HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2021 Cumartesi - 14:06

İnce, İzmir’den seslendi: Muhalefetin görevi…

Partisinin Menemen ve Aliağa ilçe Başkanlıklarının açılışına katılmak üzere İzmir’e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Aliağa’da yaptığı konuşmasında iktidara yüklenerek, muhalefet cephesinin yapması gerekenlere dikkat çekti. İnce, “Muhalefetin görevi iktidara geldiğinde yargının hesap sorabilmesi için gerekli yasal sorumlulukları yerine getirmesidir” dedi.Ardından Menemen’e geçen İnce, burada ise CHP’ne Menemen Belediye Başkanlığı’nı kaybetmesi hakkında konuşarak, “Belediye meclis üyelerini Menemenlilere değil Ankara'dan belirlersen sonra böyle rezil olursun”yorumunda bulundu

İnce, İzmir’den seslendi: Muhalefetin görevi…

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılarak Memleket Partisini kuran Muharrem İnce, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği İzmir İl Binası açılışı sonrası bu kez de partisinin ilçe binaları açılışı için İzmir'e geldi.

İlk olarak Aliağa İlçe Başkanlığı Binası açılışını gerçekleştiren İnce, kurdele kesimi öncesi  meydanda toplanan kalabalığa seslendi. Hükümete sert sözlerle yüklenen İnce'nin hedefinde muhalefet partileri de yer aldı.

Aliağa ilçe binası açılışı sonrası yol üstü ziyaretlerini gerçekleştirmesinin ardından Menemen ilçesine geçen ve partisinin ilçe binası açılışını gerçekleştiren İnce, Menemen’de yaptığı konuşmada “İlçe binasını açacaktır siz miting yapmışsınız. Biraz abartmışsınız.  Bundan 3 sene önce meydanlarda Erdoğan da bir şey diyordu bende... Erdoğan ‘Ver yetkiyi gör etkiyi’ diyordu. Bende ediyordum ki seçilirse Dolar 8-10 tl olur... Bazı uyanıklar ‘Maaşı dolarla mı alıyorsun?’ diyordu. Doğalgazı mazotu, ilacı , gübreyi dolarla alıyoruz. Memleketi göz göre göre batırılıyor. Millet doğalgaza KDV ödüyor. Katma değer vergisiydi, katmerli değer vergisi oldu. Peyniri gramla, ekmeği lokmayla , meyveyi tane ile alacağız. Bu durumda muhalefet olarak, diğerlerden farklı olarak bir çözüm sunmamız lazım. Bizim amacımız kavga etmek değil, memleketin önünü açmak” dedi.

Asgari ücretin yoksulluk ve açlık sınırının altında olduğuna dikkat çeken İnce, “Bir de vergi almıyorsunuz. Asgari ücretli ocakta farklı aralıkta daha düşük maaş alıyor. Tarımda dolaylı vergiler kaldırılmalı. Bu düzen yalan düzeni, talan düzenli İBAN düzenidir. Biz bu düzeni bozacağız. Bu nedenle yepyeni bir parti kurduk. Bizim partimizde rezil olmak yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CV bırakmazsın, bizde adayı üyeler belirler” diye konuştu.

CHP’YE MENEMEN ELEŞTİRİSİ
İnce ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'ne Menemen Belediye Başkanlığı’nın kaybedilmesi üzerinden yüklenerek, “Bizde Tahir Şahin başkasını destekledi diyerek görevden alma olmaz, kimi desteklerse desteklesin. Bizim için önemli olan dürüst ve başarılı mı o önemli. Bunlara bakmazsan sonra rezil olursun. Belediye meclis üyelerini Menemenlilere değil Ankara'dan belirlersen sonra böyle rezil olursun. Parti tabanının dediğini yaparsan Menemen’deki gibi rezil olmazsın” ifadelerini kullandı. Mecliste verilen fire ve sonrasındaki çoğunluğun kaybedilmesinin nedeninin Ankara'dan talimat gelmesi olduğunu belirten İnce, Memleket Partisinden bunların olmayacağını belirtti.

İnce Menemen Ticaret Borsası'nda yaptığı konuşmasında ise "İki ittifakta da yer almamak 50+1 i almak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Seçim döneminde bakacağız. Seçim yokken ittifakı zaten doğru bulmuyoruz.Türkiye den asla umutsuz değilim. Potansiyelimiz çok yüksek. Acayip bir coğrafyamız var" dedi.

Öğle saatlerinde Aliağa’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin para piyasası gündemi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, “Dolar 10 TL olur dedim, bana güldüler. Oldu mu oldu? Bu kafa ile giderse dolar 15 TL olur. Ben müneccim değilim, nasıl oldu dedim, gidişat gösteriyordu, durumdan memnun değilim keşke ben yanılmış olsaydım. Muharrem İnce’yi sorgulasınlar diyorlar, ben değil Erdoğan sorgulamalılar. Neden Dolar 10 TL oldu diye… Ne diyorlardı paranın itibarı ülkenin itibarı diye. Yazık günah. Bu gidiş hiç iyi değil. Benim Dolar 10 TL olacak dediğimde Dolar’ın 4.5 TL olduğu gündü” diye konuştu.

HATA VE YANLIŞ YAPIYORSUNUZ!
Bugün eleştiri yerine çözüm önerileri sunacağını aktaran İnce, “İşsizim diyen gençlere çıkar telefonu diyen dayılara sesleniyorum. Hata yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Belki dinlerler. Elektrik faturalarındaki TRT payını kaldırın demiştik dinlediler. Muhalefetten bunu örnek alacaklar olur belki. Öncelikle KDV’yi 18’den 15’e düşürün, temel gıdalarda KDV düşürün, ÖTV’yi yeniden düzenleyin, vatandaşlık maaşını yeniden hayata sokun. Zor günlerde vatandaşa vatandaşlık maaşı vermelisin. Öğretmen atamalarını derhal yapın. Okullarda eğitim bitmiş durumda. Gençlerde bütün öğrencilerin elektronik alımlarında özel iletişim vergisini kaldırın. Asgari ücretten vergi almayın. Tarımdaki dolaylı vergileri kaldırın. Odalar Borsalar Birliği olmak üzere buna benzer kurumların kasalarında nakit paralarını derhal üyelerine aktarın. Milletin nefes alabilmesi için acil yapılacak işler. Uzun vadade 85 milyon şunu bilsin ki yargı düzelmeden ekonomi düzelmez. Uzun vadede Türkiye ekonomisini ayağa kaldırmak için yargıdan başlamamız lazım. 100 yıl sonrasını düşünüyorsak eğitimi yeniden şekillendirmeliyiz. Fakir kalmaması için nitelikli şeffaf bir kamu yönetimini bulmak zorundayız. Katma değer yüksek ürünler üretmeliyiz. Marka üretmeliyiz. Dünyada 100 büyük marka içinde bir Türk barkası yok. Bu iktidar değişmeli ve gitmeli ancak muhalefetin de gitmesi lazım. Yaşı 50’nin üstünde olanlar iyi hatırlayacak, muhalefet ‘hesap soracağız’ üzerinden muhalefet yaptı” dedi

BUNLARIN BİRBİRİNDEN FARKI YOK!
Muhalefetin işinin hesap sormak olmadığına dikkat çeken İnce, “Muhalefetin görevi iktidara geldiğinde yargının hesap sorabilmesi için gerekli yasal sorumlulukları yerine getirmesidir. Biz iktidar olduğunuzda ne kadar yolsuzluk dosyası varsa yargıya vereceğiz. Muhalefettin görevi milletin önüne projeler sunmaktır. Doğalgaza zam yapıyorsun, bu iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Dolar garantili köprüleri. Var. Daha açılmadan zam yapılan köprü, Çanakkale Köprü’südür. Bunlardan kurtulacağız. Bunlardan kurtulurken muhalefetten de kurtulalım. İktidar sahiplerinden 4-5 yerden maaş alanlar var. Muhalefete yok mu? Bakın onların belediyelerine. Bunların birbirinden farkı yok” dedi.

 
MSB: Kırmızı bültenle aranan DEAŞ'lı yakalandı
 
14 yaşındaki çırağa yanlış tıraş dayağı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk li 14 Kasım 2021 Pazar 05:48

Ankaradan belirlediği zamanlar sende CHP nin vekiliydin. o zaman neden sesin çıkmadı. Hani doğruya doğru yanlışa yanlış diyordun.

Yorumu oyla      2      3  
ertugrul 13 Kasım 2021 Cumartesi 20:19

Verdiğimiz emekler sana HARAM olsun....yürü git tayyip.in izinde..

Yorumu oyla      2      3  
Amaç nedir? 13 Kasım 2021 Cumartesi 17:14

CHP'nin oylarindan 1,5-2 puan alıp, ilk seçim sonrası dağılır. Yıllarca vekillik yap, grup başkanvekili yap, üstüne cumhurbaşkanlığına aday gösteril , sonra da partine rakip ol.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu 'helalleşme' yolculuğuna çıkıyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı ...
Azerbaycan görevinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin karar açıklandı
Kararda, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde ...
CHP’li Bayır’dan Bakan Kurum’a eleştiri yağmuru!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Gazi Mustafa ...
 
CHP'li Serter'den 'Millet Bahçesi' çıkışı: Halka zarar!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
İYİ Partili Yılmaz: Kan bittiği zaman kanama duracak ama...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş ...
Babacan'dan dolar yorumu: Kahroluyorum!
Dolar yurtiçinde piyasa kapanışının ardından 10 lirayı gördü. DEVA Partisi ...
 
'Onların hazırlığı varsa bizim de hazırlığımız var'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı'ndan Binali Yıldırım'a yeni görev: Türkiye'nin Aksakalı
Türk Konseyi 8. Zirvesin'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Erdoğan'dan Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva