HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2013 Salı - 11:56

İzmir Diyarbakır basınını ağırladı: Barış mesajları

Diyarbakır’dan gelen 26 kişilik gazeteci heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu oldu. Gazetecileri ağırlayan Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, “Nemrut Dağı’nın eteklerinde birlikte kuzu yediğim adamın torunuyla, benim torunum neden kavga etsin? Sulh huzurdur. Bu yaralar kolay sarılacak” dedi.

İzmir Diyarbakır basınını ağırladı: Barış mesajları

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önderliğinde 23 Mayıs’ta Diyarbakır’a gidecek olan heyetin temaslarını izleyecek olan Diyarbakırlı gazeteciler, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İzmir’e geldi. Aralarında Diyarbakır Basın Yayın İl Müdürü Melik Akaslan, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek ile Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Kaçar’ın da bulunduğu 26 kişilik heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan’ı ziyaret etti.
 
Diyarbakır’dan gelen gazeteci heyetini ağırlamaktan onur duyduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, kendilerinin de 23 Mayıs’ta yaklaşık 200 kişiyle yapacakları ziyareti hatırlatarak, bu görüşmelerin önemine değindi. Türkiye’nin Batı’dan Doğu’ya ‘bir’ olduğunu ifade eden Aydoğan, “Bizde ‘verme’ kültürü, gülmek sarılmak var. Bu değerler, Avrupa’da, başka kültürlerde yok. Bizde merhamet, iyilik, güzellik var. Önemli olan kardeşliktir. Bunların arasına başka şeyler giremez. Olsa olsa siyaset girer, Siyaset de gelip geçer” dedi.
 
İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihiyle yaşanılacak bir kent olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, Diyarbakır’ın da büyük potansiyeli olan bir kent olduğunu vurguladı. Barış sürecinin olumlu etkileri olacağına inandığını kaydeden Aydoğan, “Hiç kimsenin endişesi olmasın ki, bölgede barış ve huzur olduğu zaman her şey olacaktır. Sanayi ve turizm gelişecektir. Eskiden Karadeniz’i, Urfa’yı, Mardin’i kimse bilmezdi. Dünya insanları aynı yerlere seyahat etmekten bıktı. Bölge de bu gelişmelerden mutlaka payını alacaktır” diye konuştu.
 
“TORUNLARIMIZ NEDEN KAVGA ETSİN?”
Diyarbakırlı gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aydoğan, barış sürecine ilişkin görüşlerini açıkladı. Kendisinin Bitlis’te uzun yıllar görev yaptığını hatırlatan Dr. Sırrı Aydoğan, bölge insanını da bu nedenle gayet iyi tanıdığını söyledi. “Nemrut Dağı’nın eteklerinde birlikte kuzu yediğim adamın torunuyla, benim torunum neden kavga etsin?” diye soran İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bizler ayrıca, din birliği gibi çok önemli bir faktöre sahibiz. Geçmişten gelen güzelliklerimiz var ve bunları bozmak çok zor. Münferit olaylar olabilir ama bunları toplumların tümüne mal etmek yanlış olur. Sulh istemeyen bir insan olabilir mi? Sulh huzurdur. Şahsi çıkarı olan birkaç kişi dışında Batı’da ya da Doğu’da sulh istemeyen kimsenin, siyasi partinin olması mümkün değildir. Türkiye, kaynakları çok büyük bir ülke… Bu sıkıntılar bitince, yaraların kolay sarılacağına inanıyorum”
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, Diyarbakırlı gazetecilere, Büyükşehir Belediyesi’nin Kardeş Aile Projesi ve İGEP (İç Göç Entegrasyon Projesi) hakkında da bilgi verdi.

İPEK: İKİ KENTTE KARDEŞLİK KÜLTÜRÜ VAR
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek ise İzmir’e gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Diyarbakır’ın 8 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve medeniyetin ilk başladığı kentlerden biri sayıldığını belirten İpek, İzmir ve Diyarbakır’ı kardeşlik ve tartışma kültürünün yoğun olduğu iki kent olarak tanımlayarak, “Entelektüel yapısıyla Türkiye’ye yön veren, buradan çıkan fikirlerle ülke mozaiğini şekillendiren bir kent olan İzmir’de olmaktan mutluyuz. Size Diyarbakır’dan selam getirdik. Bizler de sizleri önümüzdeki günlerde Diyarbakır’da ağırlamaktan mutlu olacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sındır okullara desteğe devam ediyor
Bornova’nın okullarına her yıl 1.5 milyon liralık yatırım yaparak eksiklerini ...
'Ateş savaşçıları'ndan örnek kampanya
Afet ve yangınlarda “canlarını” ortaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
‘Çöp’te flaş gelişme: Rapor tamam... Top Kocaoğlu'nda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “tek halledemediğimiz ...
 
Değirmenci’den şaşırtan atama yorumu: Kıraç’a sahip çıkalım
Bütünşehir Yasası’nın hayata geçmesiyle Vali Cahit Kıraç’la birçok konuda ...
İZBETON’da kriz zirvesi: Müdür Sezer’den ‘cop yerim’ resti
Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketi İZBETON’a çıkarma yapan Genel ...
Aliağa'da güreş coşkusu: 320 pehlivan meydanda
Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından ...
 
Karşıyaka’da binler Hıdırellez Şenliği’nde
Karşıyaka sahili Hıdırellez’de on binleri ağırladı. Karşıyaka Belediyesi’nin ...
Karabağlar'da dilekler tutuldu halaylar çekildi
Karabağlar Belediyesi, Anadolu kültürünün en eski geleneklerinden baharın ...
Güllü'den unutulmaz Hıdrellez konseri
Menemen Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Hıdrellez Şenliği’nin 4.’sü dün ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva