HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2012 Perşembe - 20:36

Karabağlar Meclisi’nde “eleştiri” tartışması

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm hakkında yaptığı açıklamalar meclis toplantısında tartışmalara neden oldu.

Karabağlar Meclisi’nde “eleştiri” tartışması

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın birkaç gün önce yaptığı açıklamalar tartışma yarattı. Geçici süre belgeleri, burslar, tanıtıma ayrılan kaynak ve belediye hizmet binası gibi birçok konunun olduğu Uçar tarafından yapılan açıklamada belediyenin çalışmaları eleştirilmişti. Uçar’ın da ‘grup başkanı’ sıfatıyla katıldığı meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Kadir Sinan açıklamalara ve yapılan eleştirilere tepki gösterdi.
 
BÖYLE SİYASET YAPILMAZ
Siyasetin dilini kullanırken neyin kullanıldığını, neyin ifade ettiğinin dikkatlice irdelenmesi gerektiğini belirten CHP’li Sinan, “Burada siyasi partiler olarak birlikte davranıyoruz ama sayın ilçe başkanımız basın toplantısında başka bir şey söylüyor. Ya buradaki arkadaşlarınız yanlış yapıyor ya siz bir yanlışın içerisindesiniz. Karabağlar Belediyesi’nin geride kalan 2.5 yılda yapmış olduğu, birlikte almış olduğumuz birlikte desteklediğimiz, ortaya çıkardığımız bir sürü çalışma var. Özveriyi, katkıyı bir siyasi polemik konusu yapmak sizi siyaseten ileri bir noktaya taşımaz. 2.5- 3 yılda hiçbir belediyeye nasip olmayacak ama sizin arkadaşlarınızın da katkıları ile yapılan tüm çalışmaları siyasetin polemiği haline getirmek gerçekten doğru siyaset dili değildir bunu yapmaktan vazgeçelim böyle siyaset yapılmaz” dedi.

 
KAPIMIZIN ÖNÜNE BAKALIM
Karabağlar Belediyesi’nin 55 gün gibi kısa bir sürede organize olarak ilçe halkına asgari ölçüde özveri ile hizmet vermeye devam ettiğini dile getiren Sinan, “Karabağlarda park yapmayı, hem de çok önemli parklar yapmayı, Karabağlarda hayvan hastanesi kurmayı Karabağlarda fidanlık oluşturmayı, Karabağlarda şantiye birimleri oluşturmayı fen işleri şantiyesini yeni baştan organize etmeyi, gıda bankası kurmayı siz elinizin arkası ile itecek kadar önemsiz bir şey sayarsanız orda siyasetin dili gerçekten çok küçülmüş olur. Üstelik biz bunları birlikte yaptık” diye konuştu. Sinan ayrıca AK Parti grubunun önerisiyle meclis üyelerinin yakalarına taktığı siyah tepki kurdelesi için de teşekkür etti. Sinan, “ Ancak biz bunu yaparken kendi ülkemizde kendi kapımızın önüne de bakmak durumdayız. Fransa’da temel hak ve özgürlüklerin, düşünce özgürlüğünün ortadan kaldırıldığını iddia ederken kendi içimizde de yazarların, aydınların, gazetecilerin içerde olduğunu unutmayacağız. Bu paradoksla birlikte yaşamak Türkiye’nin kaderi olmamalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
CESARETLİ OLUN
Sinan’ın eleştirilerini cevap veren AK Parti Grup Sözcüsü Erol Körüklü, İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın söz hakkı olmayan bir yerde kendisine yüklenilmesinin etik ve doğru olmadığını söyledi. İlçe başkanımız belediyeyi basın yoluyla eleştirdi. Kadir Sinan da yine verecekse cevabını basın yoluyla vermeliydi. Kadir Sinan bizi en iyi anlayan olarak düşündüğümüz arkadaşımızıdır. Bugünden sonra bizi biraz yanlış anladığını söylemek durumundayız. Süre belgeleri ile ilgili biz ‘daha cesaretli olun’ diyoruz. Bir bürokratın yazmış olduğu rapor doğrultusunda vatandaşı mağdur etmeyin. Bu işin hukuki ve siyasi sorumluluğu ne olursa olsun biz sizin yanınızdayız. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu konuda gerekli kararlığı gösterin. Biz burada yapılan işi belediye icraatlarından öte bir bürokratın düşüncesi gerekçe gösterilerek vatandaşın mağdur edilmesini istemiyoruz. Biz buraya hizmet etmeye geldik. Hiç bir şeyden endişe edip hiç bir şeyden korkmadan amacımız vatandaşa hizmettir” dedi.

 
BURS VERMEYE YASAL ENGEL YOK
Amaçlarının üzüm yemek olduğunu bağcıyı dövmek olmadığını söyleyen Körüklü, “Faaliyet raporunu incelerken açıkça izah ettim. Bizim burs vermemizi engelleyen hiçbir yasa yok. Biz sadece yüksek öğrenim öğrencilere burs veremeyiz. Karabağlar’da 68 bine yakın öğrenci vardır. Bize göre bu öğrencilere burs vermeyi engelleyen hiç bir şey yoktur. Yine Sinan’ın belirttiği diğer husus olan düşünce özgürlüğü ile ilgili olarak bizim ülkemizdeki olaylardan bahsetti. Bu insanlardan pek çoğu sırf gazeteci olduğu için veya belli yerlere mensup olduğu için değil belli suçları işledikleri için tutukluluk altındadırlar” diye konuştu
 
TARİHE SAYGISIZLIK
Toplantıda söz alan AK Partili başka bir Meclis Üyesi Necati Polat da, “Gazetecilerin yargılanması ile Fransa’nın sözde Ermeni soykırımı hakkında aldığı kararı birbiriyle bağdaştırmak tarihe yapılan büyük bir saygısızlıktır. İnkar yasası ile bu konunun ne alakası var. Bunları birbirine bağdaştırmak yanlış. Biz, belediye olarak 3 yıldan bu yana bursları ödeyemiyoruz. Karabağlar İzmir’in en büyük belediyesi olmasına rağmen bunu başaramadı. Belediye yetkililerinin biri mahkeme kararı olduğu için veremediklerini söylerken diğerleri de başka bir konudan bahsediyor” dedi.

 
ÖRNEĞİNİ GETİRİN
Tartışmaların ardından Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, AK Parti İlçe Başkanı Uçar’ın eleştirdiği konulardan biri olan burs konusu hakkında yorum yaptı. Kürüm, “Başka burs veren belediye var mı? Bur veren belediye yok. Ben belediyelerin bur verdiğini duymadım” dedi. Kürüm’ün sözlerinin ardından AK Parti sıralarından “AK Partili birçok belediye burs veriyor” sesleri yükseldi. Bunun üzerine Kürüm, “Bana örneğini getirin. Biz çocuklarımızı çok seviyorum. Öğrencilerimizin eğitimlerine katkı koyuyoruz. Çocuklarımızı tek tek eğiteceğiz. Bu bizim görevimiz” dedi.

Öte yandan AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri sözde Ermeni Soykırımı’nı inkar edenlerin para ve hapis cezası almasını öngören yasa tasarısının Fransa Meclisi tarafından onaylanmasına tepki olarak yakalarına siyah kurdele taktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ömer 15 Şubat 2012 Çarşamba 22:56

Sayın Başkana buradan seslenmek istiyorum BOZYAKA mahallesinin İmar revizyon çalışması ne zamanson bulucak.İNŞAATLAR durdu Belediyede iş yapılmıyor sıkıntıda vatandaşlar ve bizlerde saygılar....

Yorumu oyla      11      5  
karabağlı vatandaş 5 Şubat 2012 Pazar 21:17

Her zaman şunu söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim, Belediye neler yapmış bir gününüzü ayırıp gezin, yada sizi gezdirmeleri için yardım isteyin, inanın o zaman siz kendi kendinize çok utanacaksınız.Maalesef ki oturduğumuz yerden eleştirmek çok kolay, yada birilerinin söylemlerine takılıp çanak tutmak dahada kolay.....Neden demişler acep ki!!!!meyve veren ağaç taşlanır.

Yorumu oyla      11      5  
mustafa 3 Şubat 2012 Cuma 17:14

evet çete hayvan hakları diye bir yasa var bilmediğin için kaotik vaziyette kalmaya devam ediyorsun.. 1)sokak hayvanlarını bulunduğu alandan alacaksın 2)tedavi edeceksin kısırlaştıracaksın 3)aldiğin yere bırakacaksın böyle diyor yasa sende AKP liler gibi ironi yapıp ihbardasın ama bu yöntem yenmiyor artık başka yol bulun

Yorumu oyla      12      5  
kaos 3 Şubat 2012 Cuma 13:39

belediyenin yaptığı hizmetleri görmezden gelmek gerçekten komik ....Çok güzel seyir terasları manitanızı alıp gidebileceğiniz rahatça içki içebileceğiniz yerler yaptılar.....ha gece dikkat sadık dostlarımız köpekler çete halinde geziyorlar

Yorumu oyla      12      8  
mustafa 3 Şubat 2012 Cuma 12:59

dün oradaydım bütün meclisi izledim hayretler içindeyim şu AKP liler ne kadar uyanık Korkmayın cesur olun biz arkanızdayız diyorlar arkasından doğruluğuna yanlışlığına bakmadan her işi şikayet ediyorlar..Allah sizi islah etsin..Aslında Kadir Sinan bey bütün bu çarpıklığı gayet iyi bir şekilde dile getirdi keşke AKP liler kadir sinan ı anlamaya çalışsalar ama nerdeee işleri güçleri TAKİYYE

Yorumu oyla      14      5  
bektaş 3 Şubat 2012 Cuma 12:05

bravo sana kadir başkan ,umarım mecliste yaptığın ders nitelikli konuşma siyaset yapmaya çalışanlar tarafından dikkatle dinlenmiştir.Efendiliğin, siyasal birikimin ve olgun davranışların biz partililere gurur veriyor

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Genel' Meclisi'nden Kocaoğlu'na sürpriz teklif
İl Genel Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün ...
Narlıdere’de engellilere indirim müjdesi
Narlıdere Belediyesinin, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği şubat ...
Büyükşehir yollara 450 ton tuz döktü
İzmir’de 10 yıl sonra gelen kar, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, ...
 
Kadifekale'den sonra sıra Gürçeşme'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’nin ardından Gürçeşme heyelan ...
Kınalı ellere çok yakıştı
Risk grubundaki çocuklara ve gençlere kucak açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Kekemelik kaderiniz olmasın!
Konak Belediyesi Ayla Ökmen Kadın Danışma Merkezi’nde kekemelik ve konuşma ...
 
İzmir Körfezi için Belediye ve Bakanlık'tan dev adım!
Geçtiğimiz hafta İzmir'de bir araya gelen İzmir Büyükşehir yetkilileri ...
Bornova Meclisi'nde yine ‘yoklama krizi’
Bornova Belediye meclisinde birkez daha ‘yoklama’ tartışması yaşandı. ...
Karşıyaka-Çiğli sınır tartışması sil baştan!
Çiğli ile Karşıyaka belediyeleri arasındaki sınır tartışması yeniden arap ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva