YENİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kamuoyunda Fon Yasası olarak bilinen Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun'u önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını bildirdi.
YENİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"YENİ Parti grubu olarak, kamuoyunda Fon Yasası olarak bilinen düzenlemeyi, önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi’ne taşıyoruz. Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun, 27 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 60 günlük yasal sürenin ilk bir haftasında iptal dilekçemizin hazırlığını bitirdik. Amacımız, yetersiz de olsa düzenlemeden yararlanacak olan hiçbir yurttaşımıza engel olmamak, buna karşılık başta PBLK mağdurları olmak üzere, hakkı-hukuku çiğnenen tüm yurttaşlarımızın haklarını savunmak ve alacaklarına kavuşmalarını sağlamaktır. Teknik olarak hazırlanan dilekçe, üç gündür bu yönüyle uzmanlarımız tarafından inceleniyor, siyasi ve hukuki olarak son şekli veriliyor. Böylece tamamlanacak dilekçemizi, Yasa’nın Anayasa’ya aykırı hükümlerinin öncelikle yürürlüklerinin durdurulması ve her halûkârda iptali için önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi’ne ileteceğiz."
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri





