HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2024 Salı - 13:26

Cumhur İttifakı listesinde sürpriz... Ünlü klarnetçi meclis adayı!

İzmirli klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici Bergama’da Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi adayı oldu.  Kınık Belediye Başkanı ve Bergama Adayı Dr. Sadık Doğruer’in listesinde yer alması beklenen Şenlendirici seçilmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de gelecek.

Cumhur İttifakı listesinde sürpriz... Ünlü klarnetçi meclis adayı!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarıyla birlikte meclis üyesi adaylarını da seçim kuruluna verecek olan siyasi partiler çalışmalarını büyük oranda tamamladı.  Yoğun talebin alındığı meclis üyeliklerine aday gösterilmeyenler de eklenince bazı ilçelerde başvurular 200’ü buldu.

Düzenlenen toplantıyla geçtiğimiz haftalarda İzmir adaylarını tanıtan Cumhur İttifakı’nda meclisler de şekillendi. MHP ile kontenjan hesabı yol alan AK Parti, bazı ilçeleri MHP’ye bırakmıştı.  Bakırçay Havzası’nda Bergama ve Kınık’ta 2019’daki seçimleri kazanan Cumhur ittifakı beş yıl boyunca çeşitli hizmetlerde bulundu. Yeni seçim döneminde AK Parti, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu yeniden aday göstermezken Kınık’ın başarılı belediye başkanı Dr. Sadık Doğruer’e Bergama görevini vererek buradan aday yaptı. İki dönemdir Kınık’ta hizmet eden Doğruer yerini ise İlçe Başkanı Sami Mollaahmet’e bıraktı.

KAZANIRSA BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ DE OLACAK
Listelerin şekillendiği iki ilçede sürpriz bir isim dikkat çekti. İzmirli klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici Bergama’da Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi adayı oldu.   Aslen Bergamalı olan ve burada yaşayan Şenlendirici’nin üçüncü sıradan meclise yazıldığı öğrenildi.  Şenlendirici, Bergama’nın kazanılması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de gitmiş olacak.

DİKKAT ÇEKEN DESTEK
Sahnelerdeki performansını siyasete de yansıtmak isteyen Şenlendirici’ye, AK Parti içinde yaptığı çalışmalarda ünlü yapımcı Polat Yağcı’nın da destek verdiği öğrenildi. Polat Yağcı tarafından kurulan bir Türk müzik şirketi olan Poll Production vasıtasıyla sanatçıların albümleri çıkarken çeşitli programlar televizyonlarda yayınlanıyor. Son olarak “Şarkılar Bizi Söyler” programıyla ekranlara çıkan Şenlendirici, Hakan Altun ve Sibel Can üçlüsü Kanal D’de izleyici ile buluşmuştu.

ŞENLENDİRİCİ'DEN AÇIKLAMA: SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİM YOK
Şenlendirici sosyal medya hesabı üzerinden aday olmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Şenlendirici yaptığı açıklamada siyasi parti üyeliği olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

Bergama Belediyesi Meclis Üyeliğine aday gösterilmem ile ilgili bir açıklama yapma gereği duydum. Öncelikle, herhangi bir siyasi partiye üyeliğim olmadığının bilinmesini isterim. Değerli dostum Sadık Doğruer'in ricası üzerine, bir siyasi partiden değil, Belediye Başkanı Kontenjanı'ndan direk aday olarak gösterildim. Ben de bu "Başkan Kontenjanı Meclis Üyeliği Adaylık Teklifini", doğup büyüdüğüm Bergama'ya faydalı olmak adına, bir nevi "Kültür Sanat ve Müzik Elçisi" olma misyonu ile kabul ettim. Kültürel ve sanatsal faaliyetleri, siyaset ve partiler üstü bir noktada gördüğümü belirtmek isterim. Kültür ve Sanat, benim için ayrıştırıcı olmaktan ziyade bütünleştirici kavramlardır. Memleketim Bergama'nın tüm dünyada tanıtımına katkı sağlayacağına inandığım işler yapmayı arzuluyorum. Bu isteğimin siyasi çekişmelere konu edilmesini doğru bulmuyorum. Kamuoyuna saygılarımla.

 
Altun: İsrail'in yalanlarını ifşa ettik
 
'Nesine.com' sözlü savunmasını verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altun: İsrail'in yalanlarını ifşa ettik
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail yaptığı katliamları gizlemek ...
Rest çektiler, terk ettiler... CHP Genel Merkezi'nde liste savaşları!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde İzmir’deki meclis üyeleri adayları ...
'CHP'nin milli ve manevi aidiyeti kalmamıştır!'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında "Demlenmiş ...
 
Eski belediye başkanı 'yola devam' dedi... Seferihisar'da son gün transferi!
Seferihisar’da iki dönem belediye başkanlığı yapan, İYİ Parti’den aday ...
CHP'nin adayı Eşki: İzmir Atatürkçülerin kalesi olmuştur!
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Geleneksel Dayanışma Kahvaltısı’na katılan ...
CHP Çeşme adayı Denizli ‘3 metre yeter’ dedi: Alaçatı-Çarşı’ya elektrik vaadi!
CHP Çeşme Adayı Lal Denizli, Alaçatı Çarşı girişine basma panel fikrini ...
 
Bir evden iki aday!
AK Parti, İzmir’in Kiraz ilçesinde mevcut belediye başkanı Saliha Özçınar ...
AK Partili Kaya’dan CHP listelerine gönderme: Bizimle çalışanı yediler!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP belediye başkan aday ...
CHP'nin Hatay kararı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde krize dönen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva