Tayfun MARO
Sonunda oldu
27 Mart 2023 Pazartesi

Ortak Politikalar Mutabakat Metni geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 244 sayfa. Dokuz ana başlık, 75 alt başlık altında 2300 madde yer almış.

Türkiye’yi yeni Dünya düzenine taşıyacaksiyasetin ve siyasanın yeniden inşasının yol haritası. Sadece son 20 yılda değil, Türkiye’nin seksen darbesinden itibaren yitirdiklerini geri kazandıracak mutabakat metni.

Kısaca, Ortak Politikalar Mutabakat Metni,Türkiye’yi uluslararası sistemin Batı normlarıyla yeniden buluşturacak bir program sunuyor.

Mutabakat metni çok kapsamlı, 2300 madde var. Ve eskiye dönüş bağlamında yapılacakların fazlalığı dikkat çekiyor. Bu durum, metni mıncıklamak isteyenlere ziyadesiyle imkân sunuyor. Hele üstü örtülü bırakılan sorunlar can sıkacak gibi.

Ancak mükemmel bir metin bekleyenler haksızlık yapıyor. Yeni bir çağın şafağında, elimizde eksik, yetersiz, bir şeye benzetmekte zorlandığımız bir metin olması doğaldır. Onu geliştirmek, güzelleştirmek, mükemmelleştirmek toplumun sorumluluğudur.

Kusursuz, mükemmel olan zaten tamamlanmış, bitmiş olandır. Mükemmellik bir sondur.

Her halükârda, Türkiye’nin meselelerini tartışmanın önü açılmış bulunuyor, mutabakat metni kılavuz olduğu sürece…

Tam bu aşamada, İzmir’in üstüne düşen bir görev vardı; Ortak politikalar Mutabakat Metni ile İzmir İktisat Kongresi’nin bütünleşmesi. Bu başarıldı.

Tunç Soyer’in öncülük ettiği İzmir İktisat Kongresi’nin çıktıları,Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıyacak programın can damarları olabilir.

Bir kere daha hatırlatmak istiyorum; Gelmekte olanı anlamak için yeni bir dil oluşturmak ve hayatı yeniden söylemek lazım.

Önümüze yeni yollar açıldı. Umarım, bu zorlu yollarda sorumluluk alacak doğru kadrolar da oluşturulur.

Yolumuz açık olsun.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman 28 Mart 2023 Salı 17:38

Fukuyama, Jochka Fisher gibi isimler Emperyalizmin en buyuk savunucu dusunurlerindendir. Haklari, devletleri hice sayan, buyuk sirketlerin onculugunde yonetilen bir dunya hayalleri vardir. Kongrede Neoliberalizmin aslinda cok da kotu bir sey olmadigini soylediginde kendisini ''Solcu'' diye tanimlayan guruh alkislarla Fukuyama''yi destekledi. Aslinda sadece bu kongrenin katilimcilarina bile baktigimizda Babacanlarin, Kemal Dervislerin, IMF ve para simsarlarinin bizi Y-Chp''nin onculugunde nasil eritecegini gorebiliriz.

Yorumu oyla      4      4  
Lombak 27 Mart 2023 Pazartesi 11:48

Vahşi batı kapitalizmine, sıcak paracı üretim karşıtı modele geçiş ve imf''den para dilenmek daha ne kadar başarıymış gibi anlatılabilir bilmiyorum. Seksen darbesi sonrası kaybedilenleri geri kazanma istediği de sol yanda kamucu tüm alternatiflerin reddi anlamında. Çöküşe davet gibi...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva