HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2022 Pazartesi - 12:47

CHP’li Beko’dan ‘sitemkar’ açıklama: Ön seçim olsaydı tek başına iktidar olurduk!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ön seçim konusunda yaptığı değerlendirmede “Bu sözü Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na da söyledim. Ön seçim olsaydı, partimiz tek başına iktidar olurdu. CHP eğer 5-6 ay önce önseçim yapmış olsaydı, bu benim kendi düşüncem, CHP tek başına iktidar olurdu. 6’lı masa var ve onlarla da iktidar olacağımız da inanıyorum. Parti içi demokrasinin ve ön seçimin olmadığı seçimde aday olmayacağımı söyledim. Sözümün arkasındayım” dedi.

CHP’li Beko’dan ‘sitemkar’ açıklama: Ön seçim olsaydı tek başına iktidar olurduk!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, SonSöz TV’de katıldığı programdan Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde milletvekili aday adaylığı için istifasını açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine gelecek isim konusu, ön seçim tartışmaları ve sendikacı aday tartışmaları vardı.

DENİZ YÜCEL’İN BÜYÜK HATASINI GÖRMEDİM
‘Yeni il başkanı için gönlünüzden geçen bir isim var mı?’ sorusuna yanıt veren CHP’li Beko, “5 yıl vekillik dönemimde sayın Yücel ile uyumlu çalıştık. İlçelerde yıllardır il başkanı ve yönetimden arkadaşlarımızın hazırladığı programlara beraber katılmaya çalıştık. Güzel çalışmalar yaptık. Yücel, genç ve dinamik bir arkadaşımız. Zaman zaman eksikleri olmuştur, bizim de vardır. Ölüler hata yapmaz. Siz çalışıyorsanız zaman zaman hatalar da yaparsanız. Deniz’in büyük hatasını görmedim. Genel seçimlerde ve yerel seçimlerde başarısız olsaydık iki bölgede 7-7 vekil çıkarmaz, Büyükşehir ile önemli ilçeleri alamazdık. Bu başarıda başta il başkanı ve yönetimin katkıları var. Bana göre il başkanımız, ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz ortak güzel işler yaptı. Deniz Yücel bence vekilliği hak ediyor. Yolu açık olsun” dedi.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE BAYRAĞI DİKMEMİZ GEREKİYOR
2023 Haziranı’nda yapılması planlanan seçim ile ilgili değerlendirme yapan Beko, “önümüzdeki seçim, sıradan bir seçim olmayacak. 100 yılın en büyük seçimleri olacak. Bu 100 yılın en büyük seçiminin Türkiye’nin kırılma noktası olmaması için Deniz’den sonra gelecek olan arkadaşımızın örgütle, yönetimler, vekillerle, başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere belediye başkanları ile uyumlu olmalı. Ağabeyli önemlidir ama en önemli şey şu; kısa, orta ve uzun vadeli biçimde acilen gelecek seçimlerle ilgili projeler oluşturulması gerekir. Bu seçimleri kaybedersek tek adam yönetimi devam edecek, yargı, yasama, yürütme saraya bağlı olacak. Demokrasi ,özgürlük, adalet, laiklik kalmayacak. Bu ülkeyi Atatürk’ün emanet ettiği gibi demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasını ve kalmasını istiyorsak seçimi almamız, Çankaya Köşkü’ne bayrağı dikmemiz gerekiyor. Çankaya Köşkü’ne bayrağı dikmeden önce herkes şapkasını önüne koysun. Demokrasi, barış, kardeşlik, özgürlük için yan yana çalışalım. Kimin muhtar, kimin vekil, kimin belediye başkanı olacağı umrumda değil. Tek adam yönetimine karşı toplumsal muhalefet ile laiklik, demokrasi, özgürlük isteyenlerle omuz omuza mücadele etmek gerektiği düşüncesindeyim. Tek adam sistemine karşı yan yana omuz omuza olmalıyız” şeklinde konuştu.

ÖN SEÇİM OLMAZSA ADAY OLMAM
Partide belirlenecek milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesi konusunda ısrarının sürdürdüğünü söyleyen Bako, “Bu sözü Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na da söyledim. Ön seçim olsaydı, partimiz tek başına iktidar olurdu. CHP eğer 5-6 ay önce önseçim yapmış olsaydı, bu benim kendi düşüncem, CHP tek başına iktidar olurdu. 6’lı masa var ve onlarla da iktidar olacağımız da inanıyorum. Parti içi demokrasinin ve ön seçimin olmadığı seçimde aday olmayacağımı söyledim. Sözümün arkasındayım. Son nefesime kadar partimin iktidar olması için de elimden geleni yapacağım. Şöyle bir görüş var ve dillendiriliyor. Delege listesi ile ön seçim olmaz. İlçe seçimlerine bakıyorsunuz, delege, ilçe başkanını seçiyor. Delege, il başkanını da seçiyor. Ankara’ya PM üyelerini, YDK üyelerini ve genel başkanı seçiyor. Milletvekiline gelince bu delege ile adaletli seçim olmaz deniyor. Buna inanmıyorum. Örgüte güvenmek lazım. Örgütten korkmamak lazım” dedi.

DAHA FAZLA SENDİKACI MECLİSTE OLMALI
Eğer milletvekili olmaması durumunda başta Memiş Sarı olmak üzere çeşitli sendikacıların isimlerinin vekillik için geçmesi ile ilgili olarak soruya yanıt veren Beko şunları söyledi:

“TBMM’de fazla sendikacı yok. Avrupa’da uluslar arası sendikalarla çalışmalarım oldu. Avrupa’da sendikalardan birden fazla arkadaşımıza birçok ülkede şans tanınıyor. TBMM’de daha fazla hak eden sendikacıların olması bana göre doğru olur. Benden önce Musa Çam, Süleyman Çelebi, Rıdvan Budak vardı. Bazen eleştiriliyoruz. ‘Vekil oldular da ne oldu?’ deniyor. 600’e yakın vekil içerisinde 1-2 sendikacı varlık gösteremez. Sendikalardan daha fazla arkadaşımız olmalı mecliste… Olmalı ki işçi sınıfının, emeğin temsil edilmesi açısından derinlik sağlansın. İşçinin sesi TBMM’de duyulsun. Mesele Memiş Sarı yada başka ismin vekil olması meselesi değil daha fazla sendikacının oraya girmesi gerekli. TBMM’de haftada bir gün 5 dakika söz hakkı alıyorsunuz. Bu az bir süre ancak 5-6 sendikacı olursa milyonlarca işçinin ekonomik, demokratik, sosyal haklarını dillendirme ve onları temsil etme şansı yükselecektir düşüncesindeyim”

 
'20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar'
 
Sefo, hayranının tacizine uğradığını açıkladı: Beni elledi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 27 Aralık 2022 Salı 13:07

Ön seçim ön seçim ön seçim ön seçim, kendine güvenen örgütün katarina çıkacak öyle bedavadan oy yok artık CHP yönetimi aklını başına alsın üyelerini yok saymasın yeter artık

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 26 Aralık 2022 Pazartesi 23:06

Sayın BEKO ne demiş. Demiş ki ön seçim olsaydı tek başına iktidar olurduk. Vay be çokKKK büyük doğramış. Ya oyunuz yüzde 20 ve 25 arasındaydı. Şimdi ise 10 veya 15 arasına düştü. Neden böyle yazıyorum. Çünkü oyunuz Akşener'' e kaydı haberiniz yoKKKKK. HDPKK ile yol yürüyorsunuz. Sabredin seçime kabaca 5 ay kaldı. Halk size boyunuzun ölçüsünü alacak. Kendi genel başkanınızı ön seçim olsaydı iktidar olurduk diye kandırıyorsunuz. Bakın görün milletvekilliği listeleri yapılırken ta en tepeden listeler açıklanacak. Biliyorsunuz bu 1 + 6 lı masa var ya işte bundan dolayı FERMUAR sistemi olacak.

Yorumu oyla      3      3  
örgüt... 26 Aralık 2022 Pazartesi 18:32

Ylcu abbas bağlasan durur... yani kani beko kontejan miletvekil,iğinden gelmesin.. baska seyler deseydin keske

Yorumu oyla      4      3  
bekir 26 Aralık 2022 Pazartesi 16:23

ön seçim meçim yok genel merkez ne diyorsa odur hoşunuza gitmiyorsa gidin

Yorumu oyla      2      3  
Partili 26 Aralık 2022 Pazartesi 14:50

Sayın milletvekili BEKO,kontenjan milletvekili olarak çok doğru ve gerçek analiz yapmışsınız teşekkürler,bu gün izmir atama adaylar ıle yüzde elli oy alıyor ön seçim olsaydı yüzde doksanbeş oy alır,birilerine koltuk ve makam vermek için ön seçim senelerdir yapılmıyor,ön seçim olmazsa gelecek seçimlerde oy vermek olmayacak artık resim böyle...

Yorumu oyla      9      4  
bahadır 26 Aralık 2022 Pazartesi 13:44

beko beko sen de ayak oyunlarıyla geldin vekilliği kaptın şimdi konuşursun madem sıkıntın vardı neden vekil oldun mücadele etseydin beko beko bilmez miyiz seni bizler

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçükçekmece (Halkalı)-Kayaşehir-Arnavutköy-İstanbul ...
Hedef vekillik… CHP İzmir İl Başkanı Yücel istifa etti!
Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan ve görevinden istifa ettiğini ...
Bakan Varank duyurdu: Yeni OSB'ler kurulacak!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "28 ilimizde 12 bin 300 hektar büyüklüğünde ...
 
CHP’li Purçu öğrencilerin sorunlarına dikkat çekti!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında ...
AK Partili Sürekli, Çiğli'de CHP'li belediyeleri hedef aldı: Ya susuyorlar ya top çeviriyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ ...
Kadro düzenlemesi Meclis'e geliyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personelin ...
 
Erdoğan, Ronaldo'nun yeni adresini duyurdu
Dünya Kupası hakkında konuşan Erdoğan, Ronaldo için "Şimdi aldığım bilgilere ...
Başkan Aksakal'dan İzmir'de açıklamalar: CHP'ye 'danışman' tepkisi!
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı ...
Akşener: Elbette Başbakan Meral olacak
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Elbette Başbakan Meral olacak. Onunla ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva