HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2024 Salı - 17:23

Köpek katliamı yaptılar... İzmir'de vahşet!

İzmir'in Urla ilçesinde 6 köpek zehirlenerek öldürüldü. Urla Belediyesi sayının artabileceği açıklamasında bulunurken, olayın yaşandığı Gülbahçe Mahallesi'nde oturan Ceren Mert, "Sokak köpeklerimiz teker teker titriyor, bayılıyorlar ve ağızlarından köpük çıkıyordu. Gece boyunca onları kurtarmaya çalıştık ama maalesef hiçbirini kurtaramadık" dedi. Polis, zehirlenme olayının şüphelilerini bulmak için çalışma başlattı.

Köpek katliamı yaptılar... İzmir de vahşet!

Urla ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde oturanlar, 20 Mayıs gece saatlerinde sokakta besledikleri sokak köpeğinin ağzından köpükler geldiğini fark etti. Köpeğin zehirlendiğini gören mahalleli durumu belediye ve polise bildirdi. Mahalle halkı bölgede başka hayvanların da zehirlenmiş olabileceği ihtimaliyle çevrede inceleme yaptı. Çok sayıda köpekte aynı semptomların yaşandığı belirlenirken, veterinerler ve mahalleli zehirlenen köpekleri kurtarmak için çalışma başlattı ancak hayvanlar kurtarılamadı. Köpekleri zehirleyenlerin bulunması için polise şikayette bulunuldu. Polis, olayla ilgili soruşturma Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de inceleme başlattı. Urla Belediyesi 6 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ettiklerini, sayının artabileceğini bildirdi.

'HİÇBİRİNİ KURTARAMADIK'
Bölgede aldıkları duyumlara göre 20'ye yakın köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü söyleyen mahalle halkından Ceren Mert, "Köyümüzde bir sürü köpekle beraber yaşıyoruz. Dün gece akşam saatlerinde burada köpeğimizin koşup oynarken bir anda ağzından köpük geldiğini ve yere düşüp titremeye başladığını gördük. Duruma müdahale etmeye çalıştık, veterinere bilgi verdik ve diğer köpeklere bakmak için çevreyi incelemeye başladık. Hepsini tanıyoruz, hepsinin isimleri, karakterleri var, bir bağımız var. Onları da kontrol ettik ve birçoğunda da aynı semptomları görmeye başladık. Sokak köpeklerimiz teker teker titriyor, bayılıyorlar ve ağızlarından köpük çıkıyordu. Gece boyunca onları kurtarmaya çalıştık ama maalesef hiçbirini kurtaramadık. Dün çevremizde köpekler öldü. Kim yaptı bilmiyoruz. Polise şikayetçi olduk" ifadelerini kullandı.

'KASITLI YAPILDIĞI BELLİ '
Elif Sarı ise "Ölen hayvanlar kimsenin sorumluluğunda değil. Sevgimizle, onları beslememizle büyüyen dostlarımızdı. Hepsi için çok üzgünüm. Aralarında elimde büyüyen bir köpek de var. Diğerleriyle beraber o da zehirlendi. Kasıtlı bir şekilde yapıldığı çok belli. Hayvanların kanı donarak öldü. Buradaki hayvanların kimseye bir zararı yok. Zararı olsa bile bu şekilde bir müdahale edilmemeliydi. Bu insanlığa aykırı bir durum. Hepsini de şikayet edeceğiz" dedi.

'ZEHİRLENME VAKASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'
Veteriner Hekim İrem Demir de "Bir köpeğin ağzından köpükler çıkarak öldüğüyle ilgili telefon alıp, bölgeye geldim. Köpeği alıp, kliniğe götürürken telefon tekrar çalmaya başladı. Birkaç köpekte daha aynı semptomların görüldüğünü söyleyen mahalle sakinleri aradı. Köpeklerin zehirlendiğini düşünüyoruz çünkü bu bölgede yaşayan tüm köpeklerde aynı semptomlar görüldü. Gerekli işlemler yapıldı, sonuçları bekliyoruz" diye konuştu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Mahalle halkının ihbarı üzerine harekete geçen Urla Belediyesi ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"20 Mayıs'ı 21 Mayıs'a bağlayan gece saat 01.00 sularında Urla Belediyesi Veterinerliği'ne, ilçemiz Gülbahçe Mahallesi'nde can dostlarımızdan olan sokak köpeklerinin zehirlenmiş olabileceği yönünde ihbar gelmiştir. Kısa bir süre içerisinde olay mahalline giden ekiplerimiz, 6 can dostumuzun zehirlenerek öldürüldüğünü tespit etmiştir. Ekiplerimiz; olay bölgesi ve çevresinde zehirli başka besinlerin olabileceği şüphesiyle bölgede temizlik çalışması gerçekleştirmiş ve diğer can dostlarımızın da zehirlenme ihtimaline karşı sabah saatlerine kadar tedbir amaçlı nöbet tutmuştur. Can dostlarımıza karşı canice yapılan saldırı ile ilgili olarak Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Urla Belediyesi olarak bizler de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bir daha bu ve benzeri üzücü olayların yaşanmaması adına bu canice yapılan katliamı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almaları için gereken duruşumuzu sürdüreceğiz." (DHA)

 
İzmir'de tütün kaçakçılığı: 5 kişi yakalandı!
 
Yatağında ölü bulunmuştu... İrem son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:03

Kendini insan zanneden iblisler vicdansızlar, nasıl kıydınız , dünyanın en masumu köpeklerdir??

Yorumu oyla      0      0  
etnik 22 Mayıs 2024 Çarşamba 08:52

İzmire hele Urlaya yakışmayan utanç verici bir durum. Düzensiz göç sorunu sadece Suriye vs den gelenlerle ilgili değil, İzmiri Urlayı yeni prestij noktası ilan edip talan eden zengin bir kesim için de geçerli sanırım. Köpeklere düşman sığ kafaların yaşattığı vahşet.

Yorumu oyla      0      0  
kimse 21 Mayıs 2024 Salı 21:25

Hiç kimse birinin yaşam hakkını elinden alamaz, almamalı.. Aynı duyarlılığı mezbahaların önünde de gösterelim. Hergün binlerce can boğazlanıp kesiliyor. İnsan ve baktığı hayvanlar yesin diye. Onlarda CAN..

Yorumu oyla      0      0  
ferdi 21 Mayıs 2024 Salı 18:08

Ne istediniz o masumlardan ..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tütün kaçakçılığı: 5 kişi yakalandı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 102 bin 480 ...
Dondurma dolabının üzerine çıktı!
Burdur'da yaşanan bir kaza görenleri hayrete düşürdü. Olayda sürücüsün ...
Eymen'in ağabeyinden isyan: İnsanlık suçu işlenmiştir!
İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan 5 yaşındaki Eymen Sadık ...
 
Otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Tokat'ın Erbaa ilçesinde kamyonla çarpışan otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Kumarbazlar yine kaybetti... 1 milyon 195 bin lira ceza kesildi!
İzmir'in Bornova ilçesinde, iki işletmede kumar oynarken yakalanan 186 ...
Eski eşini boğazını keserek öldürmüştü: İstenen ceza belli oldu
Beşiktaş'ta eski eşi Mustafa Çapar'ın boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle ...
 
Tekmelediği kediyi ezerek öldürüp, fırlattı!
Trabzon’un Of ilçesinde kimliği belirsiz bir kişinin, tekmeleyip, ezerek ...
Polisin üzerine araç süren baba ve oğula para cezası
Aksaray'da hatalı park yapması nedeniyle kendisini uyaran trafik polisinin ...
Bakan Uraloğlu açıkladı: Yolcular aranacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kanun taslağının yasalaşmasıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva