HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2024 Salı - 16:04

Belediyelerde çöküş... Bayraklı'da iş bırakma kararı!

Bayraklı Belediyesi’nde borçlar sebebiyle maaşların kesintili bir biçimde ödeneceğinin açıklanmasının ardından işçiler isyan etti. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in belediyeye ziyareti esnasında gerçekleştiği belirtilen eylemde işçiler maaşlarından kesinti yapılmasını istemediklerini açıkladı. Memurlar maaş kesintisinden dolayı yarın iş bırakacaklarını açıkladılar.

Belediyelerde çöküş... Bayraklı da iş bırakma kararı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından yeni seçilen belediye başkanları, geçmiş dönemden kalan borçlar sebebiyle oldukça zor günler geçiriyor.

Karşıyaka Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi, Bayraklı Belediyesi’ne sıçradı. Belediye aldığı kararla bu ay yatacak maaşların yüzde 30-40 arasında kesintiye uğrayacağını açıkladı.

Belediye hizmet binasına ise bugün CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ziyarete geldi. Yücel’in ziyarete geldiğini duyan işçiler soluğu belediyenin kapısında aldı. İşçiler “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

GELEN TÜM PARA MEMURLARA VE İŞÇİLERE VERİLİYOR
İşçilerin belediye binası önüne inmesinin ardından makam odasından aşağıya inan Belediye Başkanı İrfan Önal işçilerle bir araya geldi. İşçilerin şikayetlerini ve eleştirilerini dinleyen Önal, mali tabloya anlatarak gelen tüm parayı memur ve işçi maaşı olarak ödendiğini söyledi. Mali tablonun düzeltilmesi için çalıştığını belirten Önal'ın kredi faizlerinden kaynaklı olarak sonrasında daha büyük sorun açabileceğinden kredi yöntemine yönelmek istemediğini işçilere anlattığı öğrenildi.

MEMURLAR YARIN İŞ BIRAKACAKLAR
Yaşanan maaş krizi sonrası yeni bir açıklama yapıldı. Maaşını kesintiyle alan memurlar yarın iş bıracaklarını açıkladılar.

 
Gezi Parkı Davası'nda kritik gelişme!
 
Süper Lig'de yeni sezon tarihleri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BOŞ SENDİKA 16 Mayıs 2024 Perşembe 15:55

tüm yerel sen olduğu sürece emekleriniz çöptür çöp. ancak idarecilik oynamayı bilirler.

Yorumu oyla      4      0  
15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:43

Fazlalıkları çıkarın herkez maasını alsın

Yorumu oyla      1      1  
eb 15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:10

Bu memurlara neden STD verilir? 25-30 bin ekstra para alıyorlar. Yazık günah değil mi? Bir tek belediyelerde var bu uygulama. Onun içindir ki diğer tüm kamu kurumlarından belediyelere geçmek için uğraşıyorlar. Bi dünya insan var belediyede gereksiz. Sonra belediye borç içinde. Acilen bu SDT ya kaldırılmalı ya da "YASAL SINIRINA" çekilmeli..

Yorumu oyla      2      5  
Bagımsız 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:53

Yorumlara baktım. insanlar birbirlerine düşman. Herkesin aldığı maaşta çalıştığı işte gözü var. Öncelikle yapılan kesintinin bildirim yapmadan haksız bir şekilde yapıldığı önemli. Başkanın bu ay ödediği maaşlar devletin verdiği baz maaşlar. Allahtan bunlara göz koymamış. Bildiğim kadarı ile İrfan Başkan daha önce meclis üyesiydi. Meclis üyelerinin, belediye ödemeleri ile ilgili bilgisi ve belgelerde imzaları var. Belediyenin bu kadar borcu olduğunu bilmiyordum demeçleri hikaye. Asıl Başkan, bu SDS leri ödemeyip bunun yerine hangi müteahitlerin alacaklarını ödüyor ona bakmak lazım. Başka bu konuda şeffaf değil kanımca. Nasıl başkanlığa geldiğinde, son dakika işe haksız şekilde alınmış işçileri kapının önüne koyduysa, aynı şekilde haksız şekilde verilmiş ihale ya da müteahit işlerini tespit edip ödemelerini iptal etmeli ya da haksızlık var ise onlar ile mücadele etmelidir. Belediye personeline para yok deyip utanmadan hıdrallez etkinliği yapmaya para bulan bir belediyeden bahsediyoruz. Daha kötüsü, personel magdur. Yine aynı başkan çıkıp kredi mi alayım diye soruyor. personel maaşlarını alamadığı için mevcutta borcu harcı varsa, bu sefer çalışanlar mı kredi çekecekler. insanları eşine dostuna bankalara muhtaç bırakan bu zihniyet, önce personel maaşlarını düşünmelidir. sonra müteahit ödemelerini yapmalıdır. Son olarak İrfan Başkan, işlerin düzgün yürümesini ve belediyeyi kalkındırmak istiyorsa insana yatırım yapmalı, personeli üzmemelidir. İnsanların önlerini görebileceği şekilde bir ödeme planı sunmalıdır. Belediye hizmet verdikçe geliri artar ve kalkınır. Bir kenara not edin.

Yorumu oyla      0      0  
izmir 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:34

chp li belediyelerin hepsinde aynı sıkıntı var. başkanken bol keseden işçiye verirken bize mi sordunuz.. hesap kitap ehil insanlar başa gelmezse olacağı bu..

Yorumu oyla      3      0  
murat 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:17

İşçileri anladık'da bu memurlara ne oluyor. Belediyelerdeki sds tazminatını kökten kaldıracaksın.

Yorumu oyla      7      5  
halk 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:10

izmirin en yüksek maaşını alıyor bayraklıda işçi ve memurlar. işçi maaşı normal bir memurdan fazla memurunki zaten başkan maaşıyla denk.

Yorumu oyla      3      3  
İzmir 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:10

Yerel Yönetimlerde borcu olmayan çok az belediye vardır.Ve emin olun ki işçisi memuru ile hepsinde personel fazlası vardır. iki şık var 1.si bu personeli belediyelere gelir getirecek iş kolları yaratıp orda çalıştırmak.'Çalıştırmak ' ondan torpilliyim arkamda sendika var ben bu işi beğenmem ben yapmam o yapsıncılara kesinlikle taviz vermeden!!! bu yapılabilir. bunun için özel sektörden iyi CİO lar getirilerek partiyle ve vekillerle bağlantısı olmayan işine karışılmayan yöneticiler getirilip mali tablolar düzeltilebilir. yapım ihalelerinde ve hizmet alımı ihalaleri iptal edilip işler bu personellerle yapılarak büyük tasarruf ve kazanç sağlanır. 2.si fazla personel ayıklanıp işe yaramayanlar ve emekliliğe hak kazananlar ile yollar ayrılır. buda bütçeye bir soluk aldırır. Tercih ve seçim BELEDİYE BAŞKANLARINA kalmış.

Yorumu oyla      3      0  
harun 14 Mayıs 2024 Salı 23:34

bu izmirliler hiç dusunmeden oy verıyorlar eski baskanlar ki hepsi chpli belediyeleri batırdılar yeni başkanlar da koltuk uğruna gıklarını çıkarmadılar aday oldular yazın izmirde işlerin iyi gitmeyeceği belli oluyor belediyelerde es dost akraba tanıdık dem partili derken cılkını cıkarttılar e yeni gelenler de kendı adamlarını yerleştirmeye calısırlar bitmiştir izmir bitmiştir

Yorumu oyla      8      7  
MERT 14 Mayıs 2024 Salı 23:04

BAŞKAN BAYRAKLI HALKI SENİN YANINDA SONUNA KADAR DEVAM.22000 TL SDS NEDİR KARDEŞİM MİLLET 17000 TL YE BİR AY ÇALIŞIYOR 22000 TL ALAN ÇOK ÇALIŞKAN MEMURLAR HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ.BIRAKIN GİDİN İŞİ ÖYLE YARIMYAMALAK DEĞİL TAMAMEN BIRAKIN.BAŞKAN BİRDE BUNLARIN ARASINDA KPSS LE MEMUR OLAN VARMI YADA TORPİL MEMURLARMI Bİ AÇIKLARSANIZ İYİ OLUR.KPSS MEMURLARINI TUTUN GERİSİNİ DEVLETE İADE EDİN GİTSİN...

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Girişimci Kadınlar Platformu'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Girişimci Kadınlar Platformu Başkanı Nebahat Üstüner ve yönetim ...
Başkan Tugay'dan çiftçilere açık çek: Her türlü sıkıntıda bizden yardım istesinler
Çiftçilere çağrıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ...
Kuşadası sahillerinde yaz hazırlığı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası ilçesinde sorumluluk alanlarında ...
 
Tugay: Gençlere desteğimizi artırarak sürdüreceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi öncülüğünde ...
Aydın'ın genç yetenekleri usta sanatçılara taş çıkarttı!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk ve Genç Drama Atölyesi ...
Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı Bayraklı'da ...
 
Bornova'da 'bilinçli tarım' seferberliği
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimin daha bilinçli yapılması amacıyla ...
Başkan Duman, mezun olduğu lisede öğrencilerle bir araya geldi
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mezunu olduğu lisede gençlere tavsiyelerde ...
Selçuk'ta Kat’ı Sanatı kursuna yoğun ilgi
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kursiyerlerin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva