HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 16:08

İZBETON’da kriz zirvesi: Müdür Sezer’den ‘cop yerim’ resti

Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketi İZBETON’a çıkarma yapan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, çıkan krizin yankıları devam ederken işçilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Genel Müdür Hüseyin Sezer, sendikanın iç kavgasında taraf olmadıklarını ifade ederken, “Eylemlerde ‘bizi satanı biz de satarız’ diyorlar. O eylemler muhataplarına yapılırsa sizlerle birlikte polis copu yemezsem namerdim” dedi. Sendika yöneticisi Ali Çelenk de, Başkan Aziz Kocaoğlu ise asla kavga etmeyeceğini ifade etti.

İZBETON’da kriz zirvesi: Müdür Sezer’den ‘cop yerim’ resti

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihale krizi ve sendika tartışmaları ile gündeme gelen önemli şirketlerinden biri olan İZBETON’da yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Şirkette örgütlü olan TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye İş Sendikası’nın genel merkez ile İzmir Şubesi arasındaki gergin ortam geçtiğimiz günlerde işçilere yansımıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin diğer şirketi İZELMAN’da yaşanan ihale krizine destek için eyleme katılan işçilerden ‘işyerini izinsiz terk etmekten’ savunma talep edilmişti. Belediyenin asfalt, altyapı ve birçok yatırımını koordine eden şirkete Büyükşehir’in ikinci ismi Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, 1 Mayıs Emek Bayramı sonrasında çıkarma yaptı. Cezaevinden çıktıktan sonra ilk olarak gittiği yer olan İZBETON’a ikinci kez giden Genç, bu kez yanına sendikanın Genel Merkez Yöneticisi Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk’i de alarak gitti.
 
İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, yardımcıları ve ilgili bürokratların da bulunduğu sabah kahvaltısında işçilerle bir araya gelen Genç, kısa bir konuşma yaparken işçilerden emeklerinin siyasete alet edilmesine izin vermemelerini istedi.
 
EGOLARINIZA YENİLMEYELİM
İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon sonrası görülen davalarda bir şey çıkartamayanların şirketlerin ihalelerine girerek sorun oluşturmaya çalıştığını söyledi. Bu hamlenin ilk olarak İZBETON üzerinden başlatıldığını anlatan Sezer, “Türkiye’de taşeronlaşmayı bitiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’dur. Belediye şirketlerinin girdiği ihalelere dışarıdan şirketler giriyor. Belediye şirketleri Sayıştay incelemesine tabi olduysa protokol ile belediyeden iş almalıydı. Hizmet alımlarında belediye şirketlerine ihalesiz iş verilmelidir. Bunun yasal düzenlemesi yapılmalıdır. Büyükşehir’in önünde eylemler yapıldı. Eylemlere saygımız var. Ama orada ‘satanı biz de satarız’ gibi sözlerle yapılan eylemler ne belediyeye ne de personele yakışır. Bu slogan belediye başkanına da atılmaz. O eylemler muhataplarına yapıldığında sizinle birlikte olmazsam, sizlerle birlikte polis copu yemezsem namerdim. Bu kentte 6 bin kişilik taşeron sistemini sendikalı yapan birisine bu yakışmaz. Belediye acılar yaşadı. Başkana ‘bize rağmen taşeronu bitiyorsan al başına çorap’ dediler. Hırslarımıza, egolarımıza yenilmeyelim. Koskoca şirketi ve emekçileri tartıştırmayalım” dedi.

 
TARAF OLMAM
İZBETON’da örgütlü olan kendi arasında sıkıntı olduğunu ifade eden Sezer, “Burada ciddi bir sorun var. 14 aydır susuyorum. Yeri geldi kan kustum kızılcık şerbeti içtim. Belediye içindeki şirkette kaos olmamalıydı. Biz taraf değiliz. Biz, halktan yana tarafız. Kavganın içinde bulunmayacağız. Bunu defalarca söyledim. Kendi aranızdaki tartışmayı işyerine taşımayınız. Kim haklı kim haksız beni ilgilendirmiyor. Benim elimde terazi yok. Sendikanın görevi işyeri performansını arttırmak ve iş barışını sağlamaktır. Bizim yapacaklarımız da vardır. Görevimizi yerine getirirken aynısını diğer arkadaşlardan bekliyorum. Tartışarak sorun çözülmez. Kimsenin dini, mezhebine bakmam. Bunu göreve geldiğimde de ifade ettim. Ayrım yaparsam emek verenler ve vermeyenler olarak yaparım” diye konuştu. Sezer, siyasetle ilgilendiği için kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.
 
BİZ İMZALADIK VALİ ÜZÜLDÜ
Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk de yaptığı konuşmada sendikaya karşı iktidarın savaş açtığını söyledi. Çelenk, “Biz sizden aldığımız güçle çalışıyoruz. Onurlu duruşumuzu asla bozmayacağız. İktidarın önünde asla diz çökmeyeceğiz. İzmir’den seçilen bir insanım. Toplantılarda ‘İzmirliyim’ dediğim zaman moral oluyor. Belediyede toplu sözleşme imzaladık. Hiçbir zaman dış güçlerin müdahalesine imkan vermedik. Bizi kavgaya çekmek isteyenler üzüldüler. Biz toplu sözleşmeli imzaladıktan sonra sendikamızın bölge temsilcisi valiliğe gitti. Vali ‘toplu iş sözleşmesi nasıl bitti’ diye sordu. O da hiçbir problemin olmadığını söyledi. Sayın vali buna üzülüyor. Nasıl kavga çıkmadı, nasıl belediyenin önüne çadır kurulmadı, nasıl Aziz Kocaoğlu’na yuh çekilmedi diye üzülüyor. Bu konu valinin görevi midir? Dışarıdan müdahalelere taviz vermeyelim. Eğer ki İzmir’i kaybedersek de İZBETON, ne de başka bir şirket kalır. Bizi mahvederler. Aile içinde küçük çaplı tartışmalar yaşanabilir. Bu tartışmaları dışarıda yaparsak bizi yok ederler” dedi.


 
ÇAKAR, ÇAKMAZ
Sendikaların İzmir’de zor durumda bırakılarak belediye ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını ifade eden Çelenk, herkesin uyanık olmasını istedi. Konuşmasında İZELMAN krizini örnek veren Çelenk, “Yakın zamanda ciddi sorunlar ortaya çıktı. Büyükşehir Meclisi AKP Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar mı, çakmaz mı ne sendikaya gidiyor ve orada hava atıyor. Ben buna çok üzüldüm. Orada ‘başkan vekili olarak beni bıraksınlar ihaleyi iptal ederim’ dedi. Peki taşeronlaşmayı çıkartan, bu sistemi yasal hale getiren onlar değil mi? Bu adamların dostluğuna ne kadar güvenilir? Sermaye artışına gidilirken ret oyu kullananlar samimi değillerdir” diye konuştu.
 
YAZIKLAR OLSUN!
Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer ve ilgili bürokratların sofralarında ekmeklerini paylaşmalarından sendika yöneticisi olarak onur ve gurur duyduğunu ifade eden Çelenk, bürokratların işçilerin katıldığı eğitim toplantılarına gelmesinin de kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi. Çelenk, “Bu ziyaretleri çarpıtanları doğru bulmuyorum. Yazıklar olsun. Bürokratlar bizim içimizden gelen insanlar. Biz, binin üzerinde belediyede örgütlüyüz. Bırakın üst düzey bürokratı şefler bile işçiyle muhatap olmazlar. Yıllardır Pervin ablacığımı tanırım. Ben ona ‘abla’ diyorum. Çünkü onu çok seviyorum. Dürüstlüğüne güveniyorum. Kendisi dürüstlük abidesi, işçilerin ablasıdır. Genel müdürümüz de içimizden birisi. Arkadaşımızın arkasında durmak zorundayız. Sağda solda dedikodu yapmamalıyız. Ben bu arkadaşlarımızla çalışmaktan mutluluk duydum, onur duydum. Benim anlıma bakın. Orada ‘aptal’ yazıyor mu? Kesinlikle Aziz Kocaoğlu ile kavga etmeyeceğim. Bunu bilecek kapasitede insanım. Bizi kavga ettirmek isteyenler aldanıyor. Taşerona karşı mücadele edilecekse, çadır kurulacaksa orası da AKP’nin önüdür. Çadırları işçi düşmanlarına karşı kurup, mücadeleyi onlara karşı yapacağız. Sendika olarak ölümüne savaşmaya devam edeceğiz. Belediye başkanımız Kocaoğlu aday olduğu müddetçe benim oyum ona anasının ak sütü gibi helal olsun” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osman 17 Ocak 2014 Cuma 08:55

Izbeton önce 50 yıllık plent makinasını değiştirsin koskoca izbeton manisadan asfaltını alıyor yazık

Yorumu oyla      14      5  
adsız madur 11 Eylül 2013 Çarşamba 16:09

izbeton işçilerine karşı çok iyi bir yönetime sahip aynı şeyi çalıştırdığı güvenlik görevlileri için söylemek imkansız işçisine 2000.güvenliye 1000lira veriyor bütün belediye ve belediye şirketleri güvenliye 1400 verirken bu çok büyük haksızlık işçi tozun içinde çalışıyor yoğurt alıyor güv.birbuçuk saat yaya devriye atıyor tozun içinde yoğurt alamıyor ramazan ve kurban bayramlarında erzakla asgari ücretli güvenliğin gönlü alınırdı onuda kaldırdılar vergi rekortmeni izbetonda bu çifte standart

Yorumu oyla      13      6  
4 Haziran 2013 Salı 23:42

sen ancak sedatınla ve muzafferinle beraber izbetonu yerssin bürokratların bürokratı sezer

Yorumu oyla      15      7  
4 Haziran 2013 Salı 13:13

cop yemessem ..... diyen sezer nerede cop yerken göremedik.

Yorumu oyla      14      5  
8 Mayıs 2013 Çarşamba 13:05

taraf değilim diyen genel müdüre sormak lazım. sendikada tarafın biri ali çelenk biride şube başkanı ve yönetim çoğunluğudur. ali çelen k ve ekibi tam kadro yanında şube başkan ve yönetimi nerede. hiç bir işçi bunu yemedi sayın sezer. tarafsızmış ::))

Yorumu oyla      30      7  
ZÜTTÜ 8 Mayıs 2013 Çarşamba 13:04

AHH AHHH GOZLERİM YAŞARDI JOP YERMİŞ DESTEKLERMİŞ İŞÇİ BABASIYMIŞ AMANDA AMAN TAM AZİZ NESİNLİLK BİR YORUM

Yorumu oyla      29      6  
saim 7 Mayıs 2013 Salı 11:23

ali çelenk tam bir zübükzadesin gidip ak partili belediyelerdede başka anlatıyon yalan diyenler belediye iş sendikası internet sitesine bakabilir omazlum işçileri kandırmaktan başka bir...yediğiniz yok yalakalar sizi pess

Yorumu oyla      49      6  
HALK 7 Mayıs 2013 Salı 09:57

verdiğimiz vergilerle bizleri bu kadar madur eden ve işçilere baskı yapan insanlık onurunu yerle bir eden işte burada, akp yi solladılar tebrik ederim, aziz başkan bunlar belediye ye ve izmire zarar verir bunları bilmenizi istiyorum...

Yorumu oyla      50      10  
züttüü 7 Mayıs 2013 Salı 09:43

ANADOLUDA BİR HALK SÖZÜ VARDIR " KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR"

Yorumu oyla      57      13  
hasan tufan 7 Mayıs 2013 Salı 09:23

mücadelemizi taşeronlaştırmaya karşı yapmalıyız. sermaye emek çatışmasında emeğin yanında kim varsa orda durmalıyız. akp emeği sömüren tarafta olduğuna göre çadırları oraya kurmalıyız.

Yorumu oyla      23      49  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'da güreş coşkusu: 320 pehlivan meydanda
Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından ...
Karşıyaka’da binler Hıdırellez Şenliği’nde
Karşıyaka sahili Hıdırellez’de on binleri ağırladı. Karşıyaka Belediyesi’nin ...
Karabağlar'da dilekler tutuldu halaylar çekildi
Karabağlar Belediyesi, Anadolu kültürünün en eski geleneklerinden baharın ...
 
Güllü'den unutulmaz Hıdrellez konseri
Menemen Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Hıdrellez Şenliği’nin 4.’sü dün ...
Gazimeir’den bahara coşkulu merhaba
Gaziemirliler, baharın gelişini belediyenin düzenlediği geleneksel bahar ...
Gazeteciler Basın Pikniği'nde buluştu
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çiğli Basın Pikniği’nde gazeteciler ve aileleri ...
 
Selçtuk'ta Hıdrellez coşkuyla kutlandı
Baharın müjdecisi hıdrellez Selçuk’ta etkinliklerle doyasıya kutlandı.
Bergama ikinci sempozyuma hazır
2011 yılında yoğun bir katılımla gerçekleşen, Türkiye’den ve dünyadan ...
Vali Kıraç’tan ‘Diyarbakır ataması’na ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan Valiler Kararnamesi ile ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva