HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2012 Perşembe - 11:01

Çıray Silivri'den cinayet ihbarı yaptı

Silivri Cezaevini CHP heyeti ile birlikte ziyaret eden İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray olumsuz şartlara dikkat çekti. Bir çok mahkumun ölüm riskiyle burun buruna yaşadığını kaydeden Çıray özellikle Müyesser Yıldız’ın sağlık durumunun iyi olmadığını belirterek “ Bu bir cinayet ihbarıdır” yorumunu yaptı.

Çıray Silivri den cinayet ihbarı yaptı

İZMİR - Müyesser Yıldız’la sağlık muhabirliği yaptığı yıllardan bu yana tanıştığını ancak yine de görünce tanımakta güçlük çektiğini ifade eden Çıray “ Hem fiziki, hem de psikolojik şartlar onu çok etkilemiş. Çok zayıflamış. Ancak yine de dik duruyor. Hukuksuz bir devletin verdiği tüm imkanları reddediyor. Doktor istemiyor, devletin verdiği ilacları içmiyor, parasını devlet ödediği için yemekhaneden yemek almıyor. Hep kantinden kendi parası ile kuru gıdalarla beslenmeye çalışıyor. “dedi

Silivri’nin yeni cinayetlere gebe olduğunu söyleyen Çıray “ Kozinoğlu ölmeden önce de belirtmiştim, yine söylüyorum. Silivri’de taammüden cinayet işleniyor. Şimdi bir cinayet ihbarı daha yapıyorum. Silivri yeni ölümler olabilir. Yetkililerin acil önlem alması gerekir” dedi.

 
YILDIZ HAKSIZLIKLARA KARŞI ZİNDANDA BİLE DİK DURUYOR
Müyesser Yıldız’ın psikolojik durumu çok güçlü ancak fiziki durumu öyle değil. Yapılan haksızlıklara karşı adeta açlık grevinin sınırında. Şike davasına 1.5 ay sonraya duruşma günü verilirken Yıldız’ın kendi davasının neden 3.5 sonraya bırakıldığını anlamakta güçlük çektiğini söyleyen Çıray, “Müyesser hanım kendinin 'hukuk copuyla tecavüze uğramış gibi hissettiğini' söyledi. Bu sözleri beni yüreğimden vurdu. Yıldız için Tübitak raporu bekleniyor. Oysa Amerika menşeili bir virüs ile bilgisayarına sahte belge yüklendiği belgelenmiş.” Diye konuştu

Silivri’de yaşananların darbe davası değil, kendinden olmayanları sindirme, silme davası olduğunu ifade eden Çıray “ Orada insanlık suçu işleniyor. Müyesser Hanımı gün geliyor 1. sınıf Emniyet Müdürü olan eşi bile ziyaret edemiyor. Nasıl bir emniyet müdürü ki bu eşinin terörist olduğunun farkında değil. Açık görüş izni verilmeyerek Amerika’ya gidecek oğluna sarılmasına bile olanak sağlanmıyor. Sanıklar hergün ruhen öldürülüyor. Müyesser Yıldız, hukukun olmadığı yerde savunma olmaz, diyerek avukatını da azletmiş; verin hükmümü yatayım, diyor. Buradan Türk Kamuoyuna sesleniyorum. Silivri davalarının izleyemiyor, esirlerini ziyaret edemiyorsanız bile bize inanın.  Hipokrat andı içmiş bir hekim olarak söylüyorum ki, Bugün gözlemlediğim manzara, buradaki sağlık koşulları, eğer bu zulüm ve barbarlık devam ettirildiği takdirde başka sanıklar da her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Özgür medyadan istirhamımız bu ihbarı ve suç duyurusunu adalete hizmet eden savcılara ve tarihçilere duyurmanızdır. Suskun kalmak Adaletsizliğin ve zulmün aracı olmaktır.. Bunu önceden bildirilmiş bir cinayet ihbarı ve bir suç duyurusu olarak kabul edebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türeli: AKP’nin projeleri gelir ve rant eksenli
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
"Fidan benim sır küpüm... Yedirmem!"
Çin gezisinin son gününde MİT- yargı kriziyle ilgili konuşan Başbakan ...
Arınç: Kürtçe, eğitimin ihtiyaçlarına cevap verebilir mi?
Bülent Arınç, Kürtçe eğitimin Süleymaniye dışında dünyanın başka hiçbir ...
 
'Adalet meşalesi' Balçova'yı aydınlatı...
İzmir Adalet İstiyor” sloganıyla başlatılan meşaleli yürüyüşlerde, Adalet ...
'Darbeleri Araştırma Komisyonu' Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulunda, darbe ve muhtıralarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a dini kitap yasağı yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yapılacak olan ancak, tutuklu ...
 
DP'de yeni bir Faralyalı
Eski bakan merhum Ersin Faralyalı’nın oğlu, 35 yaşındaki Serdar Faralyalı, ...
CHP'li Yeni Başkanlar Kılıçdaroğlu'nun huzurunda...
Yeni seçilen CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ile Konak İlçe Başkanı ...
CHP Balçova'da koltuğun iki talibi var!
İlçe Kongresine kilitlenen CHP Balçova Örgütü'nde iki aday sahaya indi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva