Buse AÇIKALIN/EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Ağustos ayı meclis toplantısı meclis başkanı İbrahim Gökçüoğlu yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Ozan Diren, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve meclis üyeleri katıldı.
EBSO Meclis Üyesi Musa Nedim Ambar, EBSO seçimlerine siyasetin karıştığını ve oda seçimlerinin kirlendiğini iddia ederek seçimlerde hiçbir komiteye ve meclis üyeliğine aday olmayacağını belirtti.
"ODA SEÇİMLERİMİZİN KİRLENDİĞİN DÜŞÜNÜYORUM"
Ambar, konuşmasında "Ben açıkça bir şey söyleyeceğim hala İzmir'de bazı siyasetçi isimler oda seçimlerimizi dizayn etmeye çalışıyorlar. Ben bu davranışın oda seçimlerimizi kirlettiklerini düşünüyorum. Önümüzdeki seçimlerde hiçbir yere aday olmuyorum. Sağa solu arayıp bunu gruba almayın diye müdahalelerde bulunuyorlar. Ben bunun oda seçimlerini kirlettiğini düşünüyorum. Biri bana ‘sen kimsin’ diye çıkarsa müdahale edenlerin onlar olduğunu göreceksiniz. Biz ve bizim gibi insanlar iki kelime etmeye kalktığımızda, TÜSİAD’ın Başkanı bile gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılıyor, birileri ‘sen kimsin, gel siyasete gir’ diye azarlanmaya çalışıyor. EBSO seçimlerine müdahil olmak istiyorsanız gelin bir fabrika açın, EBSO’ya üye olun, istediğiniz seçimlere müdahale edin. Bu değerli kurumun seçimlerinin siyasete 17 yıldır hiç alet olduğunu görmemiştim, çok üzüldüm" dedi.
“İKTİDARA VE MUHALEFETE BELLİ BİR MESAFEDE OLMAK ZORUNDA”
Dilek temennilerde gerçekleşen konuşmalara Başkan Ender Yorgancılar'ın yerine yanıt veren EBSO Başkanvekili Hakan Ürün, "Bugüne kadar EBSO'da siyaset müdahalesi olmadı. Sonuçta EBSO Başkanı iktidara ve muhalefete belli bir mesafede olmak zorunda. Herkes aynı fikirde olamaz, farklı fikirler zenginliktir. Biz bugüne kadar farklı fikirler ile bu çatıda yaşadık.




