HABERLER>EKONOMİ
5 Mayıs 2024 Pazar - 10:03

İcradan satılık fabrika!

Torbalı'da bir fabrika binası daha icradan satışa çıkarıldı.

İcradan satılık fabrika!

EGEDESONSÖZ - İçinde bulundukları ekonomik darboğazı aşamayan şirketler bir bir kapanırken taşınmazları da icradan satışa çıkarılıyor. 

Son olarak yakın zamanda iflas eden Tamtad'ın Tire'deki konserve fabrikasının satışa çıkarılmasının ardından bu sefer de Torbalı'da hali hazırda bir geri dönüşüm şirketi tarafından kullanılan tesisi de icraya çıkarıldı. 

Yazıbaşı Mahallesi sınırlarındaki 4 bin 383 metrekare büyüklüğündeki 362 Ada 2 Parsel üzerinde kurulu bulunan taşınmaz için 53 milyon TL bedel biçildi. 

Yazıbaşı mahallesi 2.Etap 1/1000 ölçekli uygulama imar planından sanayi alanında kalan taşınmazın ilk açık arttırması 24 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

İlan detayları

1- Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı ve daire numarası: Yazıbaşı Mh. 230 Sokak No:5 Torbalı/İZMİR

2- Gayrimenkulün durumu, tapu kaydı, varsa kadastro çapı, evsafı ile hususi vasıfları, müştemilat ve eklentileri: İzmir ili Torbalı ilçesi Yazıbaşı Mh. 362 ada 2 parselde 4.383,45 m² alanlı arsa üzerinde inşa edilmiş “İçerisinde İki Katlı İdari Bina, İmalathane, Depo ve Sığınak Olan Arsa” nitelikli taşınmazdır. Sanayi alanı içindedir.

3- Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler: Bulunmamaktadır.

4- Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değer: 53.000.000,00 (Elliüçmilyon) TL (KDV, Damga Vergisi ve Tapu Harcı alıcıya aittir)

5- Artırmaya iştirak için alınacak teminatın tutarı: Gayrimenkule biçilen rayiç değerin %7,5 nispetinde olan 3.975.000,00 TL tutarında teminat alınması gerekmektedir.

Teminat olarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 10. maddesinin 1-4 üncü bentlerinde yazılı bulunan ; para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat "Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden % 15 noksaniyle değerlendirilir." kabul edilecektir.

6- Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat: Konak Mah. Cumhuriyet Bulvarı No:7 Kat:7 Konak/İZMİR adresindeki İzmir Vergi Dairesi Başkanlığının hizmet binasında 29.05.2024 tarihinde Çarşamba günü saat: 11:30’ da yapılacaktır.

7- İlgilenenler Gayrimenkul Satış şartnamesini Torbalı Vergi Dairesi Müdürlüğünden alabileceklerdir

8- Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun 29.05.2024 günü, saat 11:00’ e kadar Satış Komisyonu Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir.

Gayrimenkulün ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek ve mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.

9- Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılarak; gayrimenkul, aynı mahalde, 05.06.2024 tarihinde aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.

10 - İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.

Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir bilgi almak isteyenler Torbalı Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat edebilirler. 

 
Lider Galatasaray, bir rekorun daha peşinde
 
Cemil Amca Eşrefpaşa Hastanesi’nde şifa buluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazarlar için düzenleme: Artık 'aracı' olmayacak
AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifine göre, belediyelerden tezgâhı ...
Bakan Şimşek'ten kredi notu değerlendirmesi
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı ...
Tiryakilere kötü haber: Sigaraya zam geldi!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir sigara ...
 
Bakan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesinde!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 81 ilacın daha geri ödeme ...
Yatırımcılar dikkat: Borsa İstanbul'dan 'endeks' kararı
Borsa İstanbul, sürdürülebilirlik temalı borçlanma araçları için 13 Mayıs'tan ...
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, ...
 
Rusya şeker ihracatını yasakladı
Rus hükümeti şeker ihracatını geçici olarak yasakladığını bildirdi
SPK 2 şirketin ilk halka arzını onayladı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bültenine göre, Koç Metalurji'nin pay başına ...
Bankaların kredi hacmi 13,1 trilyon lira oldu
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 198 milyar 631 milyon lira ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva