Kulisler oldukça hareketlendi.
En hareketli Parti’’de CHP’…
Milletvekili aday adayı olmayı düşünenler önlerinde kısa bir süre kaldığına inanarak şimdiden kulis yapmaya, parti teşkilatlarının il-ilçe yöneticileri ve Genel Merkez kurmaylarıyla dirsek temasına geçtiler.
Bugünlerde İzmir ’– Ankara uçakları lobicileri, kulisçileri taşıyor.
Her geçen gün yeni bir aday adayının ismi kulislere düşüyor.
Birde şuan rengini belli etmeyen, nabız yoklayan ve aday belirleme yöntemini bekleyen isimler var’…
Bunun yanı sıra ’‘Yukarıya asıl, aşağıyı sağlama al’’ mantığında olan bazı bilindik isimlerde harekete geçip aday adaycılık rolünü ustaca icra ediyorlar.
Kulislerde her türlüsünden isim var.
Ancak şuan herkesin kafasını karıştıran konu CHP’’nin milletvekili adaylarını ön seçimle mi, merkez yoklamasıyla mı belirleyeceği...
CHP Genel Merkezi, İzmir’’in aday belirleme şeklini belirlerken bazı kriterleri göz önünde bulundurarak vereceği yadsınamaz bir gerçek.
İşler kritik’…
Hem aday adayı olmayı düşünenler için hem de mevcut milletvekilleri için.
İşler zor’…
Aday adayları sayısı şimdiden 300’’e dayandı.
İşler zor’…
Mevcut milletvekillerinden bir tek Oğuz Oyan’’ın yeri garanti’…
Listelerde Alaatin Yüksel, Erdal Aksünger ve Rıfat Nalbantoğlu’’nun ismine garanti olarak bakılıyor.
Görüntü şimdiden böyle’…
Şimdiden kulislerde birçok senaryo da yazılıyor.
Bunlardan en ilginci de Oğuz Oyan haricinde tamamen yenileceği.
Kulislerde dillendirilen iddialara göre vekil adayları genel merkez tarafından belirlenirse, seçildikleri günden beri iyi performans sergilemeyen 5 ismin, CHP Lideri Kılaçdaroğlu tarafından kesinlikle veto edileceği ifade ediliyor.
Bu veto yiyecek isimlerin başta DSP kökenli Harun Öztürk, Bülent Baratalı, A. Rezzak Erten, Canan Arıtman, Güldal Mumcu olduğu iddia edilirken yine İzmir milletvekillerin Kemal Anadol’’un ilerleyen yaşından dolayı listeye alınmayacağı konuşuluyor.
Diğer milletvekilleri Ahmet Ersin, Selçuk Ayhan ve Mehmet Ali Susam’’ın da durumlarının kritik olduğu ve önümüzdeki süreçte 2011 Genel seçim listelerinin kapıları bu isimlere de kapanabileceği gerek CHP İzmir gerekse CHP Ankara kulislerinde yüksek sesle iddia ediliyor.

****

Gelelim CHP İzmir’’de yaşanabilecek sürprizlere’…
Yazımı kaleme aldığım saatlerde CHP Ankara kulislerine bomba gibi bir iddia düştü’…
Bu iddia İzmir’’i yakından ilgilendiren bir konuydu’…
İddia aynen şöyle: Geçtiğimiz hafta CHP’’nin Meclis’’teki grup toplantısında parti rozeti takılan ve bu törende "CHP'yi iktidara taşımak için var gücüyle çalışacağım" diyen Gazeteci Oktay Ekşi’’yi CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’’den vekil adayı gösterilecek.
Evet, iddia böyle’…
CHP’’nin İstanbul İl Başkanı Doğan Grubundan geldi’…
Oktay Ekşi’’de Doğan Grubu orijinli’…
İzmir Milletvekili Listesi’’nin ilk sırasının da usta Gazeteci Oktay Ekşi’’ye verileceği iddia ediliyor.
Yeni CHP sloganıyla bütünleşen bir iddia’…
CHP yenileşiyor, CHP değişiyor’…
İzmir listesi neden değişmesin?


KISA& KISA KULİS NOTLARI

Ak Parti İzmir kulislerinde konuşulanlar’…

Ak Parti Genel Merkez kurmaylarının, CHP’’nin İzmir’’deki iktidarına son vermek için sürpriz ataklar yapacak.

Bu sürpriz atakların en önemli halkasının Kültür Bakanı Ertuğrul Günay İzmir’’e kaydırılması olduğu parti kulislerinde konuşulan iddiaların başında gelmektedir.

Ayrıca yine Ertuğrul Günay’’ın da yakın arkadaşı olan, CHP Parti Meclisinde, referandumda, 'Evet' diyeceğini açıkladığı için "ihraç istemiyle" CHP’’de Disiplin Kuruluna sevk edilen ve disipline sevk edilmesinin hemen ardından CHP’’den istifa eden Ankara Milletvekili Eşref Erdem’’e AK Parti İzmir’’den adaylık için teklif götürüleceği de kulislerde yüksek sesle ifade edilmektedir.

MHP İzmir kulislerinde konuşulanlar’…

MHP İzmir'de kulislerinde ismi aday adaylığında geçenlerin sayısı CHP ve AK Parti’’deki gibi fazlaca değil’…

MHP İzmir’’de, Musavvat Dervişoğlu, Ümit Akkuş, Emre Yıldıran, Hasan Yıldız, Hatice Bölük, Hasan Zerek, Lütfü Kılıç, Mehmet Çelik, Mutlu Acar, Serap Özöktem, Nurettin Tanrıverdi, Turan Gündoğan, Sedat Demirer ile Selahattin Şahin’’in yanı sıra işadamı Özgür Çakmak’’ta resmen vekil aday adayı olduğunu açıkladı.


Önümüzdeki Yazım Aday Adayları Yakından Tanıyalım’…