HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2018 Perşembe - 15:04

Başkan Uyar'dan adaylık sorusuna duygusal yanıt: Gözyaşlarını tutamadı...

Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, gazeteci Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Uyar, neden tekrar aday olduğunu gözyaşları içinde anlattı.

Başkan Uyar dan adaylık sorusuna duygusal yanıt: Gözyaşlarını tutamadı...

EGEDESONSÖZ- Urla Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Başkanı Sibel Uyar, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Başkan Uyar, Son 4.5 yıllık sürecin nasıl geçtiği sorusunu ‘‘Ben bu soruyu şöyle cevaplayayım, hani hızlandırılmış dershane dönemi vardır, kısa sürede o dersi de alsın bu dersi de alsın gibi… Bana bu süreç aynı hızlandırılmış dershane süreci gibi geldi… Seçimler, darbe girişimi, olağanüstü hal durum. Birçok kişinin 3-4 dönemde aldığı tecrübeyi bizler tek dönemde aldık, kısıtlı dönemde tecrübelendik. Yani, zor bir dönemdi’’ diye cevapladı.

Aslı Eren’in belediye hizmetleri aşamasında hükümet desteğinin çokça eleştirildiğini hatırlatması üzerine  Başkan Uyar şu ifadeleri kullandı:

‘‘Yerel yönetim anlamında ciddi sıkıntılar var hele ki muhalif partiyseniz. Bir kere belediye gelirleri kanununda çok ciddi sıkıntılar var.  Ayrıca birçok yerde birçok bakanlığa bağlısınız ve izin alma süreçleri var. Ben buna Tanju Okan Parkı ile örnek vermek istiyorum… 3.5 yılı aşkın süredir devam eden bir proje. Anıtlar Kurulu’nun, sit alanın içinde bir proje… 3 yılın sonunda izin alabildik ve faaliyete başladık. Yaptığımız da öyle Sibel Uyar’ın rezidans inşaatı falan değil. Zemine asla müdahalemiz yok. Yapmaya çalıştığımız sadece tenis kortları ve basketbol sahaları. Ancak zemine müdahale gerekçesiyle ayda bir durduruldu faaliyetimiz.  Bazıları diyor ki bir parkı bitiremediler. Bir parkı bitirememek sadece maddiyata dayanmıyor. İşte bakanlık kurulların bürokratik işleri çalışmaları zorlaştırıyor. Ancak yine de ben ve arkadaşlarım küçük bütçelere ve bu tür engellere rağmen çok güzel çok önemli işler yaptık.’’

İZMİR MODELİ ÇIKIŞI: DÜNYA BİLİRKEN ONLAR NASIL BİLMEZ?
Geçtiğimiz haftalarda Aziz Kocaoğlu, Sonsöz TV ekranlarında AK Parti  İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün ‘‘İzmir Modeli diye bir şey mi varmış’’ söylemine dikkat çekmiş ve açıklamalarda bulunmuştu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise yanıtı sert oldu Başkan Uyar’ın:

 ‘‘İzmir Modeli’ni yok saymak gibi bir şey olamaz. Artık sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek olan bir İzmir Modeli var. Dünya bilirken nasıl bilinmez… Her yeri bırakalım sadece  Tire’ye gidelim. Tire’de hayvancılığın nereden nerelere geldiğini bilmeyen var mı? Sokaktaki çocuk süt kuzusunu bilirken, bunu bilmiyorum demek İzmir’i tanımamış olmak demektir. Nasıl bilmezsiniz. Birleşmiş milletler en iyi uygulama derken bunu görmezden gelmek var olan bir şeyi yok etmez. İzmir Modeli çok önemli bir model. Tarımsal kalkınmaya ve kooperatiflere destek anlamında bir model.  Örneğin Urla… Sadece bir enginar festivaliyle enginar dikiminde %87 bir artış var. Geçmişte Urla’da çilek üretiminin adı geçmezken, şimdi çilek üretiminden 43 üretici çok ciddi para kazanıyor.’’

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
‘Neden bir dönem daha Urla’yı yönetmek istiyorsunuz’ sorusunu ise gözyaşları içinde yanıtlayan Başkan Uyar, ‘‘Kadınlar için, Urlalılar için, Atatürk için, Cumhuriyet için yeniden varım… Dosya vermeye gittiğim gün balkondan baktığımda aşağıda bir ordu vardı. Yalnız başladığım bu yolda şimdi bir orduyla yürüyorum. Bu çok büyük bir onur. Ben nasıl sevmem bu işi. Ben bu yüzden onlar için yeniden varım.’’ dedi.

“YÜZDE 60’I GEÇERİZ”
Aday olduğu takdirde Urla belediye başkanlığını %60’ın üzerinde bir oyla kazanacağını da vurgulayan Uyar ‘‘Cumhuriyet Halk Partisi olarak 30 ilçeyi de alacağımıza gönülden inanıyorum. Ayrıca ben parti olarak sadece 2 kadın belediye başkanının az olduğuna inanıyorum… Daha fazla kadın adaylara görev verilmesini arzuluyorum’’ dedi.

 
Göztepe kilidi yan toplarla açacak
 
İzmir'deki evde soygun: Hırsızlar uyuyakalınca...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 22 Kasım 2018 Perşembe 18:26

Tamamen duygusal.

Yorumu oyla      12      5  
Sessizlik 22 Kasım 2018 Perşembe 17:18

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda Urla ve Seferihisar’a hizmet veren otobüslerin 90 dk aktarma hk iptal etti , Belediye Başkanı olarak sizlerin sesi çıkmadı ! Büyükşehir Belediye Meclisinde; İlçe Belediye Başkanlarının Vatandaşının haklarını savunmak görevi değilmi ? Toplu ulaşımda Merkeze sübvanse var ! Taşraya sübvanse yok ! Herhalde taşra vergi ödemiyor !

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de geri dönüşüm atağı
Geri dönüşümü başlatan ‘ilk ilçe belediyesi’ olan Gaziemir Belediyesi, ...
Karşıyaka'da son dönemeç: İkinci adres olacak
Karşıyaka Belediyesi, kadınlara kültürel ve sosyal yaşamın kapılarını ...
Başkan Pekdaş’tan Baro ve Tabip Odası'na ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, aynı gün hem İzmir Barosu’nu hem de ...
 
Bornova'da 'diş' seferberliği
Tüm dünyada 21 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak kutlanırken Bornova Belediyesi ...
İzmir'in kanayan yarasına neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'nda kuracağı ...
Gaziemir'de 'mavi' farkındalık
Unicef’in Dünya Çocuk Günü’de düzenlediği Go Blue kampanyasına destek ...
 
Kemalpaşa'da evde sağlık desteği
Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki yatırımlarıyla ...
Ilıca Plajı artık halka ücretsiz!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ilıca Plajı'nı 10 yıllığına kiraladıklarını ...
Çiğli’de öğrencilere çocuk hakları sözleşmesi
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Çiğli Belediyesi tarafından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva