HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2012 Cumartesi - 09:03

Seferihisar kadınlarının pazarından ünlülerin sofrasına…

Seferihisar Belediyesi'nin girişimiyle Girit kabağından, karabaş otu reçeline kadar ürettikleri 130 çeşit doğal ürünü internet sitesinden satışa sunan Seferihisarlı kadınlar, ünlü isimlere de sipariş göndermeye başladı.

Seferihisar kadınlarının pazarından ünlülerin sofrasına…

İZMİR - Seferihisar Belediyesi'nin girişimiyle üreticileri ve kadınları desteklemek amacıyla kurulan sanal üretici pazarı, kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine ulaştı.

Seferihisarlı yerel üreticilerin ve kadınların desteklenmesi amacıyla kurulan ve Girit kabağından karabaş otu reçeline kadar 130 çeşit ev yapımı ve organik gıda ürünün satışa sunulduğu ''Seferipazar'' adlı internet sitesi, kuruluş amacı ve yakaladığı başarıyla dikkat çekiyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''cittaslow-sakin şehir'' ilkeleri doğrultusunda daha önce hayata geçirdikleri ''üretici pazarları'' ve ''kadın kooperatifi'' uygulamalarını, bir süre önce sanal ortama taşıma kararı aldıklarını ve ''www.seferipazar.com'' adlı alışveriş sitesini oluşturduklarını belirtti.

Seferipazar'ın yakaladığı başarının, üreticilere ve kadınlara ait olduğunu, belediyenin sadece onlara destek olduğunu ifade eden Soyer, şunları söyledi: ''Kadınlara lojistik destek sağlıyoruz. Onların paketlemeden fatura takibine kadar tüm işlemlerini biz üstleniyoruz ve tüketiciye bu işin arkasında 'Seferihisar Belediyesi vardır' diyoruz. Üretici kadınlar da hızla işlerini büyütüyorlar.''


     
GÜVENİLİR, TAZE VE TEMİZ
Soyer, Seferipazar'da satışa sunulan ürünlerin tümünün güvenilir, taze ve temiz olduğunu, üretici kadınların da düzenli olarak müşteri memnuniyetini araştırdıklarını ve bu yönde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Seferihisarlı üreticilerin, kadınların, bu siteyle Türkiye'nin her yerine ürünlerini gönderebildiğini belirten Soyer, yakın zamanda yurt dışına yönelik satışlarının da artmasını beklediklerini söyledi.

Soyer, Seferipazar'ın her kesime hitap eden bir sanal üretici pazarı olduğunu ve Seferihisarlı çiftçilerin, kadınların ürünlerinin birçok ünlü isim tarafından da tercih edildiğini dile getirerek, ''Çok ünlü müşterilerimiz de var. Çok değer verdiğimiz, çok saygın isimlerin memnuniyetini kazanmış olmak kadınlarımızı çok mutlu ediyor'' dedi.
     
ÜNLÜLER EGE OTLARI VE TAŞ BASKI ZEYTİNYAĞI SİPARİŞ EDİYOR
Seferipazar internet sitesinin yöneticisi Yasemin Karabulut ise sitede yerel üreticiler tarafından Girit kabağından, karabaş otu reçeline, hindibadan ebegümecine, ''taş devri'' adını verdikleri organik yumurtadan, geleneksel taş baskı yöntemiyle elde edilmiş zeytinyağına kadar 130'a yakın doğal ürünün satışa sunulduğunu söyledi.

Yurt içinden Ankara, İstanbul ve Antalya başta olmak üzere birçok noktadan sipariş aldıklarını ve bu siparişleri haftanın 2 günü kargoyla adreslerine ulaştırdıklarını anlatan Karabulut, ''Her hafta 150-300 kilo arası sipariş alıyoruz. Ege otları ve Seferihisar mandalinası en çok ilgi gören ürünlerimiz'' dedi.


Karabulut, site müşterileri arasında Sezen Aksu, Tarkan ve Nil Karaibrahimgil gibi ünlü isimlerin de yer aldığını belirterek, bu ünlülerden Sezen Aksu'nun taş baskı zeytinyağı, Tarkan'ın da bu ürünün yanı sıra Seferihisar mandalinası, reçel ve peynir sipariş ettiğini, Nil Karaibrahimgil'in ise daha çok Ege'ye özgü otları tercih ettiğini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve ‘çöp’ CHP’yi yine böldü: Karşıyaka Büyükşehir’e karşı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapmayı planladığı ...
Cebit Fuar'ındaki tek İzmirli Seferihisar
İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 29 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ...
Başkan'dan Egedesonsöz’e tebrik ‘çöp’ için destek çağrısı
Yeni çöp tesisinin Karşıyaka Yamanlar Köyü sınırlarında yapılacağının ...
 
Bostanlı Açıkhava tiyatrosu artık 4 mevsim 'açık' olacak
İzmir’de sıcak geçen yaz aylarında sanat etkinliklerinin vazgeçilmezi ...
Başkan Şenol'dan muhtarlara sürpriz!
Elektrik, su, telefon faturaları belediye tarafından ödenmeye başlanan ...
İzmir'in en pahalı parkı tamamlandı!
Büyükşehir, Konak Vergi Dairesi yanındaki alanı park olarak düzenledi. ...
 
Sındır’dan Bornova’nın çöpüne ‘evet’, Büyükşehir’e 'hayır!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları ile gündeme ...
Güzelbahçe araç filosunu güçlendirdi
Güzelbahçe Belediyesi, yaklaşık 500 bin lira harcama yaparak, 8 yeni araç ...
Karşıyaka’nın çevre ödülleri sahiplerini arıyor
Karşıyaka Belediyesi çevre ödülü verecek çevreciler arıyor. Her yıl geleneksel ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva