HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2012 Cuma - 09:49

İzmir'in en pahalı parkı tamamlandı!

Büyükşehir, Konak Vergi Dairesi yanındaki alanı park olarak düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Bankası'nın 2 bin 904 metrekarelik yerine kamulaştırmasız el attığı gerekçesiyle açılan davada 42 milyon TL'ye satın almak zorunda kaldığı Konak Vergi Dairesi yanındaki alan çevre düzenlemeleri ardından en pahalı park olarak tamamlandı.

İzmir in en pahalı parkı tamamlandı!

EGEDESONSÖZ - Ziraat Bankası, Büyükşehir Belediyesi’ne kentin kalbinde yer alan 2 bin 904 metrekarelik alana kamulaştırmasız el attığı gerekçesiyle dava açmıştı. Büyükşehir Belediyesi, çim ve ağaçlarla yeşil alana dönüştürdüğü bu alana açılan davada 22 milyon TL'yi ödememek için Mayıs 2005'de parselden el çekti. Yeşil alan olan parklardaki çim ve ağaçları söken Büyükşehir Belediyesi, yoldaki asfaltı da sökmek için hazırlık yaptı. Ancak, İzmir kamuoyu Ziraat Bankası'na tepki gösterdi. İki kurum arasında görüşmeler yapıldı. Dava sürerken, çözüm arandı. Kriz, TBMM gündemine de taşındı. Bu süreçte devam eden davada bilirkişi tespitleri sonucu arsanın değeri Mart 2007 itibariyle gecikme faizleriyle birlikte 42 milyon TL'ye yükseldi. Sonuçta, Yargıtay İzmir'in en işlek yolu olan yolda kalan Ziraat Bankası'na ait 2 bin 904 metrekarelik arsaya 1984 yılında kamulaştırmadan el atan Büyükşehir Belediyesi'ni faiziyle birlikte 42 milyon TL ödemeye mahkum eden İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi kararını onadı. İzmir'deki en pahalı park unvanını alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından park olarak düzenlendi. Parka Konak Meydanı’ndan sökülerek korumaya alınan bir manolya ağacı yerleştirildi. Oturma birimlerinin de yerleştirileceği yeşil alan, bodur pittosporum, taflan çeşitleri ve beyaz menekşelerle süslendi.



http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s410704.jpg

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Aralık 2012 Salı 00:59

Editör Notu: Yaptığınız yorumlara aynı başlığı atmaya devam ederseniz hiç bir yorumunuz yayınlanmayacak...

Yorumu oyla      11      5  
Gökhan 30 Kasım 2012 Cuma 17:51

Son olarak, burası niye park yapıldı, satılsın diyenlere bir çift lafım var..Mahkeme,İ.B.B'yi, arazi parasını ödemeye mahkum etti..E bu durumda arazi kimin? İ.B.B'nin..O araziye bina mı diksin, yoksa kamu kullanımına mı açsın? Yeşil alan olarak kalması da en doğrusu değil mi?

Yorumu oyla      20      5  
Gökhan 30 Kasım 2012 Cuma 17:46

İdrakte güçlük çekersiniz; çünkü anlamak istemiyorsunuz..Açın araştırın..İzmir B.B, bu araziye, yukarıda da yazdığı gibi 1984 yılında el atmış..Peki arazi n'olmuş? Sahil yolu olmuş..Bu durumun kime faydası var? Halk'a..Peki bu el atmayı Aziz Kocaoğlu mu yapmış? Hayır..Eee bu durumda bir de başka şehirlere bakalım..Aynı Ziraat Bankası, Ankara B.B, araziye el attığında napmış? Araziden tek kuruş almadan hibe etmiş..Peki neden İzmir'i dava ediyor? Bu ayrımcılık niye?

Yorumu oyla      19      6  
İdrakte güçlük çekiyorum... 30 Kasım 2012 Cuma 16:34

Sayın Private35 belediye kendisine ait olmayan özel bir arazide sahibine sormadan neden düzenleme yapıyor?Arsa sahibide haklı olarak sen bana sormadan burayı neden park yaptın diyor böylece belediye o arsayı almak zorunda kalıyor ve izmirlinin parası boşa harcanıyor.Dediğniz gibi madem bu kadar para verdin bari satta paranı geri kurtar...

Yorumu oyla      12      12  
engin 30 Kasım 2012 Cuma 15:58

izmir büyükşehir belediyesi akp li bir belediye olsaydı.o banka bu davayı açamazdı.ayrıca davayı açan banka devlet bankası.yani izmirlinin parası yandaşa peşkeş çekilmedi.izmirli arkadaş anlıcağın devletten verilen paralar tekrar devlete verilmiş.anlamak istersen tabi.

Yorumu oyla      20      6  
izmirli kendini bilmez vatandaş 30 Kasım 2012 Cuma 15:27

bu şahıs hep burdan kendini bilmeden konuşur madem beğenmiyorsun çek git izmirden nerede devletten yardım geliyor izmire tek borçsuz belediye izmir senin beğendiğin hükümetin belediyelerine bak hem borcu var hemde sırtını dayamış devlete hala ağlıyorlar uyan artık

Yorumu oyla      20      5  
private35 30 Kasım 2012 Cuma 14:49

ola şundan ibaret idrakte güçlük çekenlere yazalım, büyük şehir bankaya ait arazide izmirin göbeği olduğu için pislikten kurtulsun diye düzenleme yapıyor daha sonra bu durum mahkemelik oluyor, bankayla pazarlığa oturulduğunda mahkeme o arazinin bedelini belediyeye fatura ediyor.Şimdi şehrin göbeğinde o reziiliği öylece bıraksan pisliğe bak diyecekler, belediye bu işi yapıncada böyle oluyor.En azından belediye o araziyi satabilirdi, satmadı.

Yorumu oyla      25      7  
Yazıktır İzmirlinin parasına 30 Kasım 2012 Cuma 13:59

Ayıptır kardeşim o park orda olsa ne olur olmasa ne olur ne diye o kadar parayı çarçur ettiniz,tamam bildiğiniz tek iş park yapmak kaldırım taşlarını söküp tekrar döşemek ama bu kadarda olmaz ki yazık bu milletin parasına da...

Yorumu oyla      12      22  
private35 30 Kasım 2012 Cuma 12:28

başka şehirde olsa bir iş adamına peşkeş çekilirdi.Bu da izmir farkı.

Yorumu oyla      29      6  
izmirli 30 Kasım 2012 Cuma 12:17

Yazık yazık.sonrada derler hükümet bizim paramızı vermiyor diye.alın bakın devletten alınan ve vatandaşa hizmet etsin diye verilen paralar nereye gidiyor.ama müstahaktır bu izmire.az bile yapıyorlar.ben daha dün yazdım.bunların yaptığı park ve bahçe diye .gerisi hikaye.

Yorumu oyla      15      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır’dan Bornova’nın çöpüne ‘evet’, Büyükşehir’e 'hayır!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları ile gündeme ...
Güzelbahçe araç filosunu güçlendirdi
Güzelbahçe Belediyesi, yaklaşık 500 bin lira harcama yaparak, 8 yeni araç ...
Karşıyaka’nın çevre ödülleri sahiplerini arıyor
Karşıyaka Belediyesi çevre ödülü verecek çevreciler arıyor. Her yıl geleneksel ...
 
Canlar Konak’ta buluştu: Aşureler hoşgörü için dağıtıldı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak Can Dost Meclisi Toplanıyor” etkinliğinde ...
Karşıyaka esnafı sorunlarını masaya yatırdı
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi bünyesindeki meclisler çalışmalarını ...
İşte Kocaoğlu’nun sır gibi sakladığı yeni ‘çöp alanı’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sır gibi sakladığı ...
 
İzmir’de temizlik seferberliği
20 ilçe belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde toplanarak ...
Aliağa okullarına bakmaya devam ediyor
Aliağa Belediyesi kent genelinde bulunan okullara yaptığı yardım ve desteklerle ...
Egeli belediyelere EXPO'ya destek çağrısı
Ege Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, sadece İzmir’e ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva