HABERLER>POLİTİKA
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 11:31

‘Çapulcu’ tartışması tam gaz: Başkan’a protesto örgütlü mü?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çiğli’deki kavşak açılış töreninde kendisine tepki gösterenlere “Bunları kimin örgütlediğini” biliyoruz sözleri tartışma yarattı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Bu işin sorumlusu bakan Binali Yıldırım 500 koruma ile geziyor. Orada toplananlar ve tepki gösterenler organize olmuştu” dedi. AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz da, “Ne yediklerine, içtiklerine baksınlar. İshal olsalar bizden biliyorlar” dedi.

‘Çapulcu’ tartışması tam gaz: Başkan’a protesto örgütlü mü?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli’de yapılan EVKA 5 Katlı Kavşak Açılış Töreni’nde yaşananların yankıları sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgede yaşayan vatandaşların protestosu ile karşılaşırken çıkan olayda karşılıklı söylenen sözler güne damga vurmuştu. Açılış törenine ellerinde “Biz güvendik, oy verdik, siz su koyverdiniz”, “Balatçık uyuma, mahallene sahip çık” pankartları ile gelen vatandaşlar TCDD ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı İZBAN Hattı’nın yerleşim yerleri ile bağlantısını kestiğini, yapılan üst geçidin fayda sağlamadığını dile getirmişti. Törende, tepkilere sinirlenen Kocaoğlu ise, “Anlaşılmış ve görülmüştür ki Çiğli’de şölen yapmak, bayram yapmak, düğün yapmak…3- 5 tane insan, Çiğli için yapılan hizmetleri fitil fitil getirmek için örgütlenmiştir. Bunları kimin örgütlediğini, nasıl örgütlendiklerini, Harmandalı çöplüğünde nasıl yangın çıkartıldığını, hepsini biliyorum. Konuşmamı kısa kesiyorum. Siz ne yaparsanız yapın, 3-5 adam ne pankart açarsanız açın, bu büyük tesis Çiğli ve İzmir’e hayırlı uğurlu olacaktır. Güle güle kullanın. Bu gösteriyi yapanlara da yazıklar olsun” açıklamasını yapmıştı. Kocaoğlu’nun “eylem örgütlü” açıklamasının ardından taraflardan yanıt geldi.

 
ENGİN: ORGANİZE OLMUŞLAR
Kocaoğlu’na karşı törende bilinçli hareket yapıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Ali Engin, “Orada başkanın yapabileceği bir şey yok. Üst geçit projesi TCDD tarafından iptal edilmiş. İhaleye çıkılamamış. Diğer konuda ise arazi hazinenin olduğu için hükümetin yetkili bakanlarının ilgilenmesi gerekiyor. İmar planı düzenlemesinde evlerin bulunduğu alanın kamulaştırılması lazım. İnsanlar orada gereksiz tepki gösterdiler. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’e geldiğinde 500 konuma ile geziyor. Ona anlatamayan, bakanın yanına yaklaşamayanlar başkanı protesto ettiler. Anlaşılan o ki ortada organize bir iş vardı. Burada yapılanları kınıyorum” dedi.

ENGEL OLAMADIM
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin de tepkilerle ilgili vatandaşların gereksiz çıkış yaptığını söyledi. Açılış programından bazı kişilerin kendisine geldiğini, ikna etmeye çalıştığını belirten Gültekin, “Ne kadar uğraştığımı ve çabaladığımı Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer de biliyor. Akşamından konuşmama rağmen engel olamadım. Bu konuda eksikliğim var. Eylemi, tepkileri durduramadım. Vatandaşlarımız kimin hangi görevi yapmakla sorumlu olduğunu bilmiyor” diye konuştu. Gültekin, Kocaoğlu’na tepki gösteren bazı isimlerin dışarıdan gelebileceğini söylerken içlerinde tanımadığı kişiler olduğunu ifade etti.

 
YILMAZ AĞIR KONUŞTU: İSHAL OLSALAR…
Kocaoğlu’na karşı yapılan eylemin ardından ‘organize olmuşlar’ açıklamaları gelirken hedefteki isim AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz da sert açıklamalar yaptı. Yılmaz, “Eğer bunu benim yaptığımı ispat etsinler zaten kendimle çelişiriz. Benim hayata bakış açıma, duruşuma, tavrıma bu durum sığmaz. Hiç işimiz gücümüz yok da orada insanları organize mi edeceğiz? Ne yediklerinden, ne içtiklerinden kendilerinin bile haberi yok. İshal olsalar bizden biliyorlar. Böyle bir mantı olur mu?” dedi.
 
Küçük Çiğli ve Balatçık halkının aylardır mağdur edildiğini ifade eden Yılmaz, vatandaşların etrafının çevrilerek adeta çembere alındığını söyledi. Yılmaz, “ Orada tepki gösteren insanların çoğu CHP’ye oy verenler. Orada esnaf da ciddi mağdur. Alt ve üst geçit problemleri var. Çiğli yatırım almıyor ama aldığında da sorunlu hizmetler getiriyorlar. Artık bunların Çiğli’ye bakışından bıktık” ifadelerini kullandı.
 
DENİZLİ DE TOPA GİRDİ
Haftasonu Roman vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ‘Çiğli tepkisi’ni eleştirdi. Denizli, “Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çiğli’de haklı taleplerini gündeme getiren Çiğlili vatandaşlara tepkisi sokakta konuştuğum Roman vatandaşlarımızı da ürkütmüş. Aziz Kocaoğlu’na tavsiyem İzmirlilerin eleştirilerine karşı hoşgörülü olmalı. Parti içinde hakarete varan atışmalar bir yerde kadar halledilir ama hak arayan vatandaşa hoşgörülü davranmalı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğli kasaplar meydanı 7 Mayıs 2013 Salı 11:26

Sayın ADNAN YILMAZ hakarete ugrayan vatandaşlarımızın yanında oldugunuzu hissetirdiniz SAĞOLUN,İLKNUR DENİZLİ VEKİL HARİÇ,AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLLERİ İL BAŞKANI İL BAŞKAN YARDIMCILARI VE İL MECLİS ÜYELERİ HEPSİ SUSPUS NEDEN DİĞERLERİ SİZİN GİBİ DUYARLILIK GÖSTERMİYORLAR, TEK KELİME DAHİ ETMİYORLAR,BİZLERE 3 5 ÇAPULCU DİYEN AZİZ KOCAOĞLU'NU KINIYORUM,ONUNLA BİRLİKTE TEPKİ GÖSTERMEYEN AK PARTİLİ DİGER YÖNETİCİLERİDE SİDDETLE KINIYORUM,KONUŞAMIYORLARSA SİZE DESTEK OLMASINIDAMI BİLMİYORLAR

Yorumu oyla      13      8  
izmirli 7 Mayıs 2013 Salı 11:08

Aziz başkan çıkıp iktidar bizim hizmetlerimizi engelliyor diye kaçkere açıklama yaptı neredeyse hiç.yapamaz korkuyor herhalde. tamam yatırımları iktidar engelledi. kemeraltındaki işportaları kaldırma yı damı iktidar engelliyor bukadar basit işi bile beceremiyor.Keşke rahmetli priştinadan ders alsaydı.gerçe ders yada kurs alacağı birkişi var izmirde yüksel çakmur o zabıtaları izmirden nasıl defetti öğrenebilir öğrenmenin yaşı yok çünkü kemeraltını düzene sokamayan bir başkan deseler akla ilkgelir

Yorumu oyla      14      7  
YURTTAŞ 7 Mayıs 2013 Salı 11:04

Aziz bşk.lütfen akşam saat 17.00 den sonra kemeraltına girebilirmisin işportadan giremesin.sendeişportaları kaldıracak güç ve cesaret olmadığı için k.altına müdahale edemiyon.ama çiğli de protesto edenlere hkaret edebiliyon. Ya bu işi bırakın aziz bşk.yada gidin sinirlerinizi aldırın birde azınıza acı biber sürün azınızdan çıkanı kulağınız duymuyor çünkü.İzmir de AKP liler hariç kavga etmediğiniz hakaret etmediğiniz partilileriniz başta olmak üzere kimse kaldımı acaba.

Yorumu oyla      14      6  
gerçek izmirli 7 Mayıs 2013 Salı 01:29

izmirin nesi aziz acaba işportacıları mı bitmeyen metrosu mu işbilmez bürokratlar mı işine gelmeyince halka hakaret eden başkanımız mı rahmetli PRİŞTİNA vefat etmeseydi acaba başkanlığı rüyanızda görebilecekmiydiniz sayın başkan ama kaderin cilvesine bakın ki kendisini dev aynasında gören ve istediğine istediği hakareti yepmayı kendinde hak gören bir işadamı zihniyetiyle izmir yönetiliyor izmir böyle yönetilmeye layık değil ne personeliniz ne halkınız sizi istemiyor artık başkan

Yorumu oyla      16      7  
komedi 6 Mayıs 2013 Pazartesi 23:34

Ne hikmetse bu chp den kopamiyoruz. Ne faydasi varsa bilmem yaptiklari bir hayirli is yok . Cigliyi ne hale getirdiniz anlamak raki sofralarinda cizilmis gibi mutlaka bir tarafi noksan . Adnan baskana katiliyorum . Ishal olsalar akp den bilecekler . Vatandasa nolmus onemli degil.

Yorumu oyla      15      6  
izmir 6 Mayıs 2013 Pazartesi 22:24

gerçek çapulcu kim acaba??

Yorumu oyla      14      6  
TC DEMOKRAT 6 Mayıs 2013 Pazartesi 22:13

Şu Belediye Başkanını da Bulunmaz Hint Kumaşı Zannedip,Büyük Başkan Yaptınız Ya,Ne Diyeyim Ben Size Artık.

Yorumu oyla      16      9  
6 Mayıs 2013 Pazartesi 21:09

Ne olursa olsun bir başkan vatandaşa çapulcu deme hakına sahip değil.o çapulcu dediğin kişilerin oylarıyla seçildiğini unutuyor başkan demeki halka bakış ve düşüncelerini söylüyor.ne komplosu söylenen bir söz var komplo demek ne demek gerçekleri yok etmekmi yoksa kendi hatasını düzeltmekmi nedir komplo tek kelimeyle başkanlar kendilerini bulunmaz siyasetçiler olarak görüyorlar ulaşmak yok telefonlar çıkmak yok vatandaşa çapulcu deniyor atanmasınalarki çapulcu dediklerin arasına karışsınlar bunla

Yorumu oyla      24      11  
13 6 Mayıs 2013 Pazartesi 19:49

ak partinin memleket diye bir derdi var sizin boş işlerle uğraşacaklarını sanmıyorum

Yorumu oyla      24      17  
kasaplar meydanı 6 Mayıs 2013 Pazartesi 19:45

hükümet protesto edilince eden kişi magdur yurttaş oluyor chp li belediye başkanı aziz kocaoğlu protesto edilince yürttaş bir anda oluyor çapulcu tezata bak haklçı başkan delilen başkan halka 3 5 çabulcu gözüyle bakıyor gör izmirlim halkçı başkanın sana verdiği degeri artık 3 5 çapulcudan oy istemeyede gelmezsin HİZMETTE POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIGIN METROSUNU yerin altından geçirdiğin elit karşıyakadan oy istesin sayın kocaoğlu; artık çapulcu gördüğün degerli izmirlilerden sano oy çıkmaz...

Yorumu oyla      26      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’den Roman açılımı: Önce zirve sonra eğlence!
AK Parti İzmir Milletvekili Denizli, Ege Roman Dernekleri Federasyonu ...
Tanrıkulu Akçakale'de şehit düşen polisi Bakan'a sordu
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ...
Erdoğan’a İzmir raporu: Kim hazırladı/Neler içeriyor?
Başbakan Erdoğan’a sunulan İzmir raporunun detaylarına ulaşıldı. Raporda ...
 
Seçimler erteleniyor, partili Cumhurbaşkanı geliyor!
AK Parti’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan bir sonuç çıkmaması nedeniyle ...
Esad'a sert çıktı: Vallaha bunun hesabını...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kızılcahamam'daki 20'nci İstişare ...
Kılıçdaroğlu yörüklerin arasından Eroğan'a yüklendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin başkanlık sistemi için ...
 
'Karşıyaka Belediyesi, hizmet yerine zulüm üretiyor'
AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Karşıyaka Belediyesi’nin ilçedeki bazı ...
Kabine İzmir’e taşınıyor: 8 bakanla ‘çözüm’ çıkarması
AK Parti, İzmir’de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Mayıs ayında sekiz ...
TBMM Başkanı Çiçek’ten ‘çekilme’ açıklaması
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, katıldığı televizyon programında PKK'nın çekilme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva