HABERLER>GÜNCEL
31 Aralık 2012 Pazartesi - 14:19

İzmir’de 2012/1: Tüm detaylarıyla yılın ilk üç ayı…

Kentte 2012’nin ilk üç ayında gündem olan gelişmeler, yaşanan olaylara detaylı bakış…

İzmir’de 2012/1: Tüm detaylarıyla yılın ilk üç ayı…

EGEDESONSÖZ - Tarihi Büyükşehir davası, hararetli kongreler, bitmeyen çöp-metro-stat tartışmaları, gündeme damga vuran asayiş vakaları… İzmir 2012’de bu olayları yaşadı/konuştu…
 
2 OCAK 2012: KOCAOĞLU SAVCI KARŞISINDA…
2011 yılının Mayıs ayında başlayan Büyükşehir operasyonunda 22 Kasım’da ikinci dalga yaşanmıştı, polis 100’e yakın kişiyi gözaltına almıştı. Bu tabloda herkes bilirkişi raporlarında adı ‘sorumlu kişi’ olarak geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da Emniyete götürülüp götürülmeyeceği, hatta ‘Tutuklanabilir mi?’ sorusuna yanıt arıyordu. Yılın ikinci günü bu merak giderildi. Kocaoğlu Emniyet yerine direkt savcılığa giderek ifade verdi. Başkan’ın şüpheli sıfatıyla savcı karşısına çıkması artık O’nu sürecin baş aktörü yapmıştı.
 
 
3 OCAK 2012: ALİAĞA’DA İKİNCİ PETKİM VAKASI
Aliağa’da Petkim’in Büyükşehir Belediyesi’ni baypas ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na planlarları onaylatmasıyla başlayan tartışmanın ardından ikinci Petkim Vakası gerçekleşti. İlçe halkının karşı çıktığı termik santral bakanlıktan onay aldı. Büyük tepkiler sonrası Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz yasanın elini kolunu bağladığını söylemiş, açılacak tüm davalara destek vereceğini söyleyerek ilginç bir açıklamaya imza atmıştı.
 
 
9 OCAK 2012: ALO BİLKAY HATTI
İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay eşi-benzeri görülmemiş bir hamleyle tüm kente cep telefonu numarasını verdi. Cep telefonunu basın yoluyla tüm İzmirlilerle paylaşan Bilkay, o günden beri 24 saat boyunca vatandaşlardan gelen şikayet ve ihbarlara yanıt veriyor.
 
 
10 OCAK 2012: İTO’DA İSTİFA DEPREMİ
İzmir Ticaret Odası’nda büyük krizlerin yaşandığı yılda perde toplu istifa şokuyla açıldı. İTO Başkanlık Divanı topluca istifa etti. Ekrem Demirtaş, Başkan Vekilleri Jak Eskinazi, Akın Kazançoğlu ve Sayman Üye Necmi Çalışkan’ın istifasını istedi. Ancak vekiller bu karara uymadı.
 
 
13 OCAK 2012: İZMİR FACİADAN DÖNDÜ!
Çeşme otobanında, bir trafik levhası yanında gömülü 5 kilo 900 gram A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Bilim durumun ciddiyetini şu ifadelerle açıklıyordu: A-4 patladığında 3 bin derece sıcaklık ve büyük basınç meydana getiriyor. 5 gramı 20 gramlık bir C-4’ün yapabileceği etkiyi yaratıyor. Uzaktan kumandalı fünye ve mayın güçlendirme amacıyla kullanılıyor. 100 gramı 5 katlı bir binayı yerle bir edebilir.
 
 
14 OCAK 2012: KOCAOĞLU-SUSAM BARIŞI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın 12 Haziran seçimlerinden iki gün önce Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda kameralar önündeki kavgası tatlıya bağlandı.
 
 
16 OCAK 2012: BELEDİYENİN KASASI SOYULDU!
Menemen Belediyesi’nde ülke gündemine taşınan bir olay yaşandı. Belediyenin para kasası hırsızlar tarafından soyuldu. Hiçbir güvenlik önlemi olmayan binaya giren hırsızlar kasayı oksijen tüpüyle kesti.

- Menemen Belediyesi'nin kasası soyuldu!..
 
19 OCAK 2012: İDDİANAME KABUL EDİLDİ: KOCAOĞLU 1 NUMARA!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 2011’in Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenen iki büyük operasyon ve Başkan Kocaoğlu’nun 2 Ocak’ta savcıya verdiği ifade sonrası Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan tarihi iddianame 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 1 numaralı şüpheli olarak gösterildi ve hakkında 397 yıl hapis istendi.
 
 
2 ŞUBAT 2012: İZMİR’E 10 YIL SONRA KAR YAĞDI…
İzmirliler hasretle bekledikleri kara kavuştu...Tüm ülkede kaos yaratan kar yağışı İzmir'de sevinçle karşılandı.
 


 
4 ŞUBAT 2012: ALSANCAK’TA KANLI HESAPLAŞMA
Alsancak’ta dehşet dolu dakikalar yaşandı. İzmir'de suç örgütü lideri olmaktan tutuklu bulunan Erol Beşok'ın oğlu Esat Beşok’la ‘kumar işinde’ karşı karşıya geldiği İdris Turşak ve adamları arasında silahlı çatışma çıktı. Turşak olay yerinde ölürken, Beşok kaldırıldığı hastanede 18 gün boyunca yaşam savaşı verdikten sonra hayata veda etti.
 
- Alsancak'ta kanlı hesaplaşma...
 
10 ŞUBAT 2012: BAŞKAN’IN GÖZYAŞLARI…
Dev operasyonun ve sayısız tutuklamanın gölgesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları ve gözyaşları gündeme damga vurdu. Farklı Yorum programına konuk olan Başkan Kocaoğlu, “ Eşim ve çocuklarım başkanlığı bırakmamı istiyor. Eğer arkandan ‘iyi insandı’ diyorlarsa yeter. Siyaseti bir daha seçilmek için, kaygılarla yapmıyorum” dedi. Başkan Kocaoğlu cezaevindeki arkadaşlarından bahsedilince göz yaşlarına hakim olamadı.
 


 
17 ŞUBAT 2012: İZMİR SİYASETİNİ SARSAN ÖLÜM
İl Başkanvekili Nurettin Tanrıverdi Güzelbahçe’de ölü bulundu. Olay sabah saatlerinde, kıyıya vuran bir ceset gören görgü tanıklarının polise ihbar vermesi ile ortaya çıktı.
 
 
18 ŞUBAT 2012: 60 YAŞ KARTLARI ‘GERİ DÖNDÜ’
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iptal edilen 60 yaş kartı ile ilgili yeniden yaptığı düzenlemeyi meclisten geçirdi. Daha önce uygulanan 750 biniş sınırlaması da kaldırılarak ‘sınırsız’ hale getirildi.
 


 
29 ŞUBAT 2012: İZMİR’DE TARİHİ SOĞUK!
İzmir’ tarihinin en soğuk 29 Şubatını yaşadı. Sıcaklık kent merkezinde gündüz 4 derece olurken gece ise -3’e düştü. Kemalpaşa’da termometreler -6’yı gösterdi.
 
 
2 MART 2012: KOCAOĞLU YİNE İFADE VERDİ…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun ardından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianameden sonra açıklanan duruşma tarihleri beklenirken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu savcılığa ifade verdi. İzmir Adliyesi’ne giderek Basın Savcısı Ali Fuat Taşkın’a ifade veren Başkan Kocaoğlu, Eski Genel Sekreter Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in şikayeti üzerine ‘adil yargılamayı etkilemekle’ suçlanmıştı.

- Kocaoğlu yine ifade verdi...
 
11 MART 2012: CEM YILMAZ İZMİR’İN DAMADI OLDU
Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu dün akşam Pera Palas Otel’de yapılan nikah töreniyle evlendi. Ünlü komedyen nikahın kıyılmasının ardından kısa bir konuşma yaptı ve “Sizlere örnek bir çift olmaya çalışacağız. Herkese yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
17 MART 2012: İZMİR’İN DÖNÜŞÜM HARİTASI
İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen 25 Kentsel dönüşüm bölgeleri belli oldu. Bakan Bayraktar ve Yıldırım, Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyetle bu alanları helikopterle havadan inceledi.
 
 
23 MART 2012: BAŞKAN DEMİRAĞ’A SOPALI SALDIRI
Foça İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bir restoranda uğradığı sopalı saldırı sonucu yaralandı. Saldırının ardında kazı çalışmaları nedeniyle kapatılan otopark alanının yattığı öğrenildi.
 
- CHP’li Başkan’a sopalı saldırı… 



30 MART 2012: METRO BORNOVA’YA UZADI

İzmir Metrosu’na iki yeni istasyon daha eklendi. Evka – 3 ve Üniversite istasyonları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı. İzmir’de kent içi raylı sistem toplu ulaşım ağı bu iki istasyonun daha açılmasıyla 94 kilometreye ulaştı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kendimiz için değil kentimiz için çalışıyoruz” dedi.

- Metronun Bornova aksına görkemli açılış…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emekçi 31 Aralık 2012 Pazartesi 23:39

emekçiden uzaklaşan bürokratlarla bir daha zor izmir sizlere geçmiş olsun

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2012 Metropolis kazılarının altnı yılı oldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Trakya Üniversitesi'nin işbirliği, Sabancı ...
TIR şoförünün vize savaşı: 14 yılda hukuku aştı ama…
Türk TIR şoförü Mehmet Soysal'ın 14 yıl süren hukuk mücadelesi ile 2009 ...
‘Çok gizli’ belgelerden şok rapor: Çiller Örgütü!
Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun “çok gizli” ek belgeleri içindeki, ...
 
2012’nin en komik anları…
Geride kalan yıldan gülümseten kareler…
Fotoğraflarla Türkiye'de 2012...
Tarihi davalar, ülkeyi sarsan ölümler, terör ve çok sayıda facia… İşte fotoğraflarla 2012…
Emlak ofisinde bir garip patlama: 1 ölü, 1 yaralı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir emlak ofisinde, 3 arkadaşın mağarada ...
 
İmralı'da kritik görüşme: Masada 'silah' var
Başbakan Erdoğan’ın doğruladığı İmralı görüşmelerinde geçen pazar kritik ...
Kavgayı ayırmak isteyen gişeci bıçaklandı
İzmir'de, bilet görevlisi İZFAŞ çalışanı 40 yaşındaki Özgür Çirik, fuar ...
Güzelyalı'da katliam: 12 kediyi zehirlediler!
Güzelyalı semtinde 12 sokak kedisi, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva