HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2021 Cumartesi - 13:18

Kılıçdaroğlu 'helalleşme' yolculuğuna çıkıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı bir video ile 'helalleşme' kararı aldığını duyurdu. Kılıçdaroğlu, "Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım" dedi.

Kılıçdaroğlu  helalleşme  yolculuğuna çıkıyor!

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video yayınladı. Yayınlanan videoda 'helalleşme' kararı aldığını belirten Kılıçdaroğlu, bunun içini "yolculuğuna çıkma kararı aldım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, "Ben ömrümde, ülkemizde nefreti ve sevgiyi gördüm. Artık sevgi kazansın istiyorum. Ülkemizin iyileşmeye, helalleşmeye ihtiyacı var. Helalleşmek geçmişi değiştirmez ama geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım..." notuyla paylaştığı video şöyle:

“Sevgili halkım merhaba, güzel bir cumartesi gününde evime hoş geldiniz. Uzun süredir düşündüğüm bir konuyu sizlerle samimi bir şekilde konuşmak istiyorum. Hepimizin artık malumu, önemli bir değişim kapıda iktidar değişiyor. Ancak iktidarlar hep değişti ama bu ülkenin makus talihi hiç değişmedi. İşte bu yüzden hayatımın bu aşamasında iktidara gelmekten çok daha önemli bir vizyonum var. Bu ülkenin bu makus talihini değiştirmek istiyorum.

Evet, gitmekte olan bir iktidar var. Korkunç bir enkaz bırakarak gidiyorlar. Malum demokrasiyi yok ettiler. Devletin kurumlarını yok ettiler. Halkı sefalete sürüklediler. Peki bunca olandan sonra sadece iktidarı değiştirmek yetecek mi bize? İktidarlar değiştikçe neden bu ülkeye gerçek bir demokrasiden ve müreffef bir toplumdan sürekli uzaklaşıyor?

Açık konuşacağım. Sadece AK Parti iktidarından bahsetmiyorum. Biz dahi geçmişte tüm iktidarlardan bahsediyorum. Neden bu devleti her gelen iktidar sürekli yıpratıyor? Bunun önemli bir nedeni var. Ülkemiz, yaralı insanların ülkesi. Farklı topluluklar, çok farklı yaralar taşıyor. O kadar ağır yaralarımız var ki ruhlarımız acı çekiyor. O kadar incinmişiz ki hiçbirimiz geleceğe bakamıyoruz, geçmişe takılı kaldık. Her iktidara gelen de bu yaraları kullandı, istismar etti, derinleştirdi. Tarihimizde de en çok AK Parti hükümetleri yaptı. İnsanları birbirine düşürdü, nefreti körükledi. Halkımız kavga ettikçe bir grup insan zenginleştikçe zenginleşti. Bunun hesabını da verecekler tabii ki.

Ancak Kemal Kılıçdaroğlu olarak bana sadece iktidarı devralmak yetmiyor. Ben ülkeme bir miras bırakmak istiyorum. Ben bu ülkenin artık huzura kavuşmasını ve önüne bakabilmesini istiyorum. Ben bundan sonraki 100 iktidarın da bu ülkeye ve insanına iyi gelmesini istiyorum.

Özetle sevgili halkım, ülkemizin iktidarlardan çok şifaya ihtiyacı var. Geçmişten gelen küskünlüklere ve öfkeye bağlı kalmaya devam edersen ülkemiz bu felaketleri gelecekte de yaşamaya mahkum olacak.

Sevgili halkım, düşündüğümüzden daha güçlüyüz, çok daha cesuruz. Geçmişin arabalarıyla hiçbir yere gidemeyeceğimizi artık biliyoruz. Onun için artık helalleşme zamanıdır. Ne olursa olsun toplumsal ilişkilerimizi güçlendirmek ve yaralarımızı iyileştirmek için geçmişte yapılan hataların sorumluluğunu almayı ve bunlar için birbirimizden helallik istemeyi bilmeliyiz. Benim liderliğini yaptığım partinin de geçmişte yarattığı derin yaralar vardır. Uzun süredir bu yaraları yaratan o sistemi değiştirmekle uğraştım şimdi ise dışarıya dönme zamanı. Bu yaraların kapanması için helallik isteme, helalleşme yolculuğuna çıkıyorum.

Geçmişte kırdığımız, korkuttuğumuz toplumlarla, bireylerle, farklı hayat tarzlarının temsilcileriyle buluşmalarıma başlayacağım. Ben ömrümde bu ülkede nefreti ve sevgiyi bolca gördüm ve sevgi hep daha güçlü oldu. Artık sevgiye bu savaşı kazandırma zamanı. Affetmeyi ve affedilmeyi kucaklayarak helallik istemeyi ve vermeyi başarmalıyız.

Hep birlikte umuda ve barışa ve sevince yürüyebilmek ancak birbirimizin yaralarını sararak mümkün olacak. Mevlana’nın bir sözü ile bitireyim. “Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

 
FETÖ şüphelisi kontrol noktasında yakalandı
 
Bakan Özer: Genç işsizlik oranını düşüreceğiz
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 13 Kasım 2021 Cumartesi 19:11

Sayın genel başkan siz kimden helalleşme alacaksın,liyakata ve kıdeme bakmadan atadığınız belediye başkanları ve onlarında kafasına göre aldıkları meclis üyeleri dökülüyor,ayrıca partiye transfer ettiğiniz milletvekilleri,geçmişte cumhurbaşkanı adayı olarak atadığınız adayı atayarak ve tıpış tıpış oy verecekseniz dediniz ve bu adayın mazisini araştırdınız sanırım, bu partiden bir çok Atatürkçü üyeleri yok saydınız,ama tek başarılı olduğunuz konu genel başkanlığınızı çok güzel korudunuz,bir çok ile tek aday il başkanı atadınız ama delegelerin çoğu oy vermedi,kimlerden helallik alacaksınız acaba,ben bir partili olarak helal etmiyorum...

Yorumu oyla      4      3  
Adil ve eşit hizmet ilkesi 13 Kasım 2021 Cumartesi 14:22

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında ( metro, otobüs , vapur, tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 13.02.2016 tarihinden itibaren ; belediye otobüslerinde dolmuşa biner gibi indi bindi para ödeniyor. Yani aktarma hakkı yok . Adil ve hakkaniyetli hizmet için ; Çevre ilçe belediye otobüslerinde de İZBAN daki gibi uygulama yapılması çok mu zor.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azerbaycan görevinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin karar açıklandı
Kararda, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde ...
CHP’li Bayır’dan Bakan Kurum’a eleştiri yağmuru!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Gazi Mustafa ...
CHP'li Serter'den 'Millet Bahçesi' çıkışı: Halka zarar!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
 
İYİ Partili Yılmaz: Kan bittiği zaman kanama duracak ama...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş ...
Babacan'dan dolar yorumu: Kahroluyorum!
Dolar yurtiçinde piyasa kapanışının ardından 10 lirayı gördü. DEVA Partisi ...
'Onların hazırlığı varsa bizim de hazırlığımız var'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ...
 
Cumhurbaşkanı'ndan Binali Yıldırım'a yeni görev: Türkiye'nin Aksakalı
Türk Konseyi 8. Zirvesin'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Erdoğan'dan Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk ...
Lütfü Türkkan'ın fezlekesi meclise ulaştı
Bingöl'de şehit yakınına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva