HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2020 Cuma - 11:10

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Farkı

Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri  olan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bu yıl kapılarını 24. kez dünya turizmine açtı. TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, 35 ülke, dünyanın önemli turist çekim noktaları ve Türkiye’den 40’a yakın destinasyonun tanıtıldığı fuarda Alaçatı sokaklarını ve Ilıca Plajı’nın incecik kumlarını standa taşıyan Çeşme Belediyesi, ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, Çeşme enginarı, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile ilk günden yoğun ilgi gördü.

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Farkı

20 ülkeden 200’ün üzerinde davetli tur operatörünün katıldığı etkinliğe, bu yıl 60 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuar bu yıl, Çin, Meksika, Almanya, Lübnan, Sırbistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Malta, Bulgaristan, Dubai, Japonya, Litvanya, Güney Kore, Endonezya, Şili, Hindistan, Hırvatistan, Özbekistan, Azerbaycan, Karadağ, Gine, Nepal, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova, Cezayir ve Brezilya gibi farklı kıtalardan ülkelere ev sahipliği yapıyor. 

Çeşme standı yoğun ilgi gördü
Çeşme’yi önümüzdeki dönemde tüm yönleriyle tatilcilerin vazgeçemeyeceği bir nokta haline getireceklerini ifade eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran; “Denizi, kumu ve plajlarıyla ünlü Çeşme tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tatilcilere dört mevsim farklı güzellikler sunuyor. Biz tüm gücümüzle bu zenginlikleri öne çıkaracak çalışmaları yapıyoruz. On iki Ion kentinden biri olan Erythrai antik kenti tarih meraklılarını binlerce yıl öncesine götürecek nitelikte. Oradaki arkeolojik kazıların hızla gerçekleşmesi için gerekli desteği sağlıyoruz. En kısa sürede Ilıca’da termal kür merkezimizi hayata geçirerek sağlık turizminde ismimizi duyuracağız. 550 kişilik Çok Amaçlı Çeşme Sanat Merkezimizin proje aşaması tamamlandı. Bir kaç yıl içerisinde yıl boyu konserler, tiyatrolar, konferanslarla Çeşme kültür ve sanat alanında da herkesin dikkatle izlediği bir nokta haline gelecek.” dedi. 

Turizmde Çeşitlilik Sezonu Uzatacak
Çeşme’yi coğrafi büyüsünün yanında tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de dünyaya tanıtarak Çeşme’yi kısa sezon kıskacından kurtaracaklarını belirten Oran; “Çeşme bozulmamış doğasıyla, kendine has mimarisiyle, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasının kazandırdığı kültürel zenginlikleriyle, termal kaynaklarıyla müthiş bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçireceğiz. Turizmde çeşitliliği arttırarak on iki ay yaşayan bir Çeşme yaratacağız. Bundan sonra Çeşme’nin zenginliklerini dünyaya daha yüksek sesle anlatacağız. Çeşme çok kısa sürede dünya turizm sektöründe hak ettiği noktaya gelecek. Bunun için turizmcimizle, esnafımızla, otelcimizle, restorancılarımızla uyum içinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“2020’de Fark Yaratacak İşlere İmza Atacağız”
2020 yılında daha yoğun bir sezon geçireceklerine inandığını ifade eden Ekrem Oran; “Bu yıl daha yoğun bir sezon bizi bekliyor. Bir çok büyük organizasyon için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2020 yılında fark yaratacak işlere imza atacağız.” şeklinde konuştu.

Pazar günü sona erecek
Turizm ekonomisi, sektörü yönlendiren trendler, öne çıkan destinasyonlar ve gelecek 10 yıla damga vuracak teknolojik inovasyonların gündem maddelerini oluşturduğu 24. EMITT Turizm Fuarı 2 Şubat Pazar günü sona erecek. 

 
En çok bilinen marka: Folkart
 
AK Partili Dağ’dan Soyer'e 'ikinci çevre yolu' çıkışı: Ya alternatif sunsun ya da iktidara engel olmasın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da gençlere tesis çağrısı
Buca Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan merkezlerindeki hizmetleri, Bucalıların ...
Çeşme Belediyesi’nin Sayıştay raporunda yok yok!
Sayıştay, Çeşme Belediyesi’nin tahakkuk tahsilat oranı düşük olan gelir ...
Çiğlili çocuklar iklim değişikliğini çizdi
Çiğli Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadelenin güçlendirilmesi ve ...
 
Karşıyaka'da örnek işbirliği
Karşıyaka Belediyesi ile Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği ...
Balçova’nın yardım malzemeleri Malatya’ya ulaştı
Elazığ ve Malatya’da 41 vatandaşımızın ölümü çok sayıda vatandaşın yaralanmasına ...
EMITT Fuarı’nda Menderes’e yoğun ilgi
İstanbul’da düzenlenen EMITT Turizm Fuarı’na katılan Menderes Belediyesi’nin ...
 
Kınalı kuzuların asker çantası Başkan Sengel'den
Efes Selçuk Belediyesi olarak bir ilke daha imza atan Başkan Sengel, vatani ...
Bergama EMITT Fuarı’nda
Tarihi ve kültürel değerleri ile bir dünya markası olan Bergama, Dünya’nın ...
Başkan Oran 'Arap projesi' için net konuştu: Çeşme’nin malını ‘ham’ yaptırmam!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın acele ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva