HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2023 Perşembe - 16:44

CHP'den Balçova'da seçim ofisi açılışı... Kim/ne mesaj verdi?

CHP seçim çalışmalarına hız verirken İzmir 1’nci bölgede seçim ofisleri açtı. Balçova’da gerçekleştirilen açılışta sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve milletvekilleri adayları iktidara yüklendi.

CHP den Balçova da seçim ofisi açılışı... Kim/ne mesaj verdi?

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ- 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinesa kısa bir süre kala siyasi partiler seçim kampanyalarını hızlandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi de İzmir’de 1’inci bölgedeki seçim çalışmalarını sürdürdü. Balçova’da aday tanıtımı ve seçim ofisi açılışı coşkulu bir şekilde geçti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu seçim trafoya kedinin girmesine izin vermeyeceğiz” derken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise AK Parti Milletvekili adayı Şebnem Bursalı’yı eleştirdi. Başkan Aslanoğlu, “Adayları var Yeni Asırcı, Şebnem Bursalı geçenlerde “vatan bizim kırmızı çizgimiz, bayrak, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir” diyor. 21 yıldır Atatürk’ün adını ağzına almayanlar bize Atatürkçülük dersi vermeye çalışıyor hadi oradan” dedi.

2’NCİ YÜZYILA BAŞKA BİR KEMAL İLE BAŞLAYACAĞIZ!
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, “15 Mayıs 2023’e kadar her gün bizim için 15 Mayıs olacak. O sabaha kalktığımızda ulaşılan zafer günü olacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Tüm İzmir ve İzmirlileri severim İzmirlilerin de beni sevdiğine eminim. Evet, Atam İzmir sizi çok seviyor ve sana söz veriyor. Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılına başka bir kemal ile başlayacağız. Ülkemizi çağdaş uygarlar seviyesine ulaştırmaya kararlıyız. Hak hukuk adalet hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir sabaha uyanacağız. Söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

BALÇOVA YÜZDE 90 İLE KEMAL KILIÇDAROĞLU DİYECEK!
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “İzmir’in dağlarına nasıl çiçekler açtırdıysak, Türkiye’nin de dağlarında çiçekler açtıracağız” dedi. Başkan Çalkaya, “2’nci yüzyılda tekrar zafer kazanmak için buradayız. Bunun için buradayız. Genel başkanımız ve 13’ncü cumhurbaşkanımıza güç vermek ve onlarla dimdik durmak için buradayız. Mecliste 13^ncü cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olacak milletvekillerimize de güç vermek için buradayız. Balçova gerekeni yaptı bu alanı doldurdu. Balçova her zaman haksızlık hukuksuzluğun karşısında dimdik durmuş ve gerekeni yapmıştır. 2019 da yaşayıp gereken cevabı verdik. Şimdi ise bu iktidara gereken cevabı vereceğiz. 21 yıldır zulüm ettiler. Balçova bu ülkeden bu iktidarı gönderecek. Bu ülkeye barış huzur kardeşliği getireceğiz. Evet, 14 Mayısta bayrama gider gibi komşumuz yaşlımız ile sandığa gideceğiz. Sandıkta gerekeni yapacağız nasıl 2019 da İzmir’in dağlarına çiçekler açtırdıysak bu sefer de Türkiye’nin dağlarına çiçekleri açtıracağız. Balçova kadın kenti. Burada kadın emeği var. Ve sözü de var. Bunu tüm Türkiye’ye yayacağız. Balçova’da gençler özgür. Hiçbir yaşlı yalnız değil. Çünkü biz 80 bin kişilik koca bir aileyiz. Bu aile 14 Mayısta gerekeni yapacak. Türkiye’nin dağlarına çiçekleri açtıracağız. Yüzde 90 istiyorum Balçova’dan. Siz bizim arkamızda oldukça biz iktidara geleceğiz” dedi.

ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYANLAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ DİYORLAR, HADİ ORADAN
Şenol Aslanoğlu, 15 Mayıs’ta iktidarın ilk il başkanının Balçova’dan çıkacağını söyledi. Başkan Aslanoğlu, “Çocukluğum ilk gençliğim ve üniversite yıllarımın geçtiği sizlere hizmet etme onuruna eriştiğim Balçovam. Sizlerin desteği ile sadece kasabama değil tüm şehre hizmet etme onuruna eriştim. 15 Mayıs!tan sonra iktidarın ilk il başkanı Balçova’dan çıkacak. 21 yıldır bizi karanlığa boğdular. En çok kadınlarımızı karanlığa boğdular. Her gün hakaretlere boğdular. 'Ananı da al git' ile başladı bitmek tükenmek bilmedi. Her gün azar azar ellerinden aldılar yetmedi, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiler. O da yetmedi, 3-5 oy uğruna HÜDA-PAR ile ortaklık kurdular. Ama kadınlarımız 15 Mayıs’tan sonra haklarını söke söke geri alacak. Kadınlar sadece kendi haklarını almayacak 21 yıldır gözden uzaktan tutulan İzmirlilerin de hakkını alacak. 21 yılda gençlerde bunlardan çok çekti. 'Ben sınavda Türkiye 9’ncusu oldum' ancak beni elediler diyen kızlar geldi yanımıza. Maalesef kendi yandaşlarını içeri almak için bizim çocuklarımızı işsiz bıraktılar. Geçenlerde de Recep Tayyip Erdoğan hiç utanmadan, 21 yıldır devleti yöneten Erdoğan’a seslendi ve 'mülakatı kaldırın' dedi. Kim, kime dedi. Erdoğan, Erdoğan’a dedi. Bunu kimden çaldı Kılıçdaroğlu’ndan çaldı. Kadınların haklarını alabilmesi için ilk önce bizlerin Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yaparak Çankaya köşküne göndermek zorundayız. 15 Mayıs'ta bu ülkeye aydınlık gelmesin diye her gün yalan söylüyorlar. Adayları var Yeni Asırcı, Şebnem Bursalı geçenlerde “vatan bizim kırmızı çizgimiz, bayrak, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir” diyor. 21 yıldır Atatürk’ün adını ağzına almayanlar bize Atatürkçülük dersi vermeye çalışıyor hadi oradan. Sınırı kevgire çevirenler elini kolunu sallayanların sınırdan geçmesini sağlayanlar bize vatan dersi vermeye çalışıyor. Vatanı Katarlılara satanlar bize bayrak dersi vermeye çalışıyor. Bunlara inanacak mısınız? Yalanlar söylüyorlar çünkü onlarda geminin su aldığını biliyor. Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini. Ve herkes biliyor zarların hileli olduğunu. 14 Mayıs'ta gece sabaha kadar sandıklara sahip çıkacağız. Tek bir oyun heba olmasına izin vermeyeceğiz. Bu seçimi az buz bir farkla değil çok büyük bir farkla alacağız. Ancak, rehavete kapılamaya gerek yok. Tek bir oy dağların ardında olsa gidip onu bulacağız. Bunlar yalanları ile bizi bölmeye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Ama biz onara inat yan yana geliyoruz.  15 Mayıs sabahı aydınlıklara uyanmanın dileği ile sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.

TÜRKİYE İZMİR OLACAK, İZMİR’İ TÜRKİYE YAPACAĞIZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçovalılara ‘Trafoya kedi sokmayacağız’ diyerek söz verdi. Başkan Soyer, “İzmirli olmaktan gurur duyuyoruz. Balçova hakkını alacak. Ben 10 yıl Seferihisar’da, 4 yıldır ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde belediye başkanlığı yaptım. O kadar çok hakkımız var ki. O kadar hakkımızı gasp ettiler ki. Çok az kaldı. İzmir’i Türkiye yapacağız. Türkiye İzmir gibi olacak. Bu topraklar dünyanın en bereketli toprakları. Kendi kendine yeten ekonomisi olan 7 ülkeden birisiyiz derlerdi. İftihar ederdik… Ancak sonra ne oldu? Halktan yana olmayan iktidarlar bu toprakların ürettiği değerleri çetelere aktardı. O para o refah bu topraklardaki gençlerimize harcansaydı bugün ne işsizlik ne enflasyon ne yoksulluk hiçbirisi olmazdı. Çok az kaldı. Göreceksiniz, trafoya kedi sokmayacağız. Sonuna kadar, son sandığa kadar sımsıkı sahip çıkacağız. Değerli kardeşlerim içiniz rahat olsun. Asla enseyi karartmayın bugün yaşadığımız felaket ve yoksulluk kader değil. Ve başka bir ülke mümkün. Sadece 16 gün kaldı çok az. Uyku uyumayacağız. Kapı kapı çalışmaya devam edeceğiz. Yepyeni bir yüzyıla yepyeni bir ülke ile gireceğiz. İnsanların yüzünde güller açacak. Bu yoksulluk bitecek. Çok az kaldı. Bunu hep beraber sağlayacağız. 14 Mayıs’ta sandıklardan yeni yüzyılın seçiminden yeni bir Kemal çıkartmaya var mısınız? Bunu hep beraber yapacağız. 100 yılın seçimini kazanacağız. Ve bu ülkede bir şey değişecek her şey değişecek göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Ardından ise sahneye Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları tek tek çağrılarak konuşmalar gerçekleştirdiler.

Murat Bakan, “Değerli Balçovalılar bu seçim Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında değil. Otoriter ve demokrasi, aydınlık ve karanlık, iyi ve kötü arasındaki seçim bu seçimin sonunda aydınlık kazanacak biz kazanacağız” dedi.

Devrim Barış Çelik, “Bugün benim için çok mutlu bir gün. Bugün sizlerin karşısındayım. Burada yedim burada içtim ve burada sevdim. Artık Balçova’nın bir iktidar milletvekili olacak. Sizler beni meclise gönderdiğinizde geleceğimize oy vereceksiniz. Unutmayın bir şey değişecek her şey değişecek. Birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Sevda Erdan Kılıç, "Ey herşey bitti diyenler, korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler. Ne kırlarda direnen çiçekler, ne kentlerde devleşen öfkeler, henüz elveda demediler. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.  Yer yüzünü aşkın demokrasinin yüzü yapacağım. Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’ncü cumhurbaşkanı yapacağız” şeklinde konuştu.

Yüksel Taşkın, "Sizin önünüzde saygı ile eğiliyorum. Biz sizin için geçici olarak görev alan kişileriz. Ben CHP’li olmaktan onur duyuyorum. Yıpranmış hırçın bir iktidar var artık. Nefesleri tükendi… Ara vermek üzereler... O arkadaşları nadasa bırakıyoruz. Yerinde duramayan, maraton koşucusu kamu hayatında tek leke olmayan genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu onur bize bir ömür boyu yeter” şeklinde konuştu.  

Şahbal Aras, “Ülkemizin geldiği aşamada yapılması gerekenleri yapmak için, bizler sizlerle buluştuk. Daha güzel günler için ülkemizde çocuklarının umudu başka diyarlarda aramaması için 14 mayıs akşamı kazandığımız başarıyı kutlamak üzere hoşça kalın” dedi.

Birgün Değirmenci, “Demokrasinin yüzünü temsil eden sizler, mücadele eden sizler, yarında daha güzel gelecek için mücadele edecek olan sizler hepinizi saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Gülden Atabay, "Anneannem ve dedemin yattığı yer burası ben ekonomistim. Benim sözüm hepimiz için bizlerden alınanı geri getirmek. Bizden çalınanı, bizden 21 yıldır sökülen haklarımızı yerine koymak. Gençlerin ileriye güvenle bakmasını sağlamak” şeklinde konuştu

Mehmet Şahin Fırat, “Fatma Hanım iyi bir belediye başkanı olmakla birlikte çok değerli bir anne. 3 defa 'sizi seviyorum' dedi. Bu hükümet tüm anneleri sevgisiz bıraktı. 14 Mayıs'ta anneler gününü de kutlayacağız. Anneler çifte bayram yaşanacak. O tarihten itibaren mutfak, pazar ve marketler annelere dar gelmeyecek bollaşacak” dedi

Haydar Altıntaş, “Kaldırın bayrakları havaya Millet İttifakı iktidarında al yıldızlı bayrak göklerde daha özgür ve daha ağır sallanacak. Millet İttifakı halktan alınan, demokrasiyi geri teslime edecek. Ekmeği ve özgürlüğü birlikte kazanacağız. Gençlerin çalınan hayallerini ortadan kaldıracağız. Milletten çalınan hakkı, hukukunu sadaka dağıtır gibi değil adaletle dağıtan bir düzen olacak. Bu devleti rasyonel bir akılla yönetecek olan Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakının iktidar olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Sefer İpekli, “ Bu örgüt çok önemli. Örgüt hep burada sizin hakkınızı kimse ödemez. 16 gün kaldı. Biz buradan ayrıldıktan sonra herkes eşini alsın bir komsunun evine girsin. 16 gün yatmayacağız çalışacağız. Zafere çok yakınız. İzmir’de rengarenk çiçekler açılacak. 14 Mayıs bizim düğünümüz olacak” şeklinde konuştu

Ednan Arslan, “Birkaç gün önce eski bir başbakan koltuğunu bile kouyamamış başbakan çıktı '14 Mayıs seçimleri işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' dedi. Tarih bilmez eşli başbakan işgalciler karşı istiklal mücadelesi 19 Mayıs’ta başladı ve 9 Eylül’de İzmir’de sonsuza kadar son buldu. Tarih bilmez bir eski başbakana sahibiz maalesef. Kentimizde milletvekili oldu CHP birinci parti çıktı. Yenilmeye doymadı. Belediye başkanı adayı oldu sandığa gömdük. 14 Mayıs'ta da onun cumhurbaşkanını hep beraber sandığa gömeceğiz. Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız. Bugünlerde ortaya çıkan bazı partiler var. Muhalefete muhalefet eden partiler var biz onların kimlere hizmet ettiğini biliyoruz ondan dolayı bir oy CHP’ye bir oy Kılıçdaroğlu’na” dedi. .

 

 
Denizli'de kıskançlık cinayeti... Dehşet anları kamerada!
 
Yunanistan'a kaçacaklardı... Ege sularında FETÖ'cü avı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kani 28 Nisan 2023 Cuma 10:32

Ya Allah aşkına fatma çalkaya Balçova'ya ne yaptı. Mehmet Ali ÇALKAYA bir çivi çakamadı. Yeter artık bu babadan oğula geçer gibi saltanat. Beni listeye koymadılar karımı koy. Gerçi biz boşuna kendimizi yoruyoruz. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan'dan Küçük Menderes'te seçim mesaisi: 15 Mayıs'ta rüyadan uyanacaklar!
AK Parti Genel Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı ...
Ednan Arslan, son Başbakan’a yüklendi: Bu sözleri Binali Bey’e yakıştıramadım!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın ...
Seçim çağrısı: Birinci turda bu işi bitirelim!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmaları için gittiği ...
 
Yıldırım iş dünyası ile buluştu: İzmir bizi rahmetli babam gibi seviyor!
AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir ...
'Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık ...
Bakan Soylu: Terörü ülkemizin dağlarından sildik!
Kağıthane'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda buluşan ...
 
'TOGG'un sahalarda dolaşmasından memnun oluyoruz'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, " Şimdi, TOGG'un sahalarda ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Bursalı’ya alaycı yanıt
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir 1’inci Bölge 3’üncü ...
İddianamede yeni detaylar... Kayalar hakkında 12 yıla kadar ceza istemi!
Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü süreçte hakkında açılan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva