellerinden alınamadığı için sistemde değişikliğe gidildi. Belediyenin kendi gemilerinde çalışan kişilerin bazıları denizden karaya çıkartıldı ve oralarda görevlendirildi. Daha sonra çalıştıkları gemiler de iptal edilerek yeni kiralık gemiler talep edildi. Böylece çalıştıkları yerler ortadan kalktığı için kiralık gemilerde görevli kişilerle aynı gemilerde çalışmaya başlayacak. Böylece aradaki maaş farkları da ortadan kalmış olacak. Ortama 3 bin 300-3 bin 500 TL arasında bir maaş alan kaptan sosyal haklarıyla birlikte 5 bin TL maaş alan sendikalı kaptanlarda aynı işi yapıyordu. Denizcilik işletmelerinden geçen ve belediyede uzun yıllardır çalışan makinist, iskele baş memuru ve kaptanların sistemleri tamamen değiştirilmiş oldu. Bu da bir yandan araçları yenileyen diğer yandan da kadroda operasyon yapan belediyenin önünü açmış oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adalet 28 Aralık 2012 Cuma 19:25

izdenizde gemi sayısı azaldıkça,personeli de lav etmeye çalışıyorlarkenn nedense müdür sayısı artıyor. neden? neden personel ile uğraşacaklarına iş ile uğraşmıyorlar? bir yönetici (sosyal belediyecilikle yönetilen bir şirketteki yönetici)işçiyle uğraşır? burası insanların egolarını tatmin etme yeri deil. vatandaşa hizmet etme yeri....eğer bir şirkette başarısızlık var ise bu işçilerin deil yöneticilerin suçudur..adaletsiz ve anti isialaist davranmaların suçudur..öylekii ben vapurları yılla

Yorumu oyla      24      8  
Cuneyt 17 Aralık 2012 Pazartesi 23:17

9 Eylül vapuru 1972 değil 1976 yılında Alaybey Tersane'de kardeşi Alaybey vapuru ile beraber inşa edilmiştir. Yanlış bilgi vermeyin insanlara. Salacak gemisi de 1967 yapımıdır.

Yorumu oyla      17      6  
batu 6 Kasım 2012 Salı 11:04

Alaybey den sonra 9 Eylül de hurdaya.Piriştina Bergamayı fantazi olsun diye restore etti. Piriştina daki kent-kültür bilincinin binde biri bile yok kocaoğlunda.Vapur alma katamaran al. Körfezi turyola peşkeş çek.İzmiri işportanın başkenti yap.Şehri pislik götürsün.24 saat deniz ulaşımının içine et.Vapurla taşınan yolcu sayısı 2004 te 15 milyon.Bugün 10 milyon.İnanmayan izdenizin web sayfasına bakar.Taşradan gelen adamlar başkan-yönetici olunca İzmirde bi acayip oldu.İzmir deniz şehri mi,taşra mı

Yorumu oyla      25      9  
ali 5 Kasım 2012 Pazartesi 21:30

bizde aynı durumdayız%40 eksik maaş alıyoruz

Yorumu oyla      18      6  
AK Partili Yorumcu 5 Kasım 2012 Pazartesi 15:56

CHP’li olsaydım. Bu işi AK Partili Belediye yapsaydı hemen “Kamu malları satılıyor kime peşkeş çekiliyor” diye yorum yazar keyfime bakardım. Hem de gemi metaforunun derinliğini de kullanmış olurdum.

Yorumu oyla      30      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu İzmir adayını sahiden açıkladı mı?
‘Yanıtı biliyorsunuz… Güvenimiz tam’ sözleri Kocaoğlu’nun adaylığının ...
Anadol’dan Darbe Komisyonu’na mektuplu ret!
CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
“Türkiye anadilde eğitime hazır değil”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin anadilde eğitim konusunda ...
 
“Lütfen açlık grevlerini sona erdirin”
Cezaevlerinde açlık grevi yapanların dayandıkları konuların kendi konumlarıyla ...
‘Bütünşehir’ etkisi: Erken seçim rafa mı kalkıyor?
AK Parti Kızılcahamam kampında 2014’te yapılacak yerel seçimlerin 2013’e ...
CHP’li Güven ‘sağlıkta imza krizini’ sordu
Prof. Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a “Kamu Hastaneleri ...
 
AK Partili vekillere yurt dışı yasağı!
Başbakan Erdoğan’ın getirdiği yasağın nedeni, muhalefet partilerinin gensoru önergeleri…
Karabağlar’dan AK Parti’ye ‘İnce’ mesajlar
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Karabağlar Belediyesi tarafından Çalıkuşu ...
BDP’den İzmir’de ‘açlık grevine’ destek eylemi
İzmir’de bir araya gelen yaklaşık 1500 BDP'li, açlık grevlerine destek ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva