HABERLER>GÜNCEL
9 Ocak 2012 Pazartesi - 08:48

İzmir'e telefonunu verdi, binlerce ihbar geldi!

Cep telefonunu basın yoluyla tüm İzmirlilerle paylaşan İzmir’in yeni emniyet müdürü Ali Bilkay 24 saat boyunca vatandaşlardan gelen şikayet ve ihbarlara yanıt veriyor

İzmir e telefonunu verdi, binlerce ihbar geldi!

İZMİR - Emniyet Müdürü Ali Bilkay, geçtiğimiz günlerde paylaştığı cep telefonu numarasını binlerce kişinin aradığını söyledi. Gecenin 3'ünde bile arayan vatandaşların kendisini rahatsız etmediğini sorununu dile getirdiğini belirten Bilkay, "Beni ne sarhoş, ne de dalga geçmek için arayan biri oldu. Bu anlamda İzmirlilere sonsuz teşekkür ederim. Beni kendilerine yakın görüp sorunlarını anlattılar. Çare ve çözüm bulduk" diye konuştu.
 
"BENİM SESİM"
Bilkay, "Arayanlar içinde, 'Kocam beni sürekli dövüyor şiddet uyguluyor' diyen kadınlar da oldu. Biz de hemen kumar oynanan kahvehanelere ve oynayan kişilere işlem yaptık. Karısını döven adama işlem yaptık. Devlet bize 'Vatandaşa hizmet et' diyor, biz de vatandaşın 24 saat emrindeyiz. Toplantıda olmadığım sürece ve herhangi bir devlet büyüğünü karşılama tören olmadığı zamanlarda telefonumu İzmir'de görev sürem dolana kadar ben taşıyacağım. Beni arayan benim sesimi duyacak" dedi.
Bugüne kadar İzmir'de tüm birimleri ve ilçeleri tanıdığını ve sorunları tespit ettiğini belirten Bilkay, artık çalışma ve vatandaşa hizmet etme zamanı olduğunu belirtti. Polisin tüm birimleri ile bir aile şirketi olduğunu, terör, trafik, asayiş gibi birimleri asla birbirinden ayırt etmediğini belirten Bilkay, polisin artık daha çok sokakta olacağını ve vatandaşa bunu hissettireceğinin altını çizdi.
Sabahın 7'sinde de, gecenin 3'ünde de İzmirlilerin kendisini aradığını belirten Bilkay, "Benim için en önemli olan şey beni hiç kimsenin rahatsız etmemesi. Arayan herkes bir sıkıntısını, bir sorununu, ya da önemli bir istihbari bilgiyi aktarmak için güvendiği için aradı. İzmirlilere sonsuz teşekkür ederim, beni kendilerinden biri olarak görüp arayıp sorunlarını bildirdikleri için. İlk başta, gecenin bir saatinde bir sarhoş arayıp rahatsız eder mi diye düşünmedim değil. Ancak kesinlikle böyle bir olay olmadı, İzmir halkına teşekkür ederim" dedi.
 
"KOCAM DÖVÜYOR"
Her gün yüzden fazla telefon aldığını belirten Ali Bilkay, eşinden şiddet gören kadınların cesurca kendisini arayıp yardım istediğini belirterek, "Bazı kadınlar arayıp eşinin kendisini dövdüğünü artık dayanamadıklarını belirtiyor. Biz de hemen olaya ekiplerle müdahale ediyoruz. Kadınlarımız artık korkmuyor, onların hep yanında olduğumuzu bilsinler yeter" dedi.
Sadece İzmir'den değil, kent dışında yaşayan kişilerin de zaman zaman kendisini arayarak yardım istediğini belirten Bilkay, en son Manisa'da yaşayan bir kadının kendisini aradığını ve yeni aldığı mobilyalar ile ilgili sorunu olduğunu söylediğini belirtti.
Sabah erken saatte müdüriyete olup, gece geç saatlere kadar İzmir'in tüm sokak ve caddelerini gezdiğini belirten Bilkay, trafik sorunundan, sokağındaki rahatsız eden gençlere, eşinden şiddet gören kadından, evinin önüne hatalı park eden sürücülere, müzik sesini fazla açan işletmelerden, kavga eden komşu şikayetlerine kadar gece - gündüz binlerce telefon aldığını belirtti. Ev hanımlarının en çok kocalarının kahvehanelerde kumar oynadığı için eve gelmediğinden şikayetçi olduğunu söyleyen Bilkay, "Kadınlar beni arayıp 'Müdürüm kocam kumar oynayıp evimizin rızkını kumarda kaybediyor, lütfen yardım edin' diyor. Bu ihbar üzerine ben de asayiş ekiplerine talimat vererek, ihbarda adı geçen kahvehanelere ceza keserek, kumar oynayan eşlere de kabahatlar kanundan işlem yaptırıyorum" dedi.
 
"NUMARAM AYNI"
Telefonla olduğu gibi sokakta karşılaştığı vatandaşlarla da konuşarak dertlerini sorunlarını dinlemeye büyük özen gösterdiğini belirten Ali Bilkay, "Bana gelen tüm şikayet dilekçelerini okurum ve hemen gereğinin yapılması talimatını veririm. Polisin yetkisi dışındaki bir konu dahi olsa, o kişiye hemen cevap verip, neden olmadığını söyleyip ilgili kuruma yönlendiririz. Vatandaşa karşı hiçbir zaman 'Yok', 'Ben bilmiyorum' kelimesini kullanamayız. Eğer gelen bir ihbar veya şikayet mektubunda bir telefon numarası varsa mutlaka bizzat o kişiyi arayıp bilgilendiririm. İzmir'de görev sürem dolana kadar bu numarayı taşıyacağım. Bize yapılan her türlü ihbar ve şikayet ile ilgileneceğimizden ve sorunu çözeceğimizden hiçkimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
 
"Arkadaşlarla bir vücuduz"
"Çalışma arkadaşlarım benim vücudumun bir parçasıdır. Onların mutluluğu memnuniyeti ve kafalarının rahat olması benim için önemlidir" diyen Ali Bilkay şöyel konuştu: "İzmir Emniyeti olarak vatandaşların huzur ve güveni için bütün görev arkadaşlarımla birlikte biz bir ekibiz. Bir vücudun parçasıyız. Vücudumuz nasıl bir bütün ise biz de aynıyız. İzmirliler için kendimiz sağlıklı olmalıyız ki daha verimli olalım."
 
"Oksijen maskesini önce polis takacak"
Polisin moral ve motivasyonunu yükseltmek için ilginç bir benzetme yapan Bilkay, "Uçakta, nasıl ki acil durumlarda, ilk olarak oksijen maskesini çocuklardan önce anne ve babaların takması isteniyorsa, biz de ilk önce İzmir'de polisin moral ve motivasyonunu yükselteceğiz. İlk önce polise, oksijen verip daha sonra halkımıza oksijen dağıtacağız. Yani özgüveni olan işinde ve evinde mutlu olan polis başarılı olur ve vatandaşa daha iyi hizmet eder" dedi.
 
GİZLİ İHBAR
Bilkay, "Gelen bazı ihbarları burada gizlilik gerektiği için açıklamıyorum. Çünkü bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz" diye konuştu.
 
"Her polis bir güven timidir"
Kendisi için önceliğin memnuniyet esaslı çalışmak olduğuna vurgu yapan Bilkay, "Görevimizi yerine getirirken hem vatandaşlarımızı, hem de meslektaşlarımızı memnun edeceğiz. Halkla içice karşılıklı anlayış içinde olacağız. Önemli olan samimiyet ve içtenliktir. Yoksa yeni timler kurup, huzur timi, önleme timi diye isim vermekten ziyade, görevini samimiyet ve içtenlik içinde yapmak daha önemlidir. Polis için branşlaşma daha sonra gelir. Sokakta görev yapan her polis hem narkotik polisi, hem trafik polisi, hem güven timi görevini üstlenecektir" dedi.
 
VATANDAŞLARDAN İLGİNÇ İHBARLAR
- Evimizin önünde gençler gürültü yapıyor.
- Kocam kahvehanede kumar oynuyor. Evin rızkını kumarda harcıyor.
- Kocam beni sürekli dövüyor yardım edin.
- Evimin önüne araba parketmişler. Çıkamıyoruz. Deprem olsa evden nasıl çıkaracağız?
- Arazi anlaşmazlığı yüzünden haksızlığa uğradık. Dolandırıldık.
- Satın aldığımız mobilyalar bozuk çıktı. Malları değiştirmiyorlar. Yardım edin.
- Komşumuz çok gürültü yapıyor. Uyuyamıyoruz. (Yeni Asır – Fatih Şendil)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uludere olayında o komutana şok!
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan’ın isteği üzerine Gülyazı Alay Komutan Vekili ...
Oturdukları evde kaçak kazı yapınca...
Foça’da ihbar üzerine eski bir eve baskın düzenleyen polis, tarihi eser ...
97’nci yılında Türkiye Şehitleriyle Yürüyor
Enver Paşa Komutasındaki Sarıkamış Harekatı’nda donarak şehit düşen 90 ...
 
Kadifekale'de toprak kayması paniği
İzmir'de son 3 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kadifekale Semti'nde, ...
Cudi Dağı'nda sıcak çatışma
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda hava destekli operasyon sonucu PKK ile bir çatışmanın yaşandığı belirtildi.
Yeni başkandan YÖK kanununda değişiklik sinyali
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Kanunu'nda yeniden değişiklik mesajı verdi.
 
Başbuğ'un tutuklanmasına Başbakanlık önünde protesto
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması Ankara'da protesto ...
Newsweek'ten Erdoğan'a taklitçi benzetmesi
Newsweek, Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili ''Erdoğan, Türkiye'yi daha ...
Kaymakama saldıran 5 kişi tutuklandı
Şırnak’ın Uludere İlçe Kaymakamı Naif Yavuz’a saldırdıkları iddiasıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva