HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2012 Perşembe - 22:25

Buca’da tartışmalı meclis

Buca Belediye Meclisi yine tartışmalı geçti. Bir arsa ile ilgili gündeme gelen imar sıkıntısı muhaliflerden tepki gördü. Meclis üyeleri, belediye bürokratlarını, kendilerinden ve ihtisas komisyonundan belge sakladığını öne sürdü. Öte yanda, başkan yardımcısı Tayfun Emre görevden alındı.

Buca’da tartışmalı meclis

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı tartışmalı geçti. Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı oturuma Lokman Fazla başkanlık etti. Toplantıda gündeme gelen uzun zamandır ihtisas komisyonunca bekletilen bir imar sorunu gündeme getirildi. Konu ile ilgili bürokratların ağır dille eleştirildiği meclis toplantısında gergin bir hava hakimdi. Toplantıda; önceki yıllarda imar yenileme izni verilmeyen bir arsaya, el değiştirmesinin ardından, aynı bürokratlarca bu kez imar değişikliği izni verilmesi ile ilgili madde tartışma yarattı. Komisyon üyeleri ve meclisteki muhalifler, bürokratların kendilerinden belge gizldiklerini öne sürdü.
 
KÖSTEM “VATANDAŞI KANDIRDINIZ”
CHP’li Levent Köstem, imar izni alamayan ve arsasını 2010 yılında satan Emine Coşkun isimli vatandaşın kandırıldığını ve maddi zarara uğratıldığını öne sürerek, “Vatandaş arazisine tamamı için inşaat ruhsatı istemiş. Belediye teknik komisyonundaki arkadaşlar 1992, 2007 ve 2009’da bu isteği uygun bulmamış ve reddetmiş. 2011’de komisyon gelen aynı isteği bu sefer onaylamış. Bu sırada mal sahibi arazisini başkasına satmış. Dolayısıyla da kandırılmış oldu. Ben çelişkileri ortaya koyuyorum. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bunun Büyükşehir Belediyesi sorulması gerekiyordu. Sorduk. Komisyonun karar vermesi için o yazının gelmesini bekledik. Ancak öğrendik ki yazı 40 gün önce gelmiş ve hem meclisten hem de imar komisyonundan saklanmış.Büyükşehir Belediyesi’nden 16 Aralık’ta yazı gelmiş ancak burada karar vermek durumunda olan meclisimizden bu belge gizlenmiş. Unutulmuş diyemem. Gelen yazıda bahçe mesafelerinin aynı olması gerektiği belirtilmiş. Teknik komisyon yetkisi olmadığı halde karar veriyor. Neden böyle bir şey yapıyor kafam almıyor. Bu sizce garip değil mi? Emine Coşkun hanımefendi bu arsayı satarken kazıklandı. Burada belediye başkanlığından aşağı kadar büyük bir ihmal vardır. Bu konuyla ilgili bilgi eksikliği anlamında kandırıldık” dedi.
 
ALİCE HARİKALAR DİYARINDA!
AK Partili Mustafa Arslan ise, “Belediyemiz Alis Harikalar Diyarı gibi oldu. Komisyon ve meclisten evrak saklamanın ne anlama geldiğini birilerinin açıklaması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi 16 Aralık’ta bir yazı yolluyor. 02 Ocak’ta gerçekleştirilen mecliste bu evrak meclisten ve komisyondan kaçırılıyor. 25 Ocak’ta ortaya çıkarılıyor. Bu yazı neden saklandı açıklansın” eleştirisinde bulundu.
 
NEREYE VARIRSA VARIR
CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Kater belediye bürokratlarını sert dille eleştirdi. Kater “Bazı bürokratlar kraldan daha kralcı. İmar Komisyonu bu konuyu değerlendirirken bir dirençle karşılaştı. Bizlere bilgi ve belge vermek istemediler. Söylediğim bütün sözlerin arkasındayım. Bu konu nereye giderse gitsin. İmar Müdürü, Vekil Memur ve ilgili başkan yardımcısı bizden belge sakladı. Gerçi başkan yardımcısını toplantılarımıza çağırıyoruz gelmiyor. Herhalde kendisini meclisin üzerinde görüyor ve tanımıyor. Biz de onu tanımıyoruz” dedi. CHP’li Ali Hıdır Uludağ ise, “Bu işi siyasallaştırmayın. Amacını aşan konuşmalar hukuksal sonuçlar doğurabilir” dedi. Önerge komisyonlarda karar bağlanmak üzere yeniden İmar Komisyonu’na gönderildi. Başkan Tatı’nın da konu ile ilgili teftiş kurulunu harekete geçirdiği ve inceleme başlattığı öğrenildi.
 
TAYFUN EMRE GÖREVDEN ALINDI!
Öte yandan; Buca Belediyesi Tenik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Emre’nin de görevden alındığı bilgisi belediyede şok etkisi yarattı. Emre’nin, Başkan Ercan Tatı’nın raporlu olduğu süreçte, Başkanvekili Ercan Geçgel tarafından görevden alınması kafalardaki soru işaretlerini artırırken, olayın farklı boyutları da ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre; AK Partili Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Mimar Yeşim Gülhan, bir projeyi incelemek için Başkanvekili Ercan Geçgel’den onay aldı. inceleme sırasında, Gülhan’ın yanına giden Başkan Yardımcısı Tayfun Emre, Gülhanın proje üzerinde tadilat yaptığını farketti. Tadilat ve proje değiştirme işlemleri için yasal izinler gerektiğini ifade eden Emre bir de tutanak tuttu. AK Partili Gülhan “Başkanvekili Geçgel’in izni var” karşılığını verdi. Emre’nin, konu ile ilgili olarak kısa bir tartışma yaşadığı Geçgel tarafından görevden alındığı ancak resmi kararın henüz tebliğ edilmediği öğrenildi. Başkan Tatı, yarın göreve başlayacak ve son kararı verecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 54 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beledıyeci 5 Şubat 2012 Pazar 14:26

özelleşmeniz gerekıyor

Yorumu oyla      13      5  
şirinyerli 5 Şubat 2012 Pazar 04:39

sayın kenan bey söylediklerinizin tayfun emre ile bir ilgisi yok.Tayfun emrenin amacı bucaya hizmet etmek falan değil.Belediyeyi basamak olarak kullanıp,siyasi kariyerini arttırmak ve rant elde etmektir!!

Yorumu oyla      22      7  
KENAN 4 Şubat 2012 Cumartesi 23:31

Sayın derya bey ben yapı denetimde mühendisim.tayfun bey gelmeden önce proje çizenler belediyenin önünde işlerimiz geçikikiyor diye eylem yapmadılarmı.ben eskiyi cok iyi biliyorum zaten bu bizans oyunlarını görevden alınanların yaptıkları şüphesindeyim.tekrar onları göreve getirelim bir saniyede düzelsin .gelin eskilerin mal varlıklarını isteyelim bir daha yorum yazmıyacagına eminim. bırakın dürüst insanları düzeni değiştirsinler .

Yorumu oyla      17      16  
adı bende saklı 4 Şubat 2012 Cumartesi 23:20

saayın tayfun emre daha ne işin var daha buca bld seni kimse istemiyor zorlamı tak sepeti koluna herkes kendi yoluna bunu yapan ercan gecgele vede destek veren her onurlu arkadaşları tebrik ederim levent hocam mükemelkonuşmuşsun tebrikler sayın lokman bey şimdi görelim seni gösre kendini sana güveniyoruz ercan gecgeli yanlız bırakmayın ey baba canlar hepinizi öpüyorum

Yorumu oyla      24      9  
HALK 4 Şubat 2012 Cumartesi 18:32

ŞUNUN ŞURASINDA BUNLARIN GİTMESİNE NE KALDI? GİDER AYAK HERKES RANT PEŞİNDE GERÇEK CUMHURİYETCİLER ANCA BURDAN YORUM YAZIYOR UYANIN ARTIK . ANKARA BUNLARI DUYMUYORMU ACABA ? DEMOKRAT ARKADAŞ SEN BU KİŞİLERİ İYİ TANIYORSUN FAKAT MÜCADELENDE BUCALI OLARAK YANLIZ KALIYORSUN FAKAT BİR ÖZ BUCALI OLARAK SENİ DESTEKLİYORUM

Yorumu oyla      18      5  
murat 4 Şubat 2012 Cumartesi 16:57

Tayfun gerçekten nerden çıktı, şirinyerli arkadaş tayfunu tanımıyor herhade hangi özel sektör 10000 lira verir, bir ayda kovarlar, ercan tatının hümanist kişilği sayesinde bu kadar kaldı. tayfun emre, ercan tatı ve chp ye zarar vermekten başka bir icraat yapmadı,geçte olsa ercan tatıyı kutluyorum...

Yorumu oyla      24      8  
şirinyerli 4 Şubat 2012 Cumartesi 14:51

Tayfun emre özel sektörde ayda 10 bin lira kazanabilecekken,neden belediye başkan yardımcılığını kabul edip ikibinbeşyüz lira maaşa talim etti bir türlü aklım almıyor????

Yorumu oyla      22      5  
BUCALI 63 4 Şubat 2012 Cumartesi 12:23

SUAT İSTANBUL LUNUN KURDUĞU KADRO TAYFUN EMRE+ZİYA BEY(FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ)+İSMAİL AKTAŞ=FİYASKO YAZIK 30 AY BİR HİÇ UĞRUNA HARCANDI

Yorumu oyla      33      9  
Derya Demir 4 Şubat 2012 Cumartesi 11:39

kenan bey,sizin belediyeden haberiniz yok, ne geçmişi nede bugünü biliyosunuz lütfen belediyeye bi gelin vatandaşlan,mütahitlerlen,yapı denetim şirketleriyle,fenni mesullerle bir görüşün vatandaşı inleten acı çektiren bürokratik anlayışın ne zaman başladığını görün, ercan tatının iyi niyeti tayfun emreyi bugüne kadar tuttu fakat tayfun emre bu durumuda kavrayamadı kendisini kraldan kral gördü...

Yorumu oyla      27      10  
4 Şubat 2012 Cumartesi 07:19

Balkanları kaybettigimizde savaşı yakından izliyen atatürk çok büyük acılar duyar. aynı acılar içerisinde bende partimi ve bucamızı izliyorum .Sayın başkanımız Ecan TATI Ve degerli arkadaşları Hepdemirgil,ışık,sönmez,balyemez v.s.Diger tarafta çok degerli Levent Köstem ve arkadaşları kaya, uludag,tamay, fazla,ertekin,gibi önemli isimlerin bir an önce kucaklasıp barışmaları beklenmektedir kinci insanları kimse sevmez barışa imza atanlar taktir görür .Hadi başkanım ,hadi levent bey görüşme ayarlay

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Meclisi’nde “eleştiri” tartışması
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın, Karabağlar Belediye Başkanı ...
İl Genel' Meclisi'nden Kocaoğlu'na sürpriz teklif
İl Genel Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün ...
Narlıdere’de engellilere indirim müjdesi
Narlıdere Belediyesinin, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği şubat ...
 
Büyükşehir yollara 450 ton tuz döktü
İzmir’de 10 yıl sonra gelen kar, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, ...
Kadifekale'den sonra sıra Gürçeşme'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’nin ardından Gürçeşme heyelan ...
Kınalı ellere çok yakıştı
Risk grubundaki çocuklara ve gençlere kucak açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Kekemelik kaderiniz olmasın!
Konak Belediyesi Ayla Ökmen Kadın Danışma Merkezi’nde kekemelik ve konuşma ...
İzmir Körfezi için Belediye ve Bakanlık'tan dev adım!
Geçtiğimiz hafta İzmir'de bir araya gelen İzmir Büyükşehir yetkilileri ...
Bornova Meclisi'nde yine ‘yoklama krizi’
Bornova Belediye meclisinde birkez daha ‘yoklama’ tartışması yaşandı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva