HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:11

AK Parti'den yaş sınırına tepki: Kart sahipleri mağdur olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis oturumunda, kentte toplu taşımayı kullanan ve 30 yaş üstü olmasına rağmen öğrenci indiriminden yararlanan vatandaşların indirim haklarının kaldırılmasına AK Parti Grubu tepki göstererek, kart sahiplerinin mağdur olacağını ifade etti.

AK Parti den yaş sınırına tepki: Kart sahipleri mağdur olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan Meclis toplantısının üçüncü oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından İzmirim Kart Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin Yönetmelik Taslağı gündeme geldi. Taslağa göre 30 yaş üstü vatandaşların öğrenci kartının kapatılması hususu görüşüldü.
 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, gelen bu teklifin doğru olmadığını belirterek, ‘’ 30 yaş sınırı getirilen bu maddenin daha önceki yıllarda, hak sahiplerinin engelleneceğine, kazanılmış hakkın kullanılmaması yönünde bir davranış sergileyeceğini düşünmekteyiz. ESHOT’un, belediyemizin birçok taşımacılık hizmetini sübvanse ettiği bu durumda bu kart uygulamasının daha önceki kart sahiplerinin mağdur olacağı kanaatindeyiz. Bu uygulamayı doğru bulmuyoruz.’’ dedi.

'FAYDA YARATMAYACAK'
AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil ise, "Ulaşım sistemimizde öğrenci kartı ile indirimli kullanılan bazı kartlar var. Bunun ESHOT’a da mali de yükü var. ESHOT indirimli kartı hangi şartlarda verebilir? Bu kanun ile belirlenmiş. Öğrenciler de bu kanuna dahil olan kişiler. Dolayısıyla biz kafamıza göre öğrencileri yaşına, cinsiyetine göre, çalışma durumuna göre ayırmayı doğru bulmuyoruz. Çünkü öğrenci tanımının ve öğrenci adı altında indirimli kart kullananların yasal bir hakkı var. Biz burada toplu ulaşım hizmeti sağlıyoruz. Toplu ulaşım, bizim kar amacı gideceğimiz alan değil. Bu alanla ilgili vatandaşlar anlamında yanlış kullanım, fazla kullanım veya kurumu zarar uğratacak bir kullanım söz konusuysa, bununla ilgili farklı yöntem bulunabileceğini komisyonda da dile getirdik. 644 bin kullanıcıdan 60 bin kullanıcıyı sistemden eliyoruz. Şunu da hesap etmemiz gerekiyor o zaman. Evinde oturup 35 yaşında, çalışmayan bir kadında bir açık öğretim üniversitesinde bir eğitim alıyor olabilir. O zaman biz bu kişi üzerinde neden dezavantaj yaratıyoruz. Bu sorunun cevabı, getireceğiniz sistemde çok da sağlıklı olmuyor.  Dolayısıyla fayda zarar analizi yapıldığında, bir kent anlamında, bir ESHOT anlamında bir fayda yaratmayacağını düşündüğümüz biz için ret oyu kullandık.’’ dedi.

İlgili önerge, Cumhur İttifakı’nın ‘Ret’, CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

 
İzmir Adliyesi'nde gerginlik... Avukatlara darp ve hakaret iddiası!
 
Torbalı Belediyesi engellilerin sesi ve kulağı oluyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi 16:40

Açıköğretim bedava değil ki kayıt yaptırıp, ucuza gezilsin. 25 yaşa indirilsin de saçma bir öneri.

Yorumu oyla      1      1  
Merkez ilçe var, çevre ilçe yok . Doğru mu ? 18 Mayıs 2024 Cumartesi 12:21

İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur , ve tramvaylarda 120 dk. ücretli aktarma hakkı VAR . İzmir çevre ilçe otobüslerinde 13.02.2016 tarihinden itibaren ( bu tarihe kadar çevre ilçe otobüslerinde de 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı vardı ) itibaren aktarma hakkı YOK . İzmir BB’si Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu bu haksızlık konusunda bir söyleyeceği var mı ? Grup , Öğrenci yaş sınırına itiraz etmişse , bu durumda UKOME ‘ye getirilmesi düşünülen 90 dakika ücretsiz aktarma hakkından , İzmir çevre ilçe otobüsleri kapsam dışı bırakılırsa sorumlusu İzmir BB’si AK Parti Meclis grubu olmaz mı . CHP’’li İzmir BB’si 90 dakika ücretsiz aktarma hakkında samimiyse çevre ilçe otobüslerinde 120 dakika ücretli aktarma hakkı vermek için UKOME kararına gerek yok . İzmir BB Meclisinin karar alması yeterli . Laf kalabalıklarına karnımız tok . Çevre ilçe otobüslerinde 120 dakika ücretli aktarma hakkı vermeyen , öğrencilere yaş sınırlaması getiren İzmir BB’si 90 dakika ücretsiz toplu ulaşımı geri getirebilir mi ? Neymiş “ kötü niyetli kullanım var” mış. Peki buna imkan veren kim . Bugünkü uygulamada öğrencilerden neden aktarma ücreti almıyorsunuz . Al bakalım aktarma ücretini kötü niyeti engelle . 90 dakika ücretsiz aktarma hakkında kötü niyetli kullanım olmayacak mı ? Uygulama başlarsa , gidin metro. , tramvay istasyonlarına da , 90 dakika ücretsiz aktarma nasıl kullanıyor görün . Her binişte , tam ücretin % 15 - 20 ‘si alınmalı ki suistimal edilmesin . ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL - ARTI PARA ) uygulanması . Çevre ilçe otobüslerin de bu uygulamaya geçemeyen İzmir BB’si 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını nasıl verecek ?

Yorumu oyla      0      0  
harun 18 Mayıs 2024 Cumartesi 11:45

doğru karardır sadece ucuz gezebılmek ıcın acıkogretıme kayıt olup ogrencı kartı alanlar var 30 yas sınırı bence 25 yasa bile cekılmelıdır

Yorumu oyla      0      2  
Hakan 18 Mayıs 2024 Cumartesi 11:34

Sayın AKP'li meclis üyelerine sormak lazım. Ukome'de çoğunluğu sağlayıp 90 dakika ücretsiz aktarmayı yasaklatınca mağdur kim oldu? Sadece öğrenci kartı kullananlar mı, herkes mi? Seçimden önce bas bas bağırdınız "90 dakikayı şimdiye kadar niye yapmadınız" diye, şimdi yapmak istiyorlar ama istemezükçü zihniyetinizi bütün İzmir görüyor. O yüzden boş yapmayın.

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk beyaz perdede!
Bir kısmı Selçuk’ta çekilen “Dünya Malı-Eksi Bir” Film gösterime girdi. ...
Buca’da Türkan Saylan anması!
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Onursal Başkanı Türkan Saylan, ölümünün ...
Tarihi çarşı yenileniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin simgesi Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda ...
 
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi
Bayraklı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerini ...
Bornova’da pazaryeri seferberliği
Bornova Belediyesi, sebze meyve alışverişinin en hijyenik koşullarda yapılabilmesi ...
Büyükşehir'de kadro revizyonu sürüyor... Şahin gitti, Elitaş geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hülya Şahin, görevden ...
 
İZSU’da kesin hesap onay aldı… AK Parti’den ‘Körfez Daire Başkanlığı’ önerisi
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2023 Mali Yılı Bütçesinin ...
Büyükşehir ve ESHOT'ta ‘kesin hesap’ maratonu tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT’un 2023 yılı Kesin Hesap Görüşmeleri ...
Karşıyaka Belediyesi'ni kurtaracak formüle mecliste oy birliği: Ver araziyi, al parayı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi'nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva