HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2012 Pazartesi - 16:09

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda İzmir zirvesi

AK Parti’nin Ankara’da gerçekleştirdiği Kızılcahamam Kampı’nda İzmir zirvesinin gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

AK Parti nin Kızılcahamam Kampı nda İzmir zirvesi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kurmayları ve milletvekillerinin de katıldığı Ankara Kızılcahamam’daki iki günlük kampın İzmir’i ilgilendiren bölümünde ayrıntılar netleşmeye başladı. Özellikle, Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa yaptığı Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi için “Bir teşekkür bile etmediler” diyerek Başbakanın sitem ettiği büyük toplantının dışında İzmir zirvesinin gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya milletvekilleri katıldı. İzmir zirvesinden önemli kararlar çıktı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemli mesajlar verdiği, yerel seçim süreci, gensorular, sözleşmeli personele kadro, yapılan hizmetler ve partinin geldiği noktalar gibi birçok meselenin masaya yatırıldığı AK Parti’nin Kızılcaham’da gerçekleştirdiği iki günlük kampın İzmir yansımaları netleşiyor. Ankara’da bulunan milletvekillerinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın başkanlığında bir araya geldikleri öğrenildi. Sadece, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İzmir Milletvekili İlhan İşbilen’in katılmadığı İzmir zirvesinde önemli konular masaya yatırıldı.
 
YILDIRIM PROJELERİ ANLATTI
İzmir ekibinin, gerçekleştirdiği zirvede en önemli konulardan birisi genel seçimler öncesinde ortaya atılan 35 proje oldu. Bakan Yıldırım, başta Konak Tüneli olmak üzere, Körfez Tüp Geçiş Projesi, Lojistik Köy, Demiryolu projesi, Karaburun Yolu gibi birçok çalışma hakkında bilgi verdi. Yıldırım, bakanlıkların ilgili birimlerinden aldığı son durumu anlatan açıklamaları milletvekilleri ile paylaştı. Toplantıda her milletvekili bölgesinde bulunan ve yakından ilgilendiği projelerin seçimlere yetişip yetişmeyeceği, zamanında bitirilip bitirilemeyeceği gibi konularda Yıldırım’dan bilgi aldı.
 
ALANAN İNİN, ANLATIN
Özellikle hükümetin İzmir’e yönelik projelerinin parti teşkilatları tarafından yeterli derecede anlatılamadığını ifade eden Yıldırım’ın , “Sık sık alanlara inin, ilçeleri gezin ve halk ile temas edin. Biz, belli programlar ve çalışmalar dahilinde gelebiliyoruz. Yerel çalışmalarda yetersiz kalıyoruz. İlçe belediye başkanlarının birçok yapamadığı, söz verdiği ama uygulayamadığı işler var. Bunların iyi tespit edilmesi gerekiyor. İl başkanlığı da bu konuda çalışmalar yapmalıdır. Belediye meclislerini ve parti gruplarını ilçelerde çalıştırın. Yerel seçimler yaklaşıyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
 
Toplantıda AK Parti’nin İzmir’deki algısı ve partiye bakış da masaya yatırıldı. Bazı medya kuruluşlarının CHP’li belediyeler ve yerel AK Parti karşıtları unsurlar tarafından maddi olarak desteklendiği ifade edildi. Buna karşı yani stratejiler geliştirilirken daha dikkatli davranılması gerektiği fikri ortaya çıktı. Toplantıda milletvekilleri tek tek söz alırken her biri ayrı konularda konuşma yaptı. Bazı milletvekilleri özellikle bürokratik yapılanma ve kamu kurumlarının temsilcilerinin daha fazla kendileriyle temas kurması gerektiğini söyledi.
 
DAHA YUMUŞAK ÜSLÜP
Zirvede, AK Parti’nin bu zamana kadar İzmir’de yaptığı siyasi çalışmaların da değerlendirildiği öğrenildi. Halkın gönlünü kazanmak, seçmene daha iyi ulaşmak için yeni yolların denenmesi gerektiği ifade edilirken ‘sert üsluptan kaçınalım, gerilim oluşturmayalım’ fikri ön plana çıktı. Bazı milletvekillerinin özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon, tutuklamalar ve belediyelerdeki müfettişlerin yanlış anlamalara neden olduğunu vurguladığı belirtildi. Milletvekilleri, “Her müfettiş ve denetim AK Partili belediyelere de yapılmasına rağmen İzmir’de farklı anlatılıyor. Bunun iyi incelenmesi ve sorgulanması lazım. Dayanağı olmayan, zorlama çalışmalara girilmemesi gerekir. İsimsiz, imzasız gelen ihbarların ardının aranması, soruşturma izinlerinin rast gele verilmemesi daha mantıklı olur” açıklamalarında bulundukları dile getirildi.

ORTAK HAREKET, TEK AĞIZ!
İzmir gibi seçmeni ve halkı daha duyarlı bir kentte AK Parti olarak açıklamalara dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Milletvekilleri bakanların bölgelerine gelerek daha sık ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi. Her çalışmanın mümkün olduğu kadar en yetkili ağızlardan duyurulmasını isteyen milletvekilleri Bakan Yıldırım’dan sık sık bir araya gelme talebinde bulundu. Buna göre İzmir ekibi, il başkanlığı yetkililerinin de bulunduğu toplantıları daha düzenli yapacak. Toplantılara ağırlıklı olarak meclisin deneyimli ismi Milletvekili Mehmet Tekelioğlu başkanlık edecek. Toplantıda yine öne çıkan en önemli konulardan birisi de ortak açıklama ve tek ağızdan konuşma konusu oldu. Görüşmede milletvekillerinin birbirlerinin uzmanlık alanlarında açıklama yaparken dikkatli olunması gerektiği fikri ön plana çıktı. Özellikle teknik konularda danışılması kararı alındı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 5 Kasım 2012 Pazartesi 21:48

yıllar oldu bayındır yolunu bitiremediğiniz gibi karaburun yoluda kaç yıl oldu bitiremediniz.İzmirin içinde 20 km lik çevre yolu dışında bişeyiniz yok.hadi gayret bakalım.

Yorumu oyla      13      5  
İZMİR DEĞİŞİM İSTİYOR 5 Kasım 2012 Pazartesi 20:30

İZZMİR İZMİRLİ ARTIK DEĞİŞİME HAZIRR

Yorumu oyla      14      7  
izmirli 5 Kasım 2012 Pazartesi 17:38

alın artık şu izmiri. köy gibi kaldık.. :(

Yorumu oyla      19      14  
engin 5 Kasım 2012 Pazartesi 17:27

vob un istanbula gitmesiylede alakalı bir açıklama bekliyoruz.

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rıfat Sait’ten Başbakan'a: İzmir nasıl alınır kitapçığı!
Son günlerde İzmir siyasetinin en renkli en popüler simalarından biri ...
CHP’den İzmir’e markaj: Sıra metropol fotoğrafında!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun İzmir ziyareti ardından CHP ...
Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na: İzmir Türkiye gibi olsa…
İzmir’e gelerek iki gün boyunca temaslarda bulunan ve ilçe belediyelerin ...
 
İZDENİZ’de hem personele hem gemilere operasyon
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’de tarihi ...
Kılıçdaroğlu İzmir adayını sahiden açıkladı mı?
‘Yanıtı biliyorsunuz… Güvenimiz tam’ sözleri Kocaoğlu’nun adaylığının ...
Anadol’dan Darbe Komisyonu’na mektuplu ret!
CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
 
“Türkiye anadilde eğitime hazır değil”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin anadilde eğitim konusunda ...
“Lütfen açlık grevlerini sona erdirin”
Cezaevlerinde açlık grevi yapanların dayandıkları konuların kendi konumlarıyla ...
‘Bütünşehir’ etkisi: Erken seçim rafa mı kalkıyor?
AK Parti Kızılcahamam kampında 2014’te yapılacak yerel seçimlerin 2013’e ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva