HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2024 Salı - 16:31

Başkan Erdoğan'dan Nurşen Balcı tepkisi: Karaburun'u bilmez!

CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, memnuniyet anketinde yüzde 62,5 oy almasına rağmen aday gösterilmemesine şaşırdığını belirtirken, hatadan dönüleceğini umduğunu söyledi. Erdoğan, Balcı için “Karşıyaka’da oturan, Çeşmealtı’nda yazlığı olan, Urla’dan aday adayı birisinin ilçemden aday gösterilmesi, yanlıştır. Nurşen Hanım Karaburun’a en son, 2019’da beni tebrik etmeye gelmişti” diye konuştu.

Başkan Erdoğan dan Nurşen Balcı tepkisi: Karaburun u bilmez!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’in ilçelerinde gösterdiği adaylarla ilgili tartışmalar giderek büyüyor. Bir tepki de Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’dan geldi. Karşıyaka Belediyesinin eski meclis üyesi, Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’nın Karaburun’dan aday gösterilmesinin yanlış tercih olduğuna vurgu yapan Başkan Erdoğan, “Nurşen Hanım Karaburun’u bilmez. İlçemize en son, 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra beni tebrik etmeye geldi. AK Parti’nin adayı ne kadar ithal ise, Nurşen Hanım da Karaburun için ithal adaydır. Burada yerli aday dışında kimse kazanamaz” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİMDEN BENİM ANLADIĞIMLA ONLARIN ANLADIĞI FARKLIYMIŞ
CHP Parti Meclisi’nden çıkan adaylık kararını, dolayısıyla kendisinin aday gösterilmediğini öğrendiğinde büyük bir şok yaşadığını anlatan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Genel Başkanımız Özgür Özel, değişim diye yola çıktı. Fakat değişimden benim anladığımla, onların anladıkları farklıymış meğer. Ben 53 yaşında bir kadınım. Gayet de başarılı bir belediye başkanıyım. Partimin yaptırdığı memnuniyet anketlerinde yüzde 62,5 oranını yakalamış bir başkanım. Göreve geldiğimden bu yana, yani beş yılda değişim nasıl olmuş, gelsinler Karaburun’a görsünler. Metropolde olmayan kıyı şehirlerinde kozmopolit yapı çok önemlidir. Karşıyaka’da meclis üyesi olan, Çeşmealtı’nda yazlığı bulunan, Karşıyaka’da yaşayan, Urla ve Karşıyaka’dan aday adayı olan birisi, bir de bakıyorsunuz, Karaburun’dan aday yapılmış. Siz olsanız şaşırmaz mısınız? Siz ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz? Ben işte o duygular içerisindeyim.”

İLÇE ÖRGÜTÜ YANLIŞI ANLATMAK İÇİN ANKARA’YA GİTTİ
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Başkan seçildiğinden beri Özgür başkanımızın yanındaydım. Ben sonuçta partili bir belediye başkanıyım. Cumhuriyet Halk Partili olmakla gurur duyan bir başkanım. Cumhuriyet kadını olmakla da gurur duyuyorum. Her yere mücadeleyle, tırnaklarımla kazıya kazıya geldiğim için, bu güzel ilçede başkan olmanın değerini de çok iyi bilirim.

Ben Nurşen Balcı hanımefendiye başarılar diliyorum ama Nurşen Hanım’ı en son 2019’da beni tebrik etmeye geldiğinde gördüm. Ondan sonra Karaburun’a uğramışlığı yoktur. Bugün gelse, Karaburun’u tanıyamaz, çünkü ilçemiz kabuk değiştirdi. Nergis Festivali’nde misafir olarak gelip gittiyse, onu bilemem! Gelseydi, bana haber verirdi herhalde. Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. AK Parti, 2022’de gelen kaymakamı aday çıkardı. Karaburun’da yerli olmak önemlidir. İthal adaya yüz vermez Karaburunlu seçmenler. Kaymakam bey ne kadar ithalse, Nurşin Hanım da Karaburun için ithaldir, Karşıyakalıdır, Çeşmealtı’nda yazlığı vardır ve Karaburun’la hiç ilgisi yoktur. Karşıyaka’da meclis üyesi, Urla’dan aday adayı birinin Karaburun adaylığı kabul görmez.

İlçe örgütümüzden sonra kadın kollarımız, gençlik kollarımız, buradaki yanlışlığı anlatmak üzere Ankara’ya gittiler. Ben şuna çok inanıyorum; ya herhalde partimiz yanlış bir değerlendirme yaptı, Nurşen Balcı hanımefendiyi buraya aday yaptı. Ya da buradan karar vericilere ulaştırılan bilgiler yanlıştı. İlçe örgütümüz bunu anlatmaya gitti. Aday gösterilmediğime üzülmedim ama insanların, özellikle kadınların bana gelip hüngür hüngür ağlamaları içime oturdu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 74 oy aldık. Fakat bu yanlış adayla yola çıkarsak, seçimi kaybetme riskinin söz konusu olduğunu söylemek istiyorum. 31 Mart gününe kadar Cumhuriyet Halk Partili Karaburun Belediye Başkanıyım. Görevimin başındayım, mücadelemiz bitmedi. Herhalde ben takdiri doğru yapacaklarına, yanlıştan döneceklerine inanıyorum. Ak Partililer, partimizin adayını öğrendikten sonra davul çalarak kutlama yapıyorlar. Burada yerli bir aday olmadıktan sonra kazanmak mümkün değil.”

SOSYAL MEDYA HESABINDAN MESAJ YAYIMLADI
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Karaburunlulara şöyle seslendi:

“Değerli Karaburunlular,

5 yıl önce Karaburun Belediyesi’nin tarihindeki ilk Kadın Belediye Başkanı seçilme onurunu bana yaşatarak, memleketime hizmet etme fırsatını verdiğiniz için minnettarım.

Bu hizmet dönemi sürecinde, Karaburun Belediyesi’nin emektar ve fedakar ekibiyle çalışmak, sorunlara çözüm üretmek bir başka gurur vesilesiydi.

Bütün bunları borçlu olduğum, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerini ve aydınlığını tüm çalışmalarımda rehber aldım. Yarımada coğrafyasının güzelliğini, zenginliğini, doğallığını koruma mücadelesinin bir parçası oldum.

Her zaman da yurduna sahip çıkan bir hemşehriniz olmaya devam edeceğim.

Yerel yönetimlerde bayrak devir teslimi, gönül rahatlığıyla ancak güçlü sancaktarlara yapılabilir.

Bayrağı düşürmemek için komutanların doğru kararları önem taşır!

Siyaset, değişkenleri çeşitli ve sonuçları itibarıyla uzun bir yolculuktur.

Ne geçmiş tükendi, ne yarınlar!

Hayat yeniler bizleri…

Görev sürem boyunca güven ve desteğini esirgemeyen, eleştirileriyle yol gösterici olan Değerli Karaburun Halkıma, yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu şarkı burada bitmeyecek.

Saygılarımla.”

 
Bergama'da mobil ağız ve diş sağlığı hizmeti
 
Kömür ocağı çöktü... Mahsur kalan işçi kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aslan 1 Şubat 2024 Perşembe 23:55

Kocasının mevkii ve kamu gücünü kullanarak Vatandaşa kan kusturan, yandaşlarına her türlü kıyak ve kolaylığı yapan bir diktatör türevi başkan! Maçına güveniyorsan bağımsız aday ol, hanyayı Konyayı gör!

Yorumu oyla      1      1  
Hülya demir 31 Ocak 2024 Çarşamba 15:45

İlkay hanım ankaradakilerden hiç farkın yok. Eline fırsat geçse onlardan betersin, evet bağımsız aday olun görelim. Ankara zaten sınıfta kaldı. Devşirmeye zaten oy yok…

Yorumu oyla      1      1  
1 NİSAN 31 Ocak 2024 Çarşamba 09:29

ŞAKA ŞAKA

Yorumu oyla      1      1  
Vedat 31 Ocak 2024 Çarşamba 09:18

Parti de chp den 4 aday vardı en kötü ihtimal bunlardan olmalı idi bu arada Karaburun da başkan çalıştı ama ilçe örgütü ve meclis üyeleri yanlış olduğundan başarı sız göründü eğitimsiz liyakatsız yönetici olmaz

Yorumu oyla      1      1  
31 Ocak 2024 Çarşamba 08:23

DEĞİŞİM DEĞİŞİM ALIN SİZE DEĞİŞİM

Yorumu oyla      5      2  
izmirli 31 Ocak 2024 Çarşamba 00:46

İLKAY HANIM LAYIĞINI BULDU, BURAYA KADARMIŞ İLKAY HANIM, YA SEN KÖYLERE NE YAPTIN Kİ KARABURUNDA, O KADAR İNSANI MAĞDUR ETTİN KÖYLERDE, KÖYLER PERİŞAN HARABEYE DÖNDÜ, HEP ZORLUK ÇIKARDIN İNSANLARA, GÜLE GÜLE BAŞARISIZ OLDUN.

Yorumu oyla      5      2  
Karaburunlu 30 Ocak 2024 Salı 23:52

Ak parti Karaburuna hayırlı olsun.

Yorumu oyla      6      3  
30 Ocak 2024 Salı 23:50

Bu aday belirleme şunu gösterdi bize; ÖZGÜL ÖZEL fos çıktı

Yorumu oyla      7      2  
Partili 30 Ocak 2024 Salı 21:07

Hepsi aynı anket temayül boş işler kılıf uydurma belediye başkanı atananlar buradan emekli olmak istiyorlar beş sene yeter EYT müracaat edin oradan emekli olun Veli Ağbaba Malatyadan belediye başkanı ataması yapıyor kendi memleketinde AKP sandıkları patlatıyor orada uğraşmak istemiyor rant nerede oraya hücum ediyorlar,bu atama sistemi devam ederse CHP sandığa gidecek seçmen bulamaz...

Yorumu oyla      9      1  
Hayati şimşek 30 Ocak 2024 Salı 19:29

İşler istediği gibi giderse demokrasi işler ters giderse bu şarkı burada bitmeyecek , kendinize güveniniz var ise anketiniz dogru ise hizmet aşkı ile yanıp tutuşuyorsanız bagımsız aday olun görelim gerçekten varandaş sizi istiyor mu cesur olun

Yorumu oyla      7      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’den afiş engelleme iddiası!
Yerel seçimlere günler kala partiler seçim kampanyalarını sürdürürken, ...
3 kadın aday için ‘Özel’ mesajlar!
Meclis grup toplantısında İzmir’in Karabağlar Adayı Emine Helil İnay Kınay, ...
'Montrö'yü harfiyen uygulamayı sürdüreceğiz'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadeniz'de Rusya-Ukrayna savaşı ile tırmanan ...
 
Özgür Özel’den DEM Parti açıklaması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarı ekonomi ...
CHP İzmir'in seçim sloganı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 31 Mart seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye ...
Yerel seçim mesajı: Kararsızları ikna edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. "Türkiye ...
 
Hacer Foggo'dan aday gösterilmemesine 'sitemkar' mesaj: Beni CHP'ye sığdıramadınız!
Yerel seçimler için CHP'den Konak Belediye Başkan aday adayı olan ve Karaburun’dan ...
Başkan Oran’dan kritik açıklama: Bağımsız aday mı olacak?
CHP Çeşme Örgütü’nde ilçe başkanlığı yapan, 5 yıldır Belediye Başkanlığı ...
15 günlük İzmir kampını anlattı: Listenin tamamını ben çalıştım!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir adaylarına ilişkin yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva