HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2020 Cuma - 11:44

Gaziemir'de 'Yalnızlıkla Mücadele Birimi'

Toplumda giderek artan yalnızlık sendromuna karşı Gaziemir Belediyesi harekete geçti. Başkan Halil Arda’nın talimatıyla belediye bünyesinde “Yalnızlıkla Mücadele Birimi” kurulması için çalışmalara başlandı.

Gaziemir de  Yalnızlıkla Mücadele Birimi

İngiltere, Finlandiya, Almanya gibi ülkelerde bakanlık düzeyinde önemsenen “yalnızlık” konusunda Gaziemir Belediyesi önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Yapılan araştırmalarda Türkiye’de kendini yalnız hissedenlerin sayısının giderek arttığını, Türkiye’nin yalnızlık konusunda Avrupa’da 6. sırada olduğunu gördüklerini belirten Başkan Arda, bu anlamda yalnızlıkla mücadele etmek için birim kurma kararı aldıklarını söyledi. Yalnızlığın bir kent sorunsalı olarak gördüklerini de kaydederek, bu sorunu bütünsel bir yaklaşım ile çözme hedefinde olduklarını da vurguladı.

Hayatın doğal akışı gereği yaşlandıkça sevdiklerimize veda etmemiz gereken zamanların sıklaştığını, yapılan araştırmalarda, Türkiye’de “ihtiyacı olduğunda yakınında birisini bulamayacağını” düşünenlerin giderek arttığını gördüklerini de vurgulayarak “Araştırmalarda beni şaşırtan en önemli unsur da gençlerimiz oldu. Hayat dolu ve sosyal olması gereken gençlerimizin büyük çoğunluğu kendini ‘kimsesiz’ hissediyor. Gençlerimiz Avrupa ortalamasının üç katı oranda yalnız.”

Topluma yabancılaşıyorlar
Yalnızlığı sosyal bir geri çekilme, sosyal bir acı olarak gördüğünü de anlatan Başkan Arda, “Yalnızlık, genel anlamda insanların kendini toplumdan soyutlaması olarak görülüyor. Kişiler sonrasında topluma yabancılaşıyor. Hatta yalnızlığın bulaşıcı bir etkisi olduğunu da öğrendik. Bununla beraber yalnızlık birçok hastalığı da tetikliyor. Bence önlem alınması gereken konuların başında geliyor. Ülkemizde son dönemde yanlış internet kullanımı, giderek artan intiharlar ve ekonomik sorunlar da bizim bu anlamda harekete geçmemize vesile oldu. Dünyadaki örneklere bakarsak belediyeler, yalnızlıkla mücadelede tedbir alması gereken kurumların başında geliyor. Bu nedenle Gaziemir Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Yalnızlıkla Mücadele Birimi kurma kararı aldık. Pozitif Yaşam Merkezi’mizin içinde yer olacak bu birime kendini yalnız hisseden her yaştan yurttaşımız başvurabilecek. Birim içinde sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, hemşireler, doktorlar ve halkla ilişkiler uzmanları olacak. Buraya başvuran yurttaşlarımıza bir anlamda yaşam koçluğu desteği verilecek. Yalnızlıklarına çözüm bulunması sağlanacak. Birimimiz, yakın zamanda hizmete girecek” diye konuştu.

Yalnızlara öneriler
Yoğun internet kullanımının, sosyalleşmenin önündeki en büyük engel olduğunu da kaydeden Arda, “Amacımız, toplumu olumsuz etkileyen ve bulaşıcı olarak ilerleyen yalnızlığın üstesinden gelmek. Bu sorunu aşmak konusunda kararlı olan yurttaşlarımızın sorununu belediyedeki uzman ekibimiz ile birlikte aşmaya hazırız” dedi.

Başkan Arda, birimin kurulması aşamasında uzman ekip ile yaptığı toplantılarda yalnız insanların neler yapması gerektiğine dair aldığı notları da paylaştı. Arda, şu uyarılarda bulundu: “Öncelikle herkesin hayatının bir döneminde yalnız hissedebileceğini kendinize hatırlatın. Sizi dinleyen, size iyi hissettiren, samimi bulduğunuz kişilerle bağlantınızı sürdürmeye çalışın. İnternette geçirdiğiniz zamanı azaltmaya çalışın. Kendinizi yalnızlılığın içinde bırakmayın.”  

 
CHP'li Arslan'dan Urla ve Çeşme'deki kamulaştırmalara tepki!
 
Narlıdere 'Çocuk Senfoni'nden huzurevi konseri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Farkı
Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri  olan EMITT Doğu Akdeniz ...
Buca'da gençlere tesis çağrısı
Buca Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan merkezlerindeki hizmetleri, Bucalıların ...
Çeşme Belediyesi’nin Sayıştay raporunda yok yok!
Sayıştay, Çeşme Belediyesi’nin tahakkuk tahsilat oranı düşük olan gelir ...
 
Çiğlili çocuklar iklim değişikliğini çizdi
Çiğli Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadelenin güçlendirilmesi ve ...
Karşıyaka'da örnek işbirliği
Karşıyaka Belediyesi ile Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği ...
Balçova’nın yardım malzemeleri Malatya’ya ulaştı
Elazığ ve Malatya’da 41 vatandaşımızın ölümü çok sayıda vatandaşın yaralanmasına ...
 
EMITT Fuarı’nda Menderes’e yoğun ilgi
İstanbul’da düzenlenen EMITT Turizm Fuarı’na katılan Menderes Belediyesi’nin ...
Kınalı kuzuların asker çantası Başkan Sengel'den
Efes Selçuk Belediyesi olarak bir ilke daha imza atan Başkan Sengel, vatani ...
Bergama EMITT Fuarı’nda
Tarihi ve kültürel değerleri ile bir dünya markası olan Bergama, Dünya’nın ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva