HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2013 Salı - 12:16

Başkan Solak ‘çapulcu’ tartışması üzerinden meydan okudu

Çiğli Belediye Başkanı Solak, geçtiğimiz Cumartesi ilçesindeki kavşak açılışında vatandaşlara sert tepki gösteren Kocaoğlu’nun sözleriyle başlayan ‘Çapulcu’ tartışmasına katıldı. İlçe Başkanı Gültekin’i sert sözlerle eleştiren Solak, Kocaoğlu’nun ekibinin krizi iyi yönetemediğini savundu. Seçim öncesi adaylığını açıklayıp AK Parti’ye de meydan okudu.

Başkan Solak ‘çapulcu’ tartışması üzerinden meydan okudu

Yusuf TOMRUK / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli’de yapılan EVKA 5 Katlı Kavşak Açılış Töreni’nde yaşananların yankıları sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgede yaşayan vatandaşların protestosu ile karşılaşırken çıkan olayda karşılıklı söylenen sözler güne damga vurmuştu. Açılış törenine ellerinde “Biz güvendik, oy verdik, siz su koyverdiniz”, “Balatçık uyuma, mahallene sahip çık” pankartları ile gelen vatandaşlar TCDD ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı İZBAN Hattı’nın yerleşim yerleri ile bağlantısını kestiğini, yapılan üst geçidin fayda sağlamadığını dile getirmişti. Törende, tepkilere sinirlenen Kocaoğlu ise, “Anlaşılmış ve görülmüştür ki Çiğli’de şölen yapmak, bayram yapmak, düğün yapmak…3- 5 tane insan, Çiğli için yapılan hizmetleri fitil fitil getirmek için örgütlenmiştir. Bunları kimin örgütlediğini, nasıl örgütlendiklerini, Harmandalı çöplüğünde nasıl yangın çıkartıldığını, hepsini biliyorum. Konuşmamı kısa kesiyorum. Siz ne yaparsanız yapın, 3-5 adam ne pankart açarsanız açın, bu büyük tesis Çiğli ve İzmir’e hayırlı uğurlu olacaktır. Güle güle kullanın. Bu gösteriyi yapanlara da yazıklar olsun” açıklamasını yapmıştı.

- 'Çapulcu' tartışması tam gaz: Başkan'a protesto örgütlü mü?...
 
Tartışma CHP ve AK Parti cephesinden gelen karşılık açıklamalarla daha da büyüdü. Kent açıklamaların gölgesinde ‘Protesto örgütlü müydü?’ sorusuna yanıt aradı. Kocaoğlu’na yönelik protestonun olduğu sırada vatandaşları sakinleştirmek için çaba sarf eden ‘ev sahibi’ Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, tartışmanın büyümesi üzerine topa girdi ve ilk mesajını CHP ilçe örgütüne verdi.

Ege TV’de yayınlanan Güne Bakış programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız’ın sorularına yanıt veren Çiğli Belediye Başkanı Solak, ‘çapulcu’ tartışmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
KOCAOĞLU’NUN EKİBİ KRİZİ İYİ YÖNETEMEDİ!
Başkan Solak protestonun iddia edildiği gibi başka partiler tarafında organize edildiğine inanmadığını söyledi. Solak, “Ben yaşanan tartışmada vatandaşların bir art niyeti olduğunu sanmıyorum. Daha usturuplu bir şekilde haklarını arayabilirlerdi. Ancak bence Başkan’ın ekibi bu olayı, küçük çaplı krizi iyi idare edemedi. Orada 2 bin kişi toplanmıştı, ama etrafındakiler Başkanımızı iki kişiyle yaşadığı tartışma yüzünden konuşmasının ardından hemen arabaya bindirip götürdüler. Hiç hoş olmadı. Şunu kimse unutmasın ki Aziz Başkanı Çiğli’de sevmeyen yoktur! Ona bağıran iki kişi de Başkanımız çok seviyor. Kriz başkanın etrafındakiler tarafından iyi yönetilseydi o iki vatandaşımız gelip başkanın elini öper, Başkan da sorunun çözümü konusundan neler yapıldığını ve sorunun neden kaynaklandığı onlara anlatılırdı, sorun çözülürdü” dedi.

 
“MADEM HABERİ VARDI…”
Solak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in ‘Biz böyle bir olayın olacağını biliyorduk. Ama önleyemedik’ şeklindeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Çiğli Belediye Başkanı, “Sayın İlçe Başkanımızın madem böyle bir olaydan haberi vardı, keşke bize de söyleseydi de vatandaşlarımızın Başkanımıza sesini daha düzgün bir şekilde ulaşmasını sağlasaydık. Böyle toplantılarda işbirliği yapmak gerekiyor” diye konuştu.

BENİM YERİM HALKIMIN YANIDIR
Yapılan nahoş tartışmanın ardından bazı CHP’li aday adaylarının kendisini hedef almasını son derece yanlış bulduğunu söyleyen Solak, “Evka 5 Katkı Kavşağı ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından biriydi. Hayata geçeceğine bazıları ihtimal bile vermiyordu. Ama Aziz Başkanımız 60 milyon gibi bir rakamı da gözden çıkarak bölgenin trafik çilesini sona erdiren projeyi hayata geçirdi. Çıkan olaylar Çiğli halkının alt geçit, üst geçit talebinden ibarettir. Kriz sağlıklı yönetilmedi. Daha doğrusu ortada bir kriz bile yoktu. Eğer iletişim kanalları doğru çalıştırılsa bu olayların hiçbiri olmazdı. Şimdi bu olan bitenin üzerinden siyaset yapmak isteyenler olabilir. Ben tüm aday adaylarına saygı duyuyorum. Ama herkes şunu bilsin ki Çiğli halkının haklı talebi olduğu sürece Metin Solak hep onların yanında olacaktır. Çiğlililer taleplerini belirli sınırlar içinde, belirli kurallar dâhilinde ortaya koyarlarsa Çiğli’nin Başkanı olarak benim yerim halkımın yanıdır. Çöp isyanında da onlarla olurum alt geçit taleplerinde de başka sorunlarında da… Ama olmayan sorunlar üzerinden provakasyon yapmak isteyen olursa onu da Çiğli halkı arasında barındırmayacaktır” dedi.
 
AKP 100 YIL İKTİDARA GELEMEZ!
Çiğli’de yaşanan olumsuz tablonun iktidar partisinin elini güçlendirip güçlendirmediği sorusuna yanıt vermeden önce ‘aday olduğunuzu biliyoruz’ değerlendirmesine yanıt veren Solak, “Yeniden aday olduğumu sağır sultan biliyor artık. Şu anki anketlere göre Çiğli’de AK Parti ile CHP arasında uçurum var. 2014’te inşallah başkan ben olurum ama aday ben olmasam da AKP’nin Çiğli’de iktidar olması için aradan en az 100 yıl geçmesi lazım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğlili onurlu vatandaşlar 8 Mayıs 2013 Çarşamba 10:14

aziz başkan çiğliye yatırım yaptım diyorsun yaptıgın sözde yatırımlar çiğli vatandaşların hayatı felç etti anadolu cad.parcaladın esnafı perişan ettin trafiği felç ettin,2 sözde metro yaptın duvarlar çekerek çiğliyi param parça ettin hizmet içerisinde ayrımcılık yaptın sayın başkan neden karşıyakayı yerin altına aldın orada yaşayan vatandaşlar 1 sınıfmı ,çiğlide yasayan vatandaşlar 2 sınıfmı,hizmetinizde bile elit vatandaş ile 3 5 çapulcu diye 2 gurubamı ayırdınız,bumudur CHP'İN hizmet anlayışı

Yorumu oyla      13      5  
çapulcu 8 Mayıs 2013 Çarşamba 00:47

izmirli kardeşimize katılıyorum. akp ye oy vermicem ancak aziz kocaoğlu aday olursa gitmicem seçime.

Yorumu oyla      13      6  
efeizmir 8 Mayıs 2013 Çarşamba 00:29

partiliyim diyenlere;bir aile içerisinde hata varsa eğer sokakta söylenmez bende partiliyim bu içeride çözülür ben yıllardır siyaset yaparımm böylle terbiye aldım.partisinin adayına oy vermiyen partili olabilir mi

Yorumu oyla      11      6  
efeizmir 8 Mayıs 2013 Çarşamba 00:28

partiliyim diyenlere;bir aile içerisinde hata varsa eğer sokakta söylenmez bende partiliyim bu içeride çözülür ben yıllardır siyaset yaparımm böylle terbiye aldım.partisinin adayına oy vermiyen partili olabilir mi

Yorumu oyla      11      7  
TOPAL OSMAN 7 Mayıs 2013 Salı 22:05

PRETESTOYA EDİNCE ÇAPULCU AKP Lİ Bİ KİLO MAKARNA ŞEKERE OYUNU SATAN AYAK ATKIMI ,ÖYLLEMİ SANA OYVERENLER TİRE SÜT BAYINDIR ÇİÇEKÇİLERİ KALDIRIM MÜHENDİSLERİ DİŞ MACUNU SÜT ODUN KÖMÜR SEN BUNLARI NE İÇİN DAĞITIYORSUN ALLAH RIZASI İÇİNMİ NEKADAR ADİ NEKADAR ÇİRKİNMİŞ BU SİYASET DENİLEN DEVRAN

Yorumu oyla      12      6  
izmirli kardesiniz 7 Mayıs 2013 Salı 19:32

bunlara oy verenlere şaşırıyorum. Akp yi sevmyor olabilirsiniz ama halka çapulcu diyen insanlara nasıl oy vereceksiniz. Bu ordakilere değil 4 milyonluk izmire söylenmis bir söz aslında. Hanginiz kocaoglunun yaptıklarından memnunsunuz. Hepimiz chp lide olsak elestirmiyormuyuz belediyeyi.. Orada da elestirilmeyi hazmedemeyen belediye baskanı halka capulcusunuz diyor.. Chp li olarak eger bu adamlar tekrar aday yapılırsa boş oy atacagımı söylemek istiyorum. Haketmiyorlar izmiri..

Yorumu oyla      24      7  
xyz 7 Mayıs 2013 Salı 15:35

yeter artık diyor,çiğliye ve büyükşehire ak belediyeciliği getereceğiz diyorum

Yorumu oyla      27      21  
M.YILDIRIM 7 Mayıs 2013 Salı 13:49

o zaman bu telaşınızın sebebi ne bş. ben söylıyeyim halka çapulcu edbsiz diyerek hizet isteyen halkı siz o zaman hiç tanımamışınız halk gendie hizmet edeni iyi tanır rutin hizmetleri bile insanlara sanki yarırımmış gibi göstermek insanları enayı yerine koymaktır

Yorumu oyla      27      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Diyarbakır basınını ağırladı: Barış mesajları
Diyarbakır’dan gelen 26 kişilik gazeteci heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Başkan Sındır okullara desteğe devam ediyor
Bornova’nın okullarına her yıl 1.5 milyon liralık yatırım yaparak eksiklerini ...
'Ateş savaşçıları'ndan örnek kampanya
Afet ve yangınlarda “canlarını” ortaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
‘Çöp’te flaş gelişme: Rapor tamam... Top Kocaoğlu'nda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “tek halledemediğimiz ...
Değirmenci’den şaşırtan atama yorumu: Kıraç’a sahip çıkalım
Bütünşehir Yasası’nın hayata geçmesiyle Vali Cahit Kıraç’la birçok konuda ...
İZBETON’da kriz zirvesi: Müdür Sezer’den ‘cop yerim’ resti
Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketi İZBETON’a çıkarma yapan Genel ...
 
Aliağa'da güreş coşkusu: 320 pehlivan meydanda
Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından ...
Karşıyaka’da binler Hıdırellez Şenliği’nde
Karşıyaka sahili Hıdırellez’de on binleri ağırladı. Karşıyaka Belediyesi’nin ...
Karabağlar'da dilekler tutuldu halaylar çekildi
Karabağlar Belediyesi, Anadolu kültürünün en eski geleneklerinden baharın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva