HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mart 2012 Cuma - 10:04

CHP'li Başkan'a sopalı saldırı: Otopark mafyası şüphesi

Foça İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, dün akşam bir restoranda uğradığı sopalı saldırı sonucu yaralandı. Saldırının ardında kazı çalışmaları nedeniyle kapatılan otopark alanının yattığı öğrenildi.

CHP li Başkan a sopalı saldırı: Otopark mafyası şüphesi

Can Özlü/EGEDESONSÖZ - Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ dün akşam Midillili misafirlerini ağırladığı Foça Restoran'da saldırıya uğradı. Sopalı saldırı sonucu yaralanan Başkan Demirağ Foça Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi. 

Saldırı sonrası 3 kişi gözaltına alınırken, Sedat Şal ile Hanefi Altıntaş isimli saldırganlar kasten adam yaralama suçundan tutuklanarak Buca cezaevine gönderildi. 

OTOPARK MAFYASI MI?
Yunanistan'dan gelen misafirlerin önünde gerçekleşen çirkin saldırının ardındaki sır perdesi aralandı. Tutuklanan iki kişi; Sedat Şal ve Hanefi Altıntaş'ın üç yıldır Foça Belediyesi'ne ait bir Atatürk Mahallesi Kayalar Camisi yakınındaki alanda imar planlarında otopark olarak gösterilmemesine rağmen işgaliye bedeli karşılığı otopark işletmeciliği yaptığı ve bu alanın bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nin imzaladığı protokol gereği antik kazı çalışmalarına ayrıldığı öğrenildi. Otoparkçı Sedat Şal'ın bu karar nedeniyle Başkan Demirağ'a sözleşme ısrarında bulunduğu, Demirağ'dan olumsuz cevap alınca da bu saldırıyı gerçekleştirdikleri bildirildi.



SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Başkan Demirağ, Atina'dan gelen misafirlerine 'hoşgeldin' demek için gece geç saatlerde restorana gitti. Yaşanan gelişmeler nedeniyle saldırıyı birkaç gün önceden tahmin eden Demirağ'ın Emniyet'e de haber verdiği ve Emniyet'in de o gece Demirağ'ı korumak için üç polis memurunu görevlendirdiği öğrenildi. Demirağ restoranda misafirleriyle otururken, görevliler tarafından tanınmayan Hanefi Altıntaş'ın içeriye müşteri gibi girdiği, Başkan'ın hemen arkasındaki masaya oturduğu ve beklenmedik bir anda da ceketinin içine sakladığı sopayla saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 

DEMİRAĞ'A BÜYÜK DESTEK
Saldırı sonrası tedavisinin ardından sabah saatlerinde makamına gelen Başkan Demirağ'ın odasının mahşer yerine döndüğü, Foça halkının ve CHP Örgütü'nün destek için binaya akın ettiği belirtildi. 

Ayrıca adliye önüne yürüyen yaklaşık 300 kişi, saldırıya tepki gösterdi. Polis, grubu güvenlik çemberine alarak, olayın büyümesini engelledi.

CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol, AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, MHP Foça İlçe Başkanı Hanifi İspirli ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Neşe Uprak da saldıyı kınayıp, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Bunun yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, bazı CHP İzmir Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da Demirağ'ı arayarak 'Geçmiş olsun' dileklerini ilettikleri öğrenildi.

DEMİRAĞ: TAHMİN EDİYORDUM
Başkan Demirağ'ın yakınlarına, "Böyle bir olay olacağını tahmin ediyordum ancak bana değil de belki bir çalışana sataşırlar diye düşünüyordum. Kimseden korkum yok! Kanunsuzluğa göz açtırmam" açıklamasını yaptığı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cumhur 24 Mart 2012 Cumartesi 01:25

Bunu yapanlara insan demek dahi az gelir..Foçalılar başkanına seferber olmalı ve o canilere yağmurlu havada su dahi vermemeliler..gün başkana sahip çıkma günü,gün foçaya sahip çıkma günüdür..

Yorumu oyla      11      5  
MICROWORD 23 Mart 2012 Cuma 21:31

Geçmiş olsun sayın başkan'a. Sebepsiz yere darp edilmiş. Ama şu ihale türü olayları biraz daha halkın menfaatlari doğrultusunda yönlendirseler daha iyi olacak. Mesela haftasonları geldiğimiz ingiliz burnu plajı brbaktıkk ki birden bir fahiş giriş ücreti ile bir spor kulübüne devredilmiş. yazın ortasında hemde. Bize yazık değilmi ailece sürekli geldiğimiz çok bakımlı olmamasına rağmen ziyaret ettiğimiz bir alanın bu şekilde değerlendirilmesi. Ama dayağı gerçekten hakeden belediye başkanları yok değil. ama bu haksız olmuş.

Yorumu oyla      14      5  
Hilmi Dülger 23 Mart 2012 Cuma 17:40

Geçen günde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mesut Ak’ın aracına saldırı için Ege de Son Söz’de AKP karşıtı yorum yazan “utku1983”, “Turan ÇATAL” bu gün kendilerinden utanıyor mudur? Biz kendilerinden utanıyoruz da. Her olumsuz şeyi AKP’ye yükleyin sorun değil. Ama sonradan öyle olmadığı anlaşılınca “ben sazanmışım herkesten özür diliyorum” deyin bari. Bu haber de öyle. Hemen salla AKP’ye. Biraz utanma biraz serinkanlı düşünme.

Yorumu oyla      11      11  
hanzade 23 Mart 2012 Cuma 15:52

Başakana öncelikle geçmiş olsun.Böyle yobazlarada pabuç bırakılmasın.Kene gibi insanları sömürmeye çalışıyorlar.Hepsinin temizlenmesi lazım.

Yorumu oyla      16      5  
kadir 23 Mart 2012 Cuma 14:20

Aydınlıtma neferi arkadaşımız mafya olayını nasıl siyasi bir konuya dönüştürdün pes....

Yorumu oyla      14      13  
Ahmet Ünal 23 Mart 2012 Cuma 14:13

Aydınlanma neferi adı ile yazan cahil arkadaşım Başkanımıza yapılan saldırıyı herkes kınadı bu otoparkı onlara Belediye kiraya verdi bunlara belediye evlerinden kiraladı 1 hafta önce belediyenin camlarını kırdılar bilmeden yorum yazma

Yorumu oyla      18      8  
İzmirli 23 Mart 2012 Cuma 14:06

çetelere karşı,ÖRGÜTLÜ MÜCADELE.!

Yorumu oyla      23      6  
Aydınlanma neferi 23 Mart 2012 Cuma 12:58

Ne yapmaya calışıyorsuz,başkanlarımızın calışmalarına böylemi engel olabileceğinizi zannediyorsunuz.Siz bizleri daha tanıyamadınızmı,daha önce sandığa gömdük,şimdi denize dökeriz yeter ya bizleri kışkırtmayamı calışıyorsunuz.Boşuna İZMİR,CHP,nin kalesidir.Din tütçarları yobazlar.

Yorumu oyla      31      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir trafiğine ‘büyük’ neşter
Üç yılda ilçede trafiğin nefes aldırmadığı, çok sık kazaların meydana ...
Konak’ta şölen gibi park açılışı
Konak sınırları içinde yer alan parklar tepeden tırnağa yenilenerek tekrar ...
Hoş geldin bebek!
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda baharın getirdiği güzelliklere yeni bir doğumun mutluluğu da eklendi.
 
ESHOT ve İETT’nin ‘zam kardeşliği’
İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri, siyasi malzeme olmaması için, ...
Güzelbahçe'yi şiirle en iyi anlatan öğrencilere ödül
Güzelbahçe Kaymakamlığı ve Güzelbahçe Belediyesi “Çocuk gözüyle Güzelbahçe" ...
İzmir’in 6 kritik projesi Erdoğan’ın imzasını bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu’na onaya gönderdiği iki ...
 
2B hayata geçmeden arazi talanı!
Orman vasfını kaybetmiş araziler ve hazine arazilerinin halka satışı ile ...
Karşıyakalı kadınlar türklülerle buluştu
Karşıyakalı kadınlar bu kez türkülerde hayat bulan kadın öykülerinden ...
Şaşal davası: Özel İdare Büyükşehir’e karşı
Menderes'in Şaşal köyündeki kaynak Suyu, İzmir İl Özel İdaresi ile Büyükşehir ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva