HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2013 Salı - 14:13

Buca'da şarkılar Denizler için

6 Mayıs Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıldönümünü anma günün de sanatçı Suavi Buca’da sahne aldı.

Buca da şarkılar Denizler için

İZMİR - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın asıldıkları saat sabah 05.00’te 3 Fidan Anıtı’nda önce anma töreni yaparken günün akşamında da sanatçı Suavi’yi Buca halkı ile buluşturdu.
 
Buca Pazaryeri’nde gerçekleşen Suavi konserine Başkan Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile katılırken, Başkan Yardımcıları, Buca Meclis Üyeleri, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Engelliler Derneği üyeleri, ve Bucalılar yer aldı.
 
“ŞARKILAR DENİZLER İÇİN SÖYLENDİ”
 Grup Diriliş’in sahne performansıyla başlayan geceye sanatçı Suavi damgasını vurdu. Birbirinden güzel şarkıları ile Bucalıları coşturan Suavi, alandaki gençlere seslendi. Suvai, “Genç katılım var bu gece. Bu genç katılımadır sözlerim. Çünkü o jenerasyonun tamamı sürecin nasıl geliştiğini ve neyle karşı karşıya olduğumuzu bilerek büyüdüler ve bugünlere geldiler. 1970- 1980 ülkenin karanlık tarihidir. Bu 10 yıllık sürede Türkiye’yi tenzih ederek dünya genelinde konuşuyorum. Çok sinsi bir darbeye muhataptık. Bu medya tekelinin darbesi diye tanımlanabilir kısaca. 1970 ve 80’lerde Deniz’lerin yiğitlikleri, namuslulukları, dürüstlükleri, üzerinden cümleler kurulurken bir dönem sonra dizi film furyası üzerinden bütün değerlerin içi boşaltılmaya başladı. Örneğin bir Tv dizisinde Deniz’ler Samsun’dan yola çıkan Mustafa Kemal çizgisinden asla sapmamış olan masum, yakışıklı, romantik bir iki tane maceracı çocuk olarak tanımlandılar. Oysa Denizlerin hayatı idam sehpasında kendi anlamını ifade etmiştir. İdam sehpasında son cümleleri Bağımsız bir Türkiye tanımı yapıyor ve emperyalizm karşı, faşizme karşı bir savaştan bahsediyor. Bunları kınadıklarını söylüyorlar. Yaşasın halkların kardeşliği diyerek bitiriyorlardı cümlelerini” dedi.
 

 “DEVRİMCİ SON NEFESİNDE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DİYENDİR”
Göreve geldiği dört yıllık süreçte anlamlı günlerin değerini Bucalılar’a paylaşan Başkan Ercan Tatı, dördüncü kez Denizler için halkla içice olmanın değerine değindi. Kendi iktidarında bu imkanı verdikleri için Bucalı yurttaşlara teşekkür eden Tatı, Denizlerin katledildiği değil yaşatıldığı güne nokta koydu. Tatı, “4. kez biz bu anmayı yapıyoruz çünkü 4 yıldır iktidardayız. Sizlere bu iktidar şansını bize tanıdığınız için çok teşekkür ediyorum. Biz Cumhuriyet’çiyiz. Biz Mustafa Kemalciyiz ve her şeyden önce biz Bucalıyız ve biz İzmirliyiz ve biz devrimciyiz. Bu arada kendini devrimci diye pazarlayanlara da buradan bir sözüm var; Devrimci yola çıktığı arkadaşlarını yolda bulduklarına satan değildir, devrimci yola çıktığını sonuna kadar taşıyandır, devrimci düşüncesini satan, pazarlayan değildir, devrimci düşüncesine inanandır, ideolojisine inanandır. Ve devrimci bir kuruş için siyasi menfaat için ideolojisini satan değil, devrimci son nefesinde bile yaşasın tam bağımsız Türkiye diyendir” diye konuştu.

AYRIMCI ÖĞRETMENİ KINADI
Başkan Tatı gecede ilçesinde yaşanan ilköğretim okulunda gerçekleşen skandala değindi. Tatı, adını açıklamadığı bir İlkokulda öğretmenin öğrencisinin adının Ulaş Deniz olduğunu duyunca kendilerine terörist diye tabir etmesine ateş püskürdü. Öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Buca Kaymakamı ile görüştüğünü dile getiren Başkan Tatı, “Deniz ve Ulaş’ımıza, Mahirimize terörist diyen ve öğrencimizi rencide eden öğretmenimizi buradan kınıyorum. Yarına kadar o öğretmeni biz Buca’da istemiyoruz” dedi.
 
Usta Sanatçı Suavi öncesi Gurup Diriliş’i performansından dolayı kutlayan Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, devrim şehitlerini 41. ölüm yıl dönümünde Buca’da bir kez daha anmanın gururuna değindi. Kaya, “Onlar bağımsız bir Türkiye için öldüler. Bağımsızlıktan başka hiç bir şey istemediler” dedi
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI... 8 Mayıs 2013 Çarşamba 23:59

SNERCAN TATİ BİRAZ DA YOKSULARA BÜTÇE AYIRSANIZ BU KONSERLERDEN PARA KAZANAMAYAN SANATCILARI ZENGİN ETİNİZ GENEL BAŞKANA K.K. YA YAKIN OLAN HER SANATCIYA MEVLANA MİSALİ GEL ÇEKİYORSUN..ARTIK YETER..

Yorumu oyla      12      7  
TC DEMOKRAT 7 Mayıs 2013 Salı 15:40

Hey Gidi Hüsnü Kaya Hey ! Sendemi Devrimci Oldun.Demekki Dünyanın Sonu Yaklaşıyor.Masum Ve Temiz Duygulu İnsanlarımızı Ne Güzelde Kullanıyorsunuz.Denizleri de Alet Ediyorsunuz Ya,Ben Ne Diyeyim Sizlere Artık.Buca da Bir Öğretmen Halt Yemişse Onun Muhatabı,Belediye Başkanımıdırki,Çıkmış Reklam Yapıyor.Sanırsınız Savcı Olmuş. Yaşantısı İle Örnek Olmuş Değerli Kardeşim SUAVİ nin Her Sözüne İmzamı Koyarım Ama Diğer Arkadaşların,Devrimcilik,ATATÜRKÇÜLÜK Laflarına Zerre Kadar İnanmıyorum.

Yorumu oyla      25      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
83 yaşındaki Mekking mavi kapak peşinde
Hollanda'dan yurdumuzu tanımak ve güzellikleriyle tanışmak için gelen ...
Minik mimarlardan dünya eserleri
Konak Belediyesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi birlikteliğinde düzenlenen ...
Turnuvanın açılışı Başkan Batur'dan
Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali programı kapsamında düzenlenen ...
 
Başkan Solak ‘çapulcu’ tartışması üzerinden meydan okudu
Çiğli Belediye Başkanı Solak, geçtiğimiz Cumartesi ilçesindeki kavşak ...
İzmir Diyarbakır basınını ağırladı: Barış mesajları
Diyarbakır’dan gelen 26 kişilik gazeteci heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Başkan Sındır okullara desteğe devam ediyor
Bornova’nın okullarına her yıl 1.5 milyon liralık yatırım yaparak eksiklerini ...
 
'Ateş savaşçıları'ndan örnek kampanya
Afet ve yangınlarda “canlarını” ortaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
‘Çöp’te flaş gelişme: Rapor tamam... Top Kocaoğlu'nda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “tek halledemediğimiz ...
Değirmenci’den şaşırtan atama yorumu: Kıraç’a sahip çıkalım
Bütünşehir Yasası’nın hayata geçmesiyle Vali Cahit Kıraç’la birçok konuda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva