HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2012 Perşembe - 11:23

CHP Buca'da disiplin bilmecesi: Yönetim Başkan'a karşı!

Buca Belediyesi'nin Faaliyet Raporu'na ret oyu veren CHP'li üyeler için disiplin süreci de sancılı başladı. 14 kişilik İlçe yönetim kurulu, 13 ret oyu ile disipline karşı çıktı. Tek olumlu oyu veren İlçe Başkanı Selim Bozdağ, dosyayı İl Başkanlığı'na sundu.

CHP Buca da disiplin bilmecesi: Yönetim Başkan a karşı!

EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi'nin son yapılan meclis toplantısında, 2011 yılına ait Faaliyet Raporu'nun oylanması sırasında, AK Partililerin yanı sıra CHP'li 5 üye de ret oyu kullanmış ve belediyenin bir senelik çalışmaları 17 ret- 16 kabul oyu alarak, azınlık ilegeçerli sayılmıştı. Raporun görüşüldüğü grup toplantısına bizzat katılan İl Başkanı Tacettin Bayır'ın 'Ret vereni partiden atarım' çıkışına rağmen faaliyet raporuna olumsuz oy veren partili muhalifler için disiplin yolu açılmıştı. 

Buca İlçe Yönetimi, önceki gün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında konuyu masaya yatırdı.
İlçe Başkanı Selim Bozdağ, muhalif üyelerin grup kararına aykırı geldikleri için disipline sevk edilmelerini istedi. 

Yapılan oylama sonucunda, 14 kişilik yönetim kurulunda 13 ilçe yöneticisi, meclis üyelerin disipline sevk edilmemesi yönünde oy kullandı. Sadece İlçe Başkanı Bozdağ'ın olumlu yönde el kaldırması yönetim içinde yeni bir kaosa neden oldu.

13 RET OYU BAYIR'A TEPKİ Mİ?
Parti tüzüğü gereği; Disiplin Kurulu'na sevkler konusunda ilçe yönetim kurulu gerekmez. İlçe Başkanı siyasi etik gereği konuyu yönetime sunar ve görüşlerini alır. İlçe Başkanı imzası ile İl Başkanlığı'na sunulan bilgilendirme raporu, il yönetimince değerlendirilir ve disipline sevk edilip edilmeyeceği karara bağlanır. Buca ilçe yönetiminin-yetkisi olmamasına rağmen-önüne gelen dosyaya tam kadro 'hayır' demesi ise siyasi bir çekişme olarak algılandı.İlçe yönetim kurulu üyelerinin, İlçe Başkanı Bozdağ'ı yalnız bırakması da kafaları karıştırırken, olayın ardından İl Başkanı Bayır'a duyulan tepkinin yattığı öne sürüldü.

Bazı ilçe yöneticileri "İl Başkanı grup toplantısına katılarak herkesi baskı altına aldı. Ret verenleri partiden atacağını, 450 meclis üyesinin olduğu İzmir'de, kimsenin vazgeçilmez olmadığını söyledi. Biz daha önce 9 meclis üyesini kendi irademizle oybirliği ile disipline gönderdik ancak aylar geçmesine rağmen somut bir karar alınmadı. Şimdi ise irademize ipotek konarak doyanın bir an önce gönderilmesini istiyorlar. Buna izin veremezdik" görüşünü belirtti.

BOZDAĞ:TÜZÜĞE GÖRE HAREKET ETTİM
İlçe Başkanı Selim Bozdağ, ilçe yönetiminin karşı çıkmasına rağmen, süreç ile ilgili hazırladığı dosyayı dün akşam saatlerinde İl Başkanlığı'na teslim etti. 

Dosya İl Yönetim Kurulu'nda görüşülecek ve Faaliyet Raporuna ret oyu veren Levent Köstem, Osman Ergündoğar, Sevilay Dursun, Erkut Tamay ve Güngör Kaya'nın disipline sevk edilip edilmeyeceği konusu da karara bağlanacak. 

İlçe Başkanı Bozdağ, "Disipline sevk etmek için İlçe Yönetimi'nin kararına gerek yoktur. Biz sadece raporu sunarız, kararı il yönetimi verir. Tüzüğümüzün gerektiği gibi hareket ettik. Herkesi, parti kurallarına uymaya davet ediyorum" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asuman 14 Nisan 2012 Cumartesi 16:06

Muhalifler hakkında gereken yapılmalı.Geldiklerinden beri Bucaya zarar verdiler.Yetti artık.Aralarında Bucayı hiç bilmeyenler bile var.Bunlar işbirlikçi oldular.Yazık ediyorlar Bucamıza.Biz Ercan Başkanımızdan gayette memnunuz.Sayesinde Daha yaşanabilir bir Buca yaratılıyor.Teşekkürler Başkanım.

Yorumu oyla      18      9  
13 Nisan 2012 Cuma 23:39

bu muhalifler resmen akp ye hizmet ediyor genel başkanlık bunu görmüyormu.aynı muhalefeti akp sıralarındada yapabilirler .parti tüzüğüne karşı hareket eden bu muhalifler partiden direkt atılmalı .kişiler chp den üstün değildir.

Yorumu oyla      20      7  
kenan 13 Nisan 2012 Cuma 21:34

millet aya gider chp de birbiriyle kavga eder.

Yorumu oyla      20      5  
Ali Osman 13 Nisan 2012 Cuma 16:22

Bu muhaliflerin Bucamıza yaptıkları yeter artık .Gereken yapılmalı.Ya Buca için çalışsınlar ya da bırakıp gitsinler.

Yorumu oyla      22      8  
bucalı 13 Nisan 2012 Cuma 13:50

ilçe bşk disipline vermekte haklıdır çünkü CHP NİN TÜZÜĞÜNDE HIRSIZI KORU KOLLA YAZIYOR MUALİFLER UYMAMIŞTIR TÜZÜĞE KARŞI ÇIKMIŞLARDIR ATIN BUNLARI KURTULSUN PARTİ AYIPTIR YA CHP YE GERÇEKTEN SAHİP ÇIKANLARI NEYLE SUSUTURMAYA ÇALIŞIYORLAR SELİM EFENDİ BU YAŞTA KUKLA OLMAK SANA ÇOK YAKIŞTI ACAYIP GÜLÜYORU SAYENDE SEFİK BAŞKAN

Yorumu oyla      17      16  
BUCALI 13 Nisan 2012 Cuma 12:40

Bucada oturmayanlar CHPlisi AKPlisi Buca üzerine ahkam kesmesinler. Önce gelip Bucada oturacaklar sonra Buca hakkında konuşacaklar.

Yorumu oyla      25      7  
Nilüfer 12 Nisan 2012 Perşembe 23:48

Bu meclis üyelerine baştan gereken ceza verilseydi.Bucamız bu durumda olmazdı.Adamların niyeti çok açık.Sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar.Bucayı değil.Bu işi yapacaklarsa adam gibi yapsınlar.Yoksa hemen bıraksınlar bu işi.Her zaman başkanın yanında olsunlar.Bucalılar onları köstek için değil.Çalışsınlar diye seçtiler.Bucayı ve Bucalıları seviyoruz.Bucamız Ercan Başkanla dha güzel yerlere geleceğine inanıyoruz.

Yorumu oyla      28      11  
tournasol 12 Nisan 2012 Perşembe 22:36

bazıları başkasının gözüne giren çöpü görürken, kendi göZüne giren elektrik direğinin farkında değil... anadoluda bir adet vardır. yemekten sonra kahve içilir, ama artık adetler değişmiş... önce kahve sektörü sonra yemek... hayırlı işler.. allah attlara spor, spora klüp, birilerinede bol kazanç versin... bundan sonraki bütün etkinliklerimizinde bu söz konusu atlı ve sporlu bir klübümüzde yapılması dileğimle...(S.D)

Yorumu oyla      23      24  
r zayıfoğlu 12 Nisan 2012 Perşembe 21:40

yorumcu kardeş çok merak ediyorsan yarın 13 te gurup odasına gel niçin barıştığımı açıklıyayım merakın gitsin

Yorumu oyla      25      10  
YORUM 12 Nisan 2012 Perşembe 16:59

her kes yol almış gidiyor Belediyenin koridorları takipçilerin çiftliğine dönmüş be kardeşim görünen köy kılavuz istemez siz bırakın Buca ya hizmet etmeyi önce Belediyenin içini bi temizleyin arındırın bakalım. Başkana bence destek oluncaksa arkasında durulmalı artık proje istiyor bu halk şirinyer pazaryeri Yalan Rüzgarına döndü Büyükşehir Belediyeside suçlu kardeşim Buca ya ne yatırım yaptı bugüne kadar yazık yazık yazıkkkkkk

Yorumu oyla      16      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray Silivri'den cinayet ihbarı yaptı
Silivri Cezaevini CHP heyeti ile birlikte ziyaret eden İzmir Milletvekili ...
Türeli: AKP’nin projeleri gelir ve rant eksenli
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
"Fidan benim sır küpüm... Yedirmem!"
Çin gezisinin son gününde MİT- yargı kriziyle ilgili konuşan Başbakan ...
 
Arınç: Kürtçe, eğitimin ihtiyaçlarına cevap verebilir mi?
Bülent Arınç, Kürtçe eğitimin Süleymaniye dışında dünyanın başka hiçbir ...
'Adalet meşalesi' Balçova'yı aydınlatı...
İzmir Adalet İstiyor” sloganıyla başlatılan meşaleli yürüyüşlerde, Adalet ...
'Darbeleri Araştırma Komisyonu' Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulunda, darbe ve muhtıralarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a dini kitap yasağı yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yapılacak olan ancak, tutuklu ...
DP'de yeni bir Faralyalı
Eski bakan merhum Ersin Faralyalı’nın oğlu, 35 yaşındaki Serdar Faralyalı, ...
CHP'li Yeni Başkanlar Kılıçdaroğlu'nun huzurunda...
Yeni seçilen CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ile Konak İlçe Başkanı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva