HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2012 Cuma - 11:50

İki kıyı şarkılarda buluştu

Bayraklı Belediyesinin hazırladığı etkinlik programı çerçevesinde Midilli adasında yapılan kültür şenliğinde buluşan, Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Yunanistan Kıyı Belediyeler Birliği ve Adalar Belediyeler Birliği arasında işbirliği kararı alındı.

İki kıyı şarkılarda buluştu

İZMİR - Midilli Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen heyetler toplantısına, Kuzey Ege Adalar Valisi Athanasios Giakalis, Midilli Konsey Başkanı Dimirousbis Stavros, Midilli Ticaret Odası Kalogridis Thrasos, Ege Derneği Başkanı Papaporfiriou Giorgos, Midilli Belediye Başkan vekili Tsakiris İonnis katıldı.
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliğini temsilen Midilliye heyetle giden Birliğin genel sekreteri Hurşit Akdemir ve Birlik Genel Saymanı İsmail Ay “kültürel, sanatsal, altyapı, genel hizmetler başta olmak üzere birçok dalda iki kıyı belediyeleri ve halkları arasında işbirliği yapmaları için görüşmelerde bulunduklarını söyledi.
 
Bayraklı Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Bahar Erdican, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahar Atan Koordinatörlüğünde Türk Sanat Müziği korosunun yer aldığı 55 kişilik kültür ekibiyle Midilli’de coşku dolu bir müzik buluşması yaşandı. İki kıyıyı temsilen etkinliklere katılan Bayraklı ve Midili Belediye koroları, ortak şarkılarını söylerken, geleceğe dönük işbirliği anlaşmasını gerçekleştirdiler.
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur” Uzun süredir encümen üyelerimizin öncülüğünde yürüttüğümüz, Yunanistan Kıyı Ege Belediyeleri ile Türkiye Kıyı Ege Belediyeler birliği üye belediyeleri arasında ki sosyal, kültürel, ekonomik ve genel hizmetler işbirliği çalışmalarımız meyvelerini veriyor. İki ülkenin kutsal ve ulusal değerlerini gözeterek, karşılıklı düzenleyeceğimiz şenliklerle işe başlayacağız. Biliyoruz ki iki halk arasında sınır yok. Kültürel ve sosyal değerlerimiz aynı. Katacağımız ve alacağımız katkı yüksek olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “iki halk arasında hiçbir fark yok. Biliyoruz ki, ayrılıklarımız yok, aynılıklarımız var. Bizi birleştiren sanattır, kültürdür, tarihtir, sevgidir. 2 yıl önce misafirimiz olan dostlarımıza iadeyi ziyarette bulunarak Midilliye 55 kişilik bir sanatçı ekibimizi gönderdik. Bizim ekibimiz bunun ilk tohumlarını atmaya gitti. Şarkılarla bu dostluğun fidanını diktik. Daha geniş coğrafyada, Uzun vadede işbirliği için, bu ziyaretin sebep olması bizleri de mutlu etti” diye konuştu.
 
Heyetler toplantısı neticesinde alınan kararda, 2. işbirliği toplantısının Türkiye’de yapılması, bu toplantıya, kıyı ege belediye başkanları, konsey başkanları, ticaret odası başkanları, ada belediye başkanları, birlik başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının yanı sıra, Ulusal Belediye Birlik Başkanı ve Atina Belediye Başkanının Türkiye’ye davet edilmesi kararı alındı.
Kuzey Ege Bölgesi Adalar Valisi Athanasios Giakalis “Türkiye’de yapılacak 2. işbirliği toplantısının gün ve yeri belli olunca, Yunanistanın ilgili başkan ve kuruluş temsilcilerini bizzat davet ederek, birlikte gelmek istediklerini” belirtti. Vali Giakalis bu işbirliğini önemsediklerini ve heyecanlandıklarını belirterek, karşı iki kıyının, artık festivaller de, sanat da, ticarette, turizmde buluşmasını istiyoruz. Üzerimize düşen görevi bizzat üstleniyorum” diye konuştu.   

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 3 Şubat 2012 Cuma 16:31

40 yıl Düşünsem Midilli Adası ile Kültür Şenliği Yapmak Aklımın Ucundan bile Geçmez.Nereden Aklınıza Geliyor böyle Amacı Tamamen Devlet Kasasından Bedava Gezilere BAHANE UYDURMAK.Helal Olsun!Hadi AYVALIK Belediyesi Organizasyonu Yüklense Tamam Derim,Ama Bayraklı nere,Midilli Nere.Hepte İş Birliği Kararı Alırsınız ama Ondan Sonra Elle Tutulur Hiç Bir Şey olmuyor.Olan sadece Avantadan Güzel Seyahatler,Yiyip,İçmeler.Her seferinde de Muhakkak Böyle Bahaneler Uydurmaktasınız.Kime ne Faydası Var !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli gibi İzmir de şaştı bu işe...
İzmir’de 10 yıllık aradan sonra yağan kar İzmirlileri sevince boğarken, ...
Taçsız Kral’ın 76. yaşı kutlandı
Türk Futbolu’nun efsane ismi Metin Oktay Türkiye’de ilk kez doğum gününde ...
Halim Erker Karşıyaka’da ölümsüzleşecek
Karşıyaka Belediyesi eğitime, kültüre, sanata, ülkenin aydınlık yarınlarına ...
 
Büyükşehir iddianamesinde bilirkişi skandalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapisle cezalandırılmasının ...
Memurlardan Başkan Şenol’a toplu sözleşme teşekkürü
Gaziemir Belediyesi'nde toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından, Başkan ...
Büyükşehir’den 15 köye 5 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes, Torbalı, Bornova, Karabağlar, Güzelbahçe, ...
 
Çiğli’ye kardeş kent geliyor
Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı ...
Vanlı çocuklar Hacivat ve Karagöz’le moral buldu
Konak Belediyesi, Van’da yaşanan deprem sonrası İzmir’e yerleşen Vanlı ...
Buca’da tartışmalı meclis
Buca Belediye Meclisi yine tartışmalı geçti. Bir arsa ile ilgili gündeme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva