YORUMLAR
Toplam 22 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
ege üni 23 Kasım 2018 Cuma 23:30

Tramvay bu millete fazla alışmışlar otobüslerde 150 kişi yapışık gitmeye indi bindi yapmasınlar yeter valla akşam trafiğinde alsancağa 63 ile 1 saate varamıyordum bornovadan halkapınar aktarma ile tramvaya biniyorum 15 dk alsancaktayım kusurlar varmı var hatalar varmı var 5.5 milyonluk kentte yaşıyosunuz 90larda masalları anlatmayın Metropol kuralları böyle ne yazık ki

Yorumu oyla      9      5  
Tramvay cuk oturdu 23 Kasım 2018 Cuma 22:30

Ben Güzelyalı'da oturuyorum. Günün her saatinde en fazla 20-25 dakikada Alsanacak'ta olabiliyorum. Tramvaylar vızır vızır ve dolu dolu çalışıyor. Birisine yetişemezseniz 5 dakika sonra diğeri geliyor.Mustafa Kemal Sahil Bulvarından Körüklü otobüsler kalkınca Bulvar da rahatladı. Bana göre, tramvay beklediğimden daha faydalı ve başarı oldu.. Tüm emeği geçenlere teşekkürler.

Yorumu oyla      9      5  
ahmet 23 Kasım 2018 Cuma 20:26

yolcu sayısı mı..at yalanı,öpeyim inananı:))

Yorumu oyla      9      5  
öğrenmek 23 Kasım 2018 Cuma 17:54

Ulaşım master planında yeni yapılacak hatlar belirli. Ne var ki, İzmir'deki plancılar garantici olduklarından, öngörüleri hep erken gerçekleşiyor. Bildiğim kadarıyla tramvay yolcu sayıları öngörüleni şimdiden aşmış durumda. Bu nedenlerle gelecek başkanın ulaşım yatırımlarını öne çekmekten başka çaresi yok gibi duruyor. Ve evet, Alsancak semtine ne alttan ne yüzeyden çalışan metro yapamazsınız. Jeolojik olarak yapamazsınız, kentin altından (halkapınar-basmane-çankaya-konak) nehir geçiyor! Arkeolojik olarak yapamazsınız, 2 metrede heykel çıkıyor, metro kazısında kim bilir neler çıkar! Bunların üstüne bir de merkezi yönetim engelleme kurumlarını eklerseniz ne dediğim daha kolay anlaşılır! Körfez geçişi uzun öykü, bu haliyle ben de hayır diyorum. Parasız olsa bile, körfez taramasına engel çıkardığı için hayır! İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları saymıyorum bile.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 23 Kasım 2018 Cuma 17:51

Öncelik raylı sistemde olmasın demiyorum; şehirde alternatif yol sıkıntısı ve mevcut yollarında yetersiz olduğunu, bu yüzden de trafiğin olduğunu söylüyorum. Körfez geçişini de YİD ile yapılsın demedim. Şehir 66 milyar vergi vermiş. Bir zahmet bakanlık tüp geçit yapsın, uygun fiyatlandırma da yapsın. Şehir içinde de Yüzbaşı İbrahim Hakkı ve Buca-otogar-çevre yolu gibi yolların çoğalması gerekiyor. Örneğin Buca'ya metro da yapsan, o trafik bitmez. Koskoca ilçe Menderes Caddesi'ne mahkum kalmış durumda. O caddenin de hali ortada. Heykel sonrası yol yok :) kampüs-çevre yolu arası genişletildi de heykel-kampüs arası ? Buca Belediyesi heykel ile uğraşacağına buraya çözüm bulsun. Meydandaki taşları değiştirmek kolay iş.

Yorumu oyla      9      5  
iş başına 23 Kasım 2018 Cuma 17:15

AK troller iş başına sizin performansınızı patronlarınız beğenmez yoksa. Ayıptır yahu birçok büyükşehirde hatta bunların bazıları Ak Partili hepsinde tramvay var. Birşey yazmadan aynaya bakın birtek İzmir'de tramvayın olmasımı sorun.

Yorumu oyla      9      5  
Tayfun 23 Kasım 2018 Cuma 16:33

syn Gurkan onceliginiz raylı sistem olmazsa istanbul gibi izmir inde trafigi gun gelir iyice tıkanır . korfez gecisi diye yutturalacak ve de gerceklesmeyecek proje için boşuna kendimizi yoruyoruz - boş hayal - ne fizibilite ne de orta da para yok ( geçiş ücreti de kaç para olacak bilen yok ? ) , paralı tunelden Allah aşkına kaç izmir li gecer ? Kaldı ki bu ulkenin 470 milyar dolara yakın dışborcu var. bu kadar borc icinde tek kuruşumuzu bile dikkatli harcamak zorundayız , hala tekerli arac trafigine yatırım yapmak ve de milyarca dolar parayı yabancı otolara-petrole-yedek parcaya atmak kadar sacma bir iş olabilir mi? metro ve tramvay oncelik olursa kent ici raylı sistem her bolgeye ulasırsa gorun bakalım trafige cıkan arac sayısı yarı yarıya duser mi dusmez mi? Biz Avrupa lıdan daha mı zenginiz adamlar her yeri raylı sistem dosemişler . Şirinyer den Garaja gidecek tunel gibi akıllı projelere her zaman eyvallah derim cunku öncelikli bir proje kentin en yogun trafik bolgesine makul butce ile neşter vuracak ve de geçiş ÜCRETSİZ olacak daha ne olsun... ulan cebimizde para yok paralı korfez gecis projesi yapalım diyoruz gecerken parayı neyle odeyeceksin soran yok . ha geçişi neden bedava yapmazlar bu nu da bir sorarmısınız ?? devlet her şeyin parasını bizden alacaksa biz hala neden vergi oduyoruz o zaman . gecis ucreti 5 lira yada 10 lira olur da 50 lira 80 lira olur mu yahu .

Yorumu oyla      13      6  
Gürkan 23 Kasım 2018 Cuma 16:03

Tayfun Bey o zaman belediyenin Buca'da yaptığı tünel ve yol çalışması da gereksiz bir proje mi? Yapmayın yahu! İzmir'de trafik olmasının sebebi doğru düzgün yeterli yol olmamasından kaynaklanıyor. Trafiğin sıkışık olan yerlerine çözüm üretmeden çözüm diye tramvay sokarsan millet tramvayı da eleştirir. Tramvay yapılmasın demiyorum, tam tersine burada daha da yaygınlaşması gerektiğini, toplu ulaşım kullanan biriyim ancak yolu boşver sadece raylı sistem yapalım düşüncesi doğru değil. Körfez geçişi de yapılmalıdır. Bugün çevre yolu olmasa Yeşillik Caddesi, Altınyol'un hali ne olurdu ? Raylı sistem yatırımları da İzmir'in doğru yapılmadı. Yıllar önceki planlara göre yeşil-kırmızı metro hatları planlandı. Şimdiki metro trenlerinin yanındaki kırmızı şeritli olanlar ayrı, yeşil şeritli olanları ayrı güzergahta çalışacaktı ama yeşil hat iptal edildi yerine İZBAN diye 8 yıldır her gün sorun yaşanan, yavaş, taşıma kapasitesi düşük, şehri ikiye bölen bir sistem yapıldı. İZBAN yaraya pansuman oldu, asıl gereken yarayı tedavi etmekti yani metro yapmaktı ama yapılmadı. Bugün Buca Metrosu da yapılsa Üçyol İstasyonu'nun hali ne olacak ? Halbuki Buca hattı geçmişteki planlara göre Bornova'ya kadar gidecekti. Narlıdere hattı da Çiğli'ye kadar gidecekti. 2 dakika aralıklarla sefer yapan trenler Konak-Çankaya kısmını ortak kullanacak, biri Bornova , diğeri de Çiğli'ye gidecekti. Burada suç Kocaoğlu'nda değil, adam geldiğinde İZBAN projesini kucağında bulmuştu.

Yorumu oyla      14      7  
Tayfun 23 Kasım 2018 Cuma 15:56

bir de Aziz baskanin hakkını verelim. adam 20 km de aldıgı metro raylı sistemi hazırda toplam 179 km calısir duruma getirdi .ilave narlidere metro calismalari baslandi.izban in bergama ya uzamasi icin proje baslatti. ondan sonra gelecek belediye baskanlari bu miktarin yarisini yapsin görelim. Aziz beyin rekoru çok uzun bir süre kırılamaz artık . not: 15 milyonlukb istanbul da toplam 150 km raylı sistem varmiş yani izmir den az .birde izmir kendi butcesi ile yapiyor istanbul da devlet yapiyor ,Belediyecilik farkina bakarmisiniz.

Yorumu oyla      19      8  
Pes 23 Kasım 2018 Cuma 15:35

Pes valla!!! İnsanları mecbur bırakın , alternatifsiz bırakın, sonra da bu haberi yaptırın

Yorumu oyla      12      17  
Mert 23 Kasım 2018 Cuma 14:58

Bravo CHP li belediye, İzmir''i Akp ye talan ettirmeyiz

Yorumu oyla      20      7  
Tayfun 23 Kasım 2018 Cuma 14:53

bir de tramvay a karsı cıkan arkadaslar acaba yaslı ve cocukların hem yuksek otobuslere hem de derin metro tunellerine ne kadar zor indigini gormuyormusunuz ?. onlar icin tek cozum duz ayak mesafesi ile binilen TRAMVAY lardır . unutmayın bir gun hepimiz yaslanacagız .eve kapanıp kalan dısarıda dolasıp stres atamayan bir toplumun sonu asırı derece de depresen hapı yutmak olur. aşırı sağlık harcamaları da cabası.. Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok butun dunya cagdas Tramvayı oyle yaygınlastırmıs ki Avrupa daki kent icindeki tramvay yollarına ve onların hareketlerine bakınca gozleriniz şaşırıyor oyle çoklu hatlarla hareket ediyorlar ki takip edemiyorsunuz..

Yorumu oyla      17      7  
Tayfun 23 Kasım 2018 Cuma 14:16

korfez tüp gecis yaparak trafigin rahatlayacagını dusunmek bence saçmalık ; izmir hilal seklinde etrafıda daglarla cevrili bir korfez sehri ne kadar yol yaparsanız yapın trafige cıkacak arac sayısı o kadar artacak yine başa doneceksiniz , kitlenen trafik, bundan kacıs yok , bu bir sarmal... paranızı ekonomik kullanmak ve dogru altyapı olusturmak icin mutlaka ve mutlaka metro ve tramvay yani raylı sistemler genişletilmeli ,insanların arac yerine raylı sistem kullanmalı temin edilmeli.. tramvay Şair Eşref de kavisli mi gidiyor o zaman ikinci kordon a bir hat yaparsınız hatta Basmane den Halkapınar a direk gecis yaparsınız tramvay coklu yol geçiş alternatifi ile zaten rahatlar. Bundan sonra gelecek Belediye başkanlarına bu konuda iş dusuyor. Mesela Fahrettin Altay -Narlıdere metro calısmaları basladı cok hızlı ilerliyor ve bu metro acılınca Fahrettin Altay trafigi cok rahatlayacak cunku aktarma merkezi olmaktan cıkacak , aktarma merkezleri Balcava ve Narlıdere ye yayılacak.. Buca metro bir an once baslamalı , Master planlarda ilave metro hatları var umarım bu derin ekonomik krizde para bulunur da raylı sistem calısmaları devam eder. Ha tekerlekli arac trafigini seven arkadaslar acaba yılda ne kadar petrol ve yedek parca icin dısarıya para odendiginin farkındamısınız , bu ulke kalkınacaksa once tasarruf etmesini ogrenecek o da akıllı geri donusu olan para yemeyen projelerle olur , metro tramvay 100 yıllık projelerdir bir kenti kısa surede kalkındırır cunku elindeki sınırlı tasarrufları baska yerlere aktarma imkanı verir. evet para varsa once raylı sistem genislemeli .zaten baska cozumde yok , yeni yol acmaya kalksanız milyarlarca lira kamulastırma bedelleri odemeniz gerekir cunku kentte yol yapacak bos alan yok.

Yorumu oyla      19      6  
Mecburen Tramvay 23 Kasım 2018 Cuma 14:14

İzmir’de ulaşım karmaşası , ücret ve tarifelerdeki adaletsizlikler nedeniyle yerel seçimlerde CHP nin işi zor .

Yorumu oyla      12      17  
sonunda 23 Kasım 2018 Cuma 13:12

Tramvay ile metro'nun hedefleri de teknolojisi de farklıdır. Alsancak semtine metro İzmir için 'astarı yüzünden pahalı' bir yatırımdır. Kazmayı vurduğunuz yerden tarihi eser çıkıyorsa, bu tür yatırımların karşısında devleti buluyorsanız, metro yapamazsınız, kazmayı vurup çukuru açıncaya kadar ses çıkarmayıp, çukur açılınca durdurup, kapattırmazlar da çukuru! Buca TCDD hattı, Otogar metro, Bornovada yapımı süren inşaat bunun açık örnekleri. Açıklanan yolcu sayıları yatırımın ne denli yerinde olduğunu gösteriyor, kimse maval okumasın artık bu konuda.

Yorumu oyla      18      6  
Kadri baysal 23 Kasım 2018 Cuma 12:44

Yolcu saylsl palavra

Yorumu oyla      12      19  
Gürkan 23 Kasım 2018 Cuma 12:23

Alsancak'tan Buca Metrosu'nun devamı geçecek ancak Alsancak'taki trafik yükünü metro yapsan da alamazsın. Ayrıca zamanında Bornova'dan gelen hat, Halkapınar'dan Alsancak'a dönseydi, bugün tramvaya gerek kalmayacaktı. Alsancak'taki yükü alternatif yol yaparak almak lazım. Bunun da en etkili çözümü körfez geçicidir. Üçkuyular İskele'den başlayıp , AOSB'den çıkan bir tüp geçit ile trafik yükü Alsancak'tan alınırsa trafik azalır , diğer türlü zor. Körfez geçisi olsaya kadar da belediyenin gar önünü yeraltına alma projesi hayata geçerse ufakta olsa bir rahatlama olur.

Yorumu oyla      10      12  
deli bekir 23 Kasım 2018 Cuma 12:22

sevmekten değil,zorunluluktan biniliyor. maliyet düşük ise, tramvay dan alınan ücretin fiyatını düşürün.

Yorumu oyla      10      11  
raylı sistem... 23 Kasım 2018 Cuma 12:17

ama;doğru yapılırsa,raylı sistem.bizim tramvaylar 90 derecelik kavşakları döne döne bir yıl içinde rayları ve dingilleri eskitti.dönüşlerde çıkan sürtünme sesleri bir durak uzaktan duyuluyor.yakında raydan çıkmalar başlarsa diye korkuyorum...

Yorumu oyla      10      8  
Merkez 23 Kasım 2018 Cuma 12:03

Başka alternatif mi var ne yapacak vatandaşlar mecburen biniyor taksileri minübüsleri kaldırdınız otobüs yok geriye ne kalıyor!?

Yorumu oyla      9      15  
Tayfun 23 Kasım 2018 Cuma 11:37

izmir tramvay cok dogru yatirimdi cok riskli bir projeye baslayip kısa surede bitirildi Belediyeye tebrikler . ekonomik şartlar elverirse başka hatlara da tramvar yapimlari mutlaka planlanmali. Azis bey cok dogru b8r sey soyledi otobusle kisi basi yolcu maliyeti 3 lirayken rayli sistemde bu sadece 1 TL imis bu nedenle ille de rayli sistem.

Yorumu oyla      25      8  
volkan 23 Kasım 2018 Cuma 10:17

Alsancak potansiyeli tranwayla cozulmez metro sart!!

Yorumu oyla      12      11