HABERLER>POLİTİKA
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 10:27

Denizli’den Roman açılımı: Önce zirve sonra eğlence!

AK Parti İzmir Milletvekili Denizli, Ege Roman Dernekleri Federasyonu dernek başkanları yapılan zirvede projeleri değerlendirdi. Toplantının ardından Denizli gece Roman vatandaşlarla birlikte Hıdırellez şenliğine katıldı.

Denizli’den Roman açılımı: Önce zirve sonra eğlence!

İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Ege Roman Dernekleri Federasyonu dernek başkanları ile Roman vatandaşlarla yürütülen projelerde gelinen aşamayı değerlendirdi ve gelecekte yapılacak projeler üstünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Çay ve simit eşliğinde yapılan toplantının ardından İlknur Denizli gece Roman vatandaşlarla birlikte Hıdırellez şenliğine katıldı.
 
İlknur Denizli’nin ziyaretinde Ege Roman Dernekleri Federasyonu Özcan Çayırlı, İzmir Romanlar Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlkay Pekbalıkçı, Ege Roman Esnaf Derneği ve Sanatkarları Derneği İrfan Çıtırkı, İzmir Hilal Mahallesi Romanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Sarıyaprak ve Konak Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Yalçın Karabıyık hazır bulundu.
 
Uzun yıllar Romanlarla ilgili birçok projeye katkı koyan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, milletvekili seçildikten sonra da romanların her derdinde onların yanında olmaya ve gücünün yettiğince sorunları çözmeye devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve Ege Roman Dernekleri Federasyonu’nun birlikte geliştirdiği projeler çocuklardan başladı. Milletvekili İlknur Denizli’nin İzmir Yenişehir’de kurulmasına öncülük ettiği ilk Etüt Merkezi Roman kadınlara ve çocuklara hizmet veriyor. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, hedeflerinin bilgisayar, spor alanları ve eğitmenlerin bulunduğu Etüt merkezlerini İzmir’de Romanların yaşadığı bütün semtlere yaymak olduğunu söyledi.
 
İLKNUR DENİZLİ BİZDEN BİRİ
İlknur Denizli’nin yürütülen çalışmaların son durumunun değerlendirdiği ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduğu toplantıdan Roman Dernekleri’nin başkanları son derece memnun ayrıldı. İlknur Denizli’yi kendilerinden biri olarak gördüklerini söyleyen dernek başkanları “76 dernek 12 federasyon ile Türkiye Roman Platformu kuruldu. İlk ve tek İzmirli milletvekili üyemiz İlknur Denizli’dir. 15 günde bir O gelmezse biz Ankarada’yız. Onunla çalışmayı çok seviyoruz, gülüyor bazen hüzünleniyoruz.. Hıdrellez’de bütün gece İkiçeşmelik’ten Ege Mahallesi’ne, Hilal’den Yenişehir’e her yeri birlikte gezdik. Biz O’na sarılıyoruz, O’da bize” diyerek toplantıdan ve ardından mahallerde yapılan geziden memnuniyetlerini aktardılar.
 
AK PARTİ ROMAN KADINLARI GİRİŞİMCİ YAPACAK
Romanlarla birlikte Hıdırellez şenliklerinde eğlencelere katılan İlknur Denizli “AK Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşıyla farklılıklarımızla birlikte ortak bir yaşamın paydaşı olmak için Türkiye’nin her yerinde çalışıyoruz. Roman vatandaşlarımızın hepimizin bildiği problemleri var. Atadan babadan gelen meslekler dışında bir yaşamı hedefleyen Romanlara bir kapı aralamak gerekiyor. Sorun sizin insanların önüne bir başka seçenek koyup koyamadığınız. AK Parti Hükümeti bu konuda sonuç odaklı pek çok projeyi hayata geçirdi. Yenişehir’deki Etüt Merkezi açtık. Bölgede yaşayanların son derece faydasını gördüğü merkezle ilgili olarak yeni talepler var. Açtığımız Etüt Merkezlerini mesai saatlerinden sonra, saat 22:00’ye kadar açık olmasını istiyorlar. Cumartesi Pazar günleri de kurs verilmesi talepleri var. Bu haklı talepleri önümüzdeki günlerde İzmir’e gelecek Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ileteceğiz. Kendilerinden Roman Dernekleriyle toplantıda konuştuğumuz Roman kadınlara mikro kredi verilmesi, sivil toplum örgütleri ile Romanların etkileşime geçmesi konuların hayata geçirilmesi için yardım isteyeceğiz”
 
Ege Roman Dernekleri Federasyonu ziyaretinde Denizli, Roman kadınlara mikrokredi için çalıştıklarını belirterek, Roman kadınların girişimci olacağını belirtti. Romanların içine kapalı sosyal yaşamalarını birçok problemi de beraberinde getirdiğine değinen Denizli, “Kültürel etkileşim gerekli. Bunun için diğer sivil toplum örgütleri ve hemşeri dernekleri ile iletişime geçilecek. Mahallelerde karşılıklı ziyaretler yapılacak. Diğer derneklerinde buna çok sıcak bakacağına inanıyorum” dedi.

 
“KOCAOĞLU ÇİĞLİLERİ DE ROMANLARI DA KORKUTMUŞ”
İlknur Denizli Roman vatandaşların çektikleri sıkıntıların bir sebebinin de yaşadıkları yerlerin fiziki koşulları sebebiyle toplumun geri kalanıyla ilişkide bulunmalarının zorluğu olduğunu söyledi. İlknur Denizli bu konuda önerilerde bulunduğu gibi eleştiride getirdi. “Bizim sebebi ne olursa olsun Roman vatandaşlarımızı diğer sosyal kesimlerde izole bir yaşam tarzından uzaklaşmaları için teşvik etmemiz bu imkânı sağlamamız gerekiyor. Ancak Ege Mahallesinde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıların giderilmesi için ilgililerle görüşeceğim. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çiğli’de haklı taleplerini gündeme getiren Çiğlili vatandaşlara tepkisi sokakta konuştuğum Roman vatandaşlarımızı da ürkütmüş. Aziz Kocaoğlu’na tavsiyem İzmirlilerin eleştirilerine karşı hoşgörülü olmalı. Parti içinde hakarete varan atışmalar bir yerde kadar halledilir ama hak arayan vatandaşa hoşgörülü davranmalı” dedi.
 
ROMANLAR OLMAZSA İZMİR’İN BİR PARÇASI EKSİK OLUR
İlknur Denizli açıklamalarında Romanlar’ın İzmir için çok önemli olduğunu belirterek ”İzmir dediğinizde kafamızda canlanan resmi romanlar olmadan düşünemeyiz İzmir’i, İzmir yapan sosyal ve kültürel resmin belirgin ve uzaktan seçilen bir motifi, rengi de romanlardır. Onlar olmazsa, onları sosyal hayatın engelsiz bir paydaşı yapmazsak İzmir’in bir parçası eksik olur. İzmir biraz’da neşe demekse, gülen bir yüz demekse Roman kardeşlerimin bu algıda büyük payı var. Dünya değişiyor ve artık sosyal hayata etkin katılımınız olması için talep edilen mesleğe ya da beceriye sahip olmanız gerekiyor. Roman vatandaşlarınız meslek becerilerinde çeşitlilik sağlamalıyız ki sosyal hayata tutunmaları kolay olsun”
 
CHP ROMANLARA HAK ETTİKLERİ İLGİYİ GÖSTERMİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı’nın İzmir’deki okullarının eskimiş, yıpranmış okul sıralarının tamiri için Romanlarla proje yaptıklarını aktaran Denizli, İzmirli Romanlarla başarıya ulaşan modelin diğer illerde de Romanlara iş sahası olsun diye bakanlık kararı ile yapılması konusunda çalıştığını söyledi. Denizli, Romanlara, “Siz İzmirlisiniz, siz bu kentin sahibisiniz. Sizin geliriniz, eğitiminizi yükseltmeden İzmir’de hiçbir şey olmaz. Keşke CHP’li belediyeler size başka gözle baksa. Merkezi hükümetin projeleri bir yere kadar. Sorunun yerel yanı olduğu için çözümün de yerel ayağı olması lazım. Kalan boşluğu yerel yönetimlerin doldurması lazım... İzmir’de CHP’li yerel yönetimler ne yazık ki bu konuya ciddi biçimde yaklaşmıyorlar. Başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere CHP’li yerel yönetimlerin elinde ciddi bir kaynak var bunu romanların yaşam seviyelerini arttırmak için kullanmaları gerekirken sadece seyrediyorlar. AK Parti inşallah romanlar için daha güzel projeleri hayata geçirecek” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 7 Mayıs 2013 Salı 10:09

sayın vekil ROMANLAR MARJİNAL DEĞİLMİ RTE DUYMASIN ONLARIN YANINDA OLDUĞUNU HA YASAK KOYAR

Yorumu oyla      12      5  
sulukule 7 Mayıs 2013 Salı 09:50

aziz bey romanlar kentsel dönüşüm sonrası yine ege mahallesınde yaşayacak diyor. bu cesareti hanginiz gösterebilir sayın vekil. biz demeyin sakın çünkü sulukulede romanalrı şehir dışına sürgün edip fatih belediyesinin meclis üyelerine villa yaptınız. bugun sulukulede kaç roman yaşıyor sayın vekil?

Yorumu oyla      12      5  
anlayana 7 Mayıs 2013 Salı 08:40

sulukuleyi yok eden,istanbulun 50 km dışına yaşama(ma)ları için atan hangi parti sayın denizli? çıkar içinize, yüzünüze işlemiş.kim olursa olsun akp den daha iyidir.

Yorumu oyla      12      5  
olmaz 6 Mayıs 2013 Pazartesi 15:01

bu chp den adam olmaz büyükköy izmir..

Yorumu oyla      12      11  
TC misafir 6 Mayıs 2013 Pazartesi 14:15

İlknur Hanım, Sulukulede romanlar yerlerinden edilirken neden ses çıkarmadınız? bu yaptığınız size samimi geliyor mu? siz TBMM'de milletvekili değil misiniz? madem roman vatandaşların sorunlarına eğiliyorsunuz Sulukuledekiler hangi ülkenin vatandaşıydılar? sizin amacınız sadece belediyeye muhalefet yapmak sizin takiyenize ancak yandaşlarınız kanar.

Yorumu oyla      17      6  
HASAN 6 Mayıs 2013 Pazartesi 13:35

DEVLETİN TÜM RANTI AKP LİLER ARASINDA PAYLAŞILMAKTAN VATANDAŞA HİÇBİR ŞEY BIRAKILMIYOR, AMA YİNE CHP SUÇLANIYOR.

Yorumu oyla      17      9  
megaköylü 6 Mayıs 2013 Pazartesi 12:19

Aziz beyden uzak durun.kızarsa sizeda çapulcu der bakın.aman ha kızdırmayın.

Yorumu oyla      14      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanrıkulu Akçakale'de şehit düşen polisi Bakan'a sordu
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ...
Erdoğan’a İzmir raporu: Kim hazırladı/Neler içeriyor?
Başbakan Erdoğan’a sunulan İzmir raporunun detaylarına ulaşıldı. Raporda ...
Seçimler erteleniyor, partili Cumhurbaşkanı geliyor!
AK Parti’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan bir sonuç çıkmaması nedeniyle ...
 
Esad'a sert çıktı: Vallaha bunun hesabını...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kızılcahamam'daki 20'nci İstişare ...
Kılıçdaroğlu yörüklerin arasından Eroğan'a yüklendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin başkanlık sistemi için ...
'Karşıyaka Belediyesi, hizmet yerine zulüm üretiyor'
AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Karşıyaka Belediyesi’nin ilçedeki bazı ...
 
Kabine İzmir’e taşınıyor: 8 bakanla ‘çözüm’ çıkarması
AK Parti, İzmir’de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Mayıs ayında sekiz ...
TBMM Başkanı Çiçek’ten ‘çekilme’ açıklaması
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, katıldığı televizyon programında PKK'nın çekilme ...
Basına fırça, Erdoğan’a diktatör göndermesi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ile ilgili yapılan bazı haberlere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva