HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 17:36

‘Çöp’te flaş gelişme: Rapor tamam... Top Kocaoğlu'nda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “tek halledemediğimiz konu” dediği Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yeri ile ilgili tartışmalar devam ederken Karşıyaka Belediyesi’nin üniversitelere başvurarak hazırlattığı bilimsel rapor yerine ulaştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, raporu Başkan Kocaoğlu’na teslim etti. Raporda, bölgenin olası tesisten olumsuz etkileneceği ifade edilirken projenin kentin Kuzey’ine değil Güney’inde bir bölgeye yapılması fikri yer aldı.

‘Çöp’te flaş gelişme: Rapor tamam... Top Kocaoğlu nda!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında krize neden olan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapılması planlanan alan ile ilgili rapor gereken yere ulaştı. Hacettepe Üniversitesi ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) hazırlatılan rapor Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teslim edildi.
 
Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapılacağı alan olan Yamanlar’daki alanda araştırma yapan uzmanlar bölgenin en ince ayrıntısına kadar fotoğrafını çekmişti. Yamanlar Dağı’nın eteklerinde yer alan Yamanlar Köyü’nün hemen yakınındaki tespit edilen alanın florası da incelendi. Endemik bitki türlerinin bulunduğu alanda yapılacak tesisin çevreye zarar vereceği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bölgeye giriş alanı Menemen Koyundere tarafında sistemin kurulacağını ifade etmesi de raporda desteklendi. Raporda, mevcut Harmandalı’ndaki tesisin bulunduğu boş alanlara yeni sistemin getirilebileceği ifade edildi. Şu anda vahşi depolama yapılan mevcut alanın kapasitesinin dolmaya başlaması üzerine İZSU ve belediye birimleri yeni yer açmışlardı. Katı atık tesisinin bu bölgede kurulabileceği dile getirildi.
 
KENTİN GÜNEYİ DAHA UYGUN
İki üniversitenin verdiği raporda arazinin jeolojik yapısının uygun olmadığı, sızdırma olabileceği ve bunun da su kaynaklarına karışma ihtimali olduğu ifade edilirken kentin gelişme ve büyüme açısından bakıldığında uygun alanın Kuzey değil Güney’de bir yer olacağı dile getirildi. Yine, rüzgar yönünün Kuzey’den esmesi halinde kokunun şehir merkezine kadar geleceği vurgulandı.

 
Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, raporu Başkan Kocaoğlu’na teslim ederken cevap gelene kadar kimseyle ayrıntı paylaşmama kararı aldı. Kocaoğlu’ndan birkaç hafta içinde yanıt gelmesi beklenirken ya tamam ya da devam fikri netleşecek. Kocaoğlu’nun kararında ısrar edip, tesisi Yamanlar’a yapmayı diretmesi halinde tekrar ikna çalışmaları başlayacak ve bilimsel raporlara dayanılarak yeni bir süreç başlatılacak. Başkan Durak’ın, Kocaoğlu’ndan kararını gözden geçirmesi isterken olası tesisin sakıncaları ve halktaki yansımalarını da anlattığı öğrenildi. Yerel seçimler öncesi halkta oluşabilecek tepkiye dikkat çekilirken kararın ertelenmesi talep edildi.
 
EXPO 2020 çalışmaları kapsamında Fransa’dan yeni dönen Başkan Kocaoğlu ise birkaç gün dinlendikten sonra yeniden yurt dışına çıktı. Şimdi de İtalya’ya giden Kocaoğlu’nun dönüşte ilgili bürokratları ile görüşüp konuyu masaya yatıracağı ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Mayıs 2013 Pazartesi 23:37

başkan herşeyi halletmişte sanki bir tek bu iş kaldı.izmir halkı toplu taşımadan tutunda yollara seyyarlara kadar,belediye çalışanlarının hali ortada başkan hala neyin peşinde acaba.artık şapkayı önüne koyup düşünme zamanı geldi başkan.izmirin yıllarını yedin yeter artık.

Yorumu oyla      19      10  
6 Mayıs 2013 Pazartesi 20:10

yeter artık bu ne ya izmiri mahvetti yollar bozuk sular patlak belediye calısanları aglıyor baskan hala dıkıne konusuyor

Yorumu oyla      25      10  
İzmirli 6 Mayıs 2013 Pazartesi 18:22

"Tek halledemediğimiz konu" mu?? Doğru doğru, "Mükemmel"'in kıyısına çok yaklaştık! :))

Yorumu oyla      39      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Değirmenci’den şaşırtan atama yorumu: Kıraç’a sahip çıkalım
Bütünşehir Yasası’nın hayata geçmesiyle Vali Cahit Kıraç’la birçok konuda ...
İZBETON’da kriz zirvesi: Müdür Sezer’den ‘cop yerim’ resti
Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketi İZBETON’a çıkarma yapan Genel ...
Aliağa'da güreş coşkusu: 320 pehlivan meydanda
Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından ...
 
Karşıyaka’da binler Hıdırellez Şenliği’nde
Karşıyaka sahili Hıdırellez’de on binleri ağırladı. Karşıyaka Belediyesi’nin ...
Karabağlar'da dilekler tutuldu halaylar çekildi
Karabağlar Belediyesi, Anadolu kültürünün en eski geleneklerinden baharın ...
Güllü'den unutulmaz Hıdrellez konseri
Menemen Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Hıdrellez Şenliği’nin 4.’sü dün ...
 
Gazimeir’den bahara coşkulu merhaba
Gaziemirliler, baharın gelişini belediyenin düzenlediği geleneksel bahar ...
Gazeteciler Basın Pikniği'nde buluştu
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çiğli Basın Pikniği’nde gazeteciler ve aileleri ...
Selçtuk'ta Hıdrellez coşkuyla kutlandı
Baharın müjdecisi hıdrellez Selçuk’ta etkinliklerle doyasıya kutlandı.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva