HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2023 Perşembe - 16:18

Ednan Arslan, son Başbakan’a yüklendi: Bu sözleri Binali Bey’e yakıştıramadım!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın 14 Mayıs seçimlerinin önemini kast ederek, “İşgalcilere karşı, istiklal mücadelesi” şeklindeki sözlerini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Kim işgalci? Kemal Kılıçdaroğlu mu, Ednan Arslan mı? Kendisini çok severim, sayarım ama bu sözleri, ülkeye Başbakanlık yapmış Binali Bey’e hiç yakıştıramadım. Sonuçta seçime gidiyoruz, kırıp dökmeye, bu kadar nefret dili dökmeye gerek yok” dedi

Ednan Arslan, son Başbakan’a yüklendi: Bu sözleri Binali Bey’e yakıştıramadım!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 5. Sıra milletvekili adayı Ednan Arslan, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. İktidar partisi mensuplarının, soğanın, patatesin, etin fiyatını konuşmayı bırakıp, “ülkenin güvenliği elden gider. Aç kalabiliriz ama devletsiz kalamayız” şeklindeki yaklaşımlarını değerlendiren Ednan Arslan, AK Parti’nin İzmir Milletvekili, son Başbakan Binali Yıldırım üzerinden eleştirdi.

BU KENTTE, BU ÜLKEDE KİM İŞGALCİ YA!
Aynı zamanda hemşehri olduğu AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın 14 Mayıs’taki seçimlerle ilgili olarak “İşgalcilere karşı, istiklal mücadelesi” yorumunu getirmesine tepki gösteren Arslan, “Bu tür söylemler, ekonomiyi batıranların, ülkede huzuru kaçıranların sarıldıkları argümanlardır” dedi ve şu ifadelere yer verdi:

“Binali Yıldırım bey, çok da severim, sayarım. İşgalcilere karşı, istiklal mücadelesi, demiş. Kim işgalci ya. Kemal Kılıçdaroğlu mu işgalci? Ednan Arslan mı işgalci? Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi adayı işgalci? Nasıl bir üsluptur bu! Zamanında İzmir’e gavur İzmir, sümüklü çocuk benzetmesinde bulundular. Bu yakıştırmaları yapanlar, şimdi de işgalcilere karşı, istiklal mücadelesi diyorlar. CHP, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Onlar gibi otel lobilerinde iki satır dilekçeyle kurulmuş bir parti değiliz biz. Biz 100 yıllık, gelenekleri olan bir partiyiz. Bize söyledikleri lafa bakar mısınız, işgalcilere karşı, istiklal mücadelesi! Başbakanlık yapmış birine bu sözler hiç yakışmıyor.  Kendisine çok sayı duyarım, severim, ama bu sözleri yakıştıramadım. Bu kentte, bu ülkede kim işgalci ya! Bu ülkede yaşayan 85 milyon insan, bu ülkenin sahibidir. Sonuçta bir seçime gidiyoruz. Seçime giderken bu kadar kırıp dökmeye, bu kadar nefret dili yaymaya gerek yok.”

ÖNCE BİR KİLO SOĞAN NEDEN 30 LİRA, KIYMA NEDEN 350 LİRA ONUN HESABINI VERSİNLER
CHP İzmir Milletvekili adayı Ednan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kılıçdaroğlu’nun bu ülkeye en büyük projesi, huzurdur, birliktir, kardeşliktir, beraberliktir. Birbirimize önyargıyla bakmayı bir kenara bırakmak zorundayız. Siyasetçilerin görevi şu olmalıdır; çocuklar yatağa aç giriyor mu, girmiyor mu? Eğitimde fırsat eşitliği yaratılıyor mu? İnsanlar nitelikli sağlık hizmeti alabiliyor mu? Kadın erkek eşit midir? İnsanları daha nasıl mutlu ederiz? Bunları yapamayanlar, bu alanlarla sıkıntı yaşayanlar, ülkeyi gri listeye sokanlar, bunları hiç düşünmezler. Soğan, patates almış başını gidiyor. Emekli geçinemiyor, çocuklar beslenemedikleri için bodur kalıyorlar. Onu dert etmiyorlar, bekaymış, işgalciymiş! Kardeşim bu ülkenin başına bir şey gelirce, 85 milyon bir araya gelir. Bir deprem oldu, orada büyük bir sıkıntı yaşadık. İnsanlarımız oraya yardım için yarışmadılar mı? Kimse kimsenin etnik yapısına bakmadı. O işi siyasetçiler insanlarımıza bıraksınlar. Siyasetçiler, bu ülkede bir kilo kıyma neden 350 lira onun cevabını versinler. Soğanın kilosu neden 30 lira onun hesabını versinler. İnsanlar evlerine neden istedikleri kadar peynir alamıyorlar? Şu Anadolu’da 70 ilden fazlasını karış karış gezdim, bu verimli topraklara adam dikseniz adam olur, taş dikseniz taş olur. Bu ülkede sebze, meyve, tahıl, et, süt tüketmekten bıkmalı ya. Soğan dediğiniz nedir ki. Her yerden soğan fışkırmalı. Böyle bir coğrafyamız var, verimli topraklarımız var ama insanlarımız evine sebze, meyve alamıyor, et, süt tüketemiyor. Hani derler ya, yiğit kuru soğana muhtaç olmuş. Aynen o durumdayız. Bunu kamufle etmenin, göstermemenin yolu da beka olarak gösteriliyor.”

 
Seçim çağrısı: Birinci turda bu işi bitirelim!
 
AK Partili İnan'dan Küçük Menderes'te seçim mesaisi: 15 Mayıs'ta rüyadan uyanacaklar!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 28 Nisan 2023 Cuma 09:18

Asıl işgalciler neidüğü belirsiz milyonlarca Afganı ve Suriyeliyi ülkemize dolduranlardır.

Yorumu oyla      3      3  
barış koç 27 Nisan 2023 Perşembe 22:43

çok seviyorsan akp'ye geçseydin.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim çağrısı: Birinci turda bu işi bitirelim!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmaları için gittiği ...
Yıldırım iş dünyası ile buluştu: İzmir bizi rahmetli babam gibi seviyor!
AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir ...
'Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık ...
 
Bakan Soylu: Terörü ülkemizin dağlarından sildik!
Kağıthane'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda buluşan ...
'TOGG'un sahalarda dolaşmasından memnun oluyoruz'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, " Şimdi, TOGG'un sahalarda ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Bursalı’ya alaycı yanıt
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir 1’inci Bölge 3’üncü ...
 
İddianamede yeni detaylar... Kayalar hakkında 12 yıla kadar ceza istemi!
Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü süreçte hakkında açılan ...
'Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için her alanda çalıştık'
evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge ...
Bakan Muş: Partimizin gücü teşkilatlarından geliyor
Samsun'un Bafra ilçesinde konuşan Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva