HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2012 Perşembe - 15:40

AK Parti Konak'tan Tartan'a: Laylaylom Başkan!

AK Parti Konak İlçe Yönetimi, Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın bir yıllık faaliyetlerini eleştirdi. İlçe Başkanı Ötnü, Tartan'ı 'laylaylom' vakit geçiren başkan olarak tanımladı.

AK Parti Konak tan Tartan a: Laylaylom Başkan!

EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi 2011 yılı Faaliyet Raporu'na AK Parti Konak İlçe Yönetimi'nden tepki geldi. Basın toplantısı düzenleyen muhalefet temsilcileri, Konak Belediyesi tarafından 2011 yılında hedeflenen çok sayı da projenin gerçekleştirilemediğine dikkat çekti.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü Belediye'nin 2011 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerin yer aldığı 557 sayfalık kitabın kalın olduğunu fakat içeriğinin boş olduğunu söyledi.  Konak İlçesi'nin üç yılının heba edildiğini belirten Ötnü, "Başkan Tartan Konak'ın gülen
yüzü olduğunu söylüyor. Ama Konak'ın çok sayıda mahallesinin gülen değil ağlayan yüzünü görüyoruz" dedi.
SORUNLAR GÖZARDI EDİLİYOR
Çevre semtlerdeki sorularının göz ardı edilerek, tüm hizmetin Alsancak'a kaydırıldığına dikkat çeken Ötnü "Belediye çalışmalarına baktığımızda, bir belediyenin bütçesinde yatırımlara ayrılan pay normalde %30'lar civarında olması gerekiyor. Ancak bu oran Konak Belediyesi'nde 2009 yılında %15, 4 iken 2010 yılında %6, 7'ye, 2011 yılında ise %7, 1'e gerilemiş bulunuyor. Ancak asıl fecaat bu oranın bile tamamının harcanamamış, sadece %32'sinin harcanabilmiş olmasıdır. Gültepe'de, Yenişehir'de,  Basmane'de, Kadifekale'de, Eşrefpaşa'da mevcut alt yapı ve çevre sorunlarını çözecek yeni bir yatırım yapmayı bırakın, mevcut yatırımları dahi Alsancak'a kaydıran bir belediye anlayışı ile nereye gidilebilir? Mevcut belediye, sosyal yardım faaliyetlerini de iyice kısmış bulunuyor. Yıllara göre sosyal yardım faaliyetlerine ayrılan pay giderek düşmüş ve neredeyse kuşa çevrilmiştir" diye konuştu.
"KÜLTÜR MÜDÜRÜ TARTAN"
Başkan Tartan'ın Belediye Başkanı gibi değil Kültür Müdürü gibi çalıştığını belirten Ötnü, temsil ve ağırlamaya, tanıtım ve medyaya ayrılan payların önceki yıllara göre üç kat arttığına vurgu yaptı.

Ötnü "Konser, Yarışma, Gezi, Söyleşi, Panel, Sergi, Toplantı, Festival, Şenlik, Gösteri ve Eğlence için ayrılan paylar üç kat artmış. Ama yetmemiş 2011 yılında bütçeye konulan rakamın da yüzde 183 fazlası harcanmış. Bu rakamlar, Konak Belediye Başkanının aslında bir belediye başkanı değil, bir Kültür Müdürü gibi düşündüğünü ve öyle faaliyet gösterdiğini göstermiyor mu? Elbette belediye, kültür ve sanata, tanıtım ve medyaya da önem vermeli. Ama yatırım açlığı çeken bölgelere bir çivi çakılmazken, "daha yaşanabilir bir kent dokusu oluşturmaya" yönelik hiçbir çaba içine girilmezken, boya, badana, tamirat, tadilat, şenlik, eğlence, ağırlama ve makyaj çalışmalarına büyük kaynaklar ayrılması, kamu kaynaklarının nasıl çarçur edildiğini gösteriyor" dedi.

"TARTAN ZAMANIMIZI ÇALIYOR"
Başkan Tartan'ı zaman hırsızı olmakla suçlayan Ötnü sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
"Rutin belediye hizmetlerini bile doğru dürüst yerine getiremeyen, laylaylom ile vakit geçiren bir belediye başkanı sadece zaman hırsızı olarak nitelendirilebilir. Bunu, medya ve tanıtım oyunları ile gizlemek, saklamak da mümkün değildir. Rakamlar ortadadır. "Önce İnsan" diyenlerin foyaları ortaya çıkmış, takke düşmüş, kel görünmüştür. Vatandaşlarımızın bu gerçeği görmesi ve 2014 yılında tercihlerini buna göre yapması gerekir. Çünkü, artık Konak'ın daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arda 13 Nisan 2012 Cuma 11:51

bir göztepe sakini olarak bıktım artık tartan'dan.akp çok yerinde ve yapıcı muhalefet yapmış ama anlayan bir beledeiye başkanı yok karşımızda.

Yorumu oyla      11      7  
Bilal-İzmirli 12 Nisan 2012 Perşembe 19:55

AK Parti Konak'tan Tartan'a: Laylaylom Başkan!--Yani yalanda değil.CHP li vatandaş

Yorumu oyla      17      7  
Vahap Güler 12 Nisan 2012 Perşembe 16:36

2014 de kesin akape kazanır. Çok etkili muhalefet yapıyorsunuz gerçekten.Sosyal belediyecilik yaptı diye,insanı ön plana koyan projeler gerçekleştirdi diye başkana muhalefet ediyorlar.Ranta değil insan ön planda olduğundan RAHATSIZ BUNLAR.AMA DAHA ÇOK RAHATSIZ OLACAKSINIZ SİZ BÖYLE BASIN TOPLANTISI YAPMAYA DEVAM EDİN.2014 DE SAYIN TARTAN NE OY ALIYSA 2009'DA 2014 DE DE ONUN FAZLASINI ALACAK.SİZDE ELİNİZDE KAĞITLA MUHALEFETE DEVAM EDİN.AMAN PARTİ BİNANIZDAN ÇIKMAYIN :))

Yorumu oyla      27      12  
Ahmet oran 12 Nisan 2012 Perşembe 16:17

Ak Parti Konak İlçe Başkanı'nın Açıklamalarının tamamına katılıyorum. Hatta eksik noktalar dahi var. Ancak ; Bu açıklamayı AK parti Konak İlçe Başkanı değil, Ak Partinin KOnak Belediyesi Meclis üyeleri yapmalıdırlar. Onların orada ne işi var. İş takibi için değil eksikleri tespit edip belediye başkanlarına bildirmek için. Muhalefet bu değil mi ?

Yorumu oyla      18      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Demokratik alanda temizlik yapılıyor"
28 Şubat soruşturmasına hükümetten ilk tepki Gümrük ve Ticaret Bakanı ...
Muhalefetten 28 Şubat gözaltılarına ilk tepkiler
28 Şubat soruşturmasındaki gözaltıları yorumlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ...
CHP Buca'da disiplin bilmecesi: Yönetim Başkan'a karşı!
Buca Belediyesi'nin Faaliyet Raporu'na ret oyu veren CHP'li üyeler için ...
 
Çıray Silivri'den cinayet ihbarı yaptı
Silivri Cezaevini CHP heyeti ile birlikte ziyaret eden İzmir Milletvekili ...
Türeli: AKP’nin projeleri gelir ve rant eksenli
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
"Fidan benim sır küpüm... Yedirmem!"
Çin gezisinin son gününde MİT- yargı kriziyle ilgili konuşan Başbakan ...
 
Arınç: Kürtçe, eğitimin ihtiyaçlarına cevap verebilir mi?
Bülent Arınç, Kürtçe eğitimin Süleymaniye dışında dünyanın başka hiçbir ...
'Adalet meşalesi' Balçova'yı aydınlatı...
İzmir Adalet İstiyor” sloganıyla başlatılan meşaleli yürüyüşlerde, Adalet ...
'Darbeleri Araştırma Komisyonu' Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulunda, darbe ve muhtıralarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva