HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 17:23

Değirmenci’den şaşırtan atama yorumu: Kıraç’a sahip çıkalım

Bütünşehir Yasası’nın hayata geçmesiyle Vali Cahit Kıraç’la birçok konuda karşı karşıya gelen İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ‘Diyarbakır ataması’ yorumuyla şaşırttı.

Değirmenci’den şaşırtan atama yorumu: Kıraç’a sahip çıkalım

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ – Çıkacak Valiler Kararnamesi’nde Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’la yer değiştirmesi beklenen Vali Cahit Kıraç’ın kenti terk edecek olmasına en ilginç tepki İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’den geldi.

Bütünşehir Yasası’nın hayata geçmesi sonrası İl Özel İdaresi mallarının dağıtımı, yasaya karşı yapılacak basın toplantısına Meclis binasının kapatılması ve sonrasında yaşanan gelişmelerle Vali Cahit Kıraç’la birçok kez karşı karşıya gelen Başkan Serdar Değirmenci İzmir’i Kıraç’a sahip çıkmaya davet etti.

Son meclis oturumundaki konuşmasında atamayı değerlendiren Değirmenci, “Haziran ayında yapılacak son sunum öncesi bu atama EXPO’ya yapılmış bir suikasttir. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız operasyon nedeniyle sunumu yapamadan dönmüştü. Bu EXPO yolunda yapılmış ikinci vahim yanlıştır. Hükümet İzmir’e EXPO’nun verilmesini istemiyor diye düşünüyorum. Valimizle BİE Genel Sekreteri Loscarteles’in dostluğu ortadadır. EXPO bir rutin iş değildir, bir birikim işidir. Valimiz bütün birikimleriyle birlikte Diyarbakır’a gidecektir. İzmir’in valimize sahip çıkması gerekmektedir” diye konuştu.

GİDEREKAYAK BÜYÜK BİR KATKI YAPALIM

Değirmenci ayrıca kentin çehresini değiştirecek iki önerisini de yineledi.Konak Meydan’ının genişlemesi ve sivil amaçlı kullanılan Kaklıç Havalimanı’nın yeniden faaliyete geçirilmesi için önerilerini tekrar duyuran Değirmenci, “İl genel Meclisi olarak hazır Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Günaydın’da buradayken bir öneride bulunmak istiyorum. CHP Grup Başkanvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili ve MHP’den bir arkadaşımızla birlikte Konak Meydanı’nın genişlemesi ve İzmir’e ikinci bir havalimanı için bir komisyon kuralım. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevuları ben alırım. Giderayak İzmir’e büyük bir katkı yapmak için birlikte hareket edelim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 7 Mayıs 2013 Salı 11:53

expo da bu denli çaılşmış bilgi ve birikim sahibi en önemlisi ikili ilişkiler kurmuş ve izmir için önemli bir projeye başkanlık eden birinin böylesi bir atamaya kurban gitmesi en hafif deyimiyle vurdumduymazlık, izmiri önemsememektir. vali yi sevmesemde izmir için yapılmamı gerekiyordu.Siz bu kadar yürekli değilsiniz AKP li arkadaşlar ama biz söz konusu izmirse böyle tepkileri de birilerinden korkmadan verebiliriz.Çünkü biz gücümüzü özgürlüğümüzden alırız.

Yorumu oyla      14      6  
ENES YALÇIN 7 Mayıs 2013 Salı 11:11

Yav düşün artık şu konak meydanının peşinden kardeşim .Yeter artık daha neyi genişleteceksin.Trafik problemini çöz yolları genişlet sen. saat kulesinin etrafı ile oynayıp duracağına.Vizyonsuz.

Yorumu oyla      12      6  
xxxxx 7 Mayıs 2013 Salı 09:49

Valiler atanarak görev yaparlar. Seçilmiş değildirler. Vali hakkındaki hukuki tasarrufun saygıyla karşılanması gerekir. Yeni atanan Vali de elbette EXPO ile ilgili görevlerini gerektiği şekilde yapacaktır. Yapmak zorundadır. Burada asıl eleştirilmesi gereken konu İzmir'in seçilmiş başkanı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı' nına EXPO da en yüksek düzeyde temsil görevinin verilmemiş olmasıdır. Asıl yanlış buradadır.

Yorumu oyla      17      5  
taşoron işçiler 7 Mayıs 2013 Salı 09:44

meclis başkanım nedense işinize gelen konuları hemen basının önüne çıkıp konuşuyorsunuz işineze gelmeyen konularıda mecliste hasır altı yapıyorsunuz il özel idaresikapanacak idarenin bütün mallarını büyükşehir belediyesine verilmesini talep ediyosunda neden 250kişi çalışan işçiyi belediyenin şirketlerine talep etmiyosun mecliste 136 meclis üyesisiniz taşoronla ilgili bir karar alınacaktı ama malasef yarınız meclisi terk etti kararda temenni olarak kaldı sen valiyi bırak emeğe veişçiye sahip çık

Yorumu oyla      14      5  
AKP SESSİZLİĞİ 6 Mayıs 2013 Pazartesi 17:39

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci Valimizin Diyarbakır'a gönderilmseine sert tepki göstermiş. CHP budur işte. Kentimizin zarar görebileceği bir konuda tavır koyabiliyor. AKP liler ise süt dökmüş kedi gibi...Yeni validen nasıl nemalacaklarının hesabını yapıyorlar.

Yorumu oyla      18      11  
nkurtca 6 Mayıs 2013 Pazartesi 17:39

allah allah siz ne zamandır hükümet yanlısı? valiyi destekler oldun beaaaa.ulen işinize geldimi hükümet yanlısı, (izmirliyi kışkıtmak için valiyi çok seviyon hükümet izmiri sevmiyo) ucuz politika yapmayı bırakın siz ne anlarsınız devlet işleyişinden hadi ordan hadi ordan

Yorumu oyla      18      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBETON’da kriz zirvesi: Müdür Sezer’den ‘cop yerim’ resti
Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketi İZBETON’a çıkarma yapan Genel ...
Aliağa'da güreş coşkusu: 320 pehlivan meydanda
Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından ...
Karşıyaka’da binler Hıdırellez Şenliği’nde
Karşıyaka sahili Hıdırellez’de on binleri ağırladı. Karşıyaka Belediyesi’nin ...
 
Karabağlar'da dilekler tutuldu halaylar çekildi
Karabağlar Belediyesi, Anadolu kültürünün en eski geleneklerinden baharın ...
Güllü'den unutulmaz Hıdrellez konseri
Menemen Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Hıdrellez Şenliği’nin 4.’sü dün ...
Gazimeir’den bahara coşkulu merhaba
Gaziemirliler, baharın gelişini belediyenin düzenlediği geleneksel bahar ...
 
Gazeteciler Basın Pikniği'nde buluştu
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çiğli Basın Pikniği’nde gazeteciler ve aileleri ...
Selçtuk'ta Hıdrellez coşkuyla kutlandı
Baharın müjdecisi hıdrellez Selçuk’ta etkinliklerle doyasıya kutlandı.
Bergama ikinci sempozyuma hazır
2011 yılında yoğun bir katılımla gerçekleşen, Türkiye’den ve dünyadan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva