HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2012 Pazartesi - 17:43

Gürsel Tekin’den seçime ve İzmir’e bakış…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, internet üzerinden yayın yapan Ben TV’ye katılarak, Başkan Kocaoğlu’nu başarılı bulduğunu söyledi ve yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Gürsel Tekin’den seçime ve İzmir’e bakış…

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İnternet üzerinden yayın yapan Ben TV’de yayınlanan ‘Üç Gazeteci Bir Konuk’ programına konuk oldu. İzmir ekseninde önemli açıklamalar yapan Tekin, İzmir’i, CHP’nin kalesi olarak görmediklerini ancak kentin CHP ile özdeşleşmiş olduğunu söyledi. Merak edilen sorular arasında yer alan ve geçtiğimiz hafta sonu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanlığı ziyareti ile gündeme gelen Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yeniden adaylık sürecine ilişkin açıklama yapan Tekin, Başkan Kocaoğlu’nu çok başarılı bulduğunu söyledi.

“İZMİR CHP DİYOR”
İzmir’in AK Parti’ye oy vermeyeceğinin kesin olduğunu belirten Tekin, “Fiilen başkan olanlar, karşısında aday da yoksa tekrar aday olabilir. Önümüzde daha çok zaman var, ne değişir bilemiyorum ama ben, Aziz Kocaoğlu'nu çok başarılı buluyorum, bütün baskılara rağmen! AKP'de iki bakanın ismi çok geçti sonra biraz heveslendiler umutlandılar. Anketlere bakıldığında, halk CHP'ye biraz kızmış olabilir ama vatandaş İzmir'de ‘CHP diyor’ Bizden bazı ‘dönmeler’ var tabi onları aday yapabilirler! Ama bana göre anketler onları caydırdı. Binali Yıldırım şimdi İstanbul'da çalışıyor. Bazı anketler çok detaylı ve kimlere oy vermeyeceksiniz sorusu sorulmuş. İzmir'in AKP’ye oy vermeyeceği kesin” dedi.
 
“RANT HEDEFİ YOKSA MAYIS OLSUN”
Vatandaşların yerel seçim sürecine hazırlandığını belirten Tekin, hava koşulları dikkate alınarak, seçimlerin Mayıs ayında yapılması gerektiğini savundu. Tekin “Aslında insanların çok da umuru değil hangi ay olduğu! Şimdi birden ‘Martta hava soğuk olur Ekime' e alalım’ dediler. İsterseniz Mayıs'a alalım diye de ben teklif ediyorum. Ama bir koşulla. Rant hedefi olmayacak, binlerce belediye başkanı yargılanıyor. Bürokrat yargılanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bütün yolsuzluklar ortadayken biz seçim ne zaman olacak diye konuşuyoruz. Cumhurbaşkanı bu konuda keyfi karar aldı. Sayın Cumhurbaşkanı anayasayı uygulamak zorunda” dedi.
“TEDİRGİNLİĞİMİZ YOK”
Tekin “Bizim anketlerden düşük çıkma tedirginliğimiz yok. Zaman zaman biz de yaptırıyoruz anket. Geçen hafta bir medya grubunun yaptığı araştırmada Ak Parti yüzde 41, CHP yüzde 28 görünüyor. En çok oyunu arttıran BDP yüzde 8,5 ama kararsız seçmen sayısında büyük bir artış var. CHP, ilk kez, Türkiye'nin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak projelerle halkın karşısına çıktı. Ama ne yazık ki bu projelerin hiçbirini örgütler anlatamadı. Hala da anlatabilmiş değil” diye konuştu. Zaman zaman tartışma konusu olan ‘Yeni CHP’ söylemini de değerlendiren Gürsel Tekin, eksen kaymasının söz konusu olmadığını, tam tersine her kesimin kucaklandığını söyledi.
 
“OY DEĞİL ÇÖZÜM ARADIK”
CHP tarafından Kürt sorunu ile ilgili olarak AK Parti’ye zeytin dalı uzatıldığını belirten Tekin “Kürt sorunu tüm Türkiye'nin sorunu ama çoğunlukla AKP'nin sorunu! AKP bunu bir oy sorunu olarak yürüttü. Kılıçdaroğlu bu sürecin çözülmesine büyük önem verdi. Başbakanın PKK ile görüştüğünün söylenmesi üzerine Başbakan çok ağır küfürler etmişti Bahçeli'ye de Kılıçdaroğlu'na da. Ama Kılıçdaroğlu eğer sorun çözülebilecekse konuşulabilir diye çok makul bir şekilde yaklaştı olaya. Yine af tartışmaları çıktığında, terör bitecekse af çıkabilir diye yaklaştı. Son 3 aydır olup bitenleri açıklamadıkları için ne olup bittiğinin farkında değiliz. Buna rağmen genel başkanımız terör konusunda Başbakan'la görüşmek istediğini söyledi ama hala bir cevap gelmedi” dedi.

ADAY OLACAK MI?
Tekin “Ben 2009'da adaydım ama adı geçtiği için Kılıçdaroğlu'na adaylığı ilk götüren adam benim... Kılıçdaroğlu bunu bir görev olarak kabul etti. İstanbul, İzmir gibi değil çok önemli, çok sorun var hasta bir şehir haline geldi. Burada özelikle 2009'da uyguladığımız kriteri uygulamamız gerekiyor. Bu sorunları kimin çözeceğine inanıyorsa İstanbul benim adayım odur. Ama İzmir için değil ben İstanbul milletvekiliyim. Aziz Kocaoğlu'nun ön seçim yapılsın düşüncesi de olabilir ama sadece o kriter yeterli değil önemli olan İzmirlinin düşüncesi… Özellikle büyükşehirlerde bilimsel çalışma da lazım” diye konuştu.
 
“SORUNLAR ÖZAL’DAN TESLİM”
Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütünşehir Projesini Özal çok denedi. Bugün içinden çıkamadığımız sorunların çoğunun kaynağı Özal zamanından kalma. Bütünşehir elbette olur ama 1500 tane belediye kapatıyorsunuz. Bunları kapatmayın biz de ‘evet’ diyelim. Yönetimi yerelleştirmek lazım. Her şeyi Ankara'ya götüremeyiz. Valilik, Bakanlık TOKi var. TOKİ'nin plan yapma yetkisi olur mu ya? Dünyada tartışılan şeyler daha fazla yaşanabilir şehir, hava yeşil alan. Biz temiz havaya hasret kaldık. Yazık günah değil mi bize? Bütün ömrümüzü beton yığını içinde geçireceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetçi 7 Kasım 2012 Çarşamba 10:34

Karşıyaka'dan Ali Engin, Buca'da Cemil Şeboy, Büyükşehir'de Aziz Kocaoğlu, Konak'ta Sinan Karamustafaoğlu, Karabağlar'da Salih Erkek aday olmalı. Bu kişiler aday olursa CHP İzmir'de tarihinde alamadığı en yüksek oyu alır. Özellikle Buca ve Karabağlar adayları bu dönem çok önemli. Genel Merkezin çok dikkatli davranması gerekiyor...

Yorumu oyla      13      5  
5 Kasım 2012 Pazartesi 18:31

Neden mevcut başkanlardan başka alternatif yoksa bu partide siyaset yapanın sayısı demeki yok denecek kadar az anlamına geliyor bunun nedenide İL başkanın dediği gibi nitelikli kişi yetiştirmiyoruz anlamına geliyor her kesin alternatifi vardır yeterki siyaste ben değil biz olduktan sonra ve önü kesilmediği taktirde çok başarılı siyasetçiler çıkacaktır elbette ama genç yetiştirmiyoruz.gençler siyasete girmek istesede birileri tarafında önü kesilmeye çalışılıyor bu gerçeği kimse inkar edemez

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şengül: Kocaoğlu ancak bizden ders alır!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda İzmir zirvesi
AK Parti’nin Ankara’da gerçekleştirdiği Kızılcahamam Kampı’nda İzmir zirvesinin ...
Rıfat Sait’ten Başbakan'a: İzmir nasıl alınır kitapçığı!
Son günlerde İzmir siyasetinin en renkli en popüler simalarından biri ...
 
CHP’den İzmir’e markaj: Sıra metropol fotoğrafında!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun İzmir ziyareti ardından CHP ...
Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na: İzmir Türkiye gibi olsa…
İzmir’e gelerek iki gün boyunca temaslarda bulunan ve ilçe belediyelerin ...
İZDENİZ’de hem personele hem gemilere operasyon
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’de tarihi ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir adayını sahiden açıkladı mı?
‘Yanıtı biliyorsunuz… Güvenimiz tam’ sözleri Kocaoğlu’nun adaylığının ...
Anadol’dan Darbe Komisyonu’na mektuplu ret!
CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
“Türkiye anadilde eğitime hazır değil”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin anadilde eğitim konusunda ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva