HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2012 Cuma - 11:09

Taçsız Kral’ın 76. yaşı kutlandı

Türk Futbolu’nun efsane ismi Metin Oktay Türkiye’de ilk kez doğum gününde Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde dostları, sevenleri ve futbol yaşamına başladığı Damlacıkspor Kulübü’nün katılımıyla anıldı.

Taçsız Kral’ın 76. yaşı kutlandı

İZMİR - Konak Belediyesi, İzmir’e damgasını vurmuş büyük isimlere vefasını göstermeye devam ediyor. Golcülüğü ve yaşadığı gol krallıkları sebebiyle ‘Taçsız Kral’ lakabıyla anılan Metin Oktay, doğum gününde Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde anıldı.
Damlacıksporlu yönetici ve sporcular, dostları, arkadaşları ve Metin Oktay hayranları Türk futbolunun büyük ismini anmak için bir araya geldi. Gecenin sunumunu üstlenen İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, 2 Şubat 1936 yılında doğan ve 13 Eylül 1991 yılında trafik kazasında kaybettiğimiz Metin Oktay’ı övgü dolu sözlerle anlattı. Maruflu, “Yaşasaydı bugün 76. yaşını kutlayacaktık. Türk Futbolu’nun ‘Taçsız Kralını’ erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Trafik kazsında öldüğü gece, hayatımın en büyük acısını yaşadım. Tesadüfen kaza yerinden geçerken kalabalığı görüp olay yerine gittiğimde ters devrilen araçta Metin Oktay’ı gördüm. Hayatımın en acı anıdır” dedi.
Etkinliğe ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türk Futbolu’na ismini altın harflerle yazdıran, büyük bir ismi anmak için bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Çocukluğumda Metin Oktay benim için efsanenin ötesindeydi. Örnek alınması gereken biri. Biz de belediye olarak çocuklarımıza sahip çıkmak, sokaklardan kurtarmak için 17 dalda spor hizmeti veriyoruz. Amacımız bir çocuk da olsa kötü alışkanlıklardan, sokaktan kurtarmak. Kulüplerimizde 5 binin üzerinde çocuk spor yapıyor. Çocuklarımızın sporda gösterdiği pek çok başarıyla gurur duyuyoruz” dedi.
 
Duygusal anların hakim olduğu gecede Taçsız Kral’ın yakın arkadaşlarından; gazeteci Okan Yüksel, eski milli futbolcu ve yazar Bülent Buda, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı (TÜFAD) Dr.Şaban Acarbay, Yılmaz Göçkün, eşinin oğlu Rıfat Halil Pala anılarını anlatarak kimi zaman güldürdüler, kimi zaman duygulandırdılar. 10 numaralı formasıyla sahalarda fırtına gibi esen, yıllarca Galatasaray renkleriyle futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran, 38 golle gol kralı olan, dönemin genç kızlarını ve futbol tutkunlarını kendisine hayran bırakan dünyaca tanınmış efsane futbolcu Metin Oktay, gecenin sonunda alkışlarla ve saygı duruşuyla selamlandı. 
 
METİN OKTAY
Futbola Damlacıkspor’un altyapısında başlayan Oktay, 1956 yılında Galatasaray'da oynamaya başladı. İtalya'nın Palermo takımına transfer olduğu 1961-62 sezonu dışında sürekli Sarı Kırmızılı formayı giydi. Daha İzmirspor'da oynarken, attığı 17 golle İzmir Profesyonel Ligi gol kralı olan Metin Oktay, ondan sonraki yıllarda da bu unvanı nadiren başkalarına kaptırdı. Metin Oktay kral olamadığı yıllarda da çok sayıda golle listenin hep ilk sıralarında yer aldı, toplam 608 golle bir rekorun sahibi oldu. Bir sezonda attığı 38 golle oluşan rekor ise, tam 25 yıl sonra yine Tanju Çolak tarafından kırılabildi. Metin Oktay, 36'sı A, 4'ü de genç olmak üzere Milli Takım formasını 40 kez giydi, 7 kez kaptanlık yaparken, 19 gol attı. 1965 yılında ''Taçsız Kral'' adlı bir filmde de rol alan Oktay, futbol yaşamı boyunca sadece 1 kez oyundan atıldı. Büyük bir golcü oluşunun yanı sıra, efendi ve sportmen kişiliğiyle de Türk futbolseverlerinin sevgilisi olan Metin Oktay, futbolu bıraktıktan sonra yine futbolla ilgili çeşitli işler yaptı. Sarı Kırmızılı kulüpte yönetici ve menajer olarak görev yapan Metin Oktay'ın son görevi spor yazarlığı idi. Oktay, Galatasaray ve Bursaspor'da teknik adam olarak da görev yaptı.
Türk futbolunun efsane golcüsü Metin Oktay, 13 Eylül 1991'de bir trafik kazası sonucunda yaşamını yitirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halim Erker Karşıyaka’da ölümsüzleşecek
Karşıyaka Belediyesi eğitime, kültüre, sanata, ülkenin aydınlık yarınlarına ...
Büyükşehir iddianamesinde bilirkişi skandalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapisle cezalandırılmasının ...
Memurlardan Başkan Şenol’a toplu sözleşme teşekkürü
Gaziemir Belediyesi'nde toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından, Başkan ...
 
Büyükşehir’den 15 köye 5 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes, Torbalı, Bornova, Karabağlar, Güzelbahçe, ...
Çiğli’ye kardeş kent geliyor
Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı ...
Vanlı çocuklar Hacivat ve Karagöz’le moral buldu
Konak Belediyesi, Van’da yaşanan deprem sonrası İzmir’e yerleşen Vanlı ...
 
Buca’da tartışmalı meclis
Buca Belediye Meclisi yine tartışmalı geçti. Bir arsa ile ilgili gündeme ...
Karabağlar Meclisi’nde “eleştiri” tartışması
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın, Karabağlar Belediye Başkanı ...
İl Genel' Meclisi'nden Kocaoğlu'na sürpriz teklif
İl Genel Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva