HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2020 Cuma - 13:25

Konak’tan Elazığ’a bir destek daha!

Elazığ için daha önce yardım kampanyası başlatan ve bir tır dolusu malzeme göndermek için harekete geçen Konak Belediyesi, Tiyatro Günleri kapsamında, şubat ayında sahnelenecek oyunların gelirlerini de depremzedelere bağışlamaya karar verdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Elazığ yalnız değil; onların sesini duyuyor ve destek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Konak’tan Elazığ’a bir destek daha!

Konak Belediyesi Tiyatro Günleri kapsamında, şubat ayında sahnelenecek iki oyun “Elazığ’a Destek Zamanı” çağrısıyla izleyicilerini ağırlayacak. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 13 Şubat’ta sahnelenecek “Hangisi Karısı?” ile 27 Şubat’ta sahnelenecek “Fyodor Dostoyevski Suç ve Ceza Raskolnikov” adlı oyunlardan elde edilecek tüm gelir, depremzedelerin yaralarının sarılması için Elazığ’a bağışlanacak.

Başkan bölgeye gitmişti
Konak Belediyesi, Elazığ’da yaşanan felaketin ardından hızla harekete geçmiş ve yardım kampanyası başlatmıştı. Başkan Abdül Batur da bölgeye giderek, depremzedelerle bir araya gelmiş ve her türlü desteğe hazır olduklarını bildirmişti.

Bir bağış da engelleri kaldırmak için
Konak Belediyesi Tiyatro Günleri’yle ilk kez yaraları sarmıyor. 30 Ocak’ta Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Memleketin Kısmeti” adlı oyunu izleyen 460 kişiden elde edilen toplam 4 bin 600 TL’lik gelir de Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı’na (EBKOV) bağışlandı. Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Aziz Nesin’in gözünden Türkiye’nin bugünkü durumuna dair çarpıcı saptamaları yansıtan oyunu Başkan Abdül Batur da izledi.

Sanat her yarayı iyileştirir
Başkan Batur, “Bu oyunumuzun gelirini EBKOV’a bağışlama kararını daha önce almıştık. Sonra Elazığ’da hepimizin yüreğini yakan deprem felaketi meydana geldi. Elazığ için de ‘Birlikte Konak’ dedik ve tüm hemşehrilerimizi Elazığ’a yardıma çağırdık. Tiyatro Günleri’nin şubat gelirini de Elazığlı hemşehrilerimize göndermek istedik. Elazığ yalnız değil; onların sesini duyuyor ve destek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi. Oyunların biletlerinin sembolik bir fiyatla satıldığına işaret eden Batur, “Biz hem sanatçılarımızı desteklemek hem hemşehrilerimizi tiyatroya çekmek hem de elde edilen gelirle yaşanan bir sıkıntının aşılmasına destek olmak istiyoruz. Tiyatro Günleri’mizin böyle bir misyonu da üstlenmesi bizi mutlu ediyor. Sanat her yarayı iyileştirebilecek bir güce zaten sahip. Biz sadece Konak’ın sahnesinden bunu yansıtmaya çabalıyoruz” diye konuştu.

Biletler fidana dönmüştü
Tiyatro Günleri’yle daha önce de İzmir’de geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen ve 53 saatte 5 bin hektarı aşan ormanlık alanı kül eden yangının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ağaçlandırma kampanyasına destek verilmişti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 18 Ekim’de sahnelenen Bavul’u izleyen 494 kişiden ve 8 Kasım’da sahnelenen Memleketin Kısmeti’ni izleyen 462 kişiden elde edilen, toplam 9 bin 560 TL’lik gelir, “İzmir Küllerinden Doğuyor” kampanyasına bağışlanmıştı. Böylece 956 izleyicinin aldığı her bilet, İzmir’de yeşerecek birer fidana dönüşmüştü.

Konak Belediyesi Tiyatro Günleri kapsamında, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, 15 gün arayla bir oyun sahneleniyor ve biletler 10 TL’den satılıyor.

 
Vekil Sertel’den net kongre mesajı: Deniz Yücel büyük bir oy oranıyla seçilecektir!
 
Corona virüslü hasta iddiasına açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’dan Elazığ’a duygulandıran mektup
Araç yüklenirken malzemelerin arasından Soma Maden Faciası’nda Babasını ...
İzmirim Kart bakımda: 'Online dolum'a 1 hafta mola!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1-8 Şubat tarihleri arasında İzmirim Kart’lara ...
Müfettişler sordu: İzmir Arena niye vergi ödemiyor?
Sayıştay, Bayraklı Belediyesi’nin İzmir Arena’dan eğlence vergisi almadığını ...
 
Bayraklı Belediyesinde personele etkili iletişim semineri
Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, vatandaşlarla sorunsuz ...
Kemalpaşa’lı sporcular madalya için ter dökecek
Kemalpaşa Taekwondo Spor Kulübü sporcuları, 7’nci Uluslararası Türkiye ...
Karabağlar'ın Kibar Çok Amaçlı Tesisi'nde inşaat sürüyor
Karabağlar Belediyesi’nin, hizmetleri yurttaşların ayağına götürme hedefi ...
 
Narlıdere 'Çocuk Senfoni'nden huzurevi konseri
Narlıdere Belediyesi tarafından kurulan ve İzmir’de ilk olma özelliği ...
Gaziemir'de 'Yalnızlıkla Mücadele Birimi'
Toplumda giderek artan yalnızlık sendromuna karşı Gaziemir Belediyesi ...
EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Farkı
Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri  olan EMITT Doğu Akdeniz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva