HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2018 Cuma - 09:05

İzmir'in vazgeçilmezi oldu: 21 milyonu aştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımı çağdaş standartlara taşıma yolundaki en önemli adımlarından biri olan tramvay projesi, kısa sürede İzmirlilerin yaşamında büyük yer edindi. 2017 yılının Nisan ayında seferlere başlayan Karşıyaka Tramvayı ile geçtiğimiz Mart ayında hizmete giren Konak Tramvayı'nın taşıdığı toplam yolcu sayısı 21 milyonu aştı. Konak Tramvayı'ndaki günlük yolcu sayısı ise 75 bini geçti.

İzmir in vazgeçilmezi oldu: 21 milyonu aştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci, ekonomik ve konforlu toplu taşımacılık hedefiyle hayata geçirdiği İzmir Tramvayı, kısa sürede kent yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Yaya ve otomobil sürücüleri de zamanla kuralları benimsedi ve ilk günlerde yaşanan olumsuzluklar minimum düzeye indi. Sistemin sunduğu rahatlık yolcu sayılarına da yansıdı. Fahrettin Altay – Halkapınar arasında 12,5 km uzunluğundaki 19 duraklık hatta sefer yapan Konak Tramvayı ile Alaybey – Ataşehir arasında 8,8 km uzunluğundaki 14 duraklık Karşıyaka Tramvayı'nın taşıdığı toplam yolcu sayısı 21 milyonu aştı. Karşıyaka Tramvayı, 16 aylık toplu ulaşım hizmetinde toplam 12 milyon yolcu taşırken, Konak Tramvayı 5 aylık toplu ulaşım hizme tinde toplam 9 milyon yolcu sayısına ulaştı.

Konak Tramvayı'nda her gün 75 bin kişi

İzmir’de 179 km’ye ulaşan raylı sistem ağının son halkası Konak Tramvayı, yolcu sayısı ve yoğunluğu açısından büyük bir sıçrama yaptı. 24 Mart 2018 tarihinde deneme seferlerine başlanan, 2 Temmuz 2018'de ise ticari işletime geçen bu hatta günlük ortalama yolcu sayısı 75 binin üzerine çıktı. 6 dakika aralıkla sefer yapan Konak Tramvayı, sabah 07:00-09:00 ile  akşam 15:00-20:00 arasında en yoğun saatlerini yaşıyor. Kullanım ve kent merkezine erişim kolaylığı sunan Konak Tramvayı, gün içinde de büyük ilgi görüyor ve kentteki hareketliliğin artmasına katkı sağlıyor.

8,8 km’lik hatta sefer yapan Karşıyaka Tramvayı'nda da yolcu sayısı, günlük 35 bine ulaşıyor. 11 Nisan 2017 tarihinde yolculu ön işletime başlayan bu hatta seferler 10 dakika sıklıkla yapılırken, yolcu sayıları sürekli takip edilerek yoğunluğa göre ek seferler yapılabiliyor.

İzmirlileri üst düzey konfora alıştıran İzmir Tramvayı,  geçtiğimiz günlerde TSE’den de 5 ayrı kalite belgesi almaya hak kazanmış, İzmir Metro sisteminin 5 kalite belgeli "Entegre Yönetim Sistemi"ne dahil edilmişti. 

 
Başkan Uğurlu’dan 24 Kasım mesajı
 
Ezo o gün ölmediyse nerede?
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ege üni 23 Kasım 2018 Cuma 23:30

Tramvay bu millete fazla alışmışlar otobüslerde 150 kişi yapışık gitmeye indi bindi yapmasınlar yeter valla akşam trafiğinde alsancağa 63 ile 1 saate varamıyordum bornovadan halkapınar aktarma ile tramvaya biniyorum 15 dk alsancaktayım kusurlar varmı var hatalar varmı var 5.5 milyonluk kentte yaşıyosunuz 90larda masalları anlatmayın Metropol kuralları böyle ne yazık ki

Yorumu oyla      9      5  
Tramvay cuk oturdu 23 Kasım 2018 Cuma 22:30

Ben Güzelyalı'da oturuyorum. Günün her saatinde en fazla 20-25 dakikada Alsanacak'ta olabiliyorum. Tramvaylar vızır vızır ve dolu dolu çalışıyor. Birisine yetişemezseniz 5 dakika sonra diğeri geliyor.Mustafa Kemal Sahil Bulvarından Körüklü otobüsler kalkınca Bulvar da rahatladı. Bana göre, tramvay beklediğimden daha faydalı ve başarı oldu.. Tüm emeği geçenlere teşekkürler.

Yorumu oyla      9      5  
ahmet 23 Kasım 2018 Cuma 20:26

yolcu sayısı mı..at yalanı,öpeyim inananı:))

Yorumu oyla      9      5  
öğrenmek 23 Kasım 2018 Cuma 17:54

Ulaşım master planında yeni yapılacak hatlar belirli. Ne var ki, İzmir'deki plancılar garantici olduklarından, öngörüleri hep erken gerçekleşiyor. Bildiğim kadarıyla tramvay yolcu sayıları öngörüleni şimdiden aşmış durumda. Bu nedenlerle gelecek başkanın ulaşım yatırımlarını öne çekmekten başka çaresi yok gibi duruyor. Ve evet, Alsancak semtine ne alttan ne yüzeyden çalışan metro yapamazsınız. Jeolojik olarak yapamazsınız, kentin altından (halkapınar-basmane-çankaya-konak) nehir geçiyor! Arkeolojik olarak yapamazsınız, 2 metrede heykel çıkıyor, metro kazısında kim bilir neler çıkar! Bunların üstüne bir de merkezi yönetim engelleme kurumlarını eklerseniz ne dediğim daha kolay anlaşılır! Körfez geçişi uzun öykü, bu haliyle ben de hayır diyorum. Parasız olsa bile, körfez taramasına engel çıkardığı için hayır! İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları saymıyorum bile.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 23 Kasım 2018 Cuma 17:51

Öncelik raylı sistemde olmasın demiyorum; şehirde alternatif yol sıkıntısı ve mevcut yollarında yetersiz olduğunu, bu yüzden de trafiğin olduğunu söylüyorum. Körfez geçişini de YİD ile yapılsın demedim. Şehir 66 milyar vergi vermiş. Bir zahmet bakanlık tüp geçit yapsın, uygun fiyatlandırma da yapsın. Şehir içinde de Yüzbaşı İbrahim Hakkı ve Buca-otogar-çevre yolu gibi yolların çoğalması gerekiyor. Örneğin Buca'ya metro da yapsan, o trafik bitmez. Koskoca ilçe Menderes Caddesi'ne mahkum kalmış durumda. O caddenin de hali ortada. Heykel sonrası yol yok :) kampüs-çevre yolu arası genişletildi de heykel-kampüs arası ? Buca Belediyesi heykel ile uğraşacağına buraya çözüm bulsun. Meydandaki taşları değiştirmek kolay iş.

Yorumu oyla      9      5  
iş başına 23 Kasım 2018 Cuma 17:15

AK troller iş başına sizin performansınızı patronlarınız beğenmez yoksa. Ayıptır yahu birçok büyükşehirde hatta bunların bazıları Ak Partili hepsinde tramvay var. Birşey yazmadan aynaya bakın birtek İzmir'de tramvayın olmasımı sorun.

Yorumu oyla      9      5  
Tayfun 23 Kasım 2018 Cuma 16:33

syn Gurkan onceliginiz raylı sistem olmazsa istanbul gibi izmir inde trafigi gun gelir iyice tıkanır . korfez gecisi diye yutturalacak ve de gerceklesmeyecek proje için boşuna kendimizi yoruyoruz - boş hayal - ne fizibilite ne de orta da para yok ( geçiş ücreti de kaç para olacak bilen yok ? ) , paralı tunelden Allah aşkına kaç izmir li gecer ? Kaldı ki bu ulkenin 470 milyar dolara yakın dışborcu var. bu kadar borc icinde tek kuruşumuzu bile dikkatli harcamak zorundayız , hala tekerli arac trafigine yatırım yapmak ve de milyarca dolar parayı yabancı otolara-petrole-yedek parcaya atmak kadar sacma bir iş olabilir mi? metro ve tramvay oncelik olursa kent ici raylı sistem her bolgeye ulasırsa gorun bakalım trafige cıkan arac sayısı yarı yarıya duser mi dusmez mi? Biz Avrupa lıdan daha mı zenginiz adamlar her yeri raylı sistem dosemişler . Şirinyer den Garaja gidecek tunel gibi akıllı projelere her zaman eyvallah derim cunku öncelikli bir proje kentin en yogun trafik bolgesine makul butce ile neşter vuracak ve de geçiş ÜCRETSİZ olacak daha ne olsun... ulan cebimizde para yok paralı korfez gecis projesi yapalım diyoruz gecerken parayı neyle odeyeceksin soran yok . ha geçişi neden bedava yapmazlar bu nu da bir sorarmısınız ?? devlet her şeyin parasını bizden alacaksa biz hala neden vergi oduyoruz o zaman . gecis ucreti 5 lira yada 10 lira olur da 50 lira 80 lira olur mu yahu .

Yorumu oyla      13      6  
Gürkan 23 Kasım 2018 Cuma 16:03

Tayfun Bey o zaman belediyenin Buca'da yaptığı tünel ve yol çalışması da gereksiz bir proje mi? Yapmayın yahu! İzmir'de trafik olmasının sebebi doğru düzgün yeterli yol olmamasından kaynaklanıyor. Trafiğin sıkışık olan yerlerine çözüm üretmeden çözüm diye tramvay sokarsan millet tramvayı da eleştirir. Tramvay yapılmasın demiyorum, tam tersine burada daha da yaygınlaşması gerektiğini, toplu ulaşım kullanan biriyim ancak yolu boşver sadece raylı sistem yapalım düşüncesi doğru değil. Körfez geçişi de yapılmalıdır. Bugün çevre yolu olmasa Yeşillik Caddesi, Altınyol'un hali ne olurdu ? Raylı sistem yatırımları da İzmir'in doğru yapılmadı. Yıllar önceki planlara göre yeşil-kırmızı metro hatları planlandı. Şimdiki metro trenlerinin yanındaki kırmızı şeritli olanlar ayrı, yeşil şeritli olanları ayrı güzergahta çalışacaktı ama yeşil hat iptal edildi yerine İZBAN diye 8 yıldır her gün sorun yaşanan, yavaş, taşıma kapasitesi düşük, şehri ikiye bölen bir sistem yapıldı. İZBAN yaraya pansuman oldu, asıl gereken yarayı tedavi etmekti yani metro yapmaktı ama yapılmadı. Bugün Buca Metrosu da yapılsa Üçyol İstasyonu'nun hali ne olacak ? Halbuki Buca hattı geçmişteki planlara göre Bornova'ya kadar gidecekti. Narlıdere hattı da Çiğli'ye kadar gidecekti. 2 dakika aralıklarla sefer yapan trenler Konak-Çankaya kısmını ortak kullanacak, biri Bornova , diğeri de Çiğli'ye gidecekti. Burada suç Kocaoğlu'nda değil, adam geldiğinde İZBAN projesini kucağında bulmuştu.

Yorumu oyla      14      7  
Tayfun 23 Kasım 2018 Cuma 15:56

bir de Aziz baskanin hakkını verelim. adam 20 km de aldıgı metro raylı sistemi hazırda toplam 179 km calısir duruma getirdi .ilave narlidere metro calismalari baslandi.izban in bergama ya uzamasi icin proje baslatti. ondan sonra gelecek belediye baskanlari bu miktarin yarisini yapsin görelim. Aziz beyin rekoru çok uzun bir süre kırılamaz artık . not: 15 milyonlukb istanbul da toplam 150 km raylı sistem varmiş yani izmir den az .birde izmir kendi butcesi ile yapiyor istanbul da devlet yapiyor ,Belediyecilik farkina bakarmisiniz.

Yorumu oyla      19      8  
Pes 23 Kasım 2018 Cuma 15:35

Pes valla!!! İnsanları mecbur bırakın , alternatifsiz bırakın, sonra da bu haberi yaptırın

Yorumu oyla      12      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uğurlu’dan 24 Kasım mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Uyar'dan adaylık sorusuna duygusal yanıt: Gözyaşlarını tutamadı...
Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olan Urla Belediye ...
Gaziemir’de geri dönüşüm atağı
Geri dönüşümü başlatan ‘ilk ilçe belediyesi’ olan Gaziemir Belediyesi, ...
 
Karşıyaka'da son dönemeç: İkinci adres olacak
Karşıyaka Belediyesi, kadınlara kültürel ve sosyal yaşamın kapılarını ...
Başkan Pekdaş’tan Baro ve Tabip Odası'na ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, aynı gün hem İzmir Barosu’nu hem de ...
Bornova'da 'diş' seferberliği
Tüm dünyada 21 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak kutlanırken Bornova Belediyesi ...
 
İzmir'in kanayan yarasına neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'nda kuracağı ...
Gaziemir'de 'mavi' farkındalık
Unicef’in Dünya Çocuk Günü’de düzenlediği Go Blue kampanyasına destek ...
Kemalpaşa'da evde sağlık desteği
Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki yatırımlarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva