HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2023 Perşembe - 15:39

Yıldırım iş dünyası ile buluştu: İzmir bizi rahmetli babam gibi seviyor!

AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir seçmeninin AK Parti'ye her zaman destek verdiğini belirterek "Siz bizi seviyorsunuz ama rahmetli babam gibi seviyorsunuz. Babam da beni severdi ama belli etmezdi. İzmir bize her zaman destek verdi, bu şehirden milletvekili yaptınız, belediye başkanı yapmadınız ama başbakan yaptınız” açıklamasını yaptı.

Yıldırım iş dünyası ile buluştu: İzmir bizi rahmetli babam gibi seviyor!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla, İZTO’da düzenlenen Lojistik ve Mobilya Sektörleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen Lojistik ve Mobilya Sektörleri Değerlendirme Toplantısı'nda sektör temsilcileriyle buluştu. Yıldırım toplantı öncesi, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ile birlikte Kemalpaşa Lojistik Merkezi projesini inceledi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili "35 İzmir 35 proje bizim İzmir adaylığında gündeme getirdiğimiz bir konuydu. O zaman çok ilgi görmedi, bazıları dudak büktü ama dönüp baktığımda o projelerin büyük kısmının tamamlandığını görüyoruz. Körfez geçiş gibi bazı sebeplerle yapılamayanlar var. Çevre hassasiyeti oluşuyor bazı konularda İzmir'de ama kokuda bir türlü oluşmuyor. Tamamlanamayan projelerden en önemlisi ise Körfez Geçiş, ikincisi de Karşıyaka Stadı’dır" dedi.

BU ŞEHRE AİT OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Toplantıda konuşan Yıldırım, "İzmir, İzmirli nasıl olunur diye bir soru soralım, Ben 2011 yılında bu şehirden güzel İzmir'den milletvekili adayı olduğumda dediler ki; 'bu adam İzmirli değil, nereden geldi, niye oldu' gibi sesler kulağıma geldi. Biraz doğrusu üzüldüm, o zaman ondan sonra bu İzmirlilik işini kafama taktım, 'nasıl İzmirli olunuyor' diye araştırdım. Baktım ki İzmir'in Türkiye'nin renklerinin hepsini barındırdığını gördüm. İzmir, Türkiye'nin özeti. Balkanlar’dan, Orta Doğu’dan Anadolu coğrafyasından gelen insanlar var. Uzun yıllar, hayatının en genç yıllarını İstanbul'da geçirmiş biri olarak, gördüm ki İstanbul'un da İzmir'e benzer şekilde Türkiye'nin özeti olmasına rağmen 40 yılda İstanbul da olsanız; Erzincanlılığınız devam ediyor ama İzmir 1,5 yılda nereden gelirseniz gelin 'ben İzmirliyim' diyorsunuz. İzmir'in farkı bu. Bir İzmirli kimliği oluşuyor. O olguyu görünce çok rahatladım ve 12. yılımın, İzmir'de milletvekilliğimin son günlerini yaşıyoruz. Ben İzmirliyim arkadaşlar. Ben bu şehre ait olmaktan gurur, mutluluk duyuyorum" dedi.

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR İZMİR’İN MESELELERİNİ ANKARA’DA TAKİP EDECEĞİM
Yıldırım, "Ankara'daki bağlantı noktanız olarak görev yaptım. Bundan böyle ömrümün sonuna kadar da İzmir'in meselelerini Ankara'dan takip edecek konuma geliyorum. Bugün dünyanın her yerinde üreten, ürettiğini satan, refahına katkı sağlayan her ülkede; zaman paradan daha önemli. Lojistik de onun için önemlidir. Lojistik kapıdan kapıya entegre tedarik sistemidir. İzmir'e geldiğimizde İzmir ürettiğinin yarısını kendi limanlarından satıyor. Yarısını da memleketin başka noktalarına gönderiyor ve oradan satıyor. Demek ki İzmir'in üretme potansiyeli çok yüksek. Bunun 1 kat daha üstüne çıkacak. Bunu sağlamak için ne yapmalıyız, altyapıyı, lojistik başta olmak üzere altyapıyı güçlendirmeliyiz. Bunun için en yapılıyor İzmir'de; gözünüzü kapatın düşünün 20 yıl önce İzmir neredeydi bugün nerede" şeklinde konuştu.

 ANKARA - İZMİR YÜKSEK HIZLI TRENİ BİRKAÇ SENEYE BİTECEK
İzmir’de ulaşım alanında yapılan projelerden bahseden Yıldırım, “Çevre yolu olmasaydı, İZBAN olmasaydı acaba İzmir'de Karşıyaka'da, Çiğli, Menemen'de oturan Konak'a ne kadar zamanda gelirdi. Yürüyerek gelirse arabadan 2 kat daha kısa sürede gelirdi. Altınyol'da trafiğe çakılırdı ve buraya gelemezdiniz. Şimdi görüyoruz Çevre Yolu da yetmiyor. Yaz aylarında Foça, Dikili, Aliağa'ya giderken o yolun hali neydi? Bölünmüş yola çevirdik yine iş görmedi, yeni otoyol yaptık yetmedi. İzmir-İstanbul otoyolunu eş zamanlı iki kentten başlattık. Osmangazi köprüsünde bayramda 1 günde 103 bin araç geçti. Köprü olmadığı zaman feribotlarla günde 5 bin araç geçiyor. 56 bin nerede 103 bin nerede. Hani 'köprü yenmez' diyenler var ya, kim diyor köprü, yol yenmiyor. Köprü, yol olmazsa yiyecek ekmeğin olmaz, bunu görmüyorlar. İşte altyapı olmazsa ihracatınızla da, üretiminizi getirip sofraya koyamazsınız. Onun için yol, altyapı çok önemli. Altyapıya çok yatırım yapın. 12 yıl nefes almadan Türkiye her tarafına yol yaptık. Demiryollarını tamamen yeniledik. Şimdi İzmir'in en önemli projelerinden biri Ankara-İzmir hızlı trenidir. Birkaç seneye bitecek. Demiryolu projeleri kolay projeler değil" açıklamalarını yaptı.

"İZBAN İZMİR'İN EN UZUN TOPLU TAŞIMA ALTYAPISI"
İzmir’de ulaştırma yatırımları yönünden yapılan çalışmalara dikkat çeken Tıldırım, “Onun için tekrar İzmir'e dönecek olursak havaalanı; gelirken sordum, bu senenin 4 ayında geçen seneye göre yolcu artışı vardı. İstanbul büyük havalimanında bu oran yüzde 57. İzmir Adnan Menderes havalimanı evveliyatında iç hatlar terminali 18 ayda yapılır mı yapılmaz mı kavgası vardı. 18 ayda açtık, İzmir'in muazzam bir havalimanı var. Konak Tüneli, çevreyollarını, Bayraklı Tünelleri, Belkahve Tünelimiz, Sabuncubeli tünelimiz var. Her taraftan bağlantısı gelişen bir il haline geldi İzmir. İZBAN İzmir'in  şehri baştan başa geçen en uzun toplu taşıma altyapısı oldu. İlk başta geldik İzmir'e; rayları savrulmuş, kabloları çalınmış, direkleri yıkılmış perişan bir alan… Hizmette siyaset olur mu, hizmet insan için. Aldık yaptık, 3'üne 5'ine bakmadık. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bey, 'sen neyi yapabiliyorsan yap, gerisini ben yapayım' dedi. Büyük işleri yaptık, onlar da alt-üst geçitleri yaptılar. Araçlarını aldık şimdi hizmet ediyor. Bunların sayısını çoğaltmak mümkün” açıklamasını yaptı.

GÜÇLER BİRLEŞTİ, PROJELER HAYATA GEÇTİ
Dikili Tarım OSB ile Kemalpaşa Lojistik Merkezi için iş dünyasının gösterdiği reflekse dikkat çeken Yıldırım, “Bir zamanlar başbakanlığımda oda başkanları yanıma gelince Mahmut ve Ender Bey'e 'Sizden bir şey istiyorum, bir araya gelin, gücünüzü birleştirin' demiştim, bugün bu önerinin hayata geçmiş olduğunu görüyorum. İzmirliler adına size teşekkür ediyorum. Her türlü hesabı bir yana bırakıp İzmir ortak paydasında bir araya gelmek bu şehre yapılacak en iyi işlerden biri. Lojistik Merkezi Dikili tarım bölgesi birlik olunca oluyor” şeklinde konuştu.

‘KENDİM İÇİN DEĞİL İZMİR İÇİN…’
Torbalı’da kurulması planlanan Mobilya OSB için de değerlendirme yapan Binali Yıldırım “Torbalı'da mobilyacılarımızın OSB'si var, ihtiyaçları vardı. 64 yeni fabrika için yer ayarlandı ama gördük ki bu da yetmiyor. Şimdi başka alanı da dahil edip o bölgeyi geliştireceğiz. İzmir için üretim, istihdam demek. Torbalı'daki OSB'nin ihtiyaçlarının tamamlanması için Atilla Kaya vekilimiz çok koşturdu, kendisine teşekkür ediyorum. Bu seçimlerde ben aday değilim, kendim için bir şey istemiyorum. İzmir için istiyorum. Güzel adaylarımız var, pırıl pırıl hepsi vatansever İzmir sevdalısı” dedi.

BABASINDAN ÖRNEK VERDİ… İZMİR BİZİ SEVDİ AMA BELLİ ETMEDİ
Yıldırım, İzmir ile olan bağını babası ile olan bağ ile aynı olduğunu söyleyerek “35 İzmir 35 proje bizim İzmir adaylığında gündeme getirdiğimiz bir konuydu. O zaman çok ilgi görmedi, bazıları dudak büktü ama dönüp baktığımda o projelerin büyük kısmının tamamlandığını görüyoruz. Körfez geçiş projesi gibi bazı sebeplerle yapılamayanlar var. Çevre hassasiyeti kokuda bir türlü oluşmuyor. Bu projelerden en önemlisi o, ikincisi de Karşıyaka stadıdır. O zaman engellenmeseydi yapılacaktı. Göztepe ve Alsancak stadını tamamladık. İzmir-İstanbul Otoyolu'nun İzmir'e ne kattığını iş alemi içinde olanlar zaten yaşayarak görüyor. Bu otoyol, açıldığı günden beri ben evime buradan İstanbul'a artık uçakla gitmiyorum. Siz bizi seviyorsunuz ama rahmetli babam gibi seviyorsunuz. Babam da beni severdi ama belli etmezdi. İzmir bize her zaman destek verdi, bu şehirden milletvekili yaptınız, belediye başkanı yapmadınız ama başbakan yaptınız” açıklamasını yaptı.

SEÇİMDEN SONRA BELİRSİZLİK BİTECEK
Ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yapan Yıldırım, “Piyasalarda istikrar önemli dedik ya, dövizde çift fiyat oluştuğu gibi konular benim de kulağıma geliyor. Seçim öncesi bunun bize işaret verdiğini görmenizi istiyorum. Bu seçimler bizim 16. seçimimiz. Bu seçimleri farklı kılan şey, bu seçimler muazzam bir ayrışma oldu. Adaylar arasında kutuplaşma oldu. Bunun ortaya çıkardığı kuşku olabilir, piyasalarda, insanlarda. Türkiye 14 Mayıs'tan sonra ne tarafa gidecek, seçimlerde belirsizlik. İnsanların gelecek planlarını ertelemesi gayet doğaldır, piyasa mekanizmasını bozar bu da. Bunun çok geçici bir şey olduğunu bilmelisiniz. 15 gün sonra bu konular gündemimizden çıkacak. Esas olan üretmek, istihdam yaratmak ve satmak. Daha çok satıp daha az alacağız. Türkiye'nin çıkışı burada. Aldıklarınızı satmak için üretmek için alacaksınız. Teknolojik anlamda yerli ve milli eşdeğeri geliştirmeliyiz. Örnek Savunma Sanayi'de, yüzde 20'lerden yüzde 80'lere çıktık. Ara madde, ham madde ihtiyacımızı dışarıdan ne kadar az alırsak diğer ülkelerinden zararından daha az etkileniyoruz. Rezerv paralar silah gibi kullanılmaya başlandı. AB, ABD; Rusya Ukrayna Savaşı'ndan sonra, 'Rusya saldırgan, dondurduğumuz 350 milyara dolara çökelim, Ukrayna'nın yapılanmasına kullanalım' dedi. Bu hakkı size kim veriyor. Bunu Libya'da yaptılar, bize yaptılar. Parasını ödediğimiz uçakları vermediler. F 35'leri parasını ödemişiz, eğitimleri tamamlanmış uçakları vermediler” şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN EDİLGEN BİR LİDER DEĞİL’
Yıldırım şunları söyledi: 14 Mayıs seçimlerine girerken karşı karşıya olduğumuz durum; bu seçim bugüne kadar yaptığımız hiçbir seçime benzemiyor. Türkiye'nin seçimi olmaktan çıktı. ABD, Avrupa, Türk dünyası, orta doğu herkes bu seçimle ilgileniyor. Bu bizi çok sevdiklerinden mi sanıyorsunuz. Joe Biden'in başkanlık yarışımda söylediği neydi; "Biz Türkiye ile ilgili hedeflerimizi darbeyle dayatmayla yapamadık, bu sefer muhaliflerle beraber çalışacağız Erdoğan'ı seçtirmeyeceğiz' dedi. Yani neden Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyorlar. Çünkü edilgen bir lider değil, hedefleri var. Irak, Suriye, Libya'yı tarumar ettiler.

KASETTİĞİ KÜRT DEVLETİNİN KURULMASI
100 yıl önceden kalan hesapları var. Sevr'i yırtan Lozan'ı imzalatan bir lider var. Onun bu ülke sevdası bizim bağımsızlık yolumuzun başlangıcı. Bu miras bize atalarımızdan, şehitlerimizden kaldı. Buna gözümüz gibi bakmalıyız. Seçim uğruna her şey olmaz. Terör örgütü millet ittifakı adına, ortağı gibi açıklama yapıyor. Bir tanesi '14 Mayıs'ta sadece Cumhurbaşkanı değil sistem de değişecek, önder Apo'nun çıkma zamanı geldi, Erdoğan'dan kurtulursak iyi günler bizi bekliyor, Erdoğan'ın gitmesi ortadoğudaki dengeleri değişecek' dedi. . Kastettiği Kürt devleti kurulması, Ermenilerin sesinin daha gür çıkması, İsrail'in büyük projesi. Geçen 20 yılda bize konuşmamalarının sebebi Türkiye'nin güçlü yönetimi ve lideridir. Recep Tayyip Erdoğan’dır.

YOLLARI BÖLDÜK MİLLETİ BİRLEŞTİRDİK
Yıldırım yüksek hızlı tren projelerinin dünyaya örnek bir proje olduğunu da altını çizerek “İlk Ankara Eskişehir hızlı trenini bitirdik, açılışını yapıyoruz, Obama'nın ulaştırma bakanı, merak ediyor hızlı treni, Eskişehir lokomotif fabrikamızı görmek istiyor. Çünkü Amerika bize işbirliği önerdi. Sözleşme imzalayacağız. Peki trenle gidelim dedik, Ankara'dan Eskişehir'e 2 saate varmadan gittik, fabrikada işçiler toplanmış. Konuşma yaptı, 'Ben Türkiye'ye gelmeden önce kafamda başka bir ülke vardı. Ankara'dan şu hızlı trenle buraya gelince ülkenize imrendim' dedi. 'Biz de böyle bir tren altyapısı yok, keşke bizim de olsa, keşke sizin ulaştırma bakanınız bizde olsa' dedi. Biz şan şöhret peşinde değiliz, Allah nasip etti ben ulaştırma gemicilik konusunda uzmanlığı olan birisi olarak genç ülkelerden birinde 2 yıl kaldım, bunların ülkede ne kadar fark oluşturacağını gördüm. 12 yıl boyunca Türkiye'nin her tarafını bölünmüş yolarla donattık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. 20 yıl boyunca 'yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz' dedik. Bu bizim kırmızı çizgimiz, hepimizin. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk söylüyor, büyük Atatürk söylüyor. 'Bu millete çok şey öğretebildim ama uşak olmayı öğretemedim' diyor” dedi.

KÖŞGER: UZUN BİR KORİDORU İFADE EDİYOR
Tarihi bir liman kenti olan İzmir için lojistik sektörü çok önemli. Avrupa ve dünya pazarlarına yakınlığı lojistik potansiyelini ortaya koymaktadır. İhracatta İzmir’in ülke ihracatına katkısı 20 milyar doların üzerindedir. Bu rakamlar, İzmir’in yakın gelecekte en önemli lojistik merkezi olacağını ortaya koymaktadır. Sadece limanlar değil, İzmir’de kara üzerinden lojistiğe ihtiyaç duyuluyor. Kemalpaşa Lojistik Merkezinin hayata geçmesi önem taşıyor; uzun bir koridoru ifade etmektedir. Mobilya sektöründe ise İzmir, önemli noktalardan biridir. Sektörümüz daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

 
'Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi'
 
Emeklileri tuzaklarına düşürüyorlardı... Hakim kararını verdi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Nisan 2023 Cuma 09:42

izban mı? :)))) rezalet. adam gibi 3-4 dakikada bir hızlı çalışan metro yapılmalıydı. kapatın gitsin.

Yorumu oyla      3      3  
gazo 28 Nisan 2023 Cuma 09:33

35 proje ne oldu?Ayrıca biz seni sevmiyoruz

Yorumu oyla      4      3  
VfV 28 Nisan 2023 Cuma 09:27

Rahmetli baban seni çok sevmiyormuş o halde.Sen sevdiğini sanarsın ama o seni sevmez, davranışlarıyla belli eder.

Yorumu oyla      5      3  
murat 28 Nisan 2023 Cuma 09:23

Tüm yapılanlar bu milletin parasıyla yapıldı, gelecek iktidarlarda yine milletin parasıyla hizmet yapacaklar, kimse kendi cebinden para vererek hizmet yapmıyor.

Yorumu oyla      5      3  
Boş işlerde bugün. 27 Nisan 2023 Perşembe 22:48

Yapımına 2005 yılında başlanılmış İZBAN adlı ucube proje daha kaç yıl anlatılacak? Şu sistemi yaptık diyenler 1 hafta kullanmışlar mı? Yavaş, sürekli arıza yapıyor, trenlerin ne zaman geleceği belli değil, sefer aralıkları aşırı fazla, istasyonlar berbat ...

Yorumu oyla      4      3  
bir gün biter 27 Nisan 2023 Perşembe 21:31

hızlı tren "birkaç seneye" bitecekmiş. o da bilmiyor.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık ...
Bakan Soylu: Terörü ülkemizin dağlarından sildik!
Kağıthane'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda buluşan ...
'TOGG'un sahalarda dolaşmasından memnun oluyoruz'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, " Şimdi, TOGG'un sahalarda ...
 
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Bursalı’ya alaycı yanıt
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir 1’inci Bölge 3’üncü ...
İddianamede yeni detaylar... Kayalar hakkında 12 yıla kadar ceza istemi!
Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü süreçte hakkında açılan ...
'Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için her alanda çalıştık'
evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge ...
 
Bakan Muş: Partimizin gücü teşkilatlarından geliyor
Samsun'un Bafra ilçesinde konuşan Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili ...
CHP İzmir adayı Ösen'den saha raporu ve birlik mesajları... 2024 seçimleri için ittifak sinyali!
DEVA Partisi’nin İl Binası’nda basın toplantısı gerçekleştiren CHP İzmir ...
'Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde'
Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva