HABERLER>EKONOMİ
4 Haziran 2012 Pazartesi - 08:28

Yıldırım’dan Arkas’ın önerisine tam destek

Yıldırım, Lucien Arkas'ın Adnan Menderes Havalimanı ile ilgili gündeme getirdiği, iş dünyasının tam destek verdiği öneriyi desteklediğini açıkladı

Yıldırım’dan Arkas’ın önerisine tam destek

İZMİR - Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın önerdiği ve İzmir iş dünyasının destek verdiği, "İzmir, hava yolculukları için İstanbul'dan sonra ikinci aktarma merkezi haline getirilsin" önerisine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan destek geldi. Bakan Yıldırım, "Yeni havaalanı yapmaktaki amacımız, İzmir'i aktarma merkezi haline getirmektir. Dolayısıyla Lucien Arkas'ın fikrini destekliyorum" dedi.
 
NEDEN OLMASIN
İzmir’i heyecanlandıran öneri Ankara'dan beklediği desteği buldu. Bakan Yıldırım, İzmir iş dünyasının temsilcilerinin de yapılmasını istediği öneriyle ilgili, "İzmir aktarma merkezi tabi olur, neden olmasın? Zaten yeni havaalanını bu amaçla yapıyoruz. 5 milyon yeni kapasite oluşturmak amacıyla bu çalışmalara başladık. Bu girişimlerin amacı İzmir'i aktarma merkezi haline getirmek içindir. Dolayısıyla Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın fikrini destekliyoruz" diye konuştu.
 
"EXPO'YA HAZIR"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen 2. Somali Konferansı'na katılan Somali heyeti ve Afrika ülkelerinin bakan ve meclis başkanları ile Swissotel'de kahvaltıda bir araya geldi. Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali, Brezilya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Michel Temer'in aralarında bulunduğu, Somali, Avustralya, Bahreyn, Brezilya, Etiyopya, Suudi Arabistan, Tanzanya, Doğu Afrika Topluluğu (EAC), Güney Sudan ve Azerbaycan'dan üst düzey yetkililerin katıldığı heyetle birlikte kahvaltı yapan Bakan Yıldırım, heyete EXPO çalışmaları konusunda bilgi verdi. İzmir'in EXPO 2020 temasının 'Herkes için sağlık' olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, "İzmir EXPO'ya hazır" dedi. Yıldırım, "Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Bizde 'her şeyin başı sağlık' diye bir söz var. İzmir'in 2015 EXPO'dan büyük bir tecrübesi var. İzmir 2020'ye hazır. EXPO alanımızı belirledik. Planlarımızı yapıyoruz. Bu konuda dostlarımızdan destek bekliyoruz. İki büyük hastane çalışmalarımız sürüyor. İzmir'de ciddi sıcak su ve kaplıca olanakları var. Kuzey ülkelerden tedavi için insanlar geliyor. Kruvaziyer Limanı ve havalimanı var. Ayrıca 35 Proje çalışmaları da sürüyor" dedi.
 
SOMALİ'YE YARDIM
Bakan Yıldırım, "Somali'de yaşananları hepimiz biliyoruz. Barış ve istikrar kadar ülkenin yeniden kalkınması, imar edilmesi konusu var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretiyle bu ülke için resmen başlattığı uluslararası destek kampanyasına Türkiye, diğer ülkelerin yardımlarının toplamından daha fazla katkıda bulundu. Somali'de altyapıdan sağlığı kadar bütün sıkıntıların giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Afrika Birliği, Türkiye'yi bu yıl stratejik ortak ilan etti. Bu da ilişkilerimizin gelişeceğini gösteriyor. Türkiye, bölgesinde yüklendiği sorumluluk itibariyle, Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Afrika'ya uzanan coğrafyada, tekrar huzur, güven, istikrar ve barışın sağlanması adına aktif bir siyaset uygulamaktadır. Tüm dünya milletlerini ortak hedef doğrultusunda birlikte çalışmaya davet ediyoruz" diye konuştu. Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali ise Türkiye'ye EXPO 2020 adaylığı konusunda destek verdiklerini belirterek, "İzmir, EXPO yarışından galip çıkacaktır. Buna yürekten inanıyorum" dedi. (Yeni Asır – Fatih Abacıoğlu)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Yalçın 4 Haziran 2012 Pazartesi 14:22

Doğru bir iş olur.Gerçekten GAziemir ve Çevresi bu işten her anlamda nemalanır.Lucen Bey'i kutluyorum.Yol gösterici olmak güzel bier şey

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli öğrencilerden Sakız’a dostluk turu
İzmir Ticaret Odası ile Sakız Belediyesi’nin, Sakızlı ve İzmirli çocuklar ...
Trafikte yeni dönem: EDS her yerde olacak!
Şehiriçi yollarda hatalı sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Elektronik ...
Elektronik eşya alırken bu ibareye dikkat!
Bilgisayar, monitör, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik ...
 
Korkutan tablo: Ne kadar petrolümüz kaldı?
Türkiye’de üretilebilir petrol rezervi 310,4 milyon varil, doğalgaz rezervi ...
EBSO Kıbrıs’a gitti gündem Demirtaş’tı
EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 120 kişilik bir heyetle Kuzey Kıbrıs ...
Mayıs ayında ihracattan iyi enflasyond​an kötü haber
Ekonomi haberleri, vergi ve yeni Türk Ticaret Kanunu konuları ile gündemdeki ...
 
İzmir uçuşa hazır: Adnan Menderes aktarma merkezi olsun!
Lucien Arkas’ın gündeme getirdiği Adnan Menderes Havalimanı'nın aktarma ...
Çeşme-Sakız işbirliği büyüyor
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESO) Başkanı Mustafa Cenger ile Sakız ...
İnşaat sektörü Swissotel'de buluştu
Gaziemir Müteahhitler ve İş Adamları Derneği’nin, Müteahhitler Federasyonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva