HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2012 Pazartesi - 10:27

Flaş! Flaş! Aziz Başkan şüpheli sıfatıyla ifade verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeye yönelik operasyon kapsamında ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne gitti.

Flaş! Flaş! Aziz Başkan şüpheli sıfatıyla ifade verdi

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ/ CANLI ANLATIM - Başkan Kocaoğlu'nun davet üzerine adliyeye gittiği ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcığı tarafından şu sıralar ifadesinin alındığı öğrenildi. Kocaoğlu'na ifadesine ilişkin savcılık tebligatının 29 Aralık Perşembe günü yapıldığı öğrenilirken, sabah saat. 09.45 sıralarında yanında korumaları olmadan taksi ile adliyeye gelen Kocaoğlu, avukatları huzurunda Özel Yetkili Operasyon Savcısı Birol Çengil tarafından şüpheli sıfatıyla sorgulandı.

Adliyeden ilk kareler için tıklayın

16 BÜROKRATI TUTUKLU, 100'ÜN ÜZERİNDE KİŞİNİNİ İFADESİNE BAŞVURULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2011 Mayıs'ının başında savcılık tamilatıyla yapılan polis baskının ikinci dalgası 22 Kasım'da gelmişti. Her iki operasyonda 100'e yakın kişi gözaltına alınmış, başta Genel Sekreter Pervin Şenel Genç olmak üzere çok sayıda üst düzey yöneticisi tutuklanmıştı. Savcılığın CMK 250 madde üzerinden örgütlü suç ve çete soruşturması yaptığı operasyonlarda halen 16 üst düzey belediye yöneticisi tutuklu bulunuyor. İddianame için hazırlıklarını sürdüren savcıların gözaltına alınan personelin iki katı kadar ismi emniyette sorguya aldığı sürecin en sonunda beklendiği gibi bilirkişi raporlarında ismi 'sorumlu kişi' olarak yazılan Başkan Kocaoğlu ifadeye davet edildi. 

ÖZEL YETKİLİ SAVCILIK BAŞKAN'I TUTUKLAYABİLİR Mİ SORUSU
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlara dayanak olan bilirkişi raporlarında adı geçen Kocaoğlu'nun ifadeye davet edilmesi 22 Kasım'daki ikinci operasyondan bu yana beklenen bir durumdu. Ancak Kocaoğlu'nun pek çok belediye bürokratı gibi emniyet yerine doğrudan savcılığa davet edilmesi akıllara 'tutuklanabilir mi?' sorusunu getirdi.

İŞTE KOCAOĞLU'NA YÖNELTİLECEK İKİ KRİTİK SORU

Çankaya Katlı Otoparklı ve ESHOT'un durak ihalesinde bizzat imzası bulunan ve bilirkişi raporlarında oluştuğu iddia edilen kamu zararından birinci derecede sorumlu olduğu vurgulanan Kocağolu'na hem Otopark hem de ESHOT durak ihalesinin soru olarak yöneltilebileceği kaydediliyor. Grand Plaza'nın yerel seçim sürecinde CHP seçim ofislerine sandviç dağıttığı gibi iddiaların da Kocaoğlu'na yöneltilebilecek sorular arasında olma ihtimali olduğu kaydediliyor.
 
BAŞKAN VEKİLİ AYDOĞAN DA İFADE VERDİ
Başkan Kocaoğlu'ndan önce cuma günü sürpriz bir ismin daha savcılar tarafından ifadeye davet edildiği öğrenildi. O isim Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'dı. Başkan Vekili Aydoğan'a Manisa'daki bir köylü kooperatifinden satın alınıp 24 Kasım'da İzmir öğretmenlere dağıtılan atkı ve şalların sorulduğu, Aydoğan'ın neden ihale yapmadınız sorusuna 'Yasa da ihale zorunluluğumuz yok. Üretici kooperatiflerine destek olmak için doğduran temin yapabiliyoruz' yanıtını verdiği öğrenilid. Aydoğan'in ifadesinin 20 dk sürdüğü öğrenildi. Aynı soru tutuklanan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı'ya da sorulmuştu.
 
İŞTE DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER: ADLİYE'DE NELER OLUYOR? 
09.45-
Kocaoğlu taksi ile Adliye'ye geçip, avukatlarıyla birlikte özel yetkili savcı Birol Çengil'in ofisine girdi.
10.00-Büyükşehir Belediyesi ve İzmir kamuoyunda deprem etkisi yaratan Kocaoğlu'nun adliyeye davet edilip ifadesinin alınması, başta belediye personeli ve siyaset dünyasında şok etkisi yarattı. Belediye personeli adliyeye akın ederken pek çok belediye başkanı, CHP örgüt yöneticisinin de adliyeye gelmesi bekleniyor.
 
10.30-Kocaoğlu'na destek olmak amacıyla İzmir adliyesine gelenler arasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ilk sıradaydı. Belediye bürokratlarının önemli bölümü de şu sıralar İzmir adliyesinde başkanlarına destek oluyor.
 
11.15-Adliye önünde hareketlilik devam ederken Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de İzmir Adliyesi'ne geldi.



11.30- Milletvekili Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ortak bir basın açıklaması yaptı. . Alattin Yüksel, “Biz hayatımız boyunca Adliye’ye gelmiş insanlar değiliz. Aziz Kocaoğlu çocukluk arkadaşımdır. Ne suçlu olarak ne tanık olarak, biz buralara hiç gelmedik. Aziz Bey Türkiye’de tanıdığım en dürüst başkanlardan biridir. Uzun süredir İzmir’de yaşananları, ne Aziz Kocaoğlu’yla ne de belediye bürokratlarıyla alakası yoktur. Geçtiğimiz günlerde hapishaneye giderek onları ziyaret ettik. Emniyet daha iyi biliyor, bürokratların hesaplarında hiçbir zenginleşme yok. Hepsi kıt kanaat geçinen insanlar. İçeride haklı gerekçelerle tutulmuyorlar. Aziz Kocaoğlu’da bu duruma isyan edip çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Büyükşehir’e uygulanan bu yöntem, bu tarz dünyanın hiçbir yerinde sonuç almamıştır” dedi. 

ERDOĞAN'A SESLENDİ: İZİN VERMEYİN!
Yüksel bu ülkenin Başbakanı Tayyip Erdoğan benzer bir olay yaşadığını belirterek, “Buradan kendisine sesleniyorum. Sizin yaşadıklarınızı, sizin muhalefetin yaşamasına izin vermeyin. Bu duyarlılığı gösterin’ dedi. İlkokulda kendilerine ahlakın tarifi öğretilirken, kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma ilkeseni öğrendik. Zulümlere izin verilmesin. Bu suçlamalar ve bu zamana kadar çıkan durum, özel yetkili mahkemelerin alanına giren şeyler değildir. Denetim ve araştırma yapılabilir ama bu konular özel yetkili savcılara taşınamaz. Büyükşehir Belediyesi’nde çete, reis, hiyerarşik suç diye bir şiddet yoktur. Özel yetkili mahkemeler dayanağı olmayan bir ayağı havada kalan yapılanmalardır. Hemen kaldırılmalıdır” dedi. 

11.46 - İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve Hülya Güven. CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı,ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Kocaoğlu'na destek için adliye önünü geldi.

12.15 - Başkan Kocaoğlu'nun yaklaşık 2 saat süren ilk sorgulanmasının ardından bir saatlik yemek arası verildi...

12.26 - Başkan Kocaoğlu'na destek için Buca Belediye başkanı Ercan Tatı, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de Adliye önüne geldi.

12.42 - EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’da adliye önüne geldikten sonra avukatlarla Başkan Kocaoğlu’nun bulunduğu odaya girdi

12.45 -  Verilen arada İzmir Barosu'nun Adliye'deki bürosunda avukatlarıyla görüşen Başkan Kocaoğlu’na Mayıs ayındaki birinci operasyondan bu yana soruşturulan hemen her ihale, konser ve satın alma gibi konularda sorular sorulduğu, operasyonla ilgili topyekün bir sorgulama yapıldığı öğrenildi. Kocaoğlu’nun ifadesinin akşam geç saatlere kadar sürebileceği tahmin ediliyor.

12.56 - Menderes Belediye Başkanı Ergün Özgün ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'de destek için adliye önüne geldi.

13.19 – KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu telefonla aradığı açıklandı. CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu Belediye Başkanı Kocaoğlu’na, “Size, arkadaşlarınıza ve belediyeye yönelik baskın, saldırı ve yıldırma operasyonunu büyük bir dikkatle izliyoruz. Desteğimiz sizinle. Bunları aşacağız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ı da telefonla arayıp bilgi aldığı öğrenildi.

13.22 -
Başkan Kocaoğlu'nun ifadesine verilen yemek arasından sonra yeniden başladı.

13.29 - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır bir basın açıklaması yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu’nun davet üzerine adliyeye geldiğinin altın çizen Bayır “Savcının söylediğine göre dosyanın artık kapanma aşamasında olduğu için başkanın ifadesine başvurdular. Biz artık buna inanmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne çete gözüyle bakmaktan vazgeçsinler. Bu konu özel yetkili mahkemelerin konusu değildir. Başkan’a 18 maddelik soru yöneltilmiş, avukatlarında ifadesine göre bunların hepsine cevap vermek zorunda değil. Kendisiyle alakası olmayan konularda sorulmuş. Başkan’a Basit sorular yöneltiliyor” dedi. Tacettin Bayır Genel Merkez’in süreci dikkatle izlediğini ve sık sık bilgilendirildiğini söyledi.

14.49 - CHP Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş üyelere SMS atarak, tüm partilileri Aziz Kocaoğlu’na destek için Adliye önüne çağırdı.

Sendikalar eylem hazırlığında
14.56 - Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçi ve memur sendikaları Başkan Kocaoğlu’nun ifade verme sürecinin yakından izliyor. Sendikalar, Başkan Kocaoğlu’nun tutuklanması durumunda adliyeye yürümeye hazırlanıyor. İş bırakmayı da düşünen sendikalar, Başkan Kocaoğlu’na yemek arasında bu taleplerine dile getirdikleri ancak Başkan Kocaoğlu’nu ne olursa olsun eyleme sıcak bakmadığı öğrenildi.

15.04 – Başkan Aziz Kocaoğlu’nun sorgulanmasına ikinci kez ara verildi. Başkan Kocaoğlu avukatlarıyla baş başa görüşüyor. Kocaoğlu'nu dışarı çıkartan savcı kararını verdi. Kocaoğlu, serbest kaldı ve belediye giderek görevinin başına döndü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmet Halim Gürsoy 3 Ocak 2012 Salı 19:54

Mayasından şüphesi olayan, sorgudan kaygı duymaz

Yorumu oyla      13      5  
Belediyeci 3 Ocak 2012 Salı 08:45

Ben CHP liyim ve siyasetin içinde biriyim.Bu olaylara CHP penceresinden bakmıyorum partiye zarar verenleri engellemeye çalışıyorum.Kadir yıldız hakkındaki yorumlar doğrudur hatta fazlası bile vardır.Şimdi onun görevini meclis üyesi,eshot encümeni,imar kom.üyesi İ.ARAS yapıyordu taki sahte diploma düzenleyen arkadaşı yakalanınca ilk aşamada eshotta 8 kişinin sahte diplomayla işe girdiği tespit edildi.bu meclis üyeside ilk okul mezunudur.Aziz beye hizmet eden emme basma tulumba görvni ifa etmktedr

Yorumu oyla      16      5  
AZİZ TEKİN 2 Ocak 2012 Pazartesi 22:27

ÇOK ÜZÜLDÜM AZİZ BAŞKAN

Yorumu oyla      14      8  
İZMİRLİ 2 Ocak 2012 Pazartesi 22:14

Çok söz yalaniş çok mal haramsız olmaz logosuyla yazan kişi doğru söylüyor 4 yıldır İZBETONA giren kişiler bi irdelensin altından kadir yıldız çıkacaktır.Kadir yıldız ilkokul mezunu bir kişidir uzmanlık alanını allah aşkına biri bana söylesin şuan belediyede aziz kocaoğlunun arkadaşı sıfatıyla bürokrat olarak gösterilip bedavadan maaş alıyor.Belediyeye bir katkısı yok sadece işe adam sokmasını çok iyi beceriyor.Bunuda nasıl yapıyor diye kendisine sormak gerekir!!!

Yorumu oyla      14      10  
2 Ocak 2012 Pazartesi 22:11

Hasan tufan sen yazdıgına inanıyorsan helal olsun sana sana birgün adam gibi durmak gereke bilir.Bayraklıdan dostun.

Yorumu oyla      11      10  
adil ol 2 Ocak 2012 Pazartesi 21:43

alaadin abiside orda göründü yani körler sagırla birbirini agırlar halk nerde halk başkanı içerde istemiyor çünkü içeri beceriksiz adamı meşhur eder oysa izmirli bundan ve alt kimlikle chp ye çöreklenmiş bu zatlardan kurtulmak istiyor artık

Yorumu oyla      11      11  
acı varmı acı 2 Ocak 2012 Pazartesi 21:37

kocaoglunun dürüst olduguna inanmıyorum dürüst adam ilk aday oldugu zaman entrikalarla aday olmuştur odönemki ilbaşkanı vasıtasıyla genel merkeze restlerle o genel başkansa resti göremedi maça yemedi başkasının hakkını buna verdi kedisi rezil şekilde genel başkanlıkdan ayrıldı koca ogluda benzer akıbete ugrayacaktır işte bu allahın adaletidir ben chp üyesiyim gerici degilim tuncelili hiç degilim ama gerçek ey halkım

Yorumu oyla      13      13  
ali adacı 2 Ocak 2012 Pazartesi 21:31

işiniz yalan gücünüz yalan diye yazan arkadaş durmak yok gemiciklere devam yapanlar yarar ancak sana 3 yıldır araştıra araştıra ne buldukları belli 2 kasa mandalina köylüden alınan süt belediye malının belediye şirketine kiralanması, belediye malı nı DAMADINA (CEOALBAYRAK-ÇALIKC) yada Oğluna verse böle olmazdı, yiyicilere sömürücüleregeçitvermediğiiçin 3yıldır kılını kıpırdattırmayorlar adama, ne yapmayakalksa yahazineden izin çıkmaz ya YPK dan ya Bakanlıktan Müdahale ama İZMİR AZİZDİR anladın..

Yorumu oyla      23      6  
çok söz yalansıs çok mal haramsız olmaz 2 Ocak 2012 Pazartesi 21:21

koca oglu ve tuncelilerin belediyelere 5 bin ve 6bin tl karşılıgında işe aldıgı ey çalışnları timsah göz yaşı döken slihlili partililer sivasta tarlasını satıp kadir yıldıza avanta veren büyük şehir emekçileri bırakında adelet tecelli etsin şpk düştü kel göründü otobüs uçurumda kaptnın suçu yok bukadarda olmaz yani

Yorumu oyla      14      17  
Zagor 2 Ocak 2012 Pazartesi 19:49

Köpekler istedi diye kurtlar ölmez.

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta ücretsiz giyim mağazası
Tartan: “Konak Belediyesi Giysi Bankası, tüm insanlığın ihtiyacı olan, ...
Cumhuriyet’ten günümüze kadınlarımız
Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin “İnsan Hakları ...
Küçük yüreklerin büyük dileği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen yeni ...
 
Okul yolu “çilesi” artık bitti
Köylerinden ilçe merkezlerindeki okullara gitmek için daha önce büyük ...
Bornova'da evsel katı atık bedelinde indirim
Bornova'da, evsel katık atık bedelinde indirime gidildiği bildirildi. ...
Yılın ilk toplu sözleşmesi Konak’tan
Geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşmelerde en yüksek rakam ile rekor ...
 
Kocaoğlu'ndan Foça çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yılın son gününde ...
Bornova Belediyesi’nden yeni yılda indirim müjdesi
Evsel katı atık bedelinde İzmir’in en düşük tarifesini belirleyen Bornova ...
Başkan Şenol tüm personeliyle yeni yılı kutladı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yaklaşık 700 personeli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva