HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Aralık 2012 Pazar - 09:26

Kocaoğlu EXPO 2020 için iddialı konuştu:Bu kez daha hazırız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AB üyesi 15 ülkenin ekonomi editörleri ile bir araya geldi; EXPO 2020 için “Diğer aday kentlere göre daha hazırlıklı ve deneyimliyiz. İstekliyiz, başarmak inanç ve iradesindeyiz” diye konuştu.

Kocaoğlu EXPO 2020 için iddialı konuştu:Bu kez daha hazırız

İZMİR - Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Birlik üyesi 15 ülkenin ekonomi editörlerinden oluşan heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki yemekte konuk gazetecilere İzmir’in ekonomik gelişimi adına yerel yönetim olarak yaptıkları çalışmaları, kentin kalkınmasına yönelik proje ve uygulamaları anlattı. Toplantıya  ESİAD Başkanı Bülent Akgerman, ESİAD Yüksek İstişare Konsey Başkanı Kemal Çolakoğlu, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can ve ESİAD Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.
 
İTALYAN GAZETECİNİN SORUSU
Büyükşehir Belediyesi’nin kent ekonomisine katkılarını anlatan ve sosyal demokrat bir partinin belediye başkanı olarak, kente ve ülkeye de bu pencereden baktığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “4 milyonluk bir kenti yönetiyorum. Bizim felsefemizde kalkınma ve paylaşma ön plana çıkıyor” diye konuştu.

EXPO 2020 hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalardan da bahseden İzmir Büyükşehir
Belediye Başkanı, İtalya’nın Repubblica gazetesinden Marco Ansaldo’nun yönelttiği “EXPO 2015’te yarışı kaybettiniz. Ama 2020’ye adaysınız. İzmir’i şanslı görüyor musunuz?” şeklindeki sorusunu şu sözlerle yanıtladı: “2015 için Milano ile yarıştık, maalesef ipi Milano göğüsledi. O sürecin değerlendirmesini yaptık. Şimdi 2020 için 5 kent yarışıyor. Biz kendimizi avantajlı görüyoruz. Hata yapmamak için de özveriyle çalışıyoruz. Kentin EXPO adaylığı sürecinde altyapı sorunlarını çözmesi gerekiyor. Hem merkezi yönetim, hem yerel yönetim bu konuda gerekli yatırımları yapıyor. Kent içi ulaşım sistemini geliştiriyoruz. Metro çok yakında EXPO’nun yapılacağı alana kadar gelecek. Tramvay projelerimiz de başlıyor. Diğer aday kentlere göre daha hazırlıklı ve daha deneyimliyiz. İstekliyiz, başarmak inanç ve iradesindeyiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 3 Aralık 2012 Pazartesi 10:56

ne metrosu.metro rüyada biter.teleferik sözde eylülde açılacaktı.aralık ayına girdik.bunlar halen expo hayalindeler.inşallah olmazda dünyaya rezil olmasın şirin megaköyümüz.

Yorumu oyla      15      6  
Muradi Güler 3 Aralık 2012 Pazartesi 09:21

sanki izmirde bütün sorunlar bitti de sıra expoya geldi. Ne oldu metro tarih verebiliyormusunuz ? Sabah ve akşam saatleri otobüse bindinizmi siz hiç Aziz bey ? Aziz başkan sen bırak expoyu mexpoyu da İzelman, izenerji, izulaş işçileri ne olacak. Sözleşmeli personele 3 bin TL. ile 4 bin TL. arası maaş veriyorsun işçiye 1000 - 1500 TL. veriyorsun. Hani senin adaletin ? İşçi bunun hesabını senden seçimde soracak...

Yorumu oyla      17      8  
İzmir''e Yazık.. 3 Aralık 2012 Pazartesi 08:35

herkese bir sorum var bilen varsa cevaplasın lütfen: Mezarlıkbaşı'ndan Montrö'ye doğru giderken Şair Eşref Bulvarı'nın girişinde, eski itfaiyenin önünde ön kısmı yuvarlak bir bina vardı. Dışı siyah bir çarşafla örtülü şu an. Bu bina nedir? Neden yıllardır kara çarşaflı, neden kamufle ediliyor? Bu şekilde Expo nasıl kazanılacak? Gecekondular da mı kamufle edilecek?

Yorumu oyla      18      6  
ibo 2 Aralık 2012 Pazar 21:36

İKİÇEŞMELİK UTANÇ YOLU EXSPOYA GİRMEMEMİZ İÇİN EN BÜYÜK BELGE DÜNYANIN HİÇ BİR ŞEHİR MERKEZİNDE (IRAK MISIR ETOPYA BANGELDEŞ HARİÇ) BÖYLE CADDE YOK HAVA ATMAYIN PARTİZANIN DEDİKLERİ ON NUMARA DOĞRU.....

Yorumu oyla      18      7  
gözlem 2 Aralık 2012 Pazar 20:04

PRVİTA 35 BİRGÜN AİLENLE KEMERALTINA GİR İZMİRİ GÖR BAK NELERLE KARŞILAŞÇAN..KENDİNE GEL KARDEŞİM..

Yorumu oyla      19      6  
expo 2 Aralık 2012 Pazar 18:42

Bu AKP Lİ yorumculara bakılırsa EXPO yu izmir alırsa çok üzülecekler... Her konuda üzülmeye devam edeceksiniz bu kafayla giderseniz...

Yorumu oyla      21      21  
private35 2 Aralık 2012 Pazar 17:01

o kadar hazır değiliz diyen arkadaşlara sormak lazım, expo niye izmirle düşünülüyorda diğer illerle düşünülmüyor.İzmiri sadece konak mı? bu kenti kendi gözünüzle küçülte bilirsiniz ama izmir medeniyet demek, gece kondular için köy diyorsanız bunun sorumlusu 1950 den bu yana kim geldiyse gecekonduya izin verenlerdir.2b arzilerinde kaçak konutlara imar izni vermediler mi daha yeni.eleştirirken ölçülü olmak esastır.İzmir köy değildir unutmayın izmir büyük bir medeniyettir ve izmirli bunun farkında.

Yorumu oyla      19      20  
gözlem 2 Aralık 2012 Pazar 15:56

BU HALİMİZLE BANGELDEŞ LE YADA HİNDİSTAN VEYA MISIRLA ÇEKİŞİRİZ...

Yorumu oyla      26      17  
partizan 2 Aralık 2012 Pazar 15:36

ARKADAŞLAR NİYE GERÇEKLERDEN KORKUYOSUNUZ ŞU İZMİR EXSPO YU HAK EDİYORMU SİZLER YANİ BU YORUMLARI YAPAN İSTER CHP Lİ İSTER AKP Lİ HANGİ GÖRÜŞTEN OLURSA OLSUN İZMİRİN DÖRTTE ÜÇÜ GECE KONDU HER TARAF SEYYAR SATICI KALDIRIMLARDA YÜRÜYEMİYOZ DAHA ANLATMAKLA BİTMEYEN BİR SÜRÜ SIKINTI EĞER AVRUPADAKİ ŞEHİRLERLE İZMİR ZATEN MUKAYESE EDİLMEZ İNSANA GÜLERLER İNŞALLAH 2020 YE KADAR İZMİRİ BECERİKLİ ELLERLE AVRUPA KENTLERİNE YAKLAŞIRIZ...

Yorumu oyla      27      16  
private35 2 Aralık 2012 Pazar 13:52

İzmirin yakasını bırakmayan zihniyet 10 yıldır diğer şehirlere yatırım yaptığının yarısını bile izmire yapmayan hükümettir, bide bununla birlikta her ihalede ki en son eshotta gördük KİK süreçleriyle süreci uzatılan projeler.Herşeye ragmen izmir halkı yapılanı da yapılmayanı da çok iyi bilir, çene sarfetmeyle olsaydı bu işler AKP iki defa hezimete uğramazdı bu şehirde,.değer üretin arkadaşlar çene değil.

Yorumu oyla      20      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çöp’ün yeri bulundu: Peki şimdi ne olacak?
Karşıyaka Yamanlar’da Katı Atık Bertaraf Tesisi kurma kararı alan İzmir ...
İzmir’in EXPO dosyası hazır
İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecinin en önemli dönüm noktalarından biri ...
Başkan Solak ameliyat masasına yattı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak bıçak altına yattı.
 
Menderes’te dev protokol Kocaoğlu’nun hedefinde Şengül!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisine “İzmir’e bir ...
Konaklı ev hanımları yogayla stres atıyor
Güzelyalı’da bulunan Konak Belediyesi Melahat Yılmayan Öğrenme Evi yoga ...
Konak’ın yardım eli yerine ulaştı
Vatani görevini yaptığı sırada felç geçiren ve evinden dışarı çıkmadan ...
 
ESHOT artık halkla iç içe!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘ESHOT Halkla İletişim Müdürlüğü’nü hizmete ...
Büyükşehir’de İzmir-Belgrad köprüsü
Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Dusan Spasojevic, İzmir Fahri Konsolosu ...
Seferihisar kadınlarının pazarından ünlülerin sofrasına…
Seferihisar Belediyesi'nin girişimiyle Girit kabağından, karabaş otu reçeline ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva