HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2012 Pazartesi - 18:28

MHP kongresinin ardından: İzmir kimi destekledi?

Bahçeli’nin 6. ve son kez seçim kazandığı MHP Kongresi’nin yansımaları devam ediyor. Bayındırlık Eski Bakanı Koray Aydın’ın 441, İzmir Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun 48 Bahçeli’nin ise 725 oy aldığı kongrede 75 kişilik Merkez Yürütme’ye yönelik de farklı değerlendirmeler yapılıyor.

MHP kongresinin ardından: İzmir kimi destekledi?

EGEDESONSÖZ - Bahçeli’nin ilk kez seçildiği 1997 kongresinde rakibi olan Tuğrul Türkeş’in destekçisi, destekçileri Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nun da rakibi olduğu ironik kongrede, Bahçeli’nin ‘fotoğrafımı asmayın çünkü ben de adayım’ sözü akıllarda kalan en önemli kongre detayıydı. Türklük vurgusunun sıklıkla yapıldığı kongrenin İzmir’e yansıması ise oldukça farklı oldu. Çünkü İzmir teşkilatına 10 yıl liderlik eden Dervişoğlu bu kez Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkıyordu. 
 
OKTAY VURAL YOK! ÇÜNKÜ…
Bahçeli muhalefetinin olağanüstü kongre toplayacak oranda oy alması MHP’deki değişim talebinin bir göstergesi olarak yorumlanırken ‘değişim beklentisinin’ 75 kişilik MYK listelerinde de karşılanmamasının hayal kırıklığı yarattığı savunuluyor.
Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın MYK listesine alınmama gerekçesinin meclisteki aktif görevi olduğu ve MYK’nın doğal üyesi sayılması olarak görülürken aynı şekilde Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’ın da listelere alınmadığı belirtiliyor. Bahçeli’nin listesinde İzmir’i Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu temsil ederken bir dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Şenol Bal’ın da MYK’ya girdiği görüldü.
Futbolcu Saffet Sancaklı, CHP’nin tutuklu vekili Mehmet Haberal’ın oğlu Bülent Haberal gibi tanınmış simaların yer aldığı MYK listesine İzmir’den sadece Tanrıkulu yer alırken Eski Vekil Şenol Bal da seçilmeyi başardı.
 
İZMİR’İN SANDIĞINDAN BAHÇELİ’YE 56, DERVİŞOĞLU’NA 17 OY
Genel Başkanlık seçimleri sırasında sandıkları ayrılan iller arasında da ilginç sonuçlar çıktı.
56 delegesi olan İzmir’in yanı sıra Kars, Kastamonu ve Kayseri’nin sandığı olan 10 nolu sandıkta toplam 97 oy kullanıldı.

İzmir’in sandığından Genel Başkan Bahçeli 57 oy alırken, Koray Aydın’a 22, Eski İl Başkanı, Büyükşehir ve Milletvekili Adayı Dervişoğlu’na sadece 17 oy çıkması dikkat çekti.
Bahçeli’nin listesinde Milletvekili adayı ve teşkilatın yakından tanıdığı Hasan Zerek’in seçilecek yeterlikte oy alamadığı için 75 kişilik MYK’da yer almadığı öğrenilirken Yüksek Disiplin Kurulu’nun yedeklerinde de İzmir’den Bahadır Akyüz isimli partili yer aldı.
 
KIRKPINAR, KÖYMEN VE KOÇ MUHALİF LİSTEDE YER ALDI
Müsavat Dervişoğlu’nun ilk turda aldığı 48 oydan sonra MYK seçimi için liste açıklamadığı kongrede muhalif Koray Aydın’ın listesinde ise İzmir’den Eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar’ın kardeşi Hüsmen Kırkpınar, Eski İl Başkanı İlhan Köymen ve Milletvekili Adayı ve Eski İl Başkan Yardımcısı Murat Koç gibi simalar yer aldı. Bu isimler Bahçeli’nin listesini delecek çoğunlukta oy alamayınca MYK dışında kaldı.
 
DERVİŞOĞLU’NA BAHÇELİ’DEN İMZA DESTEĞİ İDDİASI
Bahçeli dahil 11 adayın yarışması beklenirken kongrenin başında Divan Başkanı Tuğrul Türkeş’in ısrarlı çağrılarına karşın 40 imzalı adaylık başvurularının bir türlü gelmemesi ilginç dedikodulara sahne oldu. Adayların çoğunun adaylık için gerekli 40 imzayı bulamadığı iddiası salonda kulaktan kulağa fısıldanırken başvurusunu en son getiren aday Dervişoğlu’na Genel Başkan Bahçeli’nin imza desteğinde bulunduğu bile konuşuldu. Dervişoğlu ise sosyal medya üzerinden destekçilerine teşekkür edip yola devam mesajı verdi. Bahçeli’den imza desteği iddiasına ise sert yanıt verip, “Bazıları atılan imzaları geri çektirmeye uğraştılar. Ancak başaramadılar. İzmir delegesinden 22 imza aldım” dedi.

 
DERVİŞOĞLU: AZ OY ALDIM AMA ÇOK SEVİLDİM
Resmi değerlendirmesini DHA’ya yapan Genel Başkan Adayı Dervişoğlu, “Bu kadar az oy alıpta bu kadar sevilen bir adam olmaz” dedi. İzmir'de 10 yıl İl Başkanlığı yapan, 2009 yılında Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 2011 yılında milletvekili adayı olan Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli'ye rakip çıktı. Tüzük gereği aday olabilmesi için gereken 40 delege imzasından 19'u İzmir'den atıldı. Kurultayda 48 oy alan Dervişoğlu, “Bana göre kongrenin kazananıyım. Bu kadar az oy alıp da bu kadar sevilen bir adam olmaz. Bu kongrenin sonucu başından belliydi. Genel Başkan'ın kazanacağına dair tereddüdüm yoktu. Delege yapısı öyle şekillendirilmişti çünkü. İl ve ilçe başkanları bazı şeylerden sıkıntılı olsa bile Devlet Bey'e olan saygılarını gösterdiler. Bir yandan da parti içinde yönetim anlayışına tepki vardı. O tepkinin sahipleri de Koray Bey'in yanında toplandılar. Bizi düşen tepkinin öfkeye dönüşmesini engellemekti, kurultay salonunda yaptığım konuşmayla bunu gerçekleştirdiğime inanıyorum. Dünyada hiçbir kurultayda bu kadar az oy alıp da bu kadar çok sevgi gören başka bir adam olduğunu sanmıyorum” dedi.
 
YOLA DEVAM DEDİ
Dervişoğlu, aktif siyasete devam edeceğini vurgulayarak, “Yola devam edeceğim. Çıktığım yoldan verdiğim sözden dönmeyeceğimi ifade etmiştim. Mücadeleye devam edeceğiz. Ülkücü hareketin birliği ve dirliğinin sigortasıyız. Önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmeler, bizi haklı çıkaracaktır” dedi.



EN DEMOKRATİK KURULTAY
Merkez Yönetim Kurulu’na girmeyi başarabilen tek İzmirli Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu 10. Olağan kurultay ve kurultayın İzmir yansımasını değerlendirdi. Tanrıkulu “Geçen sene başlayan ilçe kongreleri ve ardından il kongreleri sonunda büyük kurultayımızı gerçekleştirdik. İl ve ilçelerde gerçekleştirilen kongrelerimizde birden fazla aday vardı. İl ve ilçelerde kongrelerdeki demokratik yapı büyük kurultayımıza da yansıdı. 11 adaylı gerçekleşmesi beklenen kongre 7 adaya kadar düştü ve en sonunda 3 kişilik bir yarış gerçekleşti. Türkiye’nin geleceğinin yön verecek kadroların belirlendiği bir kurultay süreci oldu. Diğer partilerin kongrelerini baktığımızda tek adaylı gerçekleşen kurultaylar görüyoruz. MHP’nin kongresi ise adeta demokrasi dersi verir nitelikte çok adaylı olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’nin demokratik yapısı içinde en çok yakışan kurultay olmuştur. Kurultayımızda gerçekleştirilen demokratik yapı yerel seçimler ve genel seçim sürecine yansıyarak bizi başarıya ulaştıracaktır. Ülkenin AKP tarafından tahrip edilen yapısı bu kadrolar ile tedavi edilecek. Anayasa ve Cumhuriyet’in temel ilkelerine 10 yıldır yapılan saldırıya bu kadrolar dur diyecektir” dedi.
 
“İZMİR İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Tanrıkulu İzmir eksininde değerlendirme yaparak “125 kişilik listeden İzmir’den yer alan arkadaşlarımız var. Tabi ki MYK’ya İzmir’den gibi aydın bir kentten daha fazla katılım olmasını isterdik. Fakat yer alan arkadaşlarımız ile birlikte İzmir’i en iyi şekilde partimiz içinde temsil edeceğiz. Bu gerçekleştirilen kurultay ile sağlam ve dinç kadrolar ile başta Türkiye ve İzmir olarak partimizi şaha kaldıracağız. İzmir için ciddi çalışmalar yapıyoruz. İzmir’i CHP’ye mecbur AKP’ye muhtaç bırakmayacağız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadık 6 Kasım 2012 Salı 11:47

izmirden çıkan bir adaya izmir delegesi sadece 17 oy vermiş. işte izmirden neden birşey olmuyorun yanıtı. 10 yıl il başkanlığı yaptır, büyükşehir adayı, milletvekili adayı göster, sonra da oy bile verdirme. izmir'e yazık, yazık.

Yorumu oyla      14      5  
Murat 6 Kasım 2012 Salı 10:01

Hala Kenan Tanrıkulu duruyormu?

Yorumu oyla      11      5  
AHMET ÇOTUR 5 Kasım 2012 Pazartesi 21:43

DERVİŞOĞLU SENİ TEK GEÇİYORUZ...HALEN DİKTA GİBİ YAŞI 66..SENİN YANINDAYIZ.........

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin’den seçime ve İzmir’e bakış…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, internet üzerinden yayın yapan ...
Şengül: Kocaoğlu ancak bizden ders alır!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda İzmir zirvesi
AK Parti’nin Ankara’da gerçekleştirdiği Kızılcahamam Kampı’nda İzmir zirvesinin ...
 
Rıfat Sait’ten Başbakan'a: İzmir nasıl alınır kitapçığı!
Son günlerde İzmir siyasetinin en renkli en popüler simalarından biri ...
CHP’den İzmir’e markaj: Sıra metropol fotoğrafında!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun İzmir ziyareti ardından CHP ...
Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na: İzmir Türkiye gibi olsa…
İzmir’e gelerek iki gün boyunca temaslarda bulunan ve ilçe belediyelerin ...
 
İZDENİZ’de hem personele hem gemilere operasyon
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’de tarihi ...
Kılıçdaroğlu İzmir adayını sahiden açıkladı mı?
‘Yanıtı biliyorsunuz… Güvenimiz tam’ sözleri Kocaoğlu’nun adaylığının ...
Anadol’dan Darbe Komisyonu’na mektuplu ret!
CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva