HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2021 Cumartesi - 16:04

CHP'li Yücel'den 'mağdur' eleştirilerine sert yanıt: Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un “Atatürk’ün mağrur İzmir’ini, mağdur İzmir yaptınız” eleştirilerine “Bu milletin kırmızı çizgisi ve en kıymetlisi olan Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin!” ifadeleriyle sert bir dille yanıt verdi.

CHP li Yücel den  mağdur  eleştirilerine sert yanıt: Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin!

EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayarak, İzmir üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yüklenmişti.

Bakan Kurum, açıklamalarında İzmir'de vatandaşların mağdur olduğunu söyleyerek "Bir kere, Gazi Mustafa Kemal'in 'mağrur İzmir'ini' 20 yılda, 'mağdur İzmir' siz yaptınız. Bana İzmir'de 25 yıldır ne yaptınız? Bir tane kentsel dönüşüm projesi, bir tane deprem dönüşüm projesi, başlattığınız bir tane çalışmayı, bir örneği gösterir misiniz, bunu söyler misiniz?" sorusunu yöneltmişti.

Kurum’un açıklamalarının ardından CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Tacettin Bayır, Bakan Kurum’un ifadelerini eleştirmişti.

Gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de tepkisiz kalmayarak, Bakan Kurumu sert bir dille kınadı. Yücel, “Beceriksizliğinize, saltanat sevdanız ve yandaşlarınız uğruna batırdığınız ekonomiye, bu milletin kırmızı çizgisi ve en kıymetlisi olan Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin!” ifadelerini kullandığı paylaşımda, şu açıklamalarda bulundu:

“AK Parti iktidarının ve bakanlarının, ancak sıkışınca, beceriksizlikleri ortaya çıkınca (tipkı 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi) akıllarına geliyor Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk.

Çevre bakanına milletin parasını niye yandaşlara dağıtıyorsunuz? İhalelerinizi niye adrese teslim yapıyorsunuz? Neden muhalefet belediyelerini engelliyorsunuz? Depremzedelerin haklarını neden yok ediyorsunuz? diye soruluyor, Bakan CHP'ye ve İzmir'e saldırarak kendi kusurlarını örtbas etmeye çalışıyor.

İZMİR MAĞRUR BİR KENTTİR
Ey AK Parti'nin bakanı; Izmir, 9 Eylül 1922 tarihinden bu yana mağrur bir kenttir. Yani, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o yıllarda, sizin bugün savunduğunuz saray rejimi ve içine düştüğünüz saltanat sevdasında olanlarla birlikte, düşmanı İzmir'den sürdügü günden bugüne İzmir Mağrur bir kenttir. Önce bunu idrak et.

Sonrasına gelince, İzmir'de yıllarca beklettiğiniz ve engellemek için her şeyi yaptığınız katı atık geri dönüşüm tesisleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattı için 7 ay bekletilen keşif raporu, Buca metrosu için yıllarca verilmeyen onay, Uzundere ve Cennetçeşme kentsel dönüşüm projelerinin engellenmesi ve daha onlarca engel....

Son 20 yılda İzmir'de olan şudur Sayın Bakan; İzmirlinin yararına olan her projeye yandaşlara rant yok diye engel çıkartanlara, memura ödenen maaşı bile kente yatırım yaptık diye anlatanlara, İzmir'in kimligini ve duruşunu cezalandırmak isteyen bir iktidara ve sizin gibi sadece sıkışınca Atatürk'e siğınanlara geçit verilmemiştir.

Sizin bakanlığınız en çok israfin, talanın ve adrese teslim ihalenin olduğu bakanlıktır. Minare çalınmış ama kılıf hazırlanamamış anlaşılan ki; konuştukça batıyorsunuz.”

 
Kuşadası’nda şok! Fok yuvalarına beton dökecekler
 
Aydın'dan öğrencilere ücretsiz deneme sınavı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 14 Kasım 2021 Pazar 13:11

Sayın başkan öncellikle size oy vermeyen kurultay delegeleri hakkında bilgi ve beyanat veriniz sonra bu memleketi 20 yılda bu hallere koyanlar hakkında muhalefet yapınız...

Yorumu oyla      5      3  
Bülent ışık 14 Kasım 2021 Pazar 11:33

25 yıl Ankara'nın yönettikleri halde havaalanına metro hattı yapmamışlar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya'dan İzmir'de 'ekonomi' vurgusu: İşin özü denge!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İzmir'de esnaf temsilcileriyle ...
İnce, İzmir’den seslendi: Muhalefetin görevi…
Partisinin Menemen ve Aliağa ilçe Başkanlıklarının açılışına katılmak ...
Kılıçdaroğlu 'helalleşme' yolculuğuna çıkıyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı ...
 
Azerbaycan görevinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin karar açıklandı
Kararda, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde ...
CHP’li Bayır’dan Bakan Kurum’a eleştiri yağmuru!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Gazi Mustafa ...
CHP'li Serter'den 'Millet Bahçesi' çıkışı: Halka zarar!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
 
İYİ Partili Yılmaz: Kan bittiği zaman kanama duracak ama...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş ...
Babacan'dan dolar yorumu: Kahroluyorum!
Dolar yurtiçinde piyasa kapanışının ardından 10 lirayı gördü. DEVA Partisi ...
'Onların hazırlığı varsa bizim de hazırlığımız var'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva